Laatste update: mei 2022

Door: Sanne

Best Geteste Fietsspiegel

Life-X Fietsspiegel – Fietsspiegels

Wil jij een goede fietsspiegel in huis halen? Zo'n eentje waar je nog jaren plezier van kan hebben? 

Dan ben je hier op het juiste adres. Deze Life-X fietsspiegel is verkozen tot de beste fietsspiegel van 2022!

En dat is ook eigenlijk helemaal niet zo gek. Zo is de spiegel gemaakt van roestvrij staal. Zeg dus maar gedag tegen vervelende roestvlekken!

Daarnaast is het materiaal gemaakt van zeer sterk nylon hars. De kans dat de spiegel afbreekt is dus nihil, ook wanneer je valt. En wist je dat de spiegel handig en flexibel 360 graden roteerbaar is?

Wanneer je gaat fietsen (zeker met regelmaat) kan het best handig zijn om een spiegel te hebben. Wanneer je je in onbekend terrein bevindt kan het namelijk zo zijn dat je anders iets mist. Met alle gevolgen van dien.

Daarom zijn wij in dit artikel op zoek gegaan naar de beste fietsspiegel. Echter kan dit best lastig zijn, want wat is de beste fietsspiegel? Om antwoord te krijgen op deze vraag hebben wij een fietsspiegel test gedaan.

In deze test kwamen veel verschillende spiegels voorbij. Aan de hand van de test hebben wij een spannende review geschreven. Die kan je vinden aan het einde van dit artikel!

En dat is nog niet alles. Om jou te helpen bij het scoren van de beste fietsspiegel aanbieding hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Die kunnen jou helpen bij een fietsspiegel kopen!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

15

Producten getest

5

Uur onderzoek gedaan

28

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Fietsspiegels

Beste koop fietsspiegel
1.  Life-X Fietsspiegel – Fietsspiegels

Beste budget fietsspiegel
2. VWP Fiets Spiegel

Beste design fietsspiegel
3. Mirage Stuurspiegel Verstelbaar 10 Cm Zwart

Beste luxe fietsspiegel
4. Busch + Müller Stuurspiegel Cycle Star

Beste prijs-kwaliteit verhouding fietsspiegel
5. Cycle Tech Fietsspiegel E-bike Verstelbaar

Top 10 beste fietsspiegels

Is dit artikel net wat te lang? En wil je zo snel mogelijk een nieuwe fietsspiegel kopen? Druk dan op de knop hieronder. Je komt dan direct terecht bij de top 10 beste fietsspiegels!


Waar moet je op letten bij het kopen van een fietsspiegel?

Het vinden van de juiste fietsspiegel kan best een opgave zijn. Iedere fiets is namelijk anders. Zo heb je een fietsspiegel voor elektrische fiets maar ook voor de 'normale' fiets.

Probeer dan maar eens een goede te vinden! Om jou te helpen bij het vinden van de beste fietsspiegel hebben wij daarom hieronder een aantal punten op een rijtje gezet. Houd hierbij vooral in je achterhoofd dat je moet kijken naar welke spiegel het beste bij jou én je fiets past.

De beste fietsspiegel volgens de consumentenbond hoeft bijvoorbeeld niet goed geschikt te zijn voor jouw fiets. Daar zit meer verschil in dan je misschien denkt.

Draaibaar

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat de fietsspiegel draaibaar is. Daarmee bedoelen we: dat je deze kan afstellen. Eigenlijk net een beetje als in de auto.

Hoe de achteruit kijk spiegel en de andere spiegels in de auto staan afgesteld verschilt per persoon. Bij een fietsspiegel is dat precies hetzelfde. Daarom is het wel zo handig dat je deze ook echt goed kan afstellen!

Elektrische fiets of normale fiets

Je hebt fietsspiegels die speciaal zijn gemaakt voor de elektrische fiets en je hebt fietsspiegels die weer gemaakt zijn voor de normale fiets. Eigenlijk is dit punt misschien wel wat logisch.

Maar ga bij voorkeur voor een fietsspiegel voor een elektrische fiets wanneer je een elektrische fiets hebt. En ga voor een normale spiegel als je een normale fiets hebt.

Garantie

Tot slot willen we dan ook nog even ingaan op de garantie. Dit kan je zien als een indicatie vanuit het bedrijf over hoe lang het product ten minste mee moet gaan.

Mocht er binnen deze gestelde termijn dan iets niet goed zijn zal de verkoper/ fabrikant jou hierbij verder helpen. Vaak krijg je een vervangend product opgestuurd of een vergoeding van het aankoopbedrag. En die zekerheid hebben is natuurlijk wel gewoon zo fijn!


Wat is de beste fietsspiegel van 2022? 

Dit is alweer het laatste onderdeel van dit artikel. En wij denken ook direct het spannendste stuk! Wij hebben namelijk een super uitgebreide fietsspiegel test gedaan. Hierbij kwamen super veel verschillende spiegels voorbij.

Aan de hand van de test hebben wij een paar spiegels gekozen die als beste wisten te scoren. En daardoor verdienden ze een plekje in onze felbegeerde top vijf! 

Ben jij na het lezen van dit artikel ook nieuwsgierig geworden naar welke dit zijn? Dan presenteren wij je bij deze de top vijf beste fietsspiegels van 2022!

1.  Life-X Fietsspiegel – Fietsspiegels

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Materiaal

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

De Life-X fietsspiegel wist uiteindelijk als beste te scoren in de test. Daardoor is deze verkozen tot de beste koop fietsspiegel! En bij ons was dat eigenlijk niet een grote verrassing. 

Zo biedt deze fietsspiegel een ruim zicht dankzij de lens met een oppervlakte van maar liefst 8,3 x 6 cm. En de spiegel past dan ook nog eens op vrijwel iedere fiets! Oh ja, het monteren is heel makkelijk dankzij de ingebouwde klem.

Hierdoor ben jij binnen een handomdraai klaar om te gaan fietsen. Daarnaast is de spiegel ook gemaakt van roestvrij staal. Dat betekent dat je nog jarenlang plezier hebt van deze fietsspiegel. En natuurlijk is 'ie ook draaibaar en precies in te stellen naar jouw voorkeur! 

Voordelen Life-X Fietsspiegel – Fietsspiegels

 • De spiegel is gemaakt van roestvrij staal waardoor je er jaren mee vooruit kan
 • Biedt een ruim zicht dankzij de oppervlakte van 8,3 x 6 cm
 • De spiegel is 360 graden draaibaar en daardoor goed af te stellen naar eigen voorkeur

Nadelen Life-X Fietsspiegel – Fietsspiegels

 • De spiegels is voor mensen die bijziend zijn wat aan de kleine kant  

2.  VWP Fiets Spiegel

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Materiaal

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Als je een minder ruim budget hebt om te besteden kunnen wij ons voorstellen dat je zoveel mogelijk wil besparen op een fietsspiegel. En zo'n spiegel hoeft ook echt niet duur te zijn. 

Deze VWP fietsspiegel is dan ook de beste budget spiegel. Te koop voor een lekker laag prijsje, en dat doet niks af aan de kwaliteit die je ervoor terug krijgt. Zo is de spiegel uitgerust met een speciale anti-schittering coating. 

Deze coating zorgt ervoor dat jij altijd goed zicht hebt over wat er achter je gebeurt, ook wanneer de zon fel aan het schijnen is. En de spiegel is ook nog eens heel erg makkelijk te monteren. Het enige wat je nodig hebt is een zeskantsleutel van 4 mm.

Voordelen VWP Fiets Spiegel

 • te koop voor een laag prijsje in verhouding met de andere fietsspiegels
 • Beschikt over een speciale anti-schittering coating waardoor jij altijd goed zicht hebt  
 • Makkelijk te installeren met een zeskantsleutel van 4 mm

Nadelen VWP Fiets Spiegel

 • De spiegel is niet 360 graden draaibaar

3. Mirage Stuurspiegel Verstelbaar 10 Cm Zwart

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Materiaal

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Deze Mirage stuurspiegel wist als beste te scoren op het gebied van design. Waarom dit zo is? Nou, je kan 'm super makkelijk bevestigen aan je fiets. Je hebt hier geen gereedschap voor nodig!

Super fijn, zeker wanneer je niet zo'n ontzettende handige harrie bent. Deze fietsspiegel is zowel geschikt voor de normale fiets als voor de elektrische fiets. Super handig!

En dat is nog niet alles. De spiegel arm zal wegklappen wanneer je botst of valt waardoor er minder kans is op beschadigingen. Ook is er een reflector bevestigd aan de achterkant waardoor je in het donker goed zichtbaar bent. Je merkt duidelijk dat de fabrikant goed heeft nagedacht over de spiegel.

Voordelen Mirage Stuurspiegel Verstelbaar 10 Cm Zwart

 • Geschikt voor zowel de normale fiets als voor de elektrische fiets
 • De spiegel arm klapt automatisch in wanneer je botst of valt
 • Heeft een speciale reflector aan de achterkant waardoor je ook goed zichtbaar bent in het donker

Nadelen Mirage Stuurspiegel Verstelbaar 10 Cm Zwart

 • Enigszins prijzig in verhouding met andere fietsspiegels

4. Busch + Müller Stuurspiegel Cycle Star

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Materiaal

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Deze Busch & Müller fietsspiegel is een echte parel. Deze spiegel kost misschien iets meer dan gemiddeld, maar het is het geld dubbel en dwars waard. Wij vertellen je waarom.

De spiegel is ten eerste lekker groot. Hierdoor zie jij precies wat er achter je allemaal gaande is. Daarnaast is de fiets goed geschikt voor zowel de stadsfiets, elektrische fiets en de speed pedelec. 

Ideaal wanneer je meerdere soorten fietsen hebt dus! En ook bij deze spiegel wordt de arm weggeklapt wanneer je een botsing hebt of valt. Een terechte vierde plek dus.

Voordelen Busch + Müller Stuurspiegel Cycle Star

 • De arm van de spiegel klapt weg bij een botsing
 • De spiegel is erg groot waardoor je precies kan zien wat er allemaal gaande is achter je
 • Geschikt voor de stadsfiets, elektrische fiets en speed pedelec

Nadelen Busch + Müller Stuurspiegel Cycle Star

 • Niet helemaal trillingsvrij

5. Cycle Tech Fietsspiegel E-bike Verstelbaar

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Materiaal

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

De laatste topper die nog een plekje verdiende in deze top vijf is de Cycle Tech fietsspiegel. Deze scoorde enorm goed op het gebied van prijs-kwaliteit verhouding. Daarmee willen we zeggen: voor de prijs haal je een goede kwaliteit in huis.

Zo is de spiegel enorm makkelijk te bevestigen aan je fiets. Geen onhandig gedoe met gereedschap. Binnen een minuutje ben je in principe klaar om te gaan! Heel handig.

Daarnaast is de spiegel gemaakt om aan de rechterkant van je fiets te bevestigen. Normaliter is dit vaak links, dus dat is ook nog een mooi pluspuntje aan de Cycle Tech fietsspiegel!

Voordelen Cycle Tech Fietsspiegel E-bike Verstelbaar

 • Gemaakt om aan de rechterkant van je fiets te bevestigen, vaak is dit links
 • Goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van de fietsspiegel
 • De spiegel is heel erg simpel te bevestigen aan je fiets

Nadelen Cycle Tech Fietsspiegel E-bike Verstelbaar

 • De spiegel blijft niet altijd in de goede stand staan

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel fietsspiegels hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten fietsspiegels getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de fietsspiegels op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste fietsspiegels op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Exclusieve deals, aanbiedingen en tips ontvangen? 

 Laat je e-mail achter en sluit je aan bij meer dan 5.000 andere 

>