Laatste update: oktober 2022

Door: Sanne

Best Geteste Fietsmand

Basil Bremen Fietsmand

Basil Bremen Fietsmand

Na tientallen fietsmanden met elkaar vergeleken te hebben zijn wij tot de conclusie gekomen dat de Basil Bremen Fietsmand de beste optie van dit moment is. Deze fietsmand scoorde namelijk de hoogste score in onze beste fietsmanden test. Zo beschikt deze fietsmand over een goed en stevig beveiligingssysteem.

Verder heeft de Basil Bremen Fietsmand een mooi design en neutrale zwarte kleur waardoor hij voor vrijwel iedere fiets geschikt is. Deze beste koop fietsmand is ook in hoogte te verstellen en kan op vrijwel iedere fiets gemonteerd worden.

Meer weten over deze beste koop fietsmand? Klik dan gauw op de onderstaande button!

Een fietsmand is een ontzettend handige fietsaccessoire. Wil jij bijvoorbeeld even wat boodschappen doen of naar school? Dan kun je gemakkelijk jouw boodschappen of schooltas kwijt in een fietsmand. Fietsmanden zijn er daarom ook in allerlei soorten en maten. Ook zijn zij er in allerlei kleuren en is er dus voor iedereen wel een perfect exemplaar.

Het vinden van de beste fietsmand kan daarom een best lastige klus zijn. Zo is de keuze enorm en is het verschil in kwaliteit ook vrij groot per fiets. Om jou te helpen bij het vinden van de beste fietsmand hebben wij een volledig artikel gewijd aan de beste fietsmanden van dit moment.

In dit artikel ontdek je de 5 beste fietsmanden uit onze beste fietsmand test. Verder ontdek je de belangrijkste aandachtspunten waar je op moet letten bij het aanschaffen van een fietsmand. Ben jij benieuwd welke fietsmand het beste bij jou past en hoe je daar achter komt? Lees dan gauw verder en je ontdekt het antwoord!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

31

Producten getest

11

Uur onderzoek gedaan

43

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Fietsmanden

Basil Bremen Fietsmand

Beste koop fietsmand
1. Basil Bremen Fietsmand

New Looxs Lombok Fietsmand

Beste fietsmand hond
2. New Looxs Lombok Fietsmand

New Looxs Melbourne Large Fietsmand

Beste fietsmand elektrische fiets
3. New Looxs Melbourne Large Fietsmand

Dunlop Fietsmand

Beste afneembare fietsmand
4. Dunlop Fietsmand

Fastrider Tamar Rotan Fietsmand

Beste rieten fietsmand
5. Fastrider Tamar Rotan Fietsmand


Top 10 Beste Fietsmanden

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste fietsmanden! Deze Top 10 doet zeker niet onder van de producten uit onze lijst. Het is wel altijd handig om het door te nemen om alle opties goed te bekijken.


Misschien ook interessant:

Waar moet je op letten bij het kopen van een fietsmand?

Ga jij een fietsmand kopen? Dan adviseren wij om niet zomaar een fietsmand aanbieding aan te schaffen, maar meerdere opties kritisch met elkaar te vergelijken. Niet alle fietsmanden beschikken namelijk over een goede kwaliteit. Om een miskoop te voorkomen raden wij daarom aan om onderstaande criteria goed in gedachten te houden bij het aanschaffen van een fietsmand.

Deze criteria hebben wij namelijk uitvoerig getest in onze beste fietsmanden test. Door rekening te houden met deze criteria kom jij er ook gemakkelijk achter welke fietsmand het meest geschikt is voor jou en zo haal jij dus gemakkelijk de beste optie in huis. Onderstaande criteria zijn tevens ook getest in de beste fietsmand consumentenbond test.

Bevestiging

Misschien wel de belangrijkste criteria is het kijken naar de bevestiging van een fietsmand. De gewenste fietsmand moet namelijk wel te bevestigen zijn aan de fiets die jij hebt. Wanneer dit niet het geval is, is dit eigenlijk al gelijk een miskoop. Bekijk daarom goed hoe de fietsmand gemonteerd moet worden en of dit kan op jouw fiets.

Formaat

Ook het formaat is een belangrijke criteria om rekening mee te houden. Afhankelijk van waar jij de fietsmand voor gaat gebruiken is een bepaald formaat namelijk gewenst. Wil jij bijvoorbeeld jouw schooltas er in kwijt? Dan is het belangrijk dat de fietsmand groot genoeg is voor deze schooltas. De afmetingen vind je vrijwel altijd in de product omschrijving van een fietsmand.

Kwaliteit

Ook kun je naar de kwaliteit van een fietsmand kijken. Hierbij is het belangrijk dat je goed rekening houdt met de reviews van een fietsmand. Omdat jij zelf niet de kwaliteit kunt weten van een product, is het verstandig om deze reviews goed te bekijken. Ook kun je naar het merk van een fietsmand kijken.

Bekende merken zijn vaak betrouwbaarder dan onbekende merken. Als laatste kun je kijken naar de fabrieksgarantie die gegeven wordt bij aanschaf van een fietsmand. Ook dit geeft vaak een goed beeld van de kwaliteit van een fietsmand.

Model

Als laatste zijn er allerlei soorten fietsmanden. Denk aan fietsmanden die voorop de fiets kunnen en op de bagagedrager kunnen. Ook zijn sommige fietsmanden gemakkelijk te verwijderen terwijl andere vast gemonteerd worden aan de fiets. Afhankelijk van jouw wensen en voorkeuren is een bepaald soort fietsmand daarom de beste optie.


Wat zijn de beste fietsmanden?

Vaak krijgen wij de vraag: ''Welke fietsmand is het beste? ''. Om antwoord op deze vraag te geven hebben wij daarom tientallen fietsmanden met elkaar vergeleken in onze ultieme test. Aan de hand van de testresultaten uit deze test hebben wij vervolgens een handige top 5 beste fietsmanden weten op te stellen.

Hieronder ontdek je de 5 beste modellen uit onze beste fietsmanden test. Bij het opstellen van onze top 5 hebben wij ook rekening gehouden met prijsklassen en verschillende soorten fietsmanden. Er zit dus voor iedereen een goed exemplaar tussen. Hieronder vind je tevens een product omschrijving van iedere fietsmand uit onze top 5 met de voor- en nadelen van elk model.

1. Basil Bremen Fietsmand

Basil Bremen Fietsmand

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Materiaal

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

Als beste uit onze test is gekomen de Basil Bremen Fietsmand. Deze fietsmand beschikt namelijk over een uitstekende prijs-/kwaliteitsverhouding en wordt geleverd inclusief al het benodigde bevestigingsmateriaal. Ook is hij gemakkelijk te monteren waardoor iedereen dit kan doen.

De Basil Bremen Fietsmand is een fietsmand dat voorop de fiets aan het stuur wordt gemonteerd. Door het uniseks design is deze fietsmand voor zowel mannen als vrouwen geschikt. Dankzij zijn fijne formaat is hij ideaal om te gebruiken voor boodschappen, maar ook kun jij gemakkelijk jouw schooltas hier in kwijt.

Ook kun jij de mand in hoogte verstellen waardoor jij zelf kunt bepalen wat jij de fijnste hoogte vind voor de fietsmand. Het is belangrijk dat je het mandje goed vast zet omdat deze bij slap vastzetten kan gaan bewegen. Wil je meer weten over deze beste koop fietsmand? Klik dan op de button hierboven!

Voordelen Basil Bremen Fietsmand

 • Fijn formaat
 • Geschikt voor vaste montage 
 • Uniseks design
 • Inclusief bevestigingssysteem

Nadelen Basil Bremen Fietsmand

 • Goed vastzetten is erg belangrijk om schuiven te voorkomen

2. New Looxs Lombok Fietsmand

New Looxs Lombok Fietsmand

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Materiaal

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Als tweede hebben wij de New Looxs Lombok Fietsmand opgenomen in onze top 5. Deze fietsmand beschikt namelijk ook over een uitstekende kwaliteit voor een relatief lage prijs. Dankzij zijn fijne formaat is hij ideaal voor bijvoorbeeld kleine honden, maar ook kun jij hem gemakkelijk gebruiken voor het vervoeren van boodschappen of een schooltas.

De New Looxs Lombok Fietsmand heeft een inhoud van 18 liter en is gemaakt van kunststof. De kleur van deze fietsmand is bruin waardoor hij gemakkelijk op iedere witte- en zwarte fiets geplaatst kan worden. Het voordeel van deze fietsmand is dat jij hem gemakkelijk kunt afnemen doordat hij beschikt over haken. 

Verder beschikt deze beste fietsmand voor honden over een handig handvat waarmee jij hem gemakkelijk kunt tillen. De afmeting van dit model bedraagt 36x36x30 cm. Wil je meer weten over de New Looxs Lombok Fietsmand? Klik dan op de button hierboven!

Voordelen New Looxs Lombok Fietsmand

 • Gemakkelijk te monteren en demonteren
 • Geschikt voor honden
 • Goede prijs-/kwaliteitsverhouding
 • Grote inhoud van 18 liter

Nadelen New Looxs Lombok Fietsmand

 • Kan niet vast gemonteerd worden

3. New Looxs Melbourne Large Fietsmand

New Looxs Melbourne Large Fietsmand

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Materiaal

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Op de derde plek hebben wij de New Looxs Melbourne Large Fietsmand geplaatst in onze top 5. Deze fietsmand is namelijk erg groot en heeft een handige sluitbare klep. Hierdoor kun jij spullen vervoeren welke je ook tegen lichte regen kunt beschermen. Dit model kan in de kleuren grijs en bruin worden aangeschaft.

Verder kun je bij aanschaf van de New Looxs Melbourne Large Fietsmand ook uit 2 verschillende formaten kiezen. Zo wordt dit model aangeboden met een inhoud van 24 en 45 liter. Dit model wordt gemonteerd op de voordrager van een fiets. De sluiting van deze fietsmand werkt door middel van een draaisluiting.

Een ander voordeel van de New Looxs Melbourne Large Fietsmand is het decoratieve touw dat rondom de mand bevestigd is. Ook kan dit touw gebruikt worden als handvat om de fietsmand te kunnen tillen. Meer weten over dit model? Klik dan op de bovenstaande button en ontdek gelijk de laagste prijs!

Voordelen New Looxs Melbourne Large Fietsmand

 • In twee formaten verkrijgbaar
 • In twee kleuren verkrijgbaar
 • Met sluiting
 • Touw om de mand die ook als handvat gebruikt kan worden

Nadelen New Looxs Melbourne Large Fietsmand

 • Touwtjes van de sluiting zijn niet al te sterk

4. Dunlop Fietsmand

Dunlop Fietsmand

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Materiaal

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Als vierde hebben wij de Dunlop Fietsmand geplaatst in onze top 5. Deze fietsmand beschikt namelijk over een inhoud van 20 liter en een uitstekende kwaliteit. Dit ontvang je voor een relatief lage prijs in vergelijking met andere hangmanden van dit formaat. De zwarte neutrale kleur maakt deze fietsmand geschikt voor vrijwel iedere fiets.

Verder heeft de Dunlop Fietsmand een maximaal draagvermogen van 7 kilogram en is hij gemakkelijk afneembaar. Je kunt deze goede fietsmand dus gemakkelijk monteren en demonteren wanneer je hem wilt gebruiken of klaar bent met gebruik. Verder wordt hij voorop een fiets geplaatst en kan hij dankzij zijn makkelijke bevestiging op vrijwel iedere fiets.

De Dunlop Fietsmand weegt zelf maar 700 gram waardoor jij niet doorhebt dat hij op jouw fiets gemonteerd zit. Verder is hij gemaakt van kwalitatief goed draadstaal dat gemakkelijk een lange tijd mee gaat. Wil je meer weten over deze fietsmand? Klik dan op de button hierboven!

Voordelen Dunlop Fietsmand

 • Gemakkelijk te monteren en demonteren
 • Duurzaam materiaal
 • Draagvermogen van 7 kilogram

Nadelen Dunlop Fietsmand

 • Beschikt niet over een handvat

5. Fastrider Tamar Rotan Fietsmand

Fastrider Tamar Rotan Fietsmand

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Materiaal

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Als laatste hebben wij de Fastrider Tamar Rotan Fietsmand opgenomen in onze top 5. Deze fietsmand beschikt namelijk ook over een uitstekende kwaliteit. Wel betaal je voor deze fietsmand wat meer dan de andere fietsmanden uit onze top 5. De Fastrider Tamar Rotan Fietsmand kan in drie verschillende varianten aangeschaft worden.

Zo kun jij de Fastrider Tamar Rotan Fietsmand aanschaffen met een inhoud van 8 liter, 17 liter en 26 liter. Verder beschikt deze goede fietsmand over een klep die gemakkelijk op en neer beweegt. Ook kan deze klep gemakkelijk gesloten worden dankzij de draaisluiting waarover hij beschikt.

De Fastrider Tamar Rotan Fietsmand wordt geleverd inclusief 4 tyraps waarmee hij op ieder fietsrekje gemonteerd kan worden. Ook is dit model voorzien van handvatten waardoor jij hem gemakkelijk kunt tillen. Ook het design van deze fietsmand is erg mooi dankzij de robuuste uitstraling door de dikke strengen.

Voordelen Fastrider Tamar Rotan Fietsmand

 • Uitstekende kwaliteit
 • Beschikt over een draaisluiting
 • Inclusief montagemateriaal

Nadelen Fastrider Tamar Rotan Fietsmand

 • Duurste optie uit onze top 5

Hoeveel soorten fietsmanden hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 fietsmanden getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de fietsmanden op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste fietsmanden zijn  kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>