Laatste update: juni 2022

Door: Sanne

Best Geteste Fietshelm

MTB helm ST 100 wit

MTB helm ST 100 wit

Veiligheid is het belangrijkste tijdens fietsen. Daarom is het altijd goed om een fietshelm te dragen. Om deze reden hebben we de fietshelm test gedaan. Na goed onderzoek hebben we de winnaar gevonden. De MTB helm ST 100 wit is als best getest eruit gekomen! Het beschermt je namelijk zeer goed tegen valpartijen.

Daarbij heeft het 9 luchtgaten zodat je een goede ventilatie hebt. Het beschikt ook over een verstelknop. Hierdoor kan je de helm goed afstellen op het formaat van je hoofd zodat het comfortabel zit. Verder weegt het slechts 280 gram. Je kan het dus makkelijk meenemen en de helm zal geen last voor je worden.

Ben jij benieuwd naar de beste fietshelm van 2022? Klik dan gauw op de onderstaande button!

Steeds meer mensen dragen een helm tijdens het fietsen en de reden is heel erg simpel. Het zorgt namelijk voor meer veiligheid. Er zijn meerdere weggebruikers en je kan namelijk niet op alles invloed hebben. Daarom is het heel erg handig om een fietshelm te dragen.

Een goede fietshelm beschermt je tegen valpartijen. Het moet stevig genoeg zijn om je hoofd te beschermen. Er zijn veel verschillende helmen en daarom is het lastig om een goede keuze te maken. Maar wat is de beste fietshelm? We proberen in dit artikel antwoord te geven op deze vraag!

Wij van Top-X hebben namelijk meerdere fietshelmen getest. Uiteindelijk hebben we een Top 5 samengesteld. Dit zijn de beste fietshelmen van dit moment. Elk product heeft z'n eigen review met voor- en nadelen. Ze hebben ook een eigen categorie en zo kan je zelf een geschikte keuze maken. Ben jij benieuwd naar de Top 5? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

19

Producten getest

13

Uur onderzoek gedaan

26

 Ervaringen gecheckt

9

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Fietshelmen

MTB helm ST 100 wit

Best Koop Fietshelm
1. MTB helm ST 100 wit

Racefiets helm RR100 zwart

Beste Fietshelm Racefiets
2. Racefiets helm RR100 zwart

MTB helm ST 50 zwart

Beste Fietshelm Heren
3. MTB helm ST 50 zwart

MTB helm kind 500 zwart/fluogroen

Beste Fietshelm Kind
4. MTB helm kind 500 zwart/fluogroen

Helm voor inlineskaten skateboarden steppen MF540 Urban groen

Beste Fietshelm Skaten
5. Helm voor inlineskaten skateboarden steppen MF540 Urban groen


Waar op letten bij het kopen van een Fietshelm?

De meeste fietshelmen lijken op elkaar en daarom kan het soms lastig zijn om een goede keuze te maken. Het is in ieder geval belangrijk om goed onderzoek te doen. Maar waar moet je dan op letten bij zo'n aankoop? En wat is de beste fietshelm volgens de consumentenbond?

Dit zijn vragen die je van te voren goed moet behandelen. We hebben hieronder in ieder geval een aantal criteria op een rijtje gezet die je kunnen helpen. Ze kunnen je helpen bij het aankoopproces en je zal een miskoop voorkomen! Daarna kan je weer gauw verder gaan naar onze Top 5.

Maat

Een fietshelm kopen kan best lastig zijn en het is belangrijk dat de maat goed is. Dit kan voor iedereen verschillen aangezien elk hoofd net wat anders is. Je hebt ook verschillende fietshelmen voor heren en dames. Wij raden aan om het maattabel te gebruiken. Dit kan je helpen om de goede maat aan te schaffen. Op deze manier zit de helm comfortabel en beschermt het goed.

Ventilatie

Tijdens het fietsen kan je het over een lange tijd best warm krijgen. Dit is zeker het geval bij de verschillende fietssporten. Daarom moet er wel een goede ventilatie in zitten. Dit wordt vaak gedaan met de gaten in de helm. Hoe meer gaten, hoe meer ventilatie je hebt. Op deze manier zweet je ook minder. Kijk dus goed naar de gaten maar het moet wel veilig genoeg zijn.

Pasvorm

De pasvorm hangt vaak samen met de maat die je kiest maar het heeft ook met je haar te maken. De helm moet niet te los of te strak zitten. Er mogen geen vrije ruimtes zitten bij het voor- en achterhoofd. Dit zorgt er namelijk voor dat de helm veilig is. Het is ook de optimale comfort die je kan hebben. Bekijk dit dus goed voordat je een aankoop doet aangezien dit cruciaal is!

Budget

Het laatste belangrijke punt is het budget dat je hebt. Dit kan weer voor iedereen verschillen. Fietshelmen kunnen redelijk prijzig zijn maar er zijn ook veel goedkopere opties. Het is dus ook altijd handig om naar een fietshelm aanbieding te kijken. Helmen met een goede kwaliteit zijn vaak wat duurder. Het is slim om een budget vast te stellen omdat je dan ook gericht op zoek kan gaan.


Top 10 Beste Fietshelmen

Wil je direct weten hoe de Top 10 fietshelmen eruit zien? Klik dan gauw op de onderstaande buttons! In deze Top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze Top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!

Misschien ook interessant:


Wat zijn de beste Fietshelmen van 2022?

Welke fietshelm is het beste? In deze sectie gaan we eindelijk antwoord geven op deze vraag! We hebben meerdere producten uitgebreid getest. We hebben hierdoor een mooie Top 5 kunnen vormen die we hieronder behandeld hebben. Dit zijn de beste fietshelmen van 2022!

Elk product heeft z'n eigen categorie zodat je zelf een geschikte keuze kan maken. Ze hebben ook een eindbeoordeling en worden nog beoordeeld op belangrijke criteria. We hebben ook andere reviews gebruikt om zo goed mogelijk onderzoek te doen. Ben jij benieuwd naar de Top 5? Lees dan gauw verder!

1. MTB helm ST 100 wit

MTB helm ST 100 wit

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Materiaal

8.4

Prijs / kwaliteit

8.5

We zijn eindelijk aangekomen bij de Top 5 van onze fietshelmen test! We hebben dan ook de beste fietshelm van 2022 gevonden. De MTB helm ST 100 wit is de beste koop van dit moment.

De MTB helm ST 100 wit beschikt over 9 grote luchtgraten. Dat zorgt ervoor dat je genoeg ventilatie hebt en dat je minder zweet. Dit is dus vooral geschikt voor lange ritten. Je kan de helm ook heel gemakkelijk verstellen. Aan de zijkant zit een knop waar je het losser of strakker mee kan maken. Dit kan je doen tijdens het fietsen! Het is een hele stevige helm die je beschermt tegen heftige valpartijen.

Met deze helm zal je dus veel veiliger de weg op gaan. Verder weegt het slechts 280 gram. Je kan het dus gemakkelijk meenemen of in een tas doen. Het is verkrijgbaar in 2 verschillende maten. Daardoor kunnen vooral volwassenen het gebruiken en de verstelknop zorgt ervoor dat het een goede pasvorm heeft. Na een tijdje heb je niet een meer het gevoel dat je een helm op hebt!

Klik hier om de beste prijs van dit model te zien!

Voordelen MTB helm ST 100 wit

 • Heeft 9 luchtgaten
 • Je kan de helm makkelijk losmaken
 • Is licht van gewicht waardoor je het makkelijk kan meenemen
 • Gaat een lange tijd mee

Nadelen MTB helm ST 100 wit

 • E zit geen slotje op

2. Racefiets helm RR100 zwart

Racefiets helm RR100 zwart

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Materiaal

8.6

Prijs / kwaliteit

8.3

Er zijn verschillende fietssporten en racefietsen is heel populair. Daarom hebben we ook dit in onze lijst verwerkt. De Racefiets helm RR100 zwart kan je namelijk gebruiken voor lange ritten.

Deze zwarte helm is heel erg comfortabel en heeft een goede pasvorm. Aan de onderkant kan je de helm vastklikken waardoor het niet eraf valt. Het beschikt over 3 grote luchtgaten. Je hebt dus goede ventilatie en je wordt goed beschermt. De Racefiets helm RR100 zwart heeft een garantie van 2 jaar. Iedereen valt wel is van de fiets en daardoor hoef je niet dubbel geld uit te geven,

Verder kan je de 3 grote luchtgaten ook gebruiken om je hoofd nat te maken. Niets is belangrijker dan verkoeling bij het racefietsen. Dit zal ook niet de kwaliteit aantasten. Deze helm blijft dan ook zeer goed over een lange tijd. Je kan het overal laten liggen behalve op hele warme plekken. De zwarte kleur zorgt ervoor dat je de viezigheid niet kan zien. Na het fietsen kan je het weer gemakkelijk schoonmaken. Daarom behoort het zeker tussen de beste racefiets helmen van 2022.

Voordelen Racefiets helm RR100 zwart

 • Je kan het makkelijk op maat verstellen
 • Kan ook gebruikt worden voor skateboarden en rolschaatsen
 • Gemaakt van stevig materiaal
 • 2 jaar garantie

Nadelen Racefiets helm RR100 zwart

 • Niet verkrijgbaar in kleinere maten

3. MTB helm ST 50 zwart

MTB helm ST 50 zwart

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Materiaal

8.6

Prijs / kwaliteit

8.7

Ben jij een man en op zoek naar een geschikte fietshelm? Neem dan een kijkje bij de MTB helm ST 50 zwart! Je kan het namelijk goed gebruiken voor de verschillende fietssporten.

De MTB helm ST 50 zwart is makkelijk gebruiken tijdens het fietsen. Je kan de helm op en afdoen in slechts een paar seconden. De binnenkant zit vol met zachte schuimkussentjes. Hierdoor zit het heel erg comfortabel en heb je niet het gevoel alsof je een helm op hebt. Hiernaast beschikt het over 15 kleinere luchtgaten. Je hele hoofd heeft dus een goede ventilatie en het is geleidelijk verdeeld.

Het is ook een helm die heel erg licht van gewicht is. Zo weegt het slechts 265 gram en daardoor kan je het makkelijk meenemen. Sommige mensen vinden het meebrengen van een helm een last maar dat is hier zeker niet het geval! Je kan het nog gebruiken voor verschillende fietssporten. Denk aan skeeleren of skateboarden. Op deze manier zorg je ervoor dat je de helm vaak kan gebruiken.

Voordelen MTB helm ST 50 zwart

 • Geschikt voor lange ritten
 • Heeft 15 luchtgaten
 • Deze helm beschikt over een goede veiligheid
 • Heeft een goede pasvorm

Nadelen MTB helm ST 50 zwart

 • Alleen verkrijgbaar in het zwart

4. MTB helm kind 500 zwart/fluogroen

MTB helm kind 500 zwart/fluogroen

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Materiaal

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Voor kinderen is het belangrijk om een helm te dragen. Daarom hebben we de MTB helm kind 500 zwart/fluogroen in onze lijst verwerkt! Hiermee kan je kind veilig op de weg gaan.

Het is belangrijk dat je kind goed opvalt in het verkeer. De MTB helm kind 500 zwart/fluogroen beschikt over felle kleuren waardoor ze zelfs in het donker goed zichtbaar zijn. Kinderen kunnen ook best snel groeien en je kan deze helm zeer goed verstellen. Zo kunnen ze het meerdere jaren gebruiken en blijft de pasvorm hetzelfde. De helm zit niet te ruim en het hoofd heeft genoeg ruimte om te ademen,

Verder heeft het dus een hele goede bescherming. Het zal je kind goed beschermen van valpartijen. Veiligheid is het belangrijkst op de weg en op deze manier kunnen je kinderen op een goede manier de weg op gaan. De zachte binnenkant zorgt er weer voor dat het comfortabel zit. Je wordt niet afgeleid door de helm en je kan er goed mee bewegen. Al met al is het dus een zeer goede helm voor elk kind!

Voordelen MTB helm kind 500 zwart/fluogroen

 • Verkrijgbaar in 2 verschillende kleuren
 • Kan gebruikt worden voor mountainbiken en racefietsen
 • Beschermt goed tegen valpartijen
 • Mooi design

Nadelen MTB helm kind 500 zwart/fluogroen

 • Deze helm is niet geschikt voor volwassenen

5. Helm voor inlineskaten skateboarden steppen MF540 Urban groen

Helm voor inlineskaten skateboarden steppen MF540 Urban groen

7.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Materiaal

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

De laatste plek in deze lijst is weggelegd voor de Helm voor inlineskaten skateboarden steppen MF540 Urban groen! Dit is de beste fietshelm die je ook voor skaten kan gebruiken.

De Helm voor inlineskaten skateboarden steppen MF540 Urban groen heeft een mooie en stoere uitstraling. De felle kleuren zorgen er weer voor dat je goed zichtbaar is. Je kan het gebruiken voor verschillende sporten of activiteiten. Denk aan de fietssporten of rolschaatsen. Deze helm blijft zeer goed op je hoofd zitten. Je kan het aan de onderkant vastmaken zodat je hoofd goed kan bewegen.

Hiernaast beschikt het over 12 verschillende luchtgaten. Ze zijn verbonden met ventilatiekanalen waardoor je niet te veel zal zweten. Fietsen kan soms best intensief zijn en op deze manier kan je nog langer doorgaan. Je kan de helm verstellen tijdens het fietsen. Dat komt omdat je maar 1 hand nodig hebt om de riem te verstellen. Dit zorgt ervoor dat je niet onnodig hoeft te stoppen tijdens een trip.

Voordelen Helm voor inlineskaten skateboarden steppen MF540 Urban groen

 • Helm blijft goed zitten
 • Kan ook gebruikt worden voor fietssporten
 • Mooi en uniek design

Nadelen Helm voor inlineskaten skateboarden steppen MF540 Urban groen

 • Deze helm is niet geschikt voor motorsport

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel fietshelmen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten fietshelmen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de fietshelmen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste fietshelmen van dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Exclusieve deals, aanbiedingen en tips ontvangen? 

 Laat je e-mail achter en sluit je aan bij meer dan 5.000 andere 

>