fbpx

Publicatie datum: 22 maart, 2023

Door: Jack

Best Geteste Fitnessbank

Best Geteste Fitnessbank

LifeGoods Fitness Halterbank 

Wil jij graag beginnen met fitnessen en ben je nog op zoek naar een goede fitnessbank zodat je ook thuis kan trainen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij zijn namelijk op zoek gegaan van de beste fitnessbanken van dit moment. 

Om er achter te komen wat de best geteste opties zijn hebben wij een fitnessbank test uitgevoerd. De LifeGoods Fitness Halterbank is uit onze test gekomen als beste fitnessbank 2023! Dit op basis van zijn goede prijs/kwaliteitverhouding en functionaliteit. 

Met deze fitnessbank van LifeGoods kan jij je volledige lichaam trainen. Zo kan je gemakkelijk meerdere spiergroepen aanpakken, want deze fitnessbank is zo ontworpen dat jij het maximale uit je training kan halen. 

Ben jij benieuwd naar de beste prijs voor deze beste fitnessbank? Klik dan snel op de onderstaande button! 

Fitness is op dit moment populairder dan ooit. Dat komt niet geheel als een verassing. Steeds meer Nederlanders vinden het belangrijk om sterker en fitter te worden. Natuurlijk zijn er veel mensen die daarom een sportschoolanbonnement afsluiten, maar dat hoeft natuurlijk niet. Je kan ook gewoon thuis beginnen met fitness alleen zul je dan wel zelf de juiste spullen moeten aanschaffen. 

Het aanschaffen van een fitnessbank is dan ook geen overbodige luxe. Met een fitnessbank kan je verschillende spiergroepen trainen en het maximale uit je training halen. Maar wat is nou een goede fitnessbank? Om daar achter te komen hebben wij van Top-x een fitnessbank test uitgevoerd. Aan de hand van onze test resultaten hebben wij een handige top 5 samengesteld met de best geteste opties van dit moment. Ben jij benieuwd naar de fitnessbanken uit onze top 5? Lees dan snel verder! 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

20

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

45

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Fitnessbanken

Best Geteste Fitnessbank

Beste Koop Fitnessbank
1.  LifeGoods Fitness Halterbank 

Beste Fitnessbank met weerstandsbanden
2. Vita5 Fitnessbank

Beste Fitnessbank voor het trainen van benen
3. Tunturi UB60 Fitnessbank

Beste Opvouwbare Fitnessbank
4. KIMO DIRECT Fitnessbank

Beste Budget Fitnessbank
5. Tectake Fitnessbank 

Top 10 Beste Fitnessbanken

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste fitnessbanken bij een van de grootste webshops van Nederland.

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een fitnessbank?

Na het zien van onze top 5 wil je misschien wel een beste fitnessbank kopen. Toch raden wij je aan om nog even verder te lezen, want in dit deel van het artikel vertellen wij je waar je op moet letten tijdens het kopen van een fitnessbank. De onderstaande criteria zijn de criteria waar wij de fitnessbanken op hebben beoordeeld tijdens het uitvoeren van onze fitnessbank test. Wij raden je aan om goed op deze punten te letten want deze punten lijken namelijk sterk op die van de beste fitnessbank volgens de consumentenbond. 

Maximaal totale draagkracht

Allereerst is het belangrijk om de maximaal totale draagkracht te controleren. De totale draagkracht is jouw eigen lichaamsgewicht plus de gewichten waar je mee traint. De maximaal totale draagkracht kan per fitnessbank nog al verschillen. Daarom is het belangrijk om je eigen gewicht te controleren en het gewicht waar je mee traint. Ook is het belangrijk om rekening te houden met het persoonlijke record waar je naar toe werkt. Aan de hand daarvan kun je een keuze maken voor een bepaalde fitnessbank.

Aantal standen 

Als twee is het belangrijk om het aantal standen van de rugleuning en het zitvlak te controleren. Bij de meeste fitnessbanken kan je de de rugleuning en het zitvlak verstellen op meerdere hoogte, maar dit is niet bij alle fitnessbanken het geval. Houdt er wel rekening mee dat je bij een fitnessbank met veel verschillende standen ook veel verschillende spiergroepen kan trainen. 

Soort training 

Als derde is het belangrijk dat de fitnessbank aansluit op de soort training die je wil uitvoeren. In de productomschrijving van de fitnessbank staat voor welke training de fitnessbank geschikt is. Wij raden je aan om deze altijd goed door te lezen. 

Garantie

Als laatste maar zeker niet onbelangrijk is het handig om de garantie van de fitnessbank te controleren. Als het goed is ga je de fitnessbank vaak gebruiken dus dan kan er weel eens iets stuk gaan. Daarom is het altijd handig om de garantietermijn te controleren. Wel raden wij je aan om het aankoopbewijs te bewaren tijdens de garantieperiode. Dit is namelijk je garantie bewijs. 


Wat is de beste fitnessbank van 2023? 

Welke fitnessbank is het beste? Deze vraag gaan wij in dit gedeelte van het artikel beantwoorden. Aan de hand van onze fitnessbank test hebben wij een handige top 5 samengesteld met de best geteste fitnessbanken. In de onderstaande uitgebreide top 5 hebben wij alle producten voorzien van een korte productomschrijving met een aantal voor-e n nadelen ook hebben wij verschillende fitnessbanken geselecteerd zodat er voor iedereen een beste fitnessbank tussen zit. Ben jij benieuwd naar de fitnessbanken uit onze top 5? Lees dan snel verder en wie weet ontdek je nog een leuke fitnessbank aanbieding.  

1. LifeGoods Fitness Halterbank

Best Geteste Fitnessbank

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Wij van top-x hebben een fitnessbank test uitgevoerd om er zo achter te komen wat op dit moment de best geteste fitnessbanken zijn. De LifeGoods Fitness Halterbank is uit onze test gekomen als beste fitnessbank 2023! Dit op basis van zijn goede prijs/kwaliteitverhouding en vele functionaliteit. Met deze fitnessbank kan je thuis en op je eigen tempo trainen. De fitnessbank kan namelijk gebruikt worden voor het trainen van verschillende spiergroepen. 

Deze fitnessbank van het merk LifeGoods is zo ontworpen dat jij het maximale uit je training kan halen. Het rugvlak en het zitvlak zijn gemaakt van een zacht schuim. Dit geld ook voor de beensteun. Het frame van de fitnessbank is gemaakt van staal voor extra stabiliteit. Met deze fitnessbank kun je onder andere je borst, rug, buik en schouders trainen. De maximaal draaggewicht van de fitnessbank is 150kg. De fitnessbank zelf weegt 8,5kg. 

Voordelen LifeGoods Fitness Halterbank

 • Goede prijs/kwaliteitverhouding
 • Rugvlak en zitvlak zijn verstelbaar
 • Ontworpen om het maximale uit je training te halen  
 • Opvouwbaar en daardoor makkelijk op te ruimen 

Nadelen LifeGoods Fitness Halterbank

 • Minder geschikt voor lange mensen 

2.   Vita5 Fitnessbank

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Wil je graag een fitnessbank aanschaffen maar heb je helemaal geen gewichten in huis? Geen zorgen je hoeft niet meteen allemaal gewichten te kopen voor je training. Wij hebben namelijk de Vita5 Fitnessbank geselecteerd als beste fitnessbank met weerstandsbanden. Bij deze fitnessbank krijg je gratis weerstandsbanden meegeleverd. Met weerstandsbanden kan je verschillende oefeningen uitvoeren die je spieren doen groeien. 

Deze fitnessbank van het merk Vita5 heeft een verstelbare rugleuning. De rugleuning kan in maar liefst 7 verschillende standen worden ingesteld. Door deze verschillende standen kan je dus ook verschillende spiergroepen trainen en met de weerstandsbanden kun je extra variatie toevoegen aan je trainingen. Dit omdat je veel verschillende oefeningen kan doen als je deze banden gebruikt. Daarom is deze fitnessbank geschikt voor beginners, gevorderden en professionele sporters. 

Voordelen Vita5 Fitnessbank

 • Inclusief weerstandsbanden 
 • Draagkracht van 200kg 
 • Bestaat uit een dik stalen frame met bekleding van leer 
 • Inklapbaar 

Nadelen Vita5 Fitnessbank

 • De kussens zijn wat aan de dunne kant

3. Tunturi UB60 Fitnessbank

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Wil je graag een fitnessbank aanschaffen, maar train je altijd je hele lichaam en ben je bang dat je dat niet kan met een fitnessbank? Geen zorgen ook met een fitnessbank kan je de benen gewoon trainen. Wij hebben daarom de Tunturi UB60 Fitnessbank geselecteerd als beste fitnessbank voor het trainen van benen. Deze fitnessbank heeft naast een knie en beenroller ook nog een legpress. Ideaal als jij je benen wil trainen. 

Deze fitnessbank van het merk Tunturi is verstelbaar en kan op verschillende manieren worden ingezet. De rugleuning en het zitvlak van de fitnessbank zijn verstelbaar. Zo kun je naast je benen ook andere spiergroepen trainen. Het maximale gewicht dat de fitnessbank kan dragen is 150kg. Het stalen frame van de fitnessbank zorgt voor extra stevigheid, hierdoor staat de fitnessbank zeer stabiel tijdens je trainingen. 

Voordelen Tunturi UB60 Fitnessbank

 • Halterbank, buikspierbank én leg press in één toestel
 • De fitnessbank is verstelbaar 
 • Geschikt voor het trainen van het gehele lichaam 
 • Instelbare leg roll en leg press

Nadelen Tunturi UB60 Fitnessbank

 • Minder geschikt voor gevorderden 

4.  KIMO DIRECT Fitnessbank

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Wil je een fitnessbank kopen, maar woon je in een klein huis en heb je daardoor niet genoeg ruimte voor een fitnessbank? We snappen dat dit best een uitdaging is als je klein woont, want ja waar ga je de fitnessbank neerzetten als je deze niet gebruikt? Geen zorgen, daar hebben wij wat op gevonden. Er zijn namelijk ook opvouwbare fitnessbanken op de markt. Wij hebben daarom de KIMO DIRECT Fitnessbank geselecteerd als beste opvouwbare fitnessbank. 

Deze fitnessbank van het merk KIMO DIRECT kan je na gebruik opvouwen en opbergen. Superhandig als je niet groot woont zo heb je toch de mogelijkheid om thuis te trainen. De fitnessbank is zeer geschikt voor trainingen van verschillende spiergroepen. Van bankdrukken en leg curls tot aan lunges, squats en buikspieren, bijna alle bekende work outs kun je op deze verstelbare fitnessbank uitvoeren. 

Voordelen KIMO DIRECT Fitnessbank

 • Voor: borst, rug, armen, benen, billen en buik
 • Gemakkelijk op te vouwen en op te bergen 
 • Te gebruiken in combinatie met een handige app 

Nadelen KIMO DIRECT Fitnessbank

 • Een paar moeren zul je zelf moeten plaatsen

5. Tectake Fitnessbank 

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Wil je graag een fitnessbank aanschaffen, maar wil of kan je hier niet al te veel geld aan uitgeven? Natuurlijk begrijpen we dat niet iedereen kan even veel geld uitgeven. Daarom zijn wij ook op zoek gegaan naar een goede fitnessbank voor mensen met een wat kleiner budget. Wij hebben de Tectake Fitnessbank geselecteerd als beste budget fitnessbank. Dit is dan wel de goedkoopste optie uit de lijst, maar qua kwaliteit doet de fitnessbank zeker niet onder aan de rest. 

Deze fitnessbank van het merk Tecteke kan jij je buik-, rug-, heup- en bilspieren trainen vanuit huis. Het frame van de fitnessbank is zeer sterk waardoor de fitnessbank goed blijft staan tijdens het trainen. Deze fitnessbank heeft een draagkracht van 100kg en dan dus ook gebruikt worden voor trainingen met dumbells. Ook kan je deze fitnessbank op verschillende manieren verstellen. Zo kan jij je trainingen optimaal uitvoeren. 

Voordelen Tectake Fitnessbank 

 • Goedkoopste optie uit de lijst 
 • Geschikt voor het trainen van de buik-, rug-, heup- en bilspieren
 • Gemakkelijke en snelle montage

Nadelen Tectake Fitnessbank 

 • De fitnessbank moet je zelf in elkaar zetten 

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel fitnessbanken hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten fitnessbanken getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de fitnessbanken op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste fitnessbanken op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Jack

Mijn naam is Jack en sinds een tijdje schrijf ik op frequente basis voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Muziek en Sporten. Zo vind ik het heerlijk om naar de beste muziek te luisteren. Daarnaast ben ik een echte sporter. Ik wielren 3x per week, ben vaak in de sportschool te vinden en ben een echte hardloopfanaat.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>