fbpx

Publicatie datum: 16 maart, 2023

Door: Jack

Best Geteste Foam Roller

Matchu Sports - Foam roller

Matchu Sports - Foam roller

Op zoek naar de beste foam rollet van dit moment? Zoek dan niet verder! Wij van Top-X hebben namelijk het antwoord voor je. Na tientallen foam rollers met elkaar vergeleken te hebben in onze beste foam roller test, zijn wij tot de conclusie gekomen dat de Matchu Sports - Foam roller de beste optie van dit moment is.

De prijs-/kwaliteitsverhouding van de Matchu Sports - Foam roller namelijk ontzettend goed en ook wordt hij snel geleverd. Deze foamroller is geschikt voor de warming-up, tijdens de training en na de training. Dankzij de goede werking kun je hem inzetten om je mobiliteit te verbeteren en voor de recuperatie van je spieren.

Wil je meer weten over de Matchu Sports - Foam roller? Klik dan op de button hieronder!

Een foam roller is ideaal om te gebruiken voor-, tijdens en na je training. Met een foam roller kun jij jouw spieren namelijk goed losmaken en tevens opwarmen. Ook kun jij deze tijdens de training inzetten voor verschillende oefeningen. Om die reden is een foam roller een ideaal all round sport object.

Er zijn daarom ook ontzettend veel verschillende soorten foam rollers. Denk aan een verschil in formaat, hardheid, reliëf en meer. Om jou te helpen bij het vinden van de beste foam roller hebben wij een volledig artikel gewijd aan de beste foam roller van 2023. In dit artikel ontdek je van alles over de beste opties van dit moment.

Zo hebben wij van Top-X een ultieme beste foam roller test uitgevoerd waarbij wij tientallen modellen met elkaar hebben vergeleken in onze beste foam roller test. Ook hebben wij de belangrijkste criteria bij het kiezen van een goede foam roller voor je op een rijtje gezet. Benieuwd welke foam roller de beste optie voor jou is? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

28

Producten getest

9

Uur onderzoek gedaan

34

 Ervaringen gecheckt

10

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Foam Rollers

Matchu Sports - Foam roller

Beste koop foam roller
1. Matchu Sports - Foam roller

Foamroller voor fitness zwart lengte 90 cm diameter 15 cm

Beste foam roller voor rug
2. Foamroller voor fitness zwart lengte 90 cm diameter 15 cm

Massagerr® Box – Foamroller Set

Beste foam roller voor onderrug
3. Massagerr® Box – Foamroller Set

Matchu Sports - Foam roller Zacht

Beste foam roller zacht
4. Matchu Sports - Foam roller Zacht

Massageset Discovery 3-in-1 100 massagebal, -stick en -rol

Beste massageset
5. Massageset Discovery 3-in-1 100 massagebal, -stick en -rol


Top 10 Beste Foam Rollers

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste foam rollers! Deze Top 10 doet zeker niet onder van de producten uit onze lijst. Het is wel altijd handig om het door te nemen om alle opties goed te bekijken.


Waar moet je op letten bij het kopen van een foam roller?

Wil jij een foam roller kopen maar heb jij geen idee waar je op moet letten? Geen zorgen. Wij van Top-X helpen je namelijk bij het maken van de beste keuze. Na tientallen foam rollers met elkaar vergeleken te hebben weten wij namelijk precies waar je op moet letten. Hieronder hebben wij de belangrijkste criteria uit onze test voor je op een rijtje gezet.

Ga dus niet zomaar voor een foam roller aanbieding maar vergelijk meerdere opties met elkaar. Zo voorkom jij gemakkelijk een miskoop. Onderstaande criteria helpen jou bij het maken van de beste keuze. Deze criteria zijn namelijk ook getest in de beste foam roller volgens de consumentenbond test.

Hard of zacht

Allereerst kun je kiezen uit harde- en zachte foam rollers. Iedere soort foam roller heeft hierbij zijn eigen voor- en nadelen en doeleinden. Zo zijn harde foam rollers niet voor iedereen geschikt en maken zij jouw spieren goed los. Dit is ideaal om te doen voordat jij een training begint of na jouw training. 

Onervaren foam rollers zullen de harde foam roller waarschijnlijk erg onprettig vinden. Om die reden worden er ook minder harde foam rollers verkocht. Deze zijn vaak gewenster voor beginners. Wil jij oefeningen doen met een foam roller? Dan kan het verstandiger zijn om een zacht model te gebruiken om pijn te voorkomen.

Formaat

Ook zijn er verschillende soorten foam rollers als we kijken naar de maat van een foam roller. Bij het formaat van een foam roller kan er gekeken worden naar de dikte van een foam roller en de breedte van een foam roller. Hoe groter de foam roller is hoe meer hij jouw rug kan losmaken.

Ook is er een verschil in breedte van een foam roller. Brede foam rollers kunnen bijvoorbeeld worden ingezet bij verschillende oefeningen.

Doeleinde

Zoals benoemd zijn er foam rollers voor verschillende doeleinde. Zo zijn er foam rollers voor tijdens de training of ervoor/erna. Ook zijn er foam rollers geschikt voor het trainen zelf en foam rollers die alleen jouw spieren losmaken.

Het is dus belangrijk dat je goed nadenkt over wat voor soort foam roller jij nodig hebt. Bedenk dus goed waarvoor jij de foam roller gaat gebruiken en of het gewenste model hiervoor geschikt is. In de product omschrijving kun je vaak terugvinden waar de foam rollers voor geschikt zijn.


Wat zijn de beste foam rollers?

Welke foam roller is het beste? Je ontdekt het in de volgende sectie. Aan de hand van de testresultaten uit onze foam roller test hebben wij namelijk een handige top 5 foam rollers weten op te stellen. Hierbij hebben wij naar verschillende soort foam rollers gekeken geschikt voor verschillende doeleinde.

Ook hebben wij naar verschillende prijsklassen gekeken. Er zit dus voor iedereen een goede optie tussen. Hieronder vind je voor iedere foam roller uit onze top 5 een korte product omschrijving. Ook hebben wij van elke foam roller de voor- en nadelen opgeschreven. Benieuwd welke optie het beste voor jou is? Lees dan gauw verder!

1. Matchu Sports - Foam roller

Matchu Sports - Foam roller

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Materiaal

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

De beste foam roller van dit moment is overduidelijk de Matchu Sports - Foam roller. Deze foam roller is namelijk geschikt voor de warming-up, tijdens de training, maar ook voor na de training. Je kunt deze foam roller dus bij ieder stadium gebruiken. Verder beschikt hij over een ontzettend goede prijs-/kwaliteitsverhouding.

De Matchu Sports - Foam roller wordt snel geleverd wanneer je hem via de bovenstaande button aanschaft. Ook ontdek je hier de beste prijs van deze beste koop foam roller. Wil je je mobiliteit verbeteren? Dan is de Matchu Sports - Foam roller perfect voor je. Door deze foam roller te gebruiken verminder je het risico op blessures. 

De Foamroller Hard zorgt er namelijk voor dat er minder spanning staat op verkrampte lichaamsdelen. Dit zorgt er voor dat jij bewegingen soepeler kunt uitvoeren wat een stuk comfortabeler is.

Voordelen Matchu Sports - Foam roller

 • Goede prijs-/kwaliteitsverhouding
 • Geschikt voor warming up, training en cooling down
 • Verbeterd mobiliteit
 • 100% gemaakt van EVA

Nadelen Matchu Sports - Foam roller

 • Te hard voor sommige oefeningen

2. Foamroller voor fitness zwart lengte 90 cm diameter 15 cm

Foamroller voor fitness zwart lengte 90 cm diameter 15 cm

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Materiaal

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Op de tweede plaats hebben wij de Foamroller voor fitness zwart lengte 90 cm diameter 15 cm geplaatst in onze top 5. Deze goede foamroller kun je namelijk op verschillende manieren gebruiken. Zo kun jij door middel van deze foam roller jouw oefeningen afwisselen of moeilijker maken. 

De Foamroller voor fitness zwart lengte 90 cm diameter 15 cm wordt razendsnel geleverd en ook ontvang je twee jaar garantie wanneer je hem via de bovenstaande button aanschaft. Het materiaal van deze foam roller is erg duurzaam waardoor hij gemakkelijk een lange tijd mee gaat.

De Foamroller voor fitness zwart lengte 90 cm diameter 15 cm kan gemakkelijk meegenomen worden dankzij zijn compacte formaat. Je kunt hem dus ook meenemen naar de sportschool om hem daar te gebruiken. Deze foam roller is 38 centimeter lang en heeft een diameter van 13 centimeter.

Voordelen Foamroller voor fitness zwart lengte 90 cm diameter 15 cm

 • Inclusief 2 jaar fabrieksgarantie
 • Gemaakt van duurzaam materiaal
 • Goede prijs-/kwaliteitsverhouding
 • Geschikt om te gebruiken bij oefeningen

Nadelen Foamroller voor fitness zwart lengte 90 cm diameter 15 cm

 • Bij ontvangst nog vrij slipperig

3. Massagerr® Box – Foamroller Set

Massagerr® Box – Foamroller Set

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Materiaal

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Op de derde plaats hebben we de Massagerr® Box – Foamroller Set geplaatst in onze top 5. Ook deze foam roller is vrij goedkoop. Het model is hard waardoor hij ideaal is om je spieren los te maken voor- of na de training. Verder is dit model erg effectief waardoor je in slechts 5 minuten per spiergroep de spieren los kunt maken. 

De Massagerr® Box – Foamroller Set heeft een diameter van 15 centimeter en een lengte van 30 cm. Verder kun jij met deze foam roller verschillende oefeningen uitvoeren. Ook kun je oefeningen zwaarder en uitdagender maken doordat er ook een triggerpoint bal en duo massagebal meegeleverd wordt.

Dankzij het grotere formaat van de Massagerr® Box – Foamroller Set kun je gemakkelijk iedere spiergroep goed bereiken. Hierdoor kun je iedere spiergroep goed losmaken. Ook bij aanschaf van deze goede foam roller ontvang je 2 jaar fabrieksgarantie. De laagste prijs ontdek je door op de bovenstaande button te klikken.

Voordelen Massagerr® Box – Foamroller Set

 • Geschikt voor warming-up
 • Compact maar goed formaat
 • Je ontvangt gelijk verschillende massage apparaten
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Nadelen Massagerr® Box – Foamroller Set

 • Weinig gebruiksinfo

4. Matchu Sports - Foam roller Zacht

Matchu Sports - Foam roller Zacht

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Materiaal

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Op de vierde plaats hebben we de Matchu Sports - Foam roller Zacht geplaatst in onze top 5. Deze foam roller is zacht en kan daarom voor verschillende doeleinde worden ingezet. Zo kun je deze foam roller voor-, tijdens en na je training gebruiken. Zo kun je je spieren goed losmaken, maar ook kun je deze foam roller gebruiken om oefeningen moeilijker te maken.

Ben jij op zoek naar de beste zachte foam roller dan is de Matchu Sports - Foam roller Zacht de beste optie voor je. Met de Matchu Sports - Foam roller Zacht kun jij namelijk je mobiliteit goed trainen en verminder jij gemakkelijk het risico op blessures. 

Je kunt je trainingen dus een stuk aangenamer maken door deze foam roller in te zetten. Ook is deze foam roller ontzettend laag geprijsd waardoor hij beschikt over een goede prijs-/kwaliteitsverhouding. De foam roller is 100% gemaakt van foam waardoor hij ontzettend duurzaam is en dus lang mee gaat.

Voordelen Matchu Sports - Foam roller Zacht

 • Beste zachte foam roller
 • Erg scherp geprijsd
 • Snel geleverd

Nadelen Matchu Sports - Foam roller Zacht

 • Geen hard model dus minder geschikt voor gespierde atleten

5. Massageset Discovery 3-in-1 100 massagebal, -stick en -rol

Massageset Discovery 3-in-1 100 massagebal, -stick en -rol

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Materiaal

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Op de laatste plaats hebben wij de Massageset Discovery 3-in-1 100 massagebal, -stick en -rol geplaatst in onze top 5. Deze massageset is namelijk een ideaal 3-in-1 model. Zo ontvang je bij aanschaf van deze massage set een massagebal, massagestick en massagerol.

Je kunt de Massageset Discovery 3-in-1 100 massagebal, -stick en -rol dus voor verschillende doeleinde gebruiken. Met deze massage set maak jij iedere spiergroep los en kun jij echt elke spier bereiken. Deze foam roller kan ook nog eens een ontzettend groot gewicht weerstaan. Deze foam roller is licht maar kan wel 150 kilogram verdragen.

De verschillende massage onderdelen kunnen voor verschillende spieren worden ingezet. Wil jij weten voor welke spieren je de Massageset Discovery 3-in-1 100 massagebal, -stick en -rol allemaal kunt inzetten? Klik dan op de bovenstaande button en ontdek gelijk de laagste prijs.

Voordelen Massageset Discovery 3-in-1 100 massagebal, -stick en -rol

 • Gemakkelijk te gebruiken
 • 3-in-1 massage set
 • Iedere spier is hiermee te masseren

Nadelen Massageset Discovery 3-in-1 100 massagebal, -stick en -rol

 • Niet de hoogste kwaliteit

Hoeveel soorten foam rollers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 foam rollers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de foam rollers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste foam rollers zijn  kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Jack

Mijn naam is Jack en sinds een tijdje schrijf ik op frequente basis voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Muziek en Sporten. Zo vind ik het heerlijk om naar de beste muziek te luisteren. Daarnaast ben ik een echte sporter. Ik wielren 3x per week, ben vaak in de sportschool te vinden en ben een echte hardloopfanaat.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>