fbpx

Publicatie datum: 7 september, 2023

Door: Sam

Best Geteste FM-Antenne

S-Impuls - FM Dipool Antenne

S-Impuls FM dipool antenne met coax connector

De S-Impuls - FM Dipool Antenne zorgt ervoor dat je binnen een korte tijd FM-signalen kan ontvangen. Je kan het namelijk gebruiken als een tuner of een versterker. Verder heeft het nog een bereik tussen de 0 en 15 kilometer. Voor een lage prijs haal je hier echt een topper in huis! De transparante kleur zorgt er nog is voor dat het niet op valt. Het neemt in ieder geval dus geen ruimte in beslag. Wat wil je nog meer?

In je zoektocht naar een goede FM-antenne ben je er waarschijnlijk al achter gekomen dat er tientallen goede FM-antennes zijn, maar bij zo'n soort product kun je erop rekenen dat er ook minder goede opties op het internet voorbij komen.

Het is lastig zat om de beste FM-antenne voor jou uit te kiezen - daarom helpen we je een handje! Een FM-antenne kopen, hoe doe je dat? Er zijn een hoop goede FM-antennes te vinden.

Maar probeer vooral niet een FM-antenne aanbieding te kiezen die te mooi is om waar te zijn. Er zijn namelijk een hoop producten van mindere kwaliteit, die we in onze FM-antenne test 2023 eruit hebben gefilterd.  Zo weet je welke FM-antenne je het kunt kopen!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

17

Producten getest

9

Uur onderzoek gedaan

38

 Ervaringen gecheckt

18

Webshops vergeleken


Top 5 Beste FM-Antennes

S-Impuls - FM Dipool Antenne

Beste koop FM-antenne
1.  S-Impuls FM dipool antenne met coax connector

Beste passieve fm antenne
2. Nedis Binnenantenne Passief FM

Beste DAB+ & FM antenne 
3. Hama Antenne - DAB/DAB+

Thomson ANT1438 - Radioantenne - DAB/DAB+ radio-ontvangst - Signaalversterking

Beste DAB+ antenne
4. Thomson ANT1438

Beste FM binnen antenne
5. Nedis Binnenantenne | Actief | FM

Top 10 beste FM-antennes

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste FM-antennes.


Waar op letten bij het kopen van een FM-antenne?

Moet je gaan voor die dure FM-antenne bij mediamarkt, of koop je liever online? Hoe dan ook raden we aan om goed te letten op de punten hieronder.

Zo weet je zeker dat je product voldoet aan alles wat je nodig hebt, en vooral dat het geen miskoop is. Ook moet een FM-antenne natuurlijk passen op je apparatuur - alles hierover lees je hieronder.

Frequenties

De FM-antenne frequenties zijn erg belangrijk. Het bepaalt welk bereik je FM-antenne precies heeft binnen de FM-wereld. In Nederland zijn frequenties tussen de 87,5 en 108 MHz in gebruik - zorg dus dat je altijd minimaal dit bereik hebt op je FM-antenne.

Aansluitingen

Hoe je je FM-antenne aansluit verschilt per product. Let op wat voor apparaat je de antenne op gaat gebruiken, en of je een female / male connector nodig hebt. Bij verreweg de meeste radio's en geluidsapparatuur is dit een coax aansluiting.

Versterking

Als je geen geweldige geluidsapparatuur hebt, kan een versterkende FM-antenne handig zijn. Dit versterkt het signaal en zorgt voor een betere geluidsweergave.

Soort antenne

Niet alle antennes zijn een even goede keuze - wil je bijvoorbeeld ook DAB / DAB+ ontvangen? Dan kan een modernere antenne een betere keuze zijn. Zo ben je future-proof en kun je zelf kiezen wat voor signaal je ontvangt.


Wat is de beste FM-antenne van 2023? 

Als jij op zoek bent naar de beste FM-antenne van dit moment dan is het nu tijd om op te letten.

Er zijn natuurlijk ontzettend veel verschillende FM-antennes te koop waardoor het moeilijk is te bepalen welke FM-antenne het beste past bij jouw situatie.

Om je op weg te helpen vind je hieronder onze 5 favoriete FM-antennes van 2023. Door te kiezen voor een van deze FM-antennes weet je zeker dat je een goed product in huis haalt. 

1. S-Impuls FM dipool antenne met coax connector

S-Impuls - FM Dipool Antenne

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Zoals gezegd is deze S-Impuls FM dipool antenne met coax connector verreweg de beste FM-antenne 2023. De S-Impuls FM dipool antenne met coax connector is ontzettend laag geprijsd, waardoor je enorm veel geld kunt besparen op deze antenne. 

Naast de lage prijs kun je de S-Impuls FM dipool antenne makkelijk aansluiten met de meegeleverde coax-connector. Dit kan bijvoorbeeld op vrijwel alle tuners en versterkers, en ook veel home cinema sets zijn uitgerust met deze connector. 

Met een bereik tot wel 15 km zul je in elke uithoek van Nederland wel een goed bereik hebben. Dit geldt voor alle Nederlands FM-zenders, omdat je FM frequenties tussen de 87,5 en 108 MHz kan ontvangen.

Voordelen S-Impuls FM dipool antenne met coax connector

 • Goedkoop
 • 15 km bereik
 • COAX connector
 • Hoog frequentiebereik

Nadelen S-Impuls FM dipool antenne met coax connector

 • Geen versterkende werking

2.  Nedis Binnenantenne Passief FM

9.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.1

Zoek je een goede, en ook betaalbare antenne voor binnen in je huis? Deze Nedis passieve binnenantenne is dan een zeer aantrekkelijke optie. Je krijgt een uitstekende antenne opgestuurd, die ondersteuning biedt voor alle Nederlandse FM zenders.

Deze sluit je makkelijk aan via de oude vertrouwde coax connector, die trouwens gewoon wordt meegeleverd. De Nedis Binnenantenne Passief FM werkt niet versterkend, maar met een bereik van 15 km en met goede speakers heb je dat waarschijnlijk ook niet nodig. 

De witte kleur zorgt ervoor dat je de antenne erg subtiel kunt wegwerken in je interieur, zodat je geen lelijke antennes uit je radiosysteem of speakers hebt steken. Zo kun je dus FM radio luisteren met het grootste gemak, zonder veel geld uit te geven!

Voordelen Nedis Binnenantenne Passief FM

 • Erg goedkoop
 • Makkelijk weg te werken in interieur
 • Uitstekend bereik

Nadelen Nedis Binnenantenne Passief FM

 • Geen versterking

3. Hama Antenne - DAB/DAB+

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Een FM radio is dan wel een extreem makkelijke en toegankelijke optie - het is al een iets verouderd systeem, dat misschien niet voor altijd gebruikt zal worden.

Daarom raden we aan om de Hama Antenne - DAB/DAB+ te kopen als je graag echt futureproof wil zijn! Met deze Hama Antenne - DAB/DAB+ kun je verschillende soorten signalen ontvangen. Niet alleen de moderne DAB / DAB+ signalen, die digitaal worden verspreid - ook pak je met deze all-in-1 Hama Antenne gewoon de ouderwetse FM zenders mee!

In de verpakking krijg je niet alleen de antenne, maar ook een lange kabel zodat je hem op de best mogelijke plek kunt installeren. Ook wordt het signaal versterkt, wat zorgt voor de ultieme geluidservaring!

Voordelen Hama Antenne - DAB/DAB+

 • Zowel digitaal als FM
 • Kan binnen en buiten gebruikt worden
 • Signaalversterking
 • Lange kabel voor optimale installatie

Nadelen Hama Antenne - DAB/DAB+

 • Kabel lastig weg te werken

4. Thomson ANT1438

Thomson ANT1438 - Radioantenne - DAB/DAB+ radio-ontvangst - Signaalversterking

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.5

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Deze Thomson ANT1438 komt dichter in de buurt van een klassieke antenne - het type dat al tientallen jaren wordt gebruikt. Waarom? Omdat het gewoon erg goed en makkelijk werkt. 

Deze FM antenne heeft maar liefst een signaal versterking van 30 decibel. Je krijgt er ook nog is een extra voedingsadapter bij geleverd. Dit zorgt ervoor dat de stroomtoevoer beter gaat.

Met de in/uit schakelaar kan je weer energiebesparend te werk gaan. Dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen! Verder werkt deze antenne nog met een Coax kabel. Hiernaast is het een klein product waardoor het weinig ruimte in beslag neemt.

In elk huishouden zou dit product dan ook zeker niet misstaan. Dat is natuurlijk ook belangrijk. Kortom, deze topper zorgt ervoor dat een DAB of een DAB+ aanzienlijk versterkt wordt. Wie wil dat nou niet?

Voordelen Thomson ANT1438

 • DAB+ en FM
 • Versterker
 • Neemt weinig ruimte in beslag

Nadelen Thomson ANT1438

 • Verbindingskabel mag wat langer zijn

5. Nedis Binnenantenne | Actief | FM

7.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

In plaats van een passieve antenne die simpelweg het FM-signaal ontvangt, kun je ook kiezen voor een actieve antenne. Maar wat is het verschil tussen een passieve en actieve FM-antenne? 

Een actieve FM-antenne bevat een ingebouwde versterker, die zorgt voor een betere verbinding - je kan bijvoorbeeld meer details in de bas verwachten. Deze Nedis Binnenantenne is zo'n actieve antenne, die tevens erg makkelijk te installeren is. 

Naast FM zenders kun je betaalde zenders ontvangen, als je natuurlijk geabonneerd bent. Tot slot is dit tijdloze ontwerp geschikt voor in iedere huiskamer, slaapkamer of waar dan ook!

Voordelen Nedis Binnenantenne | Actief | FM

 • Makkelijke installatie
 • Past overal bij
 • Ook voor betaalde zenders

Nadelen Nedis Binnenantenne | Actief | FM

 • Alleen voor binnen geschikt

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel FM-antennes hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten FM-antennes getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de FM-antennes op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste FM-antennes op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>