fbpx
 • Home
 • /
 • Fiets
 • /
 • Beste Fietszadel voor Dames [Test 2023]

Laatste update: augustus 2023

Door: Sanne

Best Geteste Fietszadel Dames

Beste fietszadel voor dames

Contec City/ Tour Dames fietszadel

Het Contec Dames Fietszadel is wat ons betreft het beste fietszadel voor dames, geen enkel zadel zat zo lekker als deze. Het zadel is voorzien van een gepatenteerde D2-constructie. Deze innovatieve technologie zorgt ervoor dat het zadel een buitengewoon aangenaam zitcomfort biedt, zodat zelfs de langste fietstochten als een waar genoegen aanvoelen. Verder is het zadel waterdicht, in meerdere kleuren verkrijgbaar en past hij op bijna elke fiets.

Meer over dit product weten? Klik op de knop hieronder. 

Zoek je het beste fietszadel voor dames? Dan zit je hier goed!

Wij weten hoe frustrerend het kan zijn om eindeloos zadels te vergelijken, reviews te lezen en toch met een zere derrière thuis te komen na een lange fietstocht.

Daarom hebben we het werk voor je gedaan: we zijn op zoek gegaan naar het allerbeste product in deze categorie, zodat jij dat niet meer hoeft te doen.

We hebben tal van zadels vergeleken, van de betaalbare instapmodellen tot de luxe high-end opties. En geloof ons, we hebben onze bevindingen niet oppervlakkig gehouden.

We zijn écht de diepte ingegaan: comfort, duurzaamheid, materiaal, waterbestendigheid en zelfs stijl - alles is onder de loep genomen. Benieuwd naar de top-5 beste opties in 2023? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

12

 Ervaringen gecheckt

16

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Fietszadels voor dames

Beste fietszadel voor dames

Beste koop fietszadel voor dames
1. Contect City/ Tour Dames

Selle Smp Tour E-bike

Beste fietszadel voor elektrische fietsen voor dames
2. Selle SMP Tour

Beste prijs- kwaliteitverhouding fietszadel voor dames
3. Contec City/ Tour Anatomic

Beste Racefietszadel voor dames
4. Dunlop fietszadel

Beste design fietszadel voor dames
5. Strex fietszadel

Top 10 Beste fietszadels voor vrouwen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste zadels voor vrouwen , dit zijn direct de meest verkochte dames zadels bij onderstaande webshops.


Waar moet je op letten bij het kopen van een fietszadel voor dames?

Een comfortabel zadel is niet te missen op je fiets, zeker als je deze met enige regelmaat gebruikt. Het aanbod is dan ook ontzettend groot waardoor het lastig kan zijn het beste fietszadel uit te kiezen.

Daarom hebben wij zoals beloofd alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden, zodat je verzekerd bent van het beste fietszadel dat past bij jouw wensen en behoeften!

Hard of zacht zadel

Het eerste punt dat wij willen aankaarten is de keuze tussen een hard of zacht zadel. Hierbij is de vuistregel: hoe langer je op de fiets zit, hoe fijner een hard zadel is. Hierdoor krijg je minder snel last van zadelpijn.

Wanneer je vaak kortere afstanden rijdt is juist een zachter zadel van bijvoorbeeld gel comfortabeler. Bedenk je dus van tevoren goed met welk doel je het fietszadel gaat gebruiken, zodat je zadelpijn (zo veel mogelijk) kan voorkomen.

Zitbreedte

Je wil natuurlijk voorkomen dat je een te breed of te smal zadel koopt. Daarom is het handig om van tevoren jouw zitbreedte te bepalen. Dit kan je heel gemakkelijk zelf doen!

Dit gaat zo: zoek een stuk karton wat je goed kan indrukken. Leg dit op een harde, vlakke ondergrond en ga vervolgens op het stuk karton zitten. Druk er dan ook even stevig op.

Als het bekken naar voren kantelt, wordt de afstand tussen de zitbotten kleiner. Bij een diepere zit is het beter om een smaller zadel te kiezen. 

Als de meting gelukt is zie je twee deukjes. Pak vervolgens een pen en zet een kruisje in het midden van de deukjes. Meet vervolgens de afstand tussen de twee kruisjes en dan weet je welke afstand er tussen je zitbotjes zit!

Garantie

Het laatste punt dat we in dit artikel willen bespreken is de garantie. Dit kan je zien als een soort indicatie vanuit het bedrijf over hoe lang het product ten minste mee moet gaan. Wanneer er binnen deze gestelde garantietermijn dan iets mis is met het product kan je terugvallen op de garantie.

Wanneer er dan geen garantie zit op het product dat je van plan bent te kopen, moet je bij jezelf nagaan waarom dit zo is. Wat zegt dit dan over de kwaliteit van het product dat je van plan bent te kopen?

Zorg er daarom voor dat de garantie op jouw fietszadel ten minste twee jaar is. Zo ben jij verzekerd van een goede aankoop en kan je met een gerust hart gaan fietsen.


Wat is het beste fietszadel voor dames van 2023? 

Rekening houdend met bovenstaande punten hebben wij een uitgebreide fietszadel voor dames test gedaan. Deze test heeft plaatsgevonden onder tientallen verschillende fietszadels, om zo jou te kunnen voorzien van de beste testresultaten en een goed fietszadel voor dames. 

Veel van de fietszadels gingen gelijk aan elkaar op, maar uiteindelijk waren er een paar échte uitblinkers. Deze wisten zich ieder te onderscheiden in een andere categorie zoals beste prijs- kwaliteitverhouding fietszadel of beste design. 

Ben jij na het lezen van dit artikel ook nieuwsgierig geworden welke fietszadels een plekje wisten te bemachtigen in onze felbegeerde top vijf? Dan presenteren wij je bij deze graag de top vijf beste fietszadels voor vrouwen van 2023!

1. Contec City/ Tour Dames

Beste fietszadel voor dames

9.3

Eindbeoordeling

Materiaal

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Verkozen tot het allerbeste fietszadel is deze van het merk Contec. Het zadel is maar liefst verkrijgbaar in 8 verschillende kleuren waardoor er eentje is voor iedere kleur fiets. 

En naast dat wij dit het beste fietszadel vinden, is deze ook verkozen tot beste fietszadel volgens de consumentenbond! Het zadel heeft naast alle mooie kleuren ook een gepatenteerde D2 opbouw.

Dit zorgt ervoor dat het zadel extra comfortabel aanvoelt en je dus minder snel last krijg van zadelpijn. En het zadel is uiteraard 100% waterdicht, waardoor je niet last hebt van een vervelende natte broek of benen na een regenbui.

Voordelen Contec City/ Tour Dames

 • Is 100% waterdicht waardoor je zelfs na een regenbui droog kan fietsen
 • Heeft een gepatenteerde D2 opbouw waardoor het zadel extra comfortabel aanvoelt
 • Is verkrijgbaar in maar liefst 8 verschillende kleuren waardoor er iets tussen zit voor iedere stijl fiets

Nadelen Contec City/ Tour Dames

 • Enigszins prijzig in verhouding met soortgelijke fietszadels

2. Selle SMP Tour

Selle Smp Tour E-bike

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Materiaal

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Wanneer je een elektrische fiets hebt, is het belangrijk om een zadel te kopen dat hier goed bij past. En dit zadel van Selle is daarvoor de perfecte match.

De afmetingen en de vorm van de vulling bieden zachtheid en comfort tijdens het etsen op de elektrische fiets. Daarnaast zorgt de snavelvormige neus ervoor dat dat de urogenitale zone niet wordt samengedrukt wanneer je je ver over het stuur buigt.

Voordelen Selle SMP Tour

 • Erg goed geschikt voor gebruik bij een elektrische fiets
 • De afmetingen en de vorm van de vulling bieden extra veel zachtheid en comfort tijdens het etsen op de elekrische fiets
 • Door de extra lange vorm van het zadelrug is dit zadel geschikt voor iedereen

Nadelen Selle SMP Tour

 • Enigszins prijzig in verhouding met soortgelijke fietszadels

3. Contec City/ Tour Anatomic

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Materiaal

8.6

Prijs / kwaliteit

8.7

Spreek je over een goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit, dan spreek je over dit zadel van het merk Contec. Het zadel heeft een prachtig mooie bruine uitvoering waardoor deze extra goed opvalt.

De o-zone uitsparing in het zadel zorgt ervoor dat de drukbelasting op het prostaat en schaambeen drastisch vermindert zodat je bij lange tochten hier geen last van krijgt.

Voordelen Contec City/ Tour Anatomic

 • Zadel is gemaakt van synthetisch leder dat extra lang meegaat
 • De speciale o- zone uitsparing (het gat in het midden van het zadel) zorgt ervoor dat je geen druk ervaart op het prostaat of het schaambeen
 • Komt in een mooie, bruine uitvoering waardoor je fiets extra zal opvallen

Nadelen Contect City/ Tour Anatomic

 • Enigszins prijzig in verhouding met soortgelijke fietszadels

4. Dunlop fietszadel

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Materiaal

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Met een klein budget zijn er ook erg goede fietszadels op de markt verkrijgbaar, en dan zeker deze van het merk Dunlop. Het racezadel is een musthave voor iedere fietser en is geschikt voor iedere soort fiets.

Daarnaast is deze voorzien van een gat in het midden van het zadel voor extra comfort tijdens het fietsen. Het design komt in een mooie zwarte kleur waardoor dit goed past op iedere stijl fiets!

Voordelen Dunlop fietszadel

 • Is geschikt op iedere soort fiets van stadsfietsen tot aan racefietsen
 • Is voorzien van een gat in het midden van het zadel voor extra comfort tijdens het fietsen
 • Komt in een mooi zwart design dat goed past bij iedere stijl fiets

Nadelen Dunlop fietszadel

 • Ietwat moeilijk te monteren als je niet zo technisch bent ingesteld

5. Strex fietszadel 

7.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Materiaal

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Veruit het beste design is dit zadel van het merk Strex. Het zadel is namelijk ontworpen met een speciale schokdemping waardoor het ongemak van hobbels op ruw terrein verminderd wordt. Dit hebben ze gedaan met een speciale dubbele vering aan de binnenkant van het zadel.

Daarnaast zorgt het verbeterde design voor een betere drukverdeling én extra ventilatie tijdens het fietsen. En het zadel is natuurlijk ook gemaakt van waterdicht materiaal.

Voordelen Strex fietszadel 

 • Heeft dubbele vering aan de binnenkant van het zadel wat zorgt voor schokdemping wanneer je over ruw terrein fietst
 • Het design zorgt voor een betere drukverdeling en extra ventilatie tijdens het fietsen
 • Het zadel is waterdicht waardoor je geen last krijg van water vlekken in je broek na een regenbui

Nadelen Strex fietszadel 

 • Niet erg geschikt voor mensen die een groot zadel gewend zijn

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel fietszadels voor dames hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten fietszadels voor dames getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de fietszadels voor dames op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste fietszadels voor dames op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP