fbpx

Laatste update: mei 2023

Door: Jack

Beste Fietstrainer

Tacx NEO 2T Smart

Kan jouw fietsend vermogen wel een flinke oppepper gebruiken? De Tacx NEO 2T Smart is als beste koop fietstrainer uit onze fietstrainer test 2023 gekomen, dus waar wacht je nog op?

Waarom de Tacx NEO 2T Smart zo goed scoort in onze fietstrainer test, is duidelijk. Je kan met dit apparaat namelijk tot minder dan 1% nauwkeurigheid je fiets instellen. Bijvoorbeeld met een hellingspercentage tot 25%, waardoor je dus een 100% realistische fietservaring zult beleven en je benen optimaal kan trainen!

Ook krijg je bij de Tacx NEO 2T Smart een maand lang de premium software van Tacx mee geleverd, wat je nog beter zal helpen om topfit te worden, en te blijven!

Voor fietsliefhebbers en sportfanaten is het vaak lastig om bijvoorbeeld in de wintermaanden fit te blijven. In Nederland is het daarnaast ook lastig om een gebied te vinden met veel steile hellingen, waardoor je ook niet optimaal kunt trainen voor fietsritten in de bergen of heuvels.

Een oplossing daarvoor is om een fiets trainer aan te schaffen. Dit zijn handige apparaten die speciaal ontwikkeld zijn om op je eigen fiets te kunnen trainen - gewoon vanuit je huiskamer! Ontzettend fijn dus om in iedere periode van het jaar, en gewoon vanuit je eigen huiskamer je conditie en kracht volledig op peil te kunnen houden.

Maar hoe kies je de beste fiets trainer voor jou uit? Een goede fiets trainer vinden is lastiger dan je misschien zou denken. De beste fietstrainer voor jou moet natuurlijk op je fiets passen en voldoen aan allerlei eisen. Dus wat is de beste fietstrainer 2023 voor jouw fiets? Welke fietstrainer is het beste als je je cardio wil trainen? De beste fietstrainer 2023 hebben we uitgezocht in onze fietstrainer test 2023!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

13

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

34

 Ervaringen gecheckt

10

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Fietstrainers

Beste Fietstrainer Tacx
1.  Tacx NEO 2T Smart

Beste Power Trainer
2. Wahoo KICKR Power Trainer

Beste Fluid Trainer
3.Elite Qubo Fluid Trainer

Beste Core Trainer
4. Wahoo KICKR Core Trainer

Beste budget fietstrainer
5. Relaxdays Fietstrainer

Top 10 beste Fietstrainers

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 Beste Fietstrainers.


Waar op letten bij het kopen van een Fietstrainer?

De beste fietstrainers hebben we voor je uitgepluist, maar afhankelijk van wat voor fietser je bent is de vraag "wat is de beste fietstrainer 2023" natuurlijk voor iedereen anders te beantwoorden. Door de onderstaande specificaties door te lezen weet je waar je op moet letten als je de allerbeste fietstrainer in huis wil halen!

Hellingsgraad

Een van de voordelen aan een fietstrainer is dat je een helling naar wens in kunt stellen. Wel heeft deze een maximum, die aangegeven is in procenten. 

Bevestiging

Hoe bevestig je de fietstrainer aan je fiets? Dat kan soms heel ingewikkeld zijn, maar er worden steeds betere manieren gevonden om dit op te lossen.

Vermogen

Afhankelijk van hoeveel kracht jouw benen kunnen zetten, zal de fietstrainer ook behoorlijk wat vermogen nodig hebben om je genoeg uit te dagen. Let goed op het vermogen van de fietstrainer als je zeker wilt zijn van een uitdaging!

Nauwkeurigheid

De nauwkeurigheid van de kracht is belangrijk bij een fietstrainer. Bij fit worden gaat het immers om details. De nauwkeurigheid wordt aangeduid in een percentage (lager is beter).


Wat is de beste Fietstrainers van 2023? 

Nu je weet waar je op kunt letten als je een fietstrainer koopt, rest ons alleen nog de top 5 beste fietstrainers 2023! Of je nou op zoek bent naar de beste fietstrainer TacX of de beste budget fietstrainer, we hebben rekening gehouden met allerlei budgets, eisen en wensen in onze fietstrainer test 2023!

1. Tacx NEO 2T Smart

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Kan jouw fietsend vermogen wel een flinke oppepper gebruiken? De Tacx NEO 2T Smart is als beste koop fietstrainer uit onze fietstrainer test 2023 gekomen, dus waar wacht je nog op?

Waarom de Tacx NEO 2T Smart zo goed scoort in onze fietstrainer test, is duidelijk. Je kan met dit apparaat namelijk tot minder dan 1% nauwkeurigheid je fiets instellen. Bijvoorbeeld met een hellingspercentage tot 25%, waardoor je dus een 100% realistische fietservaring zult beleven en je benen optimaal kan trainen!

Ook krijg je bij de Tacx NEO 2T Smart een maand lang de premium software van Tacx mee geleverd, wat je nog beter zal helpen om topfit te worden, en te blijven! Ook bij de Tacx NEO 2T Smart zitten allerlei accessoires inbegrepen. Denk aan een voorwielverhoger voor extra weerstand, en een adapter voor de steekas.

Wat wil je nog meer? Waarom de beste fietstrainer Tacx NEO 2T Smart is geworden, lijkt ons wel duidelijk! Zie de rode knop voor de beste prijs online!

Voordelen Tacx NEO 2T Smart

 • Inclusief voorwielverhoger
 • Adapter voor steekas meegeleverd
 • Minder dan 1% nauwkeurigheid
 • Helling tot 25% in te stellen

Nadelen Tacx NEO 2T Smart

 • Software van Tacx werkt per maandelijks abonnement

2.  Wahoo KICKR Power Trainer

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

ben je van plan om voornamelijk aan krachttraining te doen met je nieuwe fietstrainer? Om zo snel mogelijk door de heuvels en bochten te scheuren komt dat natuurlijk wel van pas. Ook daar hebben we in onze fietstrainer test aan gedacht: De Wahoo KICKR Power Trainer is een uitstekend apparaat om je spierkracht mee te trainen.

De Wahoo KICKR Power Trainer is de meest uitgebreide fietstrainer van Wahoo op dit moment en dat zie je terug in de vele software opties die mee worden geleverd. Deze Direct Drive fietstrainer is perfect als je een fanatieke sporter bent, en de Wahoo KICKR Power Trainer wordt zelfs gebruikt door Team Ineos!

Met een vermogen van 2200 Watt kan de Wahoo KICKR Power Trainer je een helling tot wel 20% laten ervaren. Dit voelt - niet alleen volgens onze fietstrainer test maar ook volgens experts - volledig realistisch, dus net alsof je buiten aan het fietsen bent! Dit alles gebeurt met een nauwkeurigheid tot 1% of zelfs minder. Dankzij de AXIS action feet bewegen de voetsteunen ietsje naar buiten, om je nog meer dat authentieke fietsgevoel te geven dat je tot nu toe alleen buiten kon ervaren!

Voordelen Wahoo KICKR Power Trainer

 • Tot 1% nauwkeurigheid
 • 2200 Watt vermogen
 • 20% helling
 • Zijdelingse beweging bij het trappen

Nadelen Wahoo KICKR Power Trainer

 • Adapter nodig om software te gebruiken

3. Elite Qubo Fluid Trainer

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Dan, van het merk Elite, de Elite Qubo Fluid Trainer! Met deze fietstrainer kun je je conditie en je benen uitstekend blijven uitdagen, zonder dat je al te veel irritatie ondervindt door bijvoorbeeld geluid of een onstabiele fiets.

Door de hoogwaardige bouwkwaliteit zul je met de Elite Qubo Fluid Trainer nooit last hebben van een wankelende fiets. Ook blijft de trainer zelf volledig geruisloos, zodat je geen afleiding ervaart tijdens het fietsen van vervelende geluiden.

Wil je wat meer uitdaging op krachttrainings gebied? Dat kan ook met de Elite Qubo Fluid Trainer, doordat hij is voorzien van vloeistofremmen die dus nog meer weerstand kunnen bieden aan jouw trappers. En de drempel om op de trainer te stappen is ook lager dan ooit, door het Fast Fixing systeem dat wordt gebruikt. De Elite Qubo Fluid Trainer is in een simpele beweging op je fiets te installeren, zodat je gelijk aan de slag kunt!

Voordelen Elite Qubo Fluid Trainer

 • Fast Fixing systeem om sneller te kunnen knallen
 • Volledig geruisloos
 • Extra stabiel
 • Vloeistofremmen voor nog meer weerstand

Nadelen Elite Qubo Fluid Trainer

 • Geen hartslagmeter inbegrepen

4. Wahoo KICKR Core Trainer

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Ook voor conditietraining en het verder ontwikkelen van je 'core' is er een product voor jou inbegrepen! De Wahoo KICKR Core Trainer is een uitstekende fietstrainer die perfect geschikt is voor iedereen die graag hun core wil trainen in de wintermaanden.

De trainer is voorzien van Direct Drive aandrijving en is natuurlijk ontwikkeld voor de echte fanatiekelingen onder ons. Dat merk je aan de kwaliteit: de nauwkeurigheid van 2% is misschien niet zo goed als de bovenstaande fietstrainers, maar alsnog zul je dit verschil amper kunnen merken. 

De KICKR Core van Wahoo is geschikt voor bijna elke soort fiets, want zowel wielrenfietsen als mountainbikes met een wielmaat van 24 t/m 29 inch kunnen gebruikt worden. De helling kun je instellen tot een maximum van 16%, wat ruim genoeg is als je vooral je conditie en de core van je spieren lekker wil trainen!

Voordelen Wahoo KICKR Core Trainer

 • Geschikt voor bijna elke soort racefiets
 • Hoge nauwkeurigheid
 • Niet te duur

Nadelen Wahoo KICKR Core Trainer

 • Geen hele steile helling in te stellen

5. Relaxdays Fietstrainer

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Naast alle aangedreven fietstrainers met allerlei speciale functies die ontwikkeld zijn voor echte pro's, is er ook een groep die op zoek is naar een fietstrainer voor casual gebruik. De Relaxdays Fietstrainer is dan ook een uitstekende keuze voor hen die geen professioneel sportbudget te besteden hebben!

Met deze Relaxdays Fietstrainer heb je binnen een paar minuten een stabiele en betrouwbare fietstrainer in je huiskamer staan. Met de snelspanner en hendel kun je het achterwiel vastmaken en daarna kies je simpelweg de juiste hoogte van de rollen. Je kan dan tussen 6 versnellingen kiezen om de training volledig naar wens aan te passen!

De nylon materialen die gebruikt zijn zullen zorgen voor een sterk verminderd geluid dat van de fiets trainer af komt, en je kan de Relaxdays Fietstrainer ook makkelijk en ruimtebesparend opbergen als de zomer er weer aan komt. Want uiteindelijk is buiten fietsen toch nog het lekkerst!

Voordelen Relaxdays Fietstrainer

 • Veel goedkoper dan alle andere fietstrainers
 • Makkelijk te installeren
 • Maakt minder geluid

Nadelen Relaxdays Fietstrainer

 • Niet zo accuraat in te stellen als duurdere fietstrainers

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel fiets trainers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten fiets trainers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de fiets trainers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste fiets trainers op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Jack

Mijn naam is Jack en sinds een tijdje schrijf ik op frequente basis voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Muziek en Sporten. Zo vind ik het heerlijk om naar de beste muziek te luisteren. Daarnaast ben ik een echte sporter. Ik wielren 3x per week, ben vaak in de sportschool te vinden en ben een echte hardloopfanaat.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP