fbpx

Publicatie datum: 16 maart, 2023

Door: Sanne

Best Geteste Foodprocessor

Best geteste Foodprocessor

Bosch MCM3501M foodprocessor

De test was super spannend, en uiteindelijk is er toch een duidelijke winnaar naar voren gekomen. En dat is de Bosch MCM3501M foodprocessor! Deze is verkozen tot de beste foodprocessor van 2023 en is hiermee ook de beste koop foodprocessor.

En dat heeft zo zijn redenen natuurlijk. Deze foodprocessor is namelijk óók voorzien van een blender mét hakmolen opzetstuk. Hierdoor heeft dit dus eigenlijk twee functies in één! 

Daarnaast is deze Bosch processor voorzien van een metalen behuizing waardoor deze niet alleen steviger is maar ook nog eens langer meegaat. En als kers op de taart heeft deze foodprocessor zelfs een speciale mengkom waarin je de accessoires gemakkelijk kan opbergen.

Als je graag van koken houdt of met enige regelmaat in de keuken staat is een foodprocessor eigenlijk niet meer te missen. Met dit slimme keukenapparaat kan je groenten, vlees en andere ingrediënten met één druk op de knop hakken, snijden, raspen én pureren.

Hierdoor maak je het koken een stuk makkelijker en daarmee ook sneller. Dit apparaat is dan ook in veel huishoudens te vinden en ontzettend populair. Het aanbod is daardoor ook ontzettend groot en groeit eigenlijk alleen nog maar meer.

Hierdoor denk je misschien: Wat is de beste foodprocessor? Wij willen je hier graag bij helpen! Daarom hebben wij speciaal voor jou alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het zoeken naar de beste foodprocessor. 

Ook hebben wij tientallen verschillende foodprocessors met elkaar vergeleken om zo jou te kunnen voorzien van de beste kwaliteit en daarmee ook de beste testresultaten. En aan het eind van dit artikel staat je nog dé ultieme review te wachten met daarin de beste foodprocessors.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

4

Uur onderzoek gedaan

17

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Foodprocessors

Best geteste Foodprocessor

Beste koop foodprocessor
1. Bosch MCM3501M

Bosch MCM4200

Beste prijs- kwaliteitverhouding foodprocessor
2. Bosch MCM4200

Magimix Cuisine Systeme 4200 XL Zwart

Beste luxe foodprocessor
3. Magimix Cuisine Systeme 4200 XL

Bosch MultiTalent 8 MC812M865

Beste foodprocessor voor noten
4. Bosch Multitalent 8 MC812M865

Philips Daily Collection HR7320/00

Beste budget foodprocessor
5. Philips Daily Collection HR7320

Top 10 beste Foodprocessors

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste foodprocessors , dit zijn direct de meest verkochte foodprocessors bij onderstaande webshops.


Waar moet je op letten bij het kopen van een foodprocessor?

Een foodprocessor is dus het ideale keukenapparaat om veel tijd en werk te besparen tijdens het koken. Doordat het aanbod enorm groot is kan het moeilijk zijn om de beste foodprocessor te vinden.

Daarom hebben wij zoals beloofd alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van de beste foodprocessor. Zo bescherm je jezelf tegen een miskoop en weet jij zeker dat je waar krijgt voor je geld!

Materiaal behuizing

Het eerste punt dat wij willen aankaarten is het materiaal van de behuizing van je toekomstige foodprocessor. Dit kan namelijk variëren van kunststof en aluminium tot roestvrij staal of metaal.

Hierbij geldt als vuistregel: hoe zwaarder het materiaal van de behuizing, hoe steviger de foodprocessor is. Deze zal dan ook beter blijven staan. Echter zijn de foodprocessors van bijvoorbeeld metaal wel zwaarder.

Deze kosten vaak ook iets meer. Maak dus bij jezelf de overweging of je hier het geld voor over hebt of niet.

Onderhoud

Als je van plan bent je foodprocessor met enige regelmaat te gebruiken moet je er rekening mee houden dat deze ook schoongemaakt moet worden natuurlijk. Zeker wanneer de onderdelen bijvoorbeeld niet in de vaatwasser kunnen (of je geen vaatwasser hebt) kan dit best een opgave zijn. 

Check daarom van tevoren even goed of je de onderdelen in de vaatwasser kan doen en hoe gemakkelijk je de foodprocessor kan onderhouden.

Garantie

Het laatste punt dat we in dit artikel willen bespreken in dit artikel is de garantie. Dit kan je zien als een soort indicatie vanuit het bedrijf over hoe lang het product ten minste mee moet gaan. 

Mocht er binnen de gestelde garantietermijn dan iets niet goed zijn met het product, dan kan je terugvallen op deze garantie. De fabrikant is dan verplicht om samen met jou op zoek te gaan naar een passende oplossing.

Je krijgt dan in de meeste gevallen je geld terug of een vervangend artikel toegestuurd. Wanneer een product dan geen garantie heeft, moet je bij jezelf nagaan waarom dit zo is.

Wat zegt dit dan over de kwaliteit van het product dat je van plan bent te kopen? Zorg er daarom voor dat de garantie op jouw toekomstige foodprocessor ten minste twee jaar is.


Wat is de beste foodprocessor  van 2023? 

Rekening houdend met bovenstaande punten, en nog veel meer natuurlijk, hebben wij een uitgebreide foodprocessor test gedaan. Deze test heeft plaatsgevonden onder tientallen verschillende foodprocessors. 

Zo kunnen wij jou voorzien van de beste kwaliteit en een goede foodprocessor. Erg veel van de foodprocessors gingen gelijk aan elkaar op, maar uiteindelijk wisten een paar zich écht te onderscheiden.

Deze blinken uit in verschillende categorieën zoals beste foodprocessor voor noten of beste prijs- kwaliteitverhouding.

Ben jij net zo nieuwsgierig geworden als ons naar welke foodprocessors dit geworden zijn? Dan presenteren wij je graag vol trots de top vijf beste foodprocessors van 2023!

1. Bosch MCM3501M

Best geteste Foodprocessor

9.5

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Uiteindelijk kon er natuurlijk maar één verkozen worden tot de beste foodprocessor van 2023. En dit was zonder enige twijfel dit model van het welbekende merk Bosch. En naast dat deze bij ons als beste is getest, is deze ook verkozen tot beste foodprocessor volgens de consumentenbond!

En dat is niet gek. Deze foodprocessor is namelijk ook voorzien van een speciale blender én hakmolen met een opzetstuk. Ook gaat deze foodprocessor veel langer mee door de metalen behuizing.

En als kers op de taart heeft de processor ook nog een mengkom waarin je de accessoires makkelijk op kan slaan. 

Voordelen Bosch MCM3501M

 • Is voorzien van een speciale blender met een hakmolen opzetstuk voor multifunctioneel gebruik
 • Biedt extra stevigheid door de metalen behuizing, hierdoor kan je ook langer gebruik maken van de foodprocessor
 • De foodprocessor heeft een speciale mengkom waarin je de accessoires gemakkelijk kan bewaren

Nadelen Bosch MCM3501M

 • De foodprocessor heeft slechts twee standen waardoor de snelheid niet erg nauwkeurig is af te stellen

2. Bosch MCM4200

Bosch MCM4200

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Spreek je over een goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit, dan spreek je over deze foodprocessor van Bosch. Deze is te koop voor een goede prijs en levert een ontzettend goede kwaliteit. 

Zo is deze foodprocessor voorzien van een blender, een citruspers én zelfs een sapcentrifuge opzetstuk. Daarnaast is de processor ook nog eens traploos instelbaar, waardoor je de snelheid erg nauwkeurig aan kan passen aan de bereiding van je ingrediënten.

Voordelen Bosch MCM4200

 • Wordt geleverd met een blender, citruspers en een sapcentrifuge opzetstuk
 • De processor is traploos instelbaar wat betekent dat je de snelheid erg specifiek kan aanpassen op de door jou gekozen bereiding
 • De meegeleverde accessoires kan je makkelijk opbergen in de mengkom van de foodprocessor

Nadelen Bosch MCM4200

 • Is gemaakt van een kunststof behuizing waardoor deze sneller zal verkleuren dan bij een processor met bijvoorbeeld een metalen behuizing

3. Magimix Cuisine Systeme 4200 XL

Magimix Cuisine Systeme 4200 XL Zwart

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Wanneer je een ruim budget hebt en dit graag wil investeren in een goede kwaliteit foodprocessor is deze van het merk Magimix perfect. Je betaalt er wel een redelijke prijs voor, maar je krijgt er dan ook een erg goede kwaliteit voor terug!

Zo zorgen de scherpe sabatier schijven ervoor dat ook zachte groenten en fruit in mooie plakken gesneden worden. Daarnaast wordt er een blender stuk meegeleverd waardoor je erg makkelijk smoothies en milkshakes kan maken. 

Ook beschikt de foodprocessor over 4 mengkommen van 1,2, 2,6 en 3 liter. Hierdoor kan je het precies naar wens afstellen!

Voordelen Magimix Cuisine Systeme 4200 XL

 • Beschikt ook over een blender opzetstuk waardoor je er zelfs smoothies en milkshakes mee kan maken
 • Heeft maar liefst vier verschillende mengkommen met een inhoud van 1,2, 2,6 en 3 liter
 • Scherpe sabatier schijven zorgen ervoor dat zelfs de meest zachte groenten en fruit in mooie plakken gesneden worden

Nadelen Magimix Cuisine Systeme 4200 XL

 • De kunststof behuizing van de foodprocessor zorgt ervoor dat deze sneller kan gaan verkleuren dan bij een processor met bijvoorbeeld een metalen behuizing

4. Bosch Multitalent 8 MC812M865

Bosch MultiTalent 8 MC812M865

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Noten zijn soms een echte uitdaging. Ze zijn hard, moeilijk te snijden en zonder een goede foodprocessor kun je deze moeilijk in kleine stukjes krijgen. Gelukkig is deze blender van Bosch hier uitermate geschikt voor.

Zo is deze processor gemaakt van een rvs behuizing en hierdoor een stuk steviger. Wanneer je dan harde noten in de processor doet zal deze stevig op je aanrecht blijven staan. 

Voordelen Bosch Multitalent 8 MC812M865

 • Heeft een vermogen van 1200 Wattt waardoor je harde en grove ingrediënten zoals noten erg goed fijn kan malen
 • Je krijgt bij deze foodprocessor een blender en klopgarde geleverd
 • Is voorzien van een rvs behuizing waardoor deze erg stevig op je aanrecht blijft staan

Nadelen Bosch Multitalent 8 MC812M865

 • Er wordt geen citruspers opzetstuk meegeleverd

5. Philips Daily Collection HR7320/00

Philips Daily Collection HR7320/00

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Ook wanneer je minder budget te besteden hebt zijn er erg goede foodprocessor te vinden, en dan zeker deze van Philips! Tegen een lage prijs krijg je een erg goede kwaliteit geleverd.

Zo heeft deze foodprocessor een meegeleverd opzetstuk zodat je ook bijvoorbeeld smoothies of milkshakes er mee kan maken. En dat is niet alles: in de handige mengkom kan je al je accessoires bewaren.

En als kers op de taart kan je het snoer van de foodprocessor gemakkelijk in het opbergvak aan de achterkant van de processor opbergen.

Voordelen Philips Daily Collection HR7320/00

 • Te koop voor een zeer lage prijs in verhouding met soortgelijke foodprocessors
 • Wordt geleverd met een extra opzetstuk waardoor je de processor ook als een blender kan gebruiken
 • Het snoer van het apparaat kan je makkelijk in het opbergvak aan de achterkant van de processor bewaren

Nadelen Philips Daily Collection HR7320/00

 • Er wordt geen hakmolen en citruspers meegeleverd waardoor je geen sapjes kan maken of ingrediënten kan fijnhakken

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel Foodprocessors hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten Foodprocessors getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de Foodprocessors op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste Foodprocessors op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>