fbpx

Publicatie datum: 10 maart, 2023

Door: Sam

Best Geteste Fotoprinter

Best geteste

Canon PIXMA IX6850 

Na een uitgebreide test heeft Top-X een winnaar gevonden! De beste fotoprinter van het jaar 2023 is de Canon PIXMA IX6850, een snelle, handige en compacte fotoprinter die ondersteuning biedt voor het A3-formaat, en met zowel Apple AirPrint als Google Cloud Print overweg kan. Met kiezen voor de PIXMA IX6850 maak je zonder twijfel de juiste keuze, want deze printer is simpelweg de beste fotoprinter van 2023!

Heb jij thuis nou een fotoprinter nodig, of zoek je er misschien een namens je kantoor? Het is niet al te makkelijk om een goede fotoprinter te vinden, omdat er nou eenmaal veel verschillende specificaties aan fotoprinters zitten. En welke van die specificaties is nou precies belangrijk voor jouw situatie? Heb je de printer nodig voor thuis, op je werk of misschien als cadeau?

Natuurlijk komen er altijd veel van dit soort vragen kijken bij het kopen van een fotoprinter, en precies daarom heeft Top-X een top 5 lijst voor je opgesteld. Een handjevol van de beste fotoprinters volgens de consumentenbond heeft Top-X getest, en de best scorende fotoprinters vind je terug in dit artikel.

 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

11

Producten getest

9

Uur onderzoek gedaan

23

 Ervaringen gecheckt

6

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Fotoprinters

Best geteste

Best geteste fotoprinter 2023
1.  Canon PIXMA IX6850

HP Color LaserJet Pro M255dw

Beste fotoprinter voor kantoor
2. HP Color LaserJet Pro M255dw

HP ENVY Photo 7134 - All-in-One Printer

Beste fotoprinter voor thuis
3. HP ENVY Photo 7134 All-in-One Printer

HP Color LaserJet Pro MFP M479dw

Beste luxe fotoprinter
4. HP Color LaserJet Pro MFP M479dw

HP ENVY Photo 7830 - All-in-One fotoprinter

Beste betaalbare fotoprinter
5. HP ENVY Photo 7830 All-in-One fotoprinter


Waar op letten bij het kopen van een fotoprinter? 

Er zijn natuurlijk een hoop verschillende criteria bij het zoeken van de beste fotoprinter voor jouw situatie. Om de keuze voor jou wat makkelijker te maken, hebben we de belangrijkste criteria waar je op moet letten bij het kopen van een goede fotoprinter, voor je op een rij gezet.

Formaat

Wil je je foto’s op A4 formaat, gewoon als klein fotootje voor aan de spiegel of koelkastdeur? Wil je een grote A2-poster maken van een zelfgemaakte vakantiefoto? Of er tussen in, met het A3 formaat van papier? Een printer die geen grotere vellen dan A4-formaat kan afdrukken, kan natuurlijk geen grote posters voor je maken. Kies daarom altijd een printer die minstens zo groot is als de vellen die je wil afdrukken!

Kleuren

Voor fotoprinters is een printer met kleurenondersteuning natuurlijk een must-have. Maar naast dat de printer wel of geen kleuren ondersteunt, moet je ook letten op hoe veel inktkleuren de printer biedt. Sommige printers werken met RGB-technologie, waardoor ze minder goed zijn qua contrast. Een printer met 5 inktkleuren is over het algemeen geschikter als fotoprinter.

Netwerkaansluiting

Het is voor printers doorgaans ook erg handig als ze verbinding kunnen maken met het netwerk van bijvoorbeeld je kantoor, of gewoon die van thuis. Zo kun je bij sommige printers rechtstreeks vanaf een fotocamera je foto’s uitprinten, zonder een computer te hoeven gebruiken. Dit gebeurt vaak via WiFi, maar ook Bluetooth is hiervoor een mogelijkheid.

Printsnelheid

Als je bijvoorbeeld een hele reeks foto’s van een feestje of evenement uit wil printen, kan een hoge printsnelheid goed van pas komen. Er kan verschil zitten in printsnelheid voor kleurenprints en de printsnelheid voor zwart en wit, dus let hier goed op als je een goede fotoprinter wilt aanschaffen!


Top 10 Beste fotoprinter

Wil je direct weten hoe de top 10 fotoprinters eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!


Wat is de beste fotoprinter van 2023?

De bovenstaande criteria, en nog veel meer, hebben we bij Top-X eens uitgebreid aan de proef gesteld, zodat we voor jou de keuze voor de beste fotoprinter veel makkelijker kunnen maken. Naast de bovenstaande aspecten van een goede fotoprinter, hebben we ook gekeken naar gebruikersreviews. Zo weet je dus ook wat de beste fotoprinter volgens de consumentenbond is, en welke printers hun krachtige beloftes en specificaties naleven (en welke vooral niet!).

1. Canon PIXMA IX6850

Best geteste

9.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Om thuis ook gewoon je foto’s uit te kunnen printen, wil je natuurlijk de beste fotoprinter voor thuis in je bezit hebben. Zo kun je met de Canon PIXMA IX6850 makkelijk je zelfgemaakte foto’s van de kinderen, katten of mooie vakantieoorden afdrukken via WiFi, Apple Airprint of Google Cloud Print. Ook heeft deze beste fotoprinter voor thuisgebruik een handige app, die je op Android en iOS kunt downloaden. Zo stel je de printer makkelijk en snel in voor meerdere apparaten en toepassingen.

Voordelen  Canon PIXMA IX6850

 • Met HP Instant Ink zit je nooit zonder inkt voor je printer, omdat HP automatisch merkt wanneer je inkt op is en vervolgens nieuwe inkt naar je adres opstuurt.
 • Foto’s en illustraties komen levendig en scherp uit de printer dankzij de hoge resolutie van 4800 bij 1200 dpi en de uitstekende kleurweergave
 • Scannen en kopiëren is ook mogelijk met deze goede all-in-one printer van HP
 • De printer heeft een redelijk hoge capaciteit in de papierlade, namelijk van 125 vellen

Nadelen Canon PIXMA IX6850

 • Er wordt bij deze printer geen printkabel meegeleverd
 • Om de HP-app te kunnen gebruiken heb je een account nodig

2.  HP Color LaserJet Pro M255dw

HP Color LaserJet Pro M255dw

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Voor zakelijke toepassingen is de beste fotoprinter geworden: de HP Color LaserJet Pro M255dw! Compact maar capabel, zo noemen we deze beste fotoprinter voor zakelijk gebruik. Hij past makkelijk in een klein kantoortje, maar heeft daarentegen wel de capaciteiten om veel tegelijkertijd uit te printen, in weinig tijd, en voor weinig geld per papiertje.

Een hoge invoercapaciteit in combinatie met een snelle afdruksnelheid zorgen er voor dat deze printer je werk al heeft afgedrukt, voordat je überhaupt bij de printerafdeling van je kantoor bent. Ideaal dus voor ondernemers!

Voordelen HP Color LaserJet Pro M255dw

 • Snelle afdruksnelheid, zodat je niet lang in de rij voor de printer staat op je kantoor.
 • Door de hoge invoercapaciteit van 250 vellen hoef je de printer maar eens in de blauwe maan bij te vullen.
 • Sluit de printer eenvoudig aan op je kantoornetwerk om printen voor iedere medewerker makkelijk te maken.
 • De printer regelt zelf de printwachtrij, en deze kun je aanpassen via je computer of via het menu van de printer zelf. Dit zorgt voor een makkelijke workflow als je met meerdere mensen iets uit wil printen.

Nadelen HP Color LaserJet Pro M255dw

 • Deze printer is niet geschikt voor scannen of kopiëren

3. HP ENVY Photo 7134 All-in-One Printer

HP ENVY Photo 7134 - All-in-One Printer

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Om thuis ook gewoon je foto’s uit te kunnen printen, wil je natuurlijk de beste fotoprinter voor thuis in je bezit hebben. Zo kun je met de HP ENVY Photo 7134 makkelijk je zelfgemaakte foto’s van de kinderen, katten of mooie vakantieoorden afdrukken via WiFi, Apple Airprint of Google Cloud Print. Ook heeft deze beste fotoprinter voor thuisgebruik een handige app, die je op Android en iOS kunt downloaden. Zo stel je de printer makkelijk en snel in voor meerdere apparaten en toepassingen.

Voordelen  HP ENVY Photo 7134 All-in-One Printer

 • Snelle afdruksnelheid, zodat je niet lang in de rij voor de printer staat op je kantoor
 • Door de hoge invoercapaciteit van 250 vellen hoef je de printer maar eens in de blauwe maan bij te vullen
 • De printer regelt zelf de printwachtrij, en deze kun je aanpassen via je computer of via het menu van de printer zelf. Dit zorgt voor een makkelijke workflow als je met meerdere mensen iets uit wil printen
 • Sluit de printer eenvoudig aan op je kantoornetwerk om printen voor iedere medewerker makkelijk te maken.

Nadelen HP ENVY Photo 7134 All-in-One Printer

 • Deze printer is niet geschikt voor scannen of kopiëren

4. HP Color LaserJet Pro MFP M479dw

HP Color LaserJet Pro MFP M479dw

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

7.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Aangezien printers er om bekend staan dat ze niet altijd de meest soepele gebruikerservaring hebben, is er een grote groep mensen die er voor kiest om een premium fotoprinter te kopen – dan weet je tenminste zeker dat ‘ie het goed gaat doen. Naast een prettige ervaring biedt de HP Color LaserJet Pro MFP M479dw ook een rijk aanbod aan aanvullende mogelijkheden en is de printkwaliteit nou eenmaal veel beter dan een goedkopere variant fotoprinter.

Zo beschikt deze goede printer over bluetooth om via je telefoon of laptop makkelijk te kunnen printen, en is de afdruksnelheid aanzienlijk hoger dan bij de meeste fotoprinters.

Voordelen HP Color LaserJet Pro MFP M479dw

 • Duurdere aanschafprijs, maar lagere verbruiksprijs per pagina.
 • Afdruksnelheid van maar liefst 27 pagina’s per minuut, zodat je niet lang op je printjes hoeft te wachten.
 • Het ingebouwde scherm met touchscreen zorgt voor veel gebruikersgemak, omdat hij snel reageert en goed is ingedeeld
 • Zowel Apple Airprint als Google Cloud Print is ondersteund door deze printer
 • Ook de LaserJet Pro MFP M479dw is een all-in-one fotoprinter, dus naast printen scan je ook je documenten en foto’s met deze printer. Ook kopiëren is natuurlijk mogelijk.

Nadelen HP Color LaserJet Pro MFP M479dw

 • De printer is erg groot, dus past misschien niet in ieder compact thuiskantoortje.

5. HP ENVY Photo 7830 All-in-One fotoprinter

HP ENVY Photo 7830 - All-in-One fotoprinter

7.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Natuurlijk heeft niet iedereen het budget om een super deluxe fotoprinter te kunnen betalen. Gelukkig hebben we tijdens de test ook naar betaalbaarheid gekeken, en de printer met de beste prijs-kwaliteitverhouding is de HP ENVY Photo 7830

Een hartstikke goede all-in-one fotoprinter die de titel van beste budget fotoprinter meer dan waardig is, met een handige display aan de voorkant, de mogelijkheid tot dubbelzijdig afdrukken en HP instant ink - ondersteuning!

Voordelen HP ENVY Photo 7830 All-in-One fotoprinter

 • HP Instant Ink krijg je automatisch nieuwe inktpatronen opgestuurd, wanneer de printer door heeft dat de inkt bijna op is
 • Automatisch dubbelzijdig afdrukken zorgt voor een enorme tijd- en geldbesparing
 • Deze printer is multifunctioneel, en kan dus zowel printen als scannen of kopiëren
 • De hoge afdrukresolutie van 4800 bij 1200 dpi zorgt voor scherpe drukken, wat je ook maar uit print

Nadelen  HP ENVY Photo 7830 All-in-One fotoprinter

 • Dubbelzijdig scannen wordt niet ondersteund door deze printer.

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel fotoprinters hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 11 fotoprinters getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de fotoprinters op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste fotoprinters van dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste fotoprinter zijn.

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>