Laatste update: september 2021

Door: Mitchell

Best Geteste Fietspomp

EasyDo fietspomp

Het was weer super spannend, maar uiteindelijk is er een overduidelijke winnaar naar voren gekomen. En dat was in dit geval de EasyDo Fietspomp met drukmeter! Het kwam voor ons dan ook absoluut niet als een verassing dat deze is verkozen tot de beste fietspomp van 2021.

Deze pomp komt in een speciale matzwarte kleur en komt met een drukmeter én extra ventielen. Daarnaast is deze super licht in gewicht en daardoor ook nog eens heel erg makkelijk mee te nemen. En daar houdt het niet op!

Het mondstuk dat je bijgeleverd krijgt is multifunctioneel en past op vrijwel alle ventielen, zo kan je ook luchtballen ermee oppompen bijvoorbeeld! Je kan dus wel met zekerheid stellen dat dit een goede fietspomp is en ook direct de beste fietspomp met een drukmeter!

In Nederland zijn zo ongeveer 22,8 miljoen fietsen (ja, echt waar). Dat zijn er natuurlijk heel erg veel, sterker nog, er zijn niet eens zoveel Nederlanders! Je kan je hierbij vast voorstellen dat al deze fietsbanden ook eens in de zoveel tijd opgepompt moeten worden om zo comfortabel te kunnen blijven fietsen.

Het is hierbij dan ook zo dat de fietsenmakers in Nederland niet de capaciteit hebben om alle fietsbanden op te pompen. Gelukkig is daarvoor de slimme uitvinding van natuurlijk de fietspomp bedacht!

Dit is natuurlijk ook direct een stuk makkelijker dan wanneer je er helemaal mee naar de fietsenmaker zou moeten. Zulke pompjes zijn soms zelfs zo compact dat je deze op je fiets mee kan nemen, en binnen een paar minuten ben je weer klaar om te gaan.

Omdat Nederland écht een fietsland is, is de vraag naar fietspompen natuurlijk super groot. Dat is ook niet gek met die 22 miljoen fietsen! De aanbieders van zulke pompen schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond.

Voor jou als consument kan dat natuurlijk erg fijn zijn, je hebt dan immers ruim de keuze. Echter zit hier natuurlijk ook een keerzijde aan. Teveel aanbod kan namelijk zorgen voor een overweldigend gevoel waardoor jij door de bomen het bos niet meer ziet.

Omdat wij kunnen begrijpen dat zoveel aanbod best overweldigend kan zijn en het moeilijk is om dan de beste fietspomp te vinden, willen wij je hierbij graag helpen.

Zo hebben wij in dit artikel heel overzichtelijk alle punten neergezet waar je op moet letten bij het kopen van de beste fietspomp. Daarnaast hebben wij ontzettend veel verschillende fietspompen met elkaar vergeleken zodat jij verzekerd bent van de allerbeste kwaliteit.

Oh, en aan het eind van dit artikel hebben wij ook nog een ultieme review geschreven van de fietspomp test!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

12

 Ervaringen gecheckt

16

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Fietspompen

Beste fietspomp
1. EasyDo fietspomp

Beste goedkope fietspomp
2. Jumbo pomp

Beste luxe fietspomp
3. Xiaomi fietspomp

Beste prijs- kwaliteitverhouding fietspomp
4. Sks Rennkompressor

Beste reis fietspomp
5. Lampa mini fietspomp

Top 10 beste fietspompen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste fietspompen , dit zijn direct de meest verkochte fietspompen bij onderstaande webshops.


Waar op letten bij het kopen van een fietspomp?

Een fietspomp is dus een super handige uitvinding waar je snel zelf je fietsbanden mee op kan pompen. Zo kan jij weer een tijdje vooruit met goed opgepompte banden.

Zoals eerder gezegd in dit artikel wilden wij je graag op weg helpen bij het kiezen van de beste fietspomp. Zoveel aanbod kan namelijk best wel overweldigend zijn natuurlijk!

Daarom hebben wij speciaal voor jou alle punten waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van de beste fietspomp overzichtelijk op een rijtje gezet.

Soort fiets

Het eerste zeer belangrijke punt is natuurlijk welke soort fiets je hebt! Er zijn namelijk verschillende soorten pompen voor verschillende fietsen. Soms zijn ze universeel, maar meestal niet. Zou zonde zijn als je eentje koopt die vervolgens niet blijkt te passen natuurlijk.

Heb je een simpele stadsfiets, dan kan je eigenlijk iedere soort fietspomp wel gebruiken. Maar heb je bijvoorbeeld een racefiets? Dan heb je een pomp nodig die hier wel geschikt voor is. Zo heb je kleine varianten die je makkelijk mee kan nemen door ze aan je fiets te bevestigen.

Wanneer je dan met je fiets lange afstanden wil gaan overbruggen kan je onderweg je fietsband oppompen. Voor de zekerheid is dit dus wel zo handig.

Ventiel

Ook super belangrijk naast de fiets is natuurlijk het ventiel! Het ventiel is namelijk het opzetstuk waar de fietspomp aan bevestigd moet worden. Als deze dan niet past kan je je fiets ook niet oppompen. Heb je meerdere soorten fietsen thuis staan? Dan is een universele pomp die op alle soorten ventielen past het beste.

Heb je nou een speciale soort fiets is het handig om een pomp te komen die specifiek gemaakt is voor dat ventiel. Als je een universele hiervoor koopt heb je alsnog de kans dat je pomp niet gaat passen.

Formaat

Dit sluit een beetje aan op de vorige twee punten. Woon jij bijvoorbeeld in een kleine kamer of studio? Dan heb je misschien geen ruimte over voor een grote fietspomp, en kan je beter een kleinere variant nemen die je makkelijk kan opbergen in bijvoorbeeld een kast.

Hier tegenover staat natuurlijk dat wanneer jij een huis met garage tot je beschikking hebt je prima een grote pomp kan kopen. In de praktijk bleek echter dat mensen soms een pomp kochten zonder erover na te denken of ze er wel ruimte voor hadden.

Gevolg daarvan was dat de pomp weer verkocht moest worden. En dat wil je natuurlijk niet!

Garantie

Het laatste punt dat we in dit artikel bespreken is de garantie. Dat is natuurlijk super belangrijk! Garantie is een soort indicatie vanuit het bedrijf over hoe lang een product ten minste mee moet gaan.

Mocht er binnen de garantieperiode dan iets niet goed zijn met jouw aankoop, kan je altijd terugvallen op de garantie. Dat geeft jou als consument naast rust ook een stukje zekerheid.

Wanneer een product dan geen garantie biedt, moet je bij jezelf nagaan waarom dit zo is. Wat zegt dat dan over de kwaliteit van het product dat je wil kopen?

Zorg daarom dat de garantietermijn van jouw nieuwe fietspomp ten minste één jaar is, zodat jij niet met een lekke band hoeft te fietsen!


Wat is de beste fietspomp van 2021? 

Op basis van bovenstaande punten en nog vele anderen hebben wij een uitgebreide test uitgevoerd. Deze test heeft plaatsgevonden onder tientallen verschillende fietspompen, om jou te kunnen garanderen van de allerbeste kwaliteit.

Deze beste fietspomp test was dan ook ontzettend interessant en erg veel pompen gingen gelijk aan elkaar op. Uiteindelijk hebben wij vijf beste fietspompen kunnen kiezen die allemaal uitblinken in een andere categorie zoals beste fietspomp met een drukmeter of beste design.

Ben jij ook nieuwsgierig geworden welke fietspompen een plek hebben kunnen bemachtigen? Dan presenteren wij je vol trots de top vijf beste fietspompen van 2021!

1. EasyDo matzwarte fietspomp met drukmeter

9.5

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Als allerbeste uit de test is deze fietspomp van EasyDo gekomen. En ook niet meer dan terecht! Zo heeft deze fietspomp een speciale drukmeter en extra aanzetstukjes voor verschillende soorten ventielen. Multifunctioneel dus.

Je kan er zelfs bijvoorbeeld een voetbal mee opblazen! En deze ziet er ook nog eens mooi uit.

Voordelen EasyDo matzwarte fietspomp met drukmeter

 • Heeft een drukmeter
 • Ziet er mooi uit
 • Makkelijk in gebruik

Nadelen EasyDo matzwarte fietspomp met drukmeter

 • Niet mee te nemen op de fiets

2. Jumbo pomp

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Ook met een iets minder groot budget is een fietspomp wel een heel handig product om in huis te hebben. En een fietspomp hoeft natuurlijk ook niet duur te zijn, zo is deze Jumbo pomp perfect!

Het model doet precies wat je ervan verwacht en is te koop voor een zachte prijs. Ook zijn er ondertussen van deze pomp al meer dan 5 miljoen gemaakt! De kwaliteit is dan ook erg goed en dit is een typische oer- Hollandse fietspomp.

Voordelen Jumbo pomp

 • Ziet er leuk en vrolijk uit
 • Handig in gebruik
 • Makkelijk mee te nemen op reis

Nadelen Jumbo pomp

 • Korte garantietermijn

3. Xiaomi Elektrische fietspomp

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Wanneer je iets meer budget hebt om te besteden wil je natuurlijk een goede fietspomp kopen. En hiervoor is deze fietspomp absoluut een terechte winnaar. Deze fietspomp is namelijk niet groter dan je telefoon!

Daardoor kan je de pomp super makkelijk mee nemen, en hij werkt daarnaast ook nog eens elektrisch. Dat betekent dus dat je zelf niks meer hoeft te doen! Ideaal als je het ons vraagt.

Voordelen Xiaomi Elektrische fietspomp

 • Super klein en daardoor heel handig mee te nemen
 • Ziet er erg mooi en modern uit
 • Werkt elektrisch

Nadelen Xiaomi Elektrische fietspomp

 • Duurder dan soortgelijke fietspompen

4. Sks Rennkompressor

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Spreek je over een goede prijs- kwaliteitverhouding, dan spreek je over de fietspomp van Sks. De pomp ziet er mooi uit in een opvallende kleur, heeft een speciale pompkop en heeft ook een manometer. Hiermee zit je dus absoluut goed!

Voordelen Sks Rennkompressor

 • Ziet er heel erg mooi uit
 • Goede prijs- kwaliteitverhouding
 • Speciale E.V.A pomp 

Nadelen Sks Rennkompressor

 • Enigszins prijzig 

5. Lampa mini fietspomp

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Fiets je veel en lang? Dan is deze compacte fietspomp in reisvorm perfect. Deze kan je heel makkelijk bevestigen aan je fiets en door het hoge pompvolume is je fiets zo weer klaar om te gaan. Erg handig dus!

Voordelen Lampa mini fietspomp

 • Heel makkelijk mee te nemen
 • Hoog pompvolume
 • Mooi design

Nadelen Lampa mini fietspomp

 • Korte garantietermijn

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel fietspompen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten fietspompen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de fietspompen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste fietspompen dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Mitchell

Over de productexpert

Mijn naam is Mitchell en sinds een aantal jaren schrijf ik alle artikelen in de categorie vervoer. Dagelijks ben ik bezig met fietsen, brommers en scooters. Heeft mijn dochter weer een lekke fietsband dan ben ik natuurlijk de persoon die haar meer dan graag uit de brand helpt. Ondertussen weet heel de buurt mij te vinden voor het repareren van eigen voertuigen of het advies voor accessoires. Sinds een aantal jaar deel ik mijn kennis ook online, Top-X geeft mij hier de mogelijkheid voor!

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>