fbpx
 • Home
 • /
 • Fiets
 • /
 • Beste Fietshorloge [Test 2023]

Publicatie datum: 22 maart, 2023

Door: Sam

Best Geteste Fietshorloge

Garmin Vivoactive 4S Zwart 40 mm

Garmin Vivoactive 4S Zwart 40 mm

Vraag jij je af wat het beste fietshorloge van 2023 is? Dan hebben wij het antwoord voor je. Na tientallen fietshorloges met elkaar vergeleken te hebben zijn wij namelijk tot de conclusie gekomen dat de Garmin Vivoactive 4S Zwart 40 mm de beste optie van dit moment is. Dit fietshorloge beschikt namelijk over alles wat jij nodig hebt voor een goede prijs.

Zo kun je de Garmin Vivoactive 4S Zwart in een breedte van 40- en 45mm aanschaffen. Ook heb je de keuze uit 3 kleuren, namelijk rose goud, zilver en zwart. Dit fietshorloge beschikt verder over contactloos betalen doormiddel van Garmin Pay en houdt alle statistieken bij tijdens het fietsen, hardlopen en fitnessen. Ook beschikt dit model over een ingebouwde muziekspeler.

Wil je meer weten? Klik dan op de button hieronder!

Hou jij van fietsen en wil jij graag bepaalde gegevens kunnen terugzien? Dan is een fietshorloge een goede optie voor jou. Met een fietshorloge kun jij namelijk tijdens het fietsen verschillende functies bedienen en erna inzicht krijgen in allerlei interessante gegevens. Zo hebben fietshorloges vaak een ingebouwd GPS systeem en kunnen zij zien hoeveel calorieën jij verbrand hebt.

Fietshorloges zijn daarom ontzettend populair. Er worden daarom ook heel veel verschillende modellen aangeboden. Het kan dus best lastig zijn om er achter te komen welk fietshorloge de beste optie is voor jou. Om jou te helpen bij het vinden van het beste fietshorloge hebben wij een volledig artikel geschreven over de beste fietshorloges van dit moment.

In dit artikel ontdek je de 5 beste opties van dit moment en de belangrijkste criteria waar je op moet letten wanneer je een fietshorloge gaat aanschaffen. Ben jij benieuwd wat de belangrijkste aandachtspunten zijn en wat het beste fietshorloge van 2023 is? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

28

Producten getest

11

Uur onderzoek gedaan

56

 Ervaringen gecheckt

10

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Fietshorloges

Garmin Vivoactive 4S Zwart 40 mm

Beste koop fietshorloge
1. Garmin Vivoactive 4S Zwart 40 mm

Apple Watch Series 7

Beste outdoor horloge
2. Apple Watch Series 7 41mm

Fitbit Sense Grijs

Beste fietshorloge met hartslagmeter
3. Fitbit Sense Grijs

Samsung Galaxy Watch4

Beste mtb horloge
4. Samsung Galaxy Watch4

Fitbit Sense Wit/Goud

Beste fietshorloge met navigatie
5. Fitbit Sense Wit/Goud


Top 10 Beste Fietshorloges

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste fietshorloges! Deze Top 10 doet zeker niet onder van de producten uit onze lijst. Het is wel altijd handig om het door te nemen om alle opties goed te bekijken.


Misschien ook interessant:

Waar moet je op letten bij het kopen van een fietshorloge?

Niet alle fietshorloges beschikken over een goede kwaliteit. Wij raden daarom aan om niet zomaar voor een fietshorloge aanbieding te gaan, maar kritisch naar verschillende opties te kijken. Door rekening met onderstaande criteria te houden verklein jij de kans op een miskoop.

Onderstaande criteria hebben wij namelijk uitvoerig getest in onze beste fietshorloges test. Door naar deze aandachtspunten te kijken ontdek jij gemakkelijk welke modellen wel- en niet geschikt zijn voor jou. Deze criteria zijn namelijk ook getest in de beste fietshorloge volgens de consumentenbond test. Wil jij een fietshorloge kopen? Lees deze criteria dan goed door.

Functionaliteiten

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de functionaliteiten van een fietshorloge. Voor een goed fietshorloge zijn er namelijk enkele belangrijke functies die onmisbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan een ingebouwd GPS systeem, een hartslagsensor en een vermogensmeter.

Ook kun je kijken naar functies die bijvoorbeeld intervaltrainingen mogelijk maken en virtuele partners. De functionaliteiten van een horloge vind je vaak in de product omschrijving. Kijk dus goed of het gewenste model ook daadwerkelijk over deze belangrijke functionaliteiten beschikt.

Gewicht

Ook is het gewenst dat een fietshorloge over een laag gewicht beschikt. Hoe zwaarder het horloge, hoe meer het een last kan zijn tijdens het fietsen. Meestal zijn sporthorloges ook erg licht zodat zij tijdens de trainingen geen last vormen. 

Toch zijn er ook horloges welke wel gebruikt kunnen worden voor sport, maar daar niet perse voor gemaakt zijn. Deze modellen zijn vaak zwaarder en minder flexibel. In onze top 5 vind je verschillende fietshorloges met een laag gewicht.

Formaat en design

Ook het formaat en design zijn belangrijke criteria om rekening mee te houden. Te grote horloges kunnen namelijk meer een last zijn dan dat zij toegevoegde waarde leveren aan jouw training. Het design daarentegen is afhankelijk van de smaak. Overweeg daarom goed welk formaat jij gewenst vind en welk design de voorkeur krijgt.

Compatibiliteit

Een laatste maar zeker niet onbelangrijke criteria is het kijken naar de compatibiliteit van een fietshorloge. Wil jij bijvoorbeeld inzichten krijgen in de GPS gegevens na een training? Dan is het verstandig om voor een fietshorloge te gaan dat compatibel is met apps zoals Strava, Runkeeper, Spotify en Google Maps.


Wat zijn de beste fietshorloges?

Welk fietshorloge is het beste? Dit ontdek je in de volgende sectie. Aan de hand van de testresultaten uit onze beste fietshorloge test hebben wij namelijk een handige top 5 beste fietshorloges weten op te stellen. Hierbij hebben wij ook rekening gehouden met verschillende prijsklassen en categorieën.

Voor ieder model hebben wij een korte product omschrijving geschreven. Ook hebben wij hierbij de voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet. Je komt er dus gemakkelijk achter welke opties wel- en niet geschikt zijn voor jou. Ben jij benieuwd welke fietshorloge de beste optie voor jou is? Je ontdekt het hieronder!

1. Garmin Vivoactive 4S Zwart 40 mm

Garmin Vivoactive 4S Zwart 40 mm

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

Ben jij op zoek naar het beste koop fietshorloge van dit moment? Dan ben jij op zoek naar de Garmin Vivoactive 4S Zwart 40 mm. Dit model heeft namelijk de beste score behaald in onze beste fietshorloge test. Zo kun je deze Garmin fietshorloge in twee breedte (40 en 45mm) en 3 kleuren (rose goud, zilver en zwart) verkrijgen.

Verder beschikt hij ook over ontzettend veel functionaliteiten zoals de ingebouwde functie Garmin Pay waarmee jij overal contactloos kunt betalen. Daarnaast geeft hij de verschillende hartslagzones weer tijdens het trainen. Hierdoor kun jij gerichter trainen op het verbeteren van jouw uithoudingsvermogen.

De Garmin Vivoactive 4S Zwart 40 mm heeft ook een handige ingebouwde muziekspeler waardoor jij via je horloge kunt genieten van jouw favoriete afspeellijsten. Dit model beschikt ook over de andere handige functies zoals GPS-ontvanger, app installatie, comptabiliteit met IOS en Android en gaat hij maximaal 168 uur mee op een volle batterij.

Voordelen Garmin Vivoactive 4S Zwart 40 mm

 • Geschikt voor IOS en Android
 • In twee formaten en 3 kleuren verkrijgbaar
 • Batterijduur van wel 168 uur
 • Inclusief oplaadkabel

Nadelen Garmin Vivoactive 4S Zwart 40 mm

 • Niet compatibel met Huawei smartphones 

2. Apple Watch Series 7

Apple Watch Series 7

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Heb jij wat meer geld te besteden? Dan is de Apple Watch Series 7 de beste optie voor jou. Dit fietshorloge beschikt namelijk over nog meer mogelijkheden. Zo kun je bij aanschaf van dit model kiezen uit de breedte 41mm en 45mm. Verder kun je ook nog eens uit 5 verschillende kleuren kiezen. 

De Apple Watch Series 7 beschikt over twee productielijnen, namelijk die van Apple Watch en Nike. Andere voordelen van de Apple Watch Series 7 zijn bijvoorbeeld het always-on scherm dat 20 procent groter en 70 procent helderder is dan de Series 6. Ook heeft hij een digitaal toetsenbord dat gemakkelijk te gebruiken is.

Zo kun jij via jouw fietshorloge gemakkelijk jouw contacten een berichtje terugsturen tijdens het trainen. De Apple Watch Series 7 geeft ook inzichten in je conditie dankzij de VO2 max meting. Hierdoor meet jij de maximale zuustofopname in jouw bloed. Andere functies zijn bijvoorbeeld de zelfstandige muziekspeler, ingebouwde GPS en contactloos betalen functie.

Voordelen Apple Watch Series 7

 • Maximale batterijduur van 18 uur
 • Beschikt over contactloos betalen
 • Goede prijs-/kwaliteitsverhouding
 • App installatie mogelijk

Nadelen Apple Watch Series 7

 • Alleen geschikt voor IOS

3. Fitbit Sense Grijs

Fitbit Sense Grijs

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Op de derde plaats hebben wij de Fitbit Sense Grijs geplaatst in onze top 5. Dit is namelijk een ideaal fietshorloge wanneer je op zoek bent naar een licht fietshorloge met GPS functie. Verder kun je bij dit model uit 3 verschillende kleuren kiezen en kun jij hem ook in bundel aanschaffen met bijvoorbeeld een oplader.

Met de Fitbit Sense Grijs hoef jij je telefoon niet meer mee te nemen doordat jij gemakkelijk contactloos met dit model kunt betalen. De EDA scanner geeft tevens een duidelijk overzicht van jouw stressniveau waardoor jij deze gemakkelijker kunt verlagen.

Met dit goede fietshorloge ontvang jij niet alleen berichten, maar kun jij ook gemakkelijk reageren. Wanneer jouw telefoon in de buurt is kun jij namelijk ook gemakkelijk terugbellen via jouw horloge. De Fitbit Sense Grijs maakt app installatie mogelijk en heeft een zelfstandige muziekspeler. Daarnaast heeft hij een batterijduur van wel 144 uur.

Voordelen Fitbit Sense Grijs

 • Ontzettend lange batterijduur van 144 uren
 • Inclusief handleiding en oplaadkabel
 • Geleverd met twee horlogebanden
 • Beschikt over de belangrijkste functionaliteiten

Nadelen Fitbit Sense Grijs

 • Niet compatibel met Huawei P8 en P9

4. Samsung Galaxy Watch4

Samsung Galaxy Watch4

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Op de vierde plaats is de Samsung Galaxy Watch4 geëindigd in onze top 5 dankzij zijn goede prijs-/kwaliteitsverhouding. Dit model is namelijk een stuk goedkoper maar beschikt alsnog over de belangrijkste functies. Ook kun je dit model in twee breedte (40mm en 44mm) en 4 kleuren aanschaffen.

Verder beschikt de Samsung Galaxy Watch4 over belangrijke functies zoals een BIA functie, ECG hartslagmeter en een bloeddrukmeter. Hierdoor kun jij gemakkelijk en nauwkeurig inzicht verschaffen in jouw gezondheid dankzij de Samsung Health Monitor app.

De Samsung Galaxy Watch4 registreert ook jouw afgelegde route en navigeert jou de juiste richting op. Hierdoor kun jij later precies zien waar je gelopen hebt en raak jij nooit meer verdwaalt. Op dit goede sporthorloge kun jij tevens jouw favoriete apps downloaden dankzij het Wear OS besturingssysteem.

Voordelen Samsung Galaxy Watch4

 • Inclusief handleiding, oplaadkabel en horlogeband
 • Alleen geschikt voor Android
 • Beschikt over de belangrijkste functies

Nadelen Samsung Galaxy Watch4

 • Batterijduur is korter

5. Fitbit Sense Wit/Goud

Fitbit Sense Wit/Goud

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Als laatste hebben wij de Fitbit Sense Wit/Goud geplaatst in onze top 5. Dit goede sporthorloge beschikt namelijk ook over een goede kwaliteit voor een relatief lage prijs. Ook kun je dit fietshorloge aanschaffen in 3 verschillende kleuren waardoor jij hem precies naar voorkeur kunt aanschaffen.

De Fitbit Sense Wit/Goud is geschikt voor zowel IOS als Android en heeft een maximale batterijduur van 144 uren. Ook heeft dit model een zelfstandige muziekspeler en is het mogelijk om verschillende apps te downloaden. De Fitbit Sense Wit/Goud maakt het tevens mogelijk om contactloos te betalen.

Bij aanschaf van de Fitbit Sense Wit/Goud krijg je verschillende accessoires meegeleverd, denk aan een handleiding, USB a oplaadkabel en twee horlogebanden. Wil je meer weten over de Fitbit Sense Wit/Goud? Klik dan op de bovenstaande button en ontdek gelijk de laagste prijs.

Voordelen Fitbit Sense Wit/Goud

 • Batterijduur van 144 uren
 • Compact formaat
 • Met twee horlogebanden geleverd

Nadelen Fitbit Sense Wit/Goud

 • Vrij prijzig

Hoeveel soorten fietshorloges hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 fietshorloges getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de fietshorloges op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste fietshorloges zijn  kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>