Laatste update: Juni 2021

Door: Mitchell

Best Geteste Fietsnavigatie

Beeline VELO Fietsnavigator

5/5

De Beeline Velo navigatie met 1 inch beeldscherm is de beste fietsnavigatie volgens de consumentenbond. De navigatie is uitgerust met tal van handige functies, zoals bijvoorbeeld het duidelijk weergeven van de voortgang van de rit, een handige pijlnavigatie en een duidelijk overzicht van de afgelegde kilometers.

Met de beste koop fietsnavigatie word je nooit meer de verkeerde kant op gestuurd en vind je overall eenvoudig de weg. Ook kun je met een fietsnavigatie vaak een overzichtelijk inzicht krijgen in de afgelegde kilometers, je calorie verbruik en in je hartslagritme.

Maar wat is de beste fietsnavigatie van dit moment? Om antwoord op deze vraag te krijgen hebben wij diverse modellen getest en beoordeeld op gebruiksvriendelijkheid, specificaties en prijs-kwaliteitsverhouding. Ook is er gekeken of het product beschikt over andere handige functies en eigenschappen.

Een uitstekende fietsnavigatie dient vlekkeloos te werken en dient eenvoudig aan de fiets gemonteerd te worden. Ook is het belangrijk dat een fietsnavigatie belangrijke data overzichtelijk weergeeft, zo kun je tijdens het fietsen veilig gebruik maken van de navigatie. Bekijk de onderstaande tekst en lees waaraan een hoogwaardige fietsnavigatie zoal aan dient te voldoen. Bekijk daarnaast ook de lijst aan best geteste modellen en kies voor een apparaat van betrouwbare kwaliteit.


Product

1. Beeline VELO fietsnavigatie

2. Tahuna Teasi One 4

4/5

3. A-Rival Teasi One

4/5

4. Navman BIKE1000

4/5

5. Mio CYCLO HEART RATE

4.5/5

Waar moet je op letten bij het kopen van fietsnavigatie?

Een hoogwaardige fietsnavigatie dient te voldoen aan diverse factoren. Zo dient het apparaat bijvoorbeeld de beschikken over een goed en duidelijk scherm waarop de route overzichtelijk kan worden vertoond. Ook kun je bij de aankoop letten of het apparaat waterproof is, verschillende profielen bevat, de accuduur en of het apparaat een touchscreen heeft voor eenvoudige bediening. 

Wanneer je een fietsnavigatie koopt is het belangrijk om te kijken of de navigatie een duidelijk en overzichtelijk scherm heeft. Hiermee kun je in een oogopslag de route aflezen en kun je veilig blijven fietsen. Bekijk of het scherm de benodigde informatie weergeeft en of je het indien nodig naar wens kunt instellen.

Wanneer je veel buiten fietst is het belangrijk dat de navigatie waterproof is. Je weet namelijk vaak niet altijd wanneer er een bui op komst is. Wanneer het apparaat niet waterproof is kun je ervoor kiezen om een beschermend hoesje te kopen voor het apparaat. Hierdoor kun je de navigatie zorgeloos meenemen wanneer het regent.

Een fietsnavigatie is vaak speciaal ontworpen voor het fietsen. Ook zijn er modellen die ook voor andere profielen geschikt zijn, zoals voor het wandelen of tijdens het skiën. Daarnaast zijn er navigatiemodellen die verschillende fiets profielen bevatten, zoals bijvoorbeeld een profiel dat speciaal ontwikkeld is voor het wielrennen.

Bekijk of je navigatie beschikt over een handig te bedienen scherm. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een touchscreen. Hiermee kun je eenvoudig de route in- en uitzoomen en het apparaat instellen hoe jij dit graag wenst.

Een fietsnavigatie werkt meestal op een batterij of een oplaadbare accu. Bekijk hoelang de accu ongeveer mee gaat en kies voor een navigatie met een lange accu. Daarmee voorkom je dat je het apparaat tussen ritten door hoeft op te laden. Bekijk hoe je de accu kunt opladen en hoelang dit gemiddeld duurt.

Top 10 Beste Fietsnavigatie

Wil je direct weten hoe de top 10 fietsnavigaties eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!

Top 5 beste fietsnavigatie modellen

Het uitzoeken van de beste fietsnavigatie is geen eenvoudige klus. Vandaar dat wij diverse modellen met elkaar vergeleken hebben in de uitgebreide fietsnavigatie test. In deze test is gekeken naar prijs-kwaliteitsverhouding, handige functie en gebruiksvriendelijkheid.

De onderstaande modellen komen allemaal zeer positief naar voren in de test en hebben elk zo hun voor- en nadelen. Bekijk welk model voor jou het meest geschikt is en ga voor een betrouwbaar en hoogwaardig model.

1. Beeline VELO Fietsnavigator grijs

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 84%
Design 84%

De Beeline Velo navigatie met 1 inch beeldscherm is de beste fietsnavigatie volgens de consumentenbond. De navigatie is uitgerust met tal van handige functies, zoals bijvoorbeeld het duidelijk weergeven van de voortgang van de rit, een handige pijlnavigatie en een duidelijk overzicht van de afgelegde kilometers.

De Beeline Velo navigatie dien je te verbinden met je telefoon en vervolgens te bevestigen aan je fietsstuur. In één oogopslag kun je diverse belangrijke data aflezen en kun je gemakkelijk de ingestelde route volgen. De navigatie heeft daarnaast een zeer stijlvol en minimalistisch design en is zeer eenvoudig in gebruik.

Voordelen Beeline VELO Fietsnavigator grijs

 • Eenvoudig in gebruik
 • Krachtige accu

Nadelen Beeline VELO Fietsnavigator grijs

 • Geen spraakbesturing
 • Geen hartslagmeting

2. Tahuna Teasi One 4

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 81%
Design 74%

De Tahuna Teasi One 4 is een zeer geavanceerde fietsnavigatie die van alle gemakken is voorzien. Zo kun je het naast fietsnavigatie ook gebruiken tijdens het fietsen, wandelen, varen of tijdens het skiën. Ideaal dus wanneer je het apparaat mee neemt op vakantie en al jouw activiteiten wilt meten.

De navigatie is eenvoudig te installeren en biedt een duidelijk overzicht aan de belangrijkste informatie. Dankzij het grote 3 inch beeldscherm lees je in een oogopslag af hoeveel kilometers je hebt afgelegd en welke richting je op moet.

Voordelen Tahuna Teasi One 4

 • Groot 3 inch scherm
 • Gratis kaartupdates
 • Geschikt voor wandelen, fietsen, varen of skiën

Nadelen Tahuna Teasi One 4

 • Slechts 10 uur batterijduur
 • Geen spraakbesturing

3. A-Rival Teasi One - GPS Fietsnavigatie

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Design 90%

De A-Rival Teasi One GPS Fietsnavigatie is geliefd onder vele sporters dankzij zijn vele mogelijkheden. Je klikt de navigatie eenvoudig aan je fiets en geniet van tal van handige functies.

De fietsnavigatie beschikt over een groot 3 inch touchscreen scherm waarop de fietsroute duidelijk wordt weergegeven. Ook beschikt de navigatie over een GPS-kompas en ingergrale boordcomputer en voldoet het product aan alle eisen waaraan een hoogwaardige fietsnavigatie dient te voldoen.

Voordelen A-Rival Teasi One – GPS Fietsnavigatie

 • Ingergrale boordcomputer
 • Waterdichte behuizing

Nadelen A-Rival Teasi One – GPS Fietsnavigatie

 • Slechts 8 uur accuduur
 • Geen Bluetooth

4. Navman BIKE1000 navigator

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Design 78%

De Navman BIKE1000 navigator is een goede fietsnavigatie met tal van handige functies. Zo beschikt de navigator over een snelheidsmeter, kilometerstand en geeft het apparaat keurig en overzichtelijk de route weer. Je kunt de navigatie ook eenvoudig op vakantie nemen. De navigatie is namelijk geschikt in maar liefst 23 landen.

De navigatie heeft een groot 4 inch scherm waarop alle informatie duidelijk wordt weergegeven. Daarnaast beschikt de navigatie over punten rijden. Dit houdt in dat je op basis van zelf samengestelde punten een route kunt instellen.

Voordelen Navman BIKE1000 navigator

 • Zelf route samenstellen via punten
 • Groot scherm
 • Kaartdekking West-Europa

Nadelen Navman BIKE1000 navigator

 • 10 uur batterijduur
 • Geen bluetooth functie

5. Mio cyclo heart rate monitor

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Design 78%

De handige Mio Cyclo heart rate monitor is eenvoudig te verbinden met je fietscomputer of hartslagmeter. Hiermee zie je nauwkeurig in hoe hoog je hartslag is tijdens het fietsen of een andere inspanning.

Door nauwkeurig inzicht in je hartslag te krijgen kun je jouw trainingen afstemmen op intensiteit en kun je werken aan een betere conditie. De band is gemakkelijk te dragen en zit erg comfortabel. 

Voordelen Mio cyclo heart rate monitor

 • Nauwkeurig inzicht in je hartritme
 • Draadloze verbinding

Nadelen Mio cyclo heart rate monitor

 •  Geen inzicht in route

Mitchell

Over de productexpert

Mijn naam is Mitchell en sinds een aantal jaren schrijf ik alle artikelen in de categorie vervoer. Dagelijks ben ik bezig met fietsen, brommers en scooters. Heeft mijn dochter weer een lekke fietsband dan ben ik natuurlijk de persoon die haar meer dan graag uit de brand helpt. Ondertussen weet heel de buurt mij te vinden voor het repareren van eigen voertuigen of het advies voor accessoires. Sinds een aantal jaar deel ik mijn kennis ook online, Top-X geeft mij hier de mogelijkheid voor!

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>