fbpx
 • Home
 • /
 • Fiets
 • /
 • Beste Fietsstoeltje Achter [Test 2023]

Publicatie datum: 22 maart, 2023

Door: Sanne

Best Geteste Fietsstoeltje Achter

Best Geteste Fietsstoeltjes Achter

Qibbel 6+ Junior Fietsstoeltje Achter - Antraciet

Ben jij op zoek naar het beste fietsstoeltje voor achter op je fiets? Dan ben je op zoek naar de Qibbel 6+ Junior Fietsstoeltje Achter - Antraciet. Dit fietsstoeltje achter is namelijk als beste uit onze test gekomen. Zo scoorde hij op meerdere onderdelen de hoogste score.

De Qibbel 6+ Junior Fietsstoeltje Achter - Antraciet beschikt namelijk over een veilig en comfortabel ontwerp. Daarnaast kun je uit 6 verschillende kleuren kiezen. Het fietsstoeltje is geschikt voor kinderen van 6 tot en met 10 jaar met een maximaal gewicht van 35 kilo.

Meer weten? Klik op de onderstaande button!

Vind jij het heerlijk om met je kind achterop te fietsen of breng jij je kind vaak ergens naar toe op de fiets? Dan is een fietsstoeltje achter echt een must have. Met een fietsstoeltje achter op je fiets kun jij namelijk gemakkelijk je kind overal mee naar toe nemen. Je wilt dan natuurlijk wel een veilig en comfortabel fietsstoeltje voor jouw kind.

Het aanbod aan fietsstoeltjes voor achterop de fiets is enorm. Het kan daarom best een lastige klus zijn om het juiste model te vinden. Om jou te helpen bij het vinden van de beste optie, hebben wij van Top-X een volledig artikel geschreven over het beste fietsstoeltje achter van 2023. In dit artikel ontdek je onze top 5 beste opties en meer.

Na tientallen fietsstoeltjes met elkaar vergeleken te hebben zijn wij er namelijk achter gekomen wat de beste opties van dit moment zijn. Hierbij hebben wij ook rekening gehouden met verschillende categorieën fietsstoeltjes en prijsklassen. Benieuwd welk fietsstoeltje achter het beste bij jou past? Lees dan gauw verder en kom er achter!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

28

Producten getest

11

Uur onderzoek gedaan

35

 Ervaringen gecheckt

10

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Fietsstoeltjes Achter

Best Geteste Fietsstoeltjes Achter

Beste koop fietsstoeltje achter
1. Qibbel 6+ Junior Fietsstoeltje Achter - Antraciet

Bobike One Maxi Fietsstoeltje Achter BD - Choc brown

Beste fietsstoeltje voor bagagedrager
2. Bobike One Maxi Fietsstoeltje Achter BD - Choc brown

Urban Iki Rear Fietsstoeltje Achter - Bincho Black

Beste veilige fietsstoeltje achter
3. Urban Iki Rear Fietsstoeltje Achter - Bincho Black

Yepp Maxi Fietsstoeltje Achter

Beste kwaliteit fietsstoeltje achter
4. Yepp Maxi Fietsstoeltje Achter

Polisport Guppy Duo junior Fietsstoeltje Achter

Beste goedkope fietsstoeltje achter
5. Polisport Guppy Duo junior Fietsstoeltje Achter


Top 10 Beste Fietsstoeltjes Achter

Heb jij haast doordat jij bijvoorbeeld een vliegtuig moet halen waardoor jij niet dit hele artikel kunt lezen? Geen zorgen, we hebben hieronder een overzicht gemaakt van verschillende top-10 lijstjes van bekende websites. Door op onderstaande knoppen te klikken wordt je gelijk doorgestuurd naar de meest verkochten fietsstoeltjes achter bij de betreffende webshop. 

We zouden je willen adviseren om alle buttons even aan te klikken, hierdoor weet je zeker dat je niet te veel betaald.


Misschien ook interessant:

Waar moet je op letten bij het kopen van een fietsstoeltje achter?

Wil jij graag een fietsstoeltje achter kopen voor op de fiets? Dan is het verstandig om met enkele criteria rekening te houden. Het laatste wat je namelijk wilt doen is een miskoop. Om jou te helpen de beste optie in huis te halen, hebben wij de belangrijkste criteria hieronder voor je op een rijtje gezet.

Door goed naar deze criteria te kijken, kom jij er gemakkelijk achter welk fietsstoeltje achter de beste optie voor jou is. Deze criteria zijn namelijk ook getest in het beste fietsstoeltje achter volgens de consumentenbond test. Neem daarom even de tijd om deze belangrijke criteria rustig door te lezen.

Veiligheid

De veiligheid van een fietsstoeltje achter is de belangrijkste criteria geweest uit onze test. De veiligheid van jouw kind staat namelijk altijd op nummer 1. Om die reden hebben wij ieder fietsstoeltje uit onze test zonder de juiste voorwaarden direct onderaan de lijst gezet.

Maar wanneer weet je nou of een fietsstoeltje beschikt over de juiste veiligheid? Het belangrijkste is dat het fietsstoeltje voldoet aan de Europese veiligheidsnorm (EN 14344). Daarnaast moet je het fietsstoeltje zelf op de juiste manier monteren zodat hij ook echt de volledige veiligheid kan bieden.

Comfortabel

Een andere criteria is het kijken naar hoe comfortabel de fietsstoeltjes achter zijn. Niet alle fietsstoeltjes zitten namelijk even comfortabel. Omdat jouw kind soms een lange tijd op het fietsstoeltje moet zitten is het belangrijk dat deze lekker zit.

Aan de hand van het materiaal, design en reviews van andere consumenten, kan achterhaald worden of het fietsstoeltje beschikt over het juiste comfort. Zitten er bijvoorbeeld kussentjes op en kunnen de veiligheidsriemen goed in afgesteld worden? Je ontdekt het vaak in de product omschrijving en reviews.

Prijsklassen

Een derde criteria is de prijsklassen van fietsstoeltjes. Fietsstoeltjes achter zijn er namelijk in goedkope- en in dure varianten. In onze top 5 hebben wij de beste kwaliteit fietsstoeltjes uit verschillende prijsklassen opgenomen.

Het belangrijkste is dat goedkopere fietsstoeltjes of het juiste comfort en veiligheid beschikken. Dit is niet altijd het geval. Aan de andere kant is het ook niet altijd nodig veel geld uit te geven aan een kwalitatief goed fietsstoeltje.


Wat is het beste fietsstoeltje achter?

Welk fietsstoeltje achter is het beste? Deze veelvoorkomende vraag beantwoorden wij in de volgende sectie. Aan de hand van onze beste fietsstoeltjes test kwamen wij er al gauw achter dat er meerdere goede opties zijn. Hierbij hebben wij rekening gehouden met verschillende prijsklassen en categorie fietsstoeltjes.

Hieronder vind je voor ieder fietsstoeltje achter uit onze top 5 een korte product omschrijving. Ook vind je hier de voor- en nadelen van elk model. Hierdoor kom jij er gemakkelijk achter of een fietsstoeltjes wel of niet voor jou geschikt is. De eindbeoordeling is gebaseerd op onze beste fietsstoeltjes test en reviews van andere consumenten.

1. Qibbel 6+ Junior Fietsstoeltje Achter - Antraciet

Best Geteste Fietsstoeltjes Achter

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

Als beste uit de test is gekomen de Qibbel 6+ Junior Fietsstoeltje Achter - Antraciet. Dit fietsstoeltje voor achterop de fiets beschikt namelijk over de juiste veiligheidsvoorwaarden en is van een uitstekende kwaliteit. Verder kun je ook nog eens kiezen uit 7 verschillende kleuren bij aanschaf.

Het fietsstoeltje is ontworpen voor kinderen tussen de leeftijd van 6 en 10 jaar. Voor deze leeftijdscategorie biedt hij de juiste veiligheid en het juiste comfort. Verder is het metalen frame erg sterk en verstevigd hij de kunststof kuip. Om die reden heeft de Qibbel 6+ Junior Fietsstoeltje Achter - Antraciet een maximale draagkracht van 35 kilo.

Het fietsstoeltje is geschikt voor bagagedrages met een afmeting van 11 tot 17 centimeter en een buisdiameter van 10 tot 22mm. Ook is er een speciale inster meegeleverd waarmee jij de Qibbel 6+ Junior Fietsstoeltje Achter - Antraciet gemakkelijk op je fiets kunt monteren. Meer weten over deze beste koop fietsstoeltje achter? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen Qibbel 6+ Junior Fietsstoeltje Achter - Antraciet

 • Uitstekende kwaliteit
 • Gemakkelijk te monteren
 • Stevig model
 • Te combineren met fietstas

Nadelen Qibbel 6+ Junior Fietsstoeltje Achter - Antraciet

 • Voetsteunen wat lastiger te monteren

2. Bobike One Maxi Fietsstoeltje Achter BD - Choc brown

Bobike One Maxi Fietsstoeltje Achter BD - Choc brown

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Op de tweede plaats hebben wij de Bobike One Maxi Fietsstoeltje Achter BD - Choc brown geplaatst in onze top 5. Dit fietsstoeltje voor achter op je fiets kan in 13 verschillende kleuren verkregen worden. Ook kun je kiezen uit verschillende varianten, namelijk bagagedrager en zadelbuis fietsstoeltje.

Het design van de Bobike One Maxi Fietsstoeltje Achter BD - Choc brown is erg neutraal en modern is gemaakt van kleurvaste materialen. Verder beschikt dit fietsstoeltje niet over een kussentje, maar juist een comfortabele zitting van waterafstotend EVA materiaal. Ook de schouderriemen zijn erg zacht en voelen comfortabel aan.

De Bobike One Maxi Fietsstoeltje Achter BD - Choc brown is ISO 11243 goedgekeurd en is geschikt voor bagagedragers met een breedte van 120 en 175mm. De buizen waarvoor dit fietsstoeltje geschikt is mogen een diameter hebben tussen 10 en 16mm. Heb jij een fiets zonder bagagedrager? Dan is er een aparte montagebeugel verkrijgbaar.

Voordelen Bobike One Maxi Fietsstoeltje Achter BD - Choc brown

 • Geschikt voor fietsen met- en zonder bagagedrager
 • ISO 11243 goedgekeurd
 • Waterafstotend en schokabsorberend materiaal
 • Comfortabel

Nadelen Bobike One Maxi Fietsstoeltje Achter BD - Choc brown

 • Maximaal gewicht van 15 kg

3. Urban Iki Rear Fietsstoeltje Achter - Bincho Black

Urban Iki Rear Fietsstoeltje Achter - Bincho Black

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Op de derde plaats hebben wij de Urban Iki Rear Fietsstoeltje Achter - Bincho Black geplaatst in onze top 5. Dit fietsstoeltje voor achter op de fiets kan in maar liefst 18 verschillende kleuren verkregen worden. Er zit dus voor vrijwel iedereen een perfecte kleurencombinatie tussen.

Verder is de Urban Iki Rear Fietsstoeltje Achter - Bincho Black ook geschikt voor e-bikes, in tegenstelling tot veel andere fietsstoeltjes voor achter. Het ontwerp van dit fietsstoeltje is zo gemaakt dat hij geschikt is voor kinderen van 9 maanden tot 6 jaar en met een maximaal gewicht van 22 kilo.

Verder heeft hij een veilige 5-puntsgordel en is hij goedgekeurd volgens de Europese veiligheidsnorm. De Urban Iki Rear Fietsstoeltje Achter - Bincho Black is licht, zit comfortabel en is gemaakt van slijtvast materiaal. Verder heb jij in slechts 5 minuten het fietsstoeltje gemonteerd dankzij het gemak van deze optie. Meer weten? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen Urban Iki Rear Fietsstoeltje Achter - Bincho Black

 • Ook geschikt voor e-bikes
 • Geïntegreerd slot tegen diefstal

Nadelen Urban Iki Rear Fietsstoeltje Achter - Bincho Black

 • Voetbandjes zijn lastig te verstellen

4. Yepp Maxi Fietsstoeltje Achter

Yepp Maxi Fietsstoeltje Achter

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Op de vierde plaats hebben wij de Yepp Maxi Fietsstoeltje Achter geplaatst in onze top 5. Dit goede fietsstoeltje achter beschikt namelijk over een ontwerp dat hem geschikt maakt voor een ruimte doelgroep. Het fietsstoeltje is namelijk geschikt voor kinderen van 9 maanden tot 6 jaar met een maximaal gewicht van 22 kilo. 

Verder kun je bij aanschaf van de Yepp Maxi Fietsstoeltje Achter kiezen uit 10 verschillende kleuren. Ook is hij snel en gemakkelijk te plaatsen. Met dit fietsstoeltje voor achter zit jouw kind comfortabel en kan hij gemakkelijk een lange periode achter elkaar zitten. Het schokabsorberende materiaal zorgt er voor dat jouw kind voorzien is van maximaal comfort.

Ook dit fietsstoeltje beschikt over een verstelbare 5-puntsgordel. Met dit fietsstoeltje weet je dus zeker dat jou kind voorzien is van de juiste veiligheid. De voetsteunen en voetriem kunnen met één hand gemakkelijk versteld worden. Het fietsstoeltje is gemaakt van waterafstotend materiaal waardoor hij ook gemakkelijk te reinigen is.

Voordelen Yepp Maxi Fietsstoeltje Achter

 • Met 5-puntsgordel
 • Gewicht van maximaal 22 kilo

Nadelen Yepp Maxi Fietsstoeltje Achter

 • Past niet op iedere bagagedrager

5. Polisport Guppy Duo junior Fietsstoeltje Achter

Polisport Guppy Duo junior Fietsstoeltje Achter

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Als laatste hebben wij de Polisport Guppy Duo junior Fietsstoeltje Achter geselecteerd in onze top 5. Dit fietsstoeltje voor achter op de fiets is de goedkoopste onze lijst. Toch beschikt ook dit fietsstoeltje achter over de juiste kwaliteit en is hij zeer veilig. Het fietsstoeltje kan in grijs en wit aangeschaft worden.

Verder is hij geschikt voor alle kinderen tussen de 22 en 35 kilo. Wel is het belangrijk om in gedachten te houden dat dit fietsstoeltje geschikt is voor iedere bagagedrager die smaller is dan 185mm. Dankzij de sterke heupgordel met veiligheidssluiting is de veiligheid van jouw kind gegarandeerd. Ook kun je hem gemakkelijk zonder gereedschap monteren.

De voetsteunen van de Polisport Guppy Duo junior Fietsstoeltje Achter zijn geschikt voor een ronde of ovale framebuis met een maximale diameter van 17 - 21 mm. Verder weegt het kinderzitje fiets achter zelf slechts 3 kg en ontvang je bij aanschaf van het zitje direct 2 jaar fabrieksgarantie. Meer weten of de laagste prijs ontdekken? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen Polisport Guppy Duo junior Fietsstoeltje Achter

 • Fabrieksgarantie van 2 jaar
 • Fraai design

Nadelen Polisport Guppy Duo junior Fietsstoeltje Achter

 • Niet geschikt voor kleine kinderen met een lager gewicht dan 22 kilo.

Hoeveel soorten fietsstoeltjes achter hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 18 fietsstoeltjes achter getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de fietsstoeltjes achter op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste fietsstoeltjes achter zijn  kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>