Laatste update: juni 2022

Door: Jerry van Es

Best Geteste gereedschapskoffer

Bosch 111-delige Promoline

Op zoek naar de beste koop gereedschapskoffer die echt een all-in-1 assortiment aan het nodige gereedschap biedt? De Bosch 111-delige Promoline is precies waar je naar op zoek bent!

Voor een zeer redelijke prijs kan elke klusser, hobbymatig of professioneel, met de Bosch 111-delige Promoline zijn werk verrichten. De maar liefst 111 verschillende tools en onderdelen die in de Bosch 111-delige Promoline zitten, zijn te gebruiken als accessoires voor een boormachine, een slagschroevendraaier en nog veel meer.

Daarnaast zitten echt alle tools die je nodig hebt in deze ontzettend goede gereedschapskoffer. Denk aan een rolmaat, een handzaag en allerlei soorten schroevendraaiers en tangen. Dit maakt de Bosch 111-delige Promoline de beste koop gereedschapskoffer van 2022!

Zonder gereedschapskoffer kan geen een klus uitgevoerd worden. Of je nou een IKEA kast in elkaar wil zetten, of zelfs een hele schuur naast je huis uit de grond wil stampen: voor alle klussen heb je een goede gereedschapskoffer nodig.

De beste gereedschapskoffers zitten rijkelijk gevuld met hoognodige accessoires voor bij het klussen. Rolmaten, hamers, sleutels en tangen… De hemel voor klussers gaat open als je de beste gereedschapskoffer in handen hebt.

Maar… Hoe kies je nou de beste koop gereedschapskoffer uit? Voor iedere soort klus heb je andere tools nodig. Het liefst koop je een goede gereedschapskoffer waar al deze tools in zitten. Maar dan nog zijn er persoonlijke voorkeuren en verschillen tussen alle gereedschapskoffers…

Top-X heeft een gereedschapskoffer test opgesteld, en we hebben de beste gereedschapskoffers 2022 beoordeeld op een aantal belangrijke specificaties. Dat komt samen in de top 5 beste gereedschapskoffers van dit moment!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste gereedschapskoffers

Beste koop
1.  Bosch 111-delige Promoline

Beste uitgebreide gereedschapskoffer
2. Hanse Werkzeuge 1050-delige Gereedschapskoffer

Beste premium gereedschapskoffer
3. Airpress 79500

Beste compacte gereedschapskoffer
4. KWB 129-delig

Beste goedkope gereedschapskoffer
5. Stanley STST1-75772

Top 10 beste gereedschapskoffers

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste gereedschapskoffers!


Waar op letten bij het kopen van een gereedschapskoffer?

Een gereedschapskoffer kopen is makkelijk. Maar uitkiezen wat de beste koop gereedschapskoffer voor jouw situatie is, dat is veel lastiger. Je kan altijd kijken naar de beste gereedschapskoffer volgens de consumentenbond, of de beste gereedschapskoffer  volgens je enthousiast klussende vrienden.

Maar de beste gereedschapskoffer voor jouw situatie kies je toch echt zelf uit. Om je te helpen met het maken van een keuze, hebben we hieronder een paar belangrijke dingen om op te letten neergezet, als je een gereedschapskoffer wil gaan kopen!

Meeneembaarheid

Een goede gereedschapskoffer kun je natuurlijk mee nemen. De beste gereedschapskoffers zijn óf licht genoeg om ze in je hand te dragen met een handvat, of ze zijn voorzien van wieltjes en een koffer handvat! Zo kun je ook makkelijk gaan klussen bij vrienden of familie, zonder dat alles uit de koffer valt op het moment dat je de koffer open doet.

Organisatie

Een goede gereedschapskoffer is even goed georganiseerd. Het is natuurlijk fijn dat er van alles in zit, maar als het gewoon een koffer is met 100 losse onderdelen kom je er niet ver mee. Daarom heeft de beste gereedschapskoffer vakjes en houders voor allerlei soorten gereedschap.

Inclusief

Je kan gereedschapskoffers ook los kopen, zonder gereedschap; echter passen je eigen tools vaak minder goed in de gereedschapskoffer als dit het geval is. Een gereedschapskoffer inclusief tools zal altijd optimaal gebruik maken van de ruimte.

Formaat

Wil je een makkelijk meeneembare gereedschapskoffer? Of eentje op wieltjes die je vooral rond je eigen huis of schuur kunt rollen? Dat is een belangrijke overweging als je een goede gereedschapskoffer uit wilt kiezen.

Kwaliteit van gereedschap

Natuurlijk is een gevulde gereedschapskoffer wel leuk,  maar niet als er alleen maar kinderspeelgoed in zit! Een koffer met bijvoorbeeld kwaliteit wolfgang gereedschap of andere hoogwaardige tools zal waarschijnlijk meer klussen voltooien en langer mee gaan.


Wat is de beste gereedschapskoffer van 2022? 

Wat voor gereedschapskoffer past bij jou? Hoe moet je de beste gereedschapskoffer uitkiezen, en wat is de beste gereedschapskoffer  volgens de consumentenbond? Allemaal lastige vragen.

Een goede gereedschapskoffer uitkiezen is nou eenmaal lastig. Maar een stuk minder lastig nu je deze pagina bereikt hebt! We hebben namelijk een ultieme top 5 gemaakt voor de beste gereedschapskoffers van 2022, gebaseerd op prijs-kwaliteitverhouding, gebruikersreviews en de belangrijke dingen waar je op moet letten, die je hierboven kunt lezen.

1. Bosch 111-delige Promoline

9.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Een echte all-in gereedschapskoffer met alle tools die een gemiddelde klusser nodig zal hebben. Dat is wat je krijgt met de Bosch 111-delige Promoline!

Zoals de naam al zegt heeft de Bosch 111-delige Promoline dus 111 verschillende tools en onderdelen in de koffer zitten. Daarmee kan je haast alles doen, van spijkers slaan, schroevendraaien en een boormachine gebruiken tot aan het afmeten van ruimtes met uiterste precisie.

De koffer is handig mee te nemen, en de binnenkant is ook erg makkelijk georganiseerd. Hierdoor pak je de koffer snel en ruimte-efficiënt weer in als de klus geklaard is!

Voordelen Bosch 111-delige Promoline

 • Goed georganiseerde gereedschapskoffer
 • Makkelijk mee te nemen en in te pakken
 • Goede prijs
 • Veel handige tools en hulpmiddelen voor bij het klussen

Nadelen Bosch 111-delige Promoline

 • Vrij zware koffer, een handvat met wieltjes zou handig zijn geweest

2.  Hanse Werkzeuge 1050-delige Gereedschapskoffer

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

De Hanse Werkzeuge 1050-delige Gereedschapskoffer van Hanse Werkzeuge staat garant voor de beste, Duitse kwaliteit gereedschap, dat ook nog eens verpakt zit in een ontzettend handige koffer.

De Hanse Werkzeuge 1050-delige Gereedschapskoffer is namelijk uitgerust met wieltjes en een uitneembaar handvat, waardoor het dus net voelt alsof je op vakantie gaat met deze gereedschapskoffer.

De wieltjes aan de onderkant kunnen tevens tegen harde ondergronden, en de koffer is zo gemaakt dat hij bij wat trilling alsnog alle tools goed bij elkaar houdt. Hierdoor heb je geen zee aan gereedschap op de grond liggen als je de Hanse Werkzeuge 1050-delige Gereedschapskoffer per ongeluk open maakt.

Binnen in de Hanse Werkzeuge 1050-delige Gereedschapskoffer zitten dus maar liefst 1050 handige items die het kluswerk makkelijk zullen maken, wat je ook maar moet doen.

Voordelen Hanse Werkzeuge 1050-delige Gereedschapskoffer

 • Handige rolkoffer, maakt het meenemen veel makkelijker
 • Maar liefst 1050 soorten gereedschap en hulpmiddelen
 • Makkelijk georganiseerd en dus snel weer in te pakken
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding

Nadelen Hanse Werkzeuge 1050-delige Gereedschapskoffer

 • Erg zwaar en niet heel compact

3. Airpress 79500

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Ga je niet zo vaak bij anderen klussen, en ben je een hobbymatige klusjesman die vooral thuis zijn ding doet? Dan kun je het beste terecht bij de Airpress 79500!

Deze rollende kast kan je dus overal in huis of op de werkplaats naartoe rollen. Daarnaast is hij ingedeeld in zeven lades die je helemaal zelf kunt indelen. De Airpress 79500 wordt niet geleverd met gereedschap, maar dat geeft jou wel weer de vrijheid om hem precies naar wens aan te passen!

Voordelen Airpress 79500

 • Enorm veel ruimte
 • Makkelijke wieltjes waardoor je hem overal mee naar toe neemt op de werkplaats
 • Afsluitbaar met een slot, handig voor extra veiligheid tegen diefstal of voor kinderen

Nadelen Airpress 79500

 • Niet makkelijk mee te nemen in een auto door het formaat

4. KWB 129-delig

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Gereedschap is wel handig, maar als je als klusser in een klein huis woont of niet veel ruimte over hebt kan het wel veel plaats in beslag nemen. Met de KWB 129-delig is dit probleem verleden tijd.

De KWB 129-delig is namelijk zo compact mogelijk ingedeeld, en verstrijkt maar een ruimte van 36 bij 41 centimeter en is maar 13 cm dik!

Toch passen er 129 handige tools in waarmee je bijna al je klussen probleemloos uit kan voeren. Ideaal dus voor de compacte klussers onder ons.

Voordelen KWB 129-delig

 • Erg compact ingedeeld
 • 129 handige tools van hoge kwaliteit
 • Makkelijk georganiseerd en dus snel weer in te pakken, ondanks het compacte formaat

Nadelen KWB 129-delig

 • Wel wat duur voor de maar 129 tools die er in zitten
 • Voelt erg zwaar aan door de compacte vorm

Gereedschap tips: Bekijk ook onze gereedschapset review of onze accuboor test


5. Stanley STST1-75772

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Niet alle klussers hebben een gereedschapskoffer van honderden euro’s nodig. Als je jezelf niet echt ziet als klusser, heb je natuurlijk ook zo af en toe wat handig gereedschap nodig. Met de Stanley STST1-75772 kun je dit bereiken voor een laag budget, zonder in te leveren op kwaliteit.

De Stanley STST1-75772 wordt geleverd zonder gereedschap, waardoor je hem naar eigen wensen in kunt delen. Daardoor is de Stanley STST1-75772 ook handig als je al genoeg gereedschap hebt, maar nog geen handige koffer om het in te bewaren.

Er zitten op de Stanley STST1-75772 twee veiligheidskleppen waardoor je verzekerd bent dat niemand per ongeluk je koffer open zal maken, en ook zorgt dit voor extra bescherming tegen nieuwsgierige kinderen.

Voordelen Stanley STST1-75772

 • Lekker goedkope koffer
 • Inhoud van zo’n 12 liter is genoeg om al jouw gereedschap in te bewaren
 • Handig voor mensen die al gereedschap hebben, maar geen koffer om het in te bewaren
 • Veiligheidskleppen voor bescherming tegen je nieuwsgierige (of leergierige) kinderen

Nadelen Stanley STST1-75772

 • Geen gereedschap meegeleverd
 • Organisatie laat te wensen over

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel gereedschapskoffers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten gereedschapskoffers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de gereedschapskoffers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste gereedschapskoffers op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Jerry van Es

Mijn naam is Jerry van Es. Naast mijn werk als SEO-specialist vind ik het heerlijk om bezig te zijn in en rond het huis. Ik vind het heerlijk om te klussen in het huis of in de tuin. Ook heb ik een enorme interesse in alles wat met duurzaamheid te maken heeft. Ik vind het daarom super leuk om mijn kennis te delen via Top-X.nl.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Exclusieve deals, aanbiedingen en tips ontvangen? 

 Laat je e-mail achter en sluit je aan bij meer dan 5.000 andere 

>