fbpx

Publicatie datum: 22 maart, 2023

Door: Sanne

Best Geteste Fietskrat

Basil Fietskrat S

Basil Fietskrat S

Om er achter te komen wat de beste fietskrat van dit moment is hebben wij van Top-X een ultieme beste fietskratten test uitgevoerd. Hierbij hebben wij tientallen fietskratten met elkaar vergeleken en getest op verschillende criteria. Uit deze beste fietskratten test is gebleken dat de Basil Fietskrat S de beste optie van dit moment is.

De Basil Fietskrat S beschikt namelijk over een inhoud van 17,5 liter en kan in wel 7 verschillende kleuren worden aangeschaft. Is 17,5 liter te klein voor jou en wil je liever een grotere fietskrat? Dan kun je dit model ook aanschaffen met een inhoud van 27 en 40 liter. Deze beste koop fietskrat is verder erg stevig, licht van gewicht en gemaakt van kwalitatief kunststof.

Meer weten over deze beste koop fietskrat? Klik dan gauw op de onderstaande button!

Een fietskrat is een ontzettend handige accessoire voor op jouw fiets. Met een fietskrat kun jij namelijk gemakkelijk verschillende spullen meenemen. Zo kun jij jouw boodschappen makkelijk kwijt in een fietskrat, maar ook kun jij jouw schooltas hierin vervoeren. Ontzettend makkelijk dus voor leerlingen die geen rugtas maar een handtas hebben.

Fietskratten zijn daarom ook ontzettend populair waardoor het best lastig kan zijn om de beste optie aan te schaffen. Wij helpen jou daarom graag bij het vinden van de beste optie. Na tientallen fietskratten met elkaar vergeleken te hebben weten wij namelijk precies wat de beste opties en belangrijkste aandachtspunten zijn.

In dit artikel ontdek je de 5 beste fietskratten aan de hand van de testresultaten uit onze beste fietskratten test. Ook hebben wij enkele belangrijke criteria voor je op een rijtje gezet. Zo kom jij er makkelijk achter welke fietskrat het beste is en welke fietskrat het beste bij jou past. Benieuwd? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

26

Producten getest

10

Uur onderzoek gedaan

34

 Ervaringen gecheckt

11

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Fietskratten

Basil Fietskrat S

Beste koop fietskrat
1. Basil Fietskrat S

Urban Proof - Fietskrat

Beste stevige fietskrat
2. Urban Proof - Fietskrat

Fietskrat Medium

Beste goedkope fietskrat
3. Fietskrat Medium

Fastrider Fietskrat

Beste fietskrat medium
4. Fastrider Fietskrat

Craved Fietskrat

Beste fietskrat zwart
5. Craved Fietskrat


Top 10 Beste Fietskratten

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste fietskratten! Deze Top 10 doet zeker niet onder van de producten uit onze lijst. Het is wel altijd handig om het door te nemen om alle opties goed te bekijken.


Misschien ook interessant:

Waar moet je op letten bij het kopen van een fietskrat?

Ga jij binnenkort een fietskrat kopen? Dan raden wij jou aan om niet zomaar een fietskrat aanbieding aan te schaffen maar meerdere opties met elkaar te vergelijken. Er kan namelijk een groot verschil zitten in de kwaliteit van verschillende fietskratten. Om een miskoop te voorkomen is het daarom belangrijk dat jij kritisch naar verschillende opties kijkt.

Om jou te helpen bij het vinden van de beste optie, hebben wij hieronder de belangrijkste criteria uit onze beste fietskratten test voor je op een rijtje gezet. Deze criteria hebben wij uitvoerig getest op alle fietskratten uit onze fietskratten test. Onderstaande criteria zijn tevens ook getest in de beste fietskrat volgens de consumentenbond test.

Formaat

Allereerst kun je naar het formaat van een fietskrat kijken. Zo zijn er kleine-, middelgrote- en grote fietskratten. Afhankelijk van hoe groot jouw fietsrekje is en hoe groot jij de krat wilt hebben is daarom een bepaalde optie het beste. Om een miskoop te voorkomen raden wij daarom aan om het formaat van de gewenste krat vooraf op te meten.

Fietskratten kunnen er op foto's namelijk groter of kleiner uitzien dan dat zij daadwerkelijk zijn. Door de formaten vooraf op te meten achterhaal jij gemakkelijk of de gewenste fietskrat groot genoeg of te klein is. In onze top 5 vind je allerlei fietskratten van formaatje small tot en met large.

Bevestiging

Als tweede is het belangrijk om rekening te houden met de bevestiging van een fietskrat. Fietskratten worden namelijk vaak op voordrager geplaatst. Het is daarom belangrijk dat jouw fiets beschikt over een voordrager voordat je een fietskrat kunt gaan gebruiken.

Mocht jouw fiets al over een voordrager beschikken, dan is het belangrijk dat jij rekening houdt met de bevestigingsmaterialen. Bij sommige fietskratten worden de bevestigingsmaterialen namelijk meegeleverd terwijl bij andere modellen de bevestigingsmaterialen zoals tyraps zelf moeten worden aangeschaft.

Kwaliteit

Als laatste kun je rekening houden met de kwaliteit van een fietskrat. Zoals gezegd beschikken lang niet alle modellen over dezelfde kwaliteit. Zo zijn sommige fietskratten erg slap of verweren zij snel wanneer zij vaak buiten staan.

Om te voorkomen dat jouw fietskrat binnen no-time kapot gaat of zijn kleur verliest is het belangrijk dat jij goed rekening houdt met de kwaliteit van een fietskrat. De kwaliteit van een fietskrat kun je achterhalen door naar de reviews te kijken van een fietskrat. Ook kun je kijken naar het merk van de fietskrat en de gegeven fabrieksgarantie bij aanschaf van een fietskrat.


Wat zijn de beste fietskratten?

Welke fietskrat is het beste? Doordat wij tientallen fietskratten met elkaar vergeleken hebben in onze ultieme test weten wij precies wat de beste opties van dit moment zijn. Hieronder ontdek je daarom wat de beste fietskrat van dit moment is en welke opties nog meer heel goed zijn.

Omdat niet iedereen dezelfde smaak en wensen heeft, hebben wij daarom ook rekening gehouden met verschillende prijsklassen en categorieën. In onze top 5 ontdek je daarom de beste fietskratten uit verschillende prijsklassen en categorieën. Benieuwd naar wat de beste fietskrat voor jou is? Lees dan gauw verder en je ontdekt het antwoord!

1. Basil Fietskrat S

Basil Fietskrat S

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Materiaal

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

Als beste uit de test is gekomen de Basil Fietskrat S. Deze beste koop fietskrat beschikt namelijk over ontzettend veel voordelen en heeft de beste prijs-/kwaliteitsverhouding. Zo kun je bij aanschaf van deze fietskrat uit wel 7 verschillende kleuren kiezen. Vind je 17,5 liter te klein? Dan kun je ook voor een inhoud van 27- en 40 liter kiezen.

Alleen al bij aanschaf kun je de fietskrat dus helemaal naar wens aanschaffen. Verder beschikt de Basil Fietskrat S over een stevige kwaliteit dankzij het hoogwaardige kunststof waar hij van gemaakt is. Belangrijk is om te onthouden dat dit model wordt geleverd exclusief bevestigingsmaterialen. Je zult dus zelf tyraps in huis moeten hebben om de krat te kunnen bevestigen.

Het gewicht van de Basil Fietskrat S is ook erg laag, hij weegt namelijk slechts 1 kilo. Je hebt dus amper door dat je een fietskrat op jouw fiets hebt tijdens het fietsen. Verder is hij geschikt voor zowel kinderfietsen als volwassenfietsen afhankelijk van het formaat dat jij aanschaft.

Voordelen Basil Fietskrat S

 • In meerdere kleuren en formaten verkrijgbaar
 • Uitstekende kwaliteit
 • Erg stevig
 • Licht gewicht fietskrat

Nadelen Basil Fietskrat S

 • Geleverd zonder bevestigingsmaterialen

2. Urban Proof - Fietskrat

Urban Proof - Fietskrat

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Materiaal

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Op de tweede plaats hebben wij de Urban Proof - Fietskrat geplaatst in onze top 5. Deze fietskrat beschikt namelijk over een ontzettende stevigheid en is kwalitatief erg sterk. Bij aanschaf van deze goede fietskrat kun je uit wel 22 verschillende kleuren kiezen. Er zit dus gegarandeerd voor iedereen een gewenste kleur tussen.

De Urban Proof - Fietskrat heeft een inhoud van 30 liter waardoor hij niet te klein, maar ook zeker niet te groot is. Deze fietskrat kan daarom gebruikt worden op zowel kinderfietsen als volwassenfietsen. Het gewicht van deze fietskrat bedraagt slechts 800 gram waardoor je amper doorhebt dat hij op jouw fiets gemonteerd zit.

Het materiaal waarvan de Urban Proof - Fietskrat gemaakt is is polypropyleen. Ook deze fietskrat wordt gemonteerd aan de fiets door middel van tyraps. Deze tyraps worden niet geleverd bij aanschaf van deze fietskrat. Meer weten over de Urban Proof - Fietskrat? Klik dan op de button hierboven!

Voordelen Urban Proof - Fietskrat

 • In 22 kleuren verkrijgbaar
 • Bevestiging door middel van tyraps
 • Goede prijs-/kwaliteitsverhouding
 • Inhoud van 30 liter

Nadelen Urban Proof - Fietskrat

 • Niet in meerdere formaten verkrijgbaar

3. Fietskrat Medium

Fietskrat Medium

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Materiaal

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Als derde is de Fietskrat Medium geëindigd in onze top 5. Dit is namelijk volgens ons de beste goedkope fietskrat van dit moment. Zo betaal je voor deze fietskrat ontzettend weinig maar ontvang jij wel een kwalitatief goed fietskratje. Helaas kun je bij dit model niet kiezen uit meerdere kleuren of formaten.

Wel beschikt de Fietskrat Medium over een neutrale zwarte kleur waardoor hij voor vrijwel iedere fiets geschikt is. Het formaat van de Fietskrat Medium bedraagt 40 x 30 x 22 cm en hij heeft een inhoud van 25 liter. Met deze fietskrat kun jij dus gemakkelijk boodschappen doen en andere spullen vervoeren.

De Fietskrat Medium is een wat kleiner model en heeft een inhoud van 25 liter. Verder is hij gemaakt van kwalitatief kunststof waardoor hij erg licht is maar wel erg stevig is. De zijkanten zijn open waardoor er minder weerstand wordt gecreëerd tijdens het fietsen. Ook het monteren van deze fietskrat gaat erg gemakkelijk.

Voordelen Fietskrat Medium

 • Goedkoopste optie
 • Compact formaat
 • Inhoud van 25 liter
 • Gemakkelijk te monteren

Nadelen Fietskrat Medium

 • In slechts één kleur en formaat verkrijgbaar

4. Fastrider Fietskrat

Fastrider Fietskrat

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Materiaal

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Als vierde hebben wij de Fastrider Fietskrat geplaatst in onze top 5. Deze fietskrat is namelijk ook erg compact en beschikt over een goede stevigheid. Ook de prijs-/kwaliteitsverhouding van deze fietskrat is erg goed. Je kunt bij aanschaf van deze goede fietskrat uit wel 13 verschillende kleuren kiezen.

De Fastrider Fietskrat is geschikt voor zowel voor- als achter drager. Verder heeft hij handige handvatten waardoor je deze fietskrat gemakkelijk kunt verplaatsen. Het formaat van deze fietskrat bedraagt 40 x 29 x 22 cm waardoor hij geschikt is voor kinderfietsen en volwassenfietsen.

Het kunststof materiaal is erg licht waardoor je amper doorhebt dat deze fietskrat gemonteerd zit aan jouw fiets. Wel is het design wat minder mooi dan andere fietskratten. Wil je meer weten over de Fastrider Fietskrat? Klik dan op de bovenstaande button en ontdek gelijk de laagste prijs!

Voordelen Fastrider Fietskrat

 • Geschikt als voor- en achter drager
 • In 13 kleuren verkrijgbaar
 • Compact formaat

Nadelen Fastrider Fietskrat

 • Saai design

5. Craved Fietskrat

Craved Fietskrat

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Materiaal

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Als laatste hebben wij de Craved Fietskrat opgenomen in onze top 5. Deze fietskracht is namelijk kwalitatief erg goed maar heeft daarom een ook wat hoger prijskaartje. Je kunt bij aanschaf van deze fietskrat kiezen uit de kleuren zwart en wit. Verder heeft hij een inhoud van 30 liter waardoor hij niet te groot, maar ook zeker niet te klein is.

De Craved Fietskrat wordt geleverd inclusief bevestigingsmaterialen waardoor jij hem gelijk kunt gebruiken en aan jouw fiets kunt monteren. De afmeting van de Craved Fietskrat bedraagt 40 x 30 x 25 cm. Verder heeft hij een gewicht van 1250 rgram en een biedt hij een ideale bescherming tegen vallen of schuren.

Wanneer je deze fietskrat hebt gemonteerd kun jij hem niet gemakkelijk meer afnemen. Doordat deze fietskrat erg diep is, is hij ook geschikt voor de wat grotere tassen en boodschappen tassen.

Voordelen Craved Fietskrat

 • In twee kleuren verkrijgbaar
 • Uitstekende kwaliteit
 • Kan tegen vallen dankzij stevige materialen

Nadelen Craved Fietskrat

 • Duurste optie

Hoeveel soorten fietskratten hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 fietskratten getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de fietskratten op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste fietskratten zijn  kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>