Laatste update: december 2021

Door: Jerry van Es

Best Geteste Gas BBQ

Beste gas bbq

Boretti Addizio Gasbarbecue

De zomer is weer terug, en daar zijn we maar wat blij mee. Want met de zomer komt ook het barbecue weer, en dat is toch wel een van de leukste dingen om te doen in de zomer. En dat kunt u volgens de test van Top-X het beste doen met de Boretti Addizio Gasbarbecue! We hebben dit jaar weer een uitgebreide test gedaan met de beste gasbarbecues, en de gas bbq van Boretti is als winnaar uit de test gekomen. Onder andere doordat deze bbq alles kan. Hij is stijlvol, makkelijk te verplaatsen of mee te nemen op vakantie, en bovenal ontzettend efficiënt als barbecue!

Als de zomer er weer aan komt is er altijd een ding die iedereen wel eens doet in de zomer – barbecueën. En omdat dat zo’n leuke tijdsbesteding is met het warme weer, komen er altijd veel vragen over naar boven. Veel mensen willen een barbecue kopen, maar doordat er zo veel verschillende soorten barbecues zijn weten ze vaak niet wat voor barbecue ze willen. Een gasbarbecue is weer anders dan een kolen variant, en werkt dus met gas. Dit kan handiger zijn in sommige situaties, zoals op de camping, waar je waarschijnlijk toch al een gasaansluiting hebt om te kunnen koken – dan hoef je niet beide mee te nemen, zowel kolen als gas, maar heb je een 2 in 1 oplossing voor het koken en barbecueën. 

Een gasbarbecue werkt net even wat sneller dan een kolenbarbecue waardoor het eten sneller op tafel ligt en de barbecue ook sneller opwarmt aan het begin van de avond. Ideaal dus voor grotere groepen of als je met het hele camping veldje een gezellige barbecue wilt houden om de vakantie af te sluiten. Maar naast het verschil tussen gasbarbecues en normale varianten, zijn er nog vele verschillen onderling tussen de ene gas bbq en de andere. Hoe weet je dan welke je het beste kunt kopen?


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

14

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Gas BBQ's

Beste gas bbq

Beste koop
1.  Boretti Addizio Gasbarbecue

Beste luxe gas bbq
2.  Weber Gas bbq Spirit II E310 GBS zwart

Beste Buitenkeuken
3. Boretti Robusto Buitenkeuken met zijbrander

Beste skottel
4.  Cadac Carri Chef 50 Skottel met folie

Beste betaalbare gas bbq
5.   Cadac Citi Chef 40 Zwart

Top 10 beste gas BBQ's

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste gas BBQ's!


Waar op letten bij het kopen van een gas BBQ?

Een goede gas bbq; waar op letten? Gas BBQ’s, daar zijn er honderden verschillende uitvoeringen van. Sommigen heel duur, anderen heel goedkoop en de meesten zitten er een beetje tussen in.

Welke variant is nou eigenlijk de beste gasbarbecue voor jouw situatie, en waarom? Waar moet je op letten als je de beste gas barbecue 2021 in huis wil halen? Dat vertellen we je graag even!

Kijk ook naar websites als de consumentenbond. Bekijk bijvoorbeeld wat de beste gas BBQ is volgens de consumentenbond.

Grootte

Het formaat van een gas bbq is natuurlijk erg belangrijk. Als je met z’n tweeën gaat barbecueën is het niet zo’n probleem als hij kleiner is, maar met 8 hongerige kinderen loop je dan al gauw het risico dat er iemand ‘hangry’ wordt. En dat kun je maar beter vermijden door een grotere barbecue oppervlakte te kopen!

De hoogte

Als je een lange avond gaat barbecueën is het niet zo prettig om een BBQ te nemen die erg laag bij de grond staat. Zo heb je aan het eind van de avond misschien last van je rug. Ook kan het extra gevaar opleveren doordat kleine barbecues dichter bij de grond staan.

Materiaal

Goedkopere barbecues zijn vaak van goedkopere materialen gemaakt, maar een beetje een goede gas bbq heeft vaak wel een rooster van roestvrij staal.

Dit zorgt er voor dat hij minder snel kapot gaat en je dus minder snel een nieuwe hoeft te kopen, en het zorgt voor minder kankerverwekkende stoffen op je vlees. Uiteindelijk is de iets hogere prijs hiervan het altijd wel waard.

De allerbeste bbq’s zijn vaak van keramiek gemaakt, wat erg gewild is doordat het de hitte goed geleid. Echter is dit vaak wel heel duur.

Stevigheid

Een gas bbq die niet stevig op de poten staat, is niet alleen gevaarlijk, maar vaak ook vervelend om mee te nemen naar bijvoorbeeld de camping. Zorg daarom altijd dat je een goede BBQ koopt met stevige poten die op elk oppervlak gewoon blijven staan, voordat er vervelende ongelukken gaan gebeuren en (nog erger) je vlees op de grond valt!


Wat is de beste cirkelzaag met geleiderail van 2021? 

Op basis van de bovenstaande criteria hebben we een ultieme top 5 samengesteld, die we hebben gecreëerd door een groot aantal producten kritisch bij langs te gaan. Zo krijgen we antwoord op de vraag: wat is de beste gas barbecue van 2021 volgens de consumentenbond, en waarom? Dit is de ultieme top 5, beste gas bbq’s van het jaar 2021!

1. Boretti Addizio Gasbarbecue 

Beste gas bbq

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Zoals eerder benoemd is de Addizio gasbarbecue van Boretti de ultieme winnaar van onze gas bbq test. We hebben deze kei goede bbq onder andere uit gekozen om zijn robuuste en stoere design, een ideaal formaat voor alle mogelijke doeleinden. 

Deze gas bbq wordt snel warm, heeft handige hittebestendige handvaten zodat je hem altijd veilig kan verplaatsen en ook een afneembare vet opvangbak. Dit zorgt ervoor dat de barbecue altijd op de juiste temperatuur is en je nooit bang hoeft te zijn voor vervelende ongelukjes, zelfs niet met een aantal biertjes achter de kiezen!

Voordelen Boretti Addizio Gasbarbecue

 • Handige hittebestendige handvaten, waardoor je hem veilig kunt verplaatsen ook midden tijdens de barbecue
 • Wordt snel warm door de gaswerking
 • Handige afneembare opvangbak voor het vleesvet
 • Mooi design en groot genoeg voor bijna alle gelegenheden

Nadelen Boretti Addizio Gasbarbecue

 • Prijs
 • Niet makkelijk in de auto mee te nemen dankzij het grote formaat

2.  Weber Gas bbq Spirit II E310 GBS zwart

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Als je toch iets meer barbecue wil voor tevens iets meer geld, dan kom je al gauw bij een ‘echte Weber’ terecht. Dit barbecue merk is niet voor niets zo beroemd bij de echte liefhebbers, want met maar liefst 3 gasbranders en vele handige accessoires is deze barbecue op wieltjes ideaal voor de grotere tuinfeesten. 

Het oppervlak is maar liefst 44 bij 60 cm, waar je enorm veel varkensworstjes op kwijt kan, en met de afneembare deksel kan je het vlees precies zo warm maken als je zelf wil. Een thermometer is dan ook inbegrepen, net als een onderstel en een handige opvangbak voor het vet.

Voordelen Weber Gas bbq Spirit II E310 GBS zwart

 • Wordt snel warm door de gaswerking
 • Handige afneembare opvangbak voor het vleesvet
 • Mooi design en groot genoeg voor bijna alle gelegenheden in je eigen tuin
 • Ingebouwde thermometer
 • Zijtafel waar je vlees en borden tijdelijk op kwijt kunt

Nadelen Weber Gas bbq Spirit II E310 GBS zwart

 • Niet echt mee te nemen in de auto op vakantie

3. Boretti Robusto Buitenkeuken met zijbrander

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Als je naast een barbecue eigenlijk gewoon het liefst je hele keuken naar buiten brengt, kun je gebruik maken van de Boretti Robusto Buitenkeuken met zijbrander. Deze buitenkeuken op wieltjes is geschikt voor de allergrootste tuinfeesten, dankzij de enorme mogelijkheden met de twee grills, een ronde deksel waardoor de temperatuur perfect door stroomt en een kookoppervlak waar je met gemak een heel klaslokaal vol kinderen mee kan vullen. Een thermometer, zijbrander en wieltjes zijn allemaal inbegrepen.

Voordelen Boretti Robusto Buitenkeuken met zijbrander

 • Wordt snel warm door de gaswerking
 • Handige afneembare opvangbak voor het vleesvet
 • Mooi design en groot genoeg voor bijna alle gelegenheden in je eigen tuin
 • Twee tafels aan de zijkant waar je vlees en borden tijdelijk op kwijt kunt

Nadelen Boretti Robusto Buitenkeuken met zijbrander

 • Prijs is voor sommigen waarschijnlijk wat te hoog
 • Voor deze prijs mag je een grill van keramiek verwachten, in plaats van RVS

4.  Cadac Carri Chef 50 Skottel met folie

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Barbecues zijn leuk, maar skottels ook! En het voordeel van deze skottel is dat hij ook nog makkelijk mee te nemen is naar bijvoorbeeld de camping. Je kan koken voor zo’n 8 mensen tegelijk, en de bbq komt met verschillende kookoppervlakten waardoor je ontzettend veel verschillende gerechten kunt maken, dus lang niet alleen vlees.

Voordelen Cadac Carri Chef 50 Skottel met folie

 • Grotere diversiteit van gerechten die je kunt bereiden met deze barbecue
 • Vet komt niet in de barbecue terecht, maar blijft gewoon op de plaat liggen
 • Makkelijk mee te nemen naar de camping
 • Compact, maar toch groot genoeg om voor zo’n 8 mensen tegelijkertijd te koken

Nadelen Cadac Carri Chef 50 Skottel met folie

 • Minder krachtig dan een conventionele gas barbecue

Misschien ook interessant:


5. Cadac Citi Chef 40 Zwart

7.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Een kleinere en compacte barbecue, daarvan weet je tenminste zeker dat je hem altijd en overal kunt gebruiken en mee naar toe kunt nemen. En de Cadac Citi Chef 40 Zwart is zeker compact! Hij is zo klein dat hij zelfs achterop de fiets nog wel mee te nemen is, en dat voor een hele lage prijs. 

Een thermometer zit in de deksel inbegrepen en je kan voor ongeveer 6 mensen tegelijkertijd koken op dit apparaat. Kortom een geschikte keuze voor vakanties die al genoeg geld hebben gekost, of waar niet zo veel ruimte meer in de auto vrij is voor een bbq!

Voordelen Cadac Citi Chef 40 Zwart

 • Ondanks een lage prijs en compact formaat is de barbecue geschikt voor zo’n 6 mensen tegelijk
 • Erg compact, makkelijk mee te nemen, zelfs op de fiets
 • Je kan de bbq gewoon op tafel kwijt, zodat je niet de hele tijd heen en weer hoeft te lopen voor je eten

Nadelen Cadac Citi Chef 40 Zwart

 • Deze barbecue beschikt niet over een zijbrander

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel gas bbq's hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 14 gas bbq's getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de gas bbq's op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste gas bbq op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste gas bbq's zijn.

Over de auteur

Jerry van Es

Mijn naam is Jerry van Es. Naast mijn werk als SEO-specialist vind ik het heerlijk om bezig te zijn in en rond het huis. Ik vind het heerlijk om te klussen in het huis of in de tuin. Ook heb ik een enorme interesse in alles wat met duurzaamheid te maken heeft. Ik vind het daarom super leuk om mijn kennis te delen via Top-X.nl.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Exclusieve deals, aanbiedingen en tips ontvangen? 

 Laat je e-mail achter en sluit je aan bij meer dan 5.000 andere 

>