fbpx
 • Home
 • /
 • Fiets
 • /
 • Beste Fietsendrager [Test 2023]

Publicatie datum: 22 maart, 2023

Door: Sanne

Best Geteste Fietsendrager

Best geteste Fietsendrager

Pro-User Diamant Fietsendrager

De best geteste fietsendrager van 2023 is de Pro-User Diamant Fietsendrager. Dit is uit de ultieme fietsendrager test gebleken van 2023. De Pro User Diamant is een stevige fietsendrager van staal en aluminium.

Hierdoor heeft de drager een maximaal draaggewicht van 60 kg en dus uitermate geschikt voor elektrische fietsen. Uiteraard is deze drager ook geschikt voor de stadsfiets, kinderfiets, racefiets en mountainbike.

Ben jij geïnteresseerd? Klik dan op de button hieronder!

Wat is de best fietsendrager en waar moet je op letten bij het kopen van een goede fietsendrager? Het zijn twee vragen die we ontzettend vaak in onze inbox zien komen. Niet zo gek overigens. 

Het uitkiezen van een geschikte en veilige fietsendrager kan best lastig zijn. Er zijn ontzettend veel verschillende merken en opties op de markt waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet.

Bovendien heb je tegenwoordig ook veel verschillende type fietsen. Denk hierbij aan E-bikes, Mountainbikes en Racefietsen. Niet elke fiets past op elke fietsendrager en daarom is het van belang dat je hier altijd goed op let bij het uitzoeken van een fietsendrager.

Om je een beetje op weg te helpen hebben we dit artikel geschreven. In dit artikel ontdek je de top 5 best geteste fietsendragers van dit moment. Ook leggen we je kort uit waar je op moet letten bij het kopen van een fietsendrager.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

17

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

12

 Ervaringen gecheckt

4

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Fietsendrager

Best geteste Fietsendrager

Beste Koop Fietsendrager
1. Pro-User Diamant Fietsendrager

Thule EasyFold 932 Fietsendrager - 2 fietsen - Kantelbaar - 7 polig

Beste Fietsendrager Voor Elektrische Fietsen
2. Thule EasyFold 932 Fietsendrager

Thule EasyFold XT 3 934 Fietsendrager - 3 fietsen - 13 polig

Beste Fietsendrager 3 Fietsen
3. Thule EasyFold XT 3 934 Fietsendrager

MovaNext Lux - Fietsendrager - 2 Fietsen - Trekhaak - 13 Polig - Opklapbaar

Beste Fietsendrager Trekhaak
4. MovaNext Lux Fietsendrager

Pro-User Diamant Fietsendrager - 1 Fiets - Trekhaak

Beste Budget Fietsendrager
5. Pro-User Diamant Fietsendrager

Top 10 Beste Fietsendragers

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire fietsendragers bij één van de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de top fietsendragers bij deze webshop.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Fietsendrager?

Het kopen van een goede fietsendrager kan best lastig zijn. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende opties te koop en lang niet allemaal zijn ze even goed. Ook beschikken ze lang niet allemaal over alle functionaliteiten die nodig zijn. Om je op weg te helpen lees je hieronder de belangrijkste dingen om in je achterhoofd te houden bij het kopen van de beste fietsendrager. 

Voordat je een fietsendrager koopt is het handig om nog een paar dingen door te nemen. Het zijn logische maar wel zeer belangrijke kenmerken. Deze kenmerken zijn cruciaal voor een goede aankoop. Als je deze kenmerken meeneemt in het koopproces is de kans op een miskoop heel erg klein.

Maximaal belastbaar gewicht

Als eerste zouden we je adviseren om altijd goed te kijken naar het maximaal belastbare gewicht. Wanneer je een E-bike of zwaardere mountainbike hebt weegt deze namelijk meer dan een standaard fiets. Niet alle dragers kunnen evenveel gewicht aan waardoor het gewicht dus iets is waar je rekening mee moet houden.

Ontwerp

Het oog wil natuurlijk ook wat. Kies bij voorkeur altijd een fietsdrager die je mooi vindt. Tegenwoordig zijn er heel veel mooie merken op de markt die stijlvolle fietsendragers produceren. Ideaal dus! Ga voor jezelf na wat voor ontwerp je het mooist vind. 

Achterbak toegankelijk

Wist je dat je tegenwoordig fietsendragers hebt die een kantelfunctie hebben? Het voordeel hiervan is dat je achterbak altijd bereikbaar is. Je hoeft dus niet eerst je fietsen van de standaard te halen maar kunt gewoon bij je achterbak. Persoonlijk zouden we altijd kiezen voor een fietsendrager die beschikt over deze functie.

Budget

Als laatste is het natuurlijk belangrijk om te kijken naar het budget. Hoeveel geld heb je over voor je fietsendrager? Een goede drager gaat jaren mee en om die reden zouden wij er altijd voor kiezen om in eerste instantie iets meer geld uit te geven aangezien je dan zeker weet dat je de komende jaren goed zit.


Wat is de beste Fietsendrager van 2023? 

Wat is de beste fietsendrager van 2023? Op deze vraag gaan we nu antwoord geven!  Wij hebben vele verschillende soorten fietsendragers getest en op basis hiervan hebben wij een ultieme Top-5 gemaakt. Hier zitten alleen de allerbeste geteste fietsendragers in.

Bij elk product staat een korte review van onze ervaringen. Daarbij zijn er ook nog voordelen en nadelen omschreven van het product. Ben jij benieuwd welke fietsendragers het beste zijn? Lees dan gauw verder!

1.  Pro-User Diamant Fietsendrager

Best geteste Fietsendrager

9.4

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Op zoek naar de best geteste fietsendrager van 2023? Zoek dan niet verder! In onze ogen is de Pro-User Diamant Fietsendrager veruit de beste koop van een fietsendrager in 2023.

Met de Pro User Diamant haal je een super stevige fietsendrager van staal en aluminium in huis. Dankzij dit materiaal kan de drager tot maar liefst 60 kilogram geladen worden waardoor hij ook perfect geschikt is voor elektrische fietsen. Je kunt maximaal twee fietsen kwijt op deze drager.

Naast elektrische fietsen is deze drager ook geschikt voor stadsfietsen, kinderfietsen, racefietsen en mountainbikes. Verder beschikt de drager over handige frame klemmen die ervoor zorgen dat de fietsen stabiel op de drager blijven staan. Een ander groot voordeel is het handige inklapsysteem, dit zorgt er voor dat je de drager ontzettend makkelijk kunt optillen. De fietsendrager is gemakkelijk te monteren op je trekhaak dankzij de sluiting met hefboom. 

Ook beschikt de drager over een kantelfunctie waardoor de achterbak ten alle tijden goed toegankelijk blijft. De prijs van deze fietsendrager ligt misschien wat hoger maar dat is hij zeker waard. Als jij een goede fietsendrager voor elektrische fietsen, stadsfietsen, mountainbikes of racefietsen zoekt dan is dit je beste keuze!

Klik hier om de beste prijs van dit model te zien!

Voordelen Pro-User Diamant Fietsendrager

 • Ideaal voor elektrische fietsen dankzij een maximale belastbaarheid van 60 kilogram
 • Handig inklapsysteem
 • Achterklep is ten alle tijden toegankelijk dankzij kantelsysteem

Nadelen Pro-User Diamant Fietsendrager

 • Geen

2. Thule EasyFold 932 Fietsendrager

Thule EasyFold 932 Fietsendrager - 2 fietsen - Kantelbaar - 7 polig

9.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Als je een elektrische fiets hebt is het een uitstekende keuze om voor de Thule EasyFold 932 Fietsendrager te gaan. Dit is de best geteste fietsendrager voor elektrische fietsen in 2023.

Thule is een grote naam binnen de markt van fietsendragers en wordt gezien als een van de beste merken. Het bedrijf Thule is in 1942 opgericht in Zweden en heeft als missie om alles wat dierbaar is veilig, in stijl en gemakkelijk te kunnen vervoeren. Deze drager is namelijk speciaal ontwikkeld voor zwaardere fietsen zoals E-bikes, mountainbikes en downhil mountainbikes. 

Ook deze drager heeft een laadvermogen van 60 kilogram en je kunt 2 fietsen op de drager bevestigen. Groot voordeel van deze fietsendrager is het feit dat hij ontzettend makkelijk te monteren is. De fietsendrager is gemakkelijk op de kogel van de trekhaak te monteren door de hendel omlaag te bewegen. Wanneer de drager correct bevestigd is, zorgen de unieke afneembare framehouders ervoor dat het laden van de fietsen veel sneller en gemakkelijker verloopt. 

De rubberen coating aan de binnenkant van de frameklemmen beschermen de fietsframes tegen eventuele beschadigingen. De ruimte van 25 cm tussen de wielgoten zorgt ervoor dat de fietsen gemakkelijker te positioneren zijn zonder dat ze elkaar raken. Ook hoef je met deze drager niet bang te zijn voor diefstal. De Thule Fietsendrager is namelijk uitgerust met een slot waardoor hij beter beveiligd is tegen diefstal.  

Voordelen Thule EasyFold 932 Fietsendrager

 • Uiterst geschikt voor elektrische fietsen
 • Makkelijk te bevestigen

Nadelen Thule EasyFold 932 Fietsendrager

 • Kan zwaar zijn

3. Thule EasyFold XT 3 934 Fietsendrager

Thule EasyFold XT 3 934 Fietsendrager - 3 fietsen - 13 polig

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Heb jij meerdere fietsen en zoek je daar een geschikte fietsendrager voor? Dan is de Thule EasyFold XT 3 934 Fietsendrager wat voor jou! Dit is de best geteste fietsendrager voor 3 fietsen in 2022.

Deze volledig opvouwbare en compacte fietsendrager is super makkelijk te gebruiken en geschikt voor het vervoeren van maximaal 3 fietsen. Ook is deze drager zeer geschikt voor E-bikes aangezien het laadvermogen maar liefst 60 kilogram is. Met de 5 jaar garantie ben je zeker een tijde veilig met de aankoop.

De fietsen zijn gemakkelijk af te sluiten. Hierdoor zitten ze goed vast en kunnen ze er niet afvallen. Dat is toch wel zo veilig! Het maximale gewicht van een fiets mag 30 kilo zijn. Dat is meer dan genoeg aangezien vele fietsen hieronder zitten. Al met al een fijne fietsendrager!

Voordelen Thule EasyFold XT 3 934 Fietsendrager

 • Kan veel fietsen meenemen
 • Compact op te vouwen

Nadelen Thule EasyFold XT 3 934 Fietsendrager

 • Niet geschikt voor camper

4. MovaNext Lux Fietsendrager

MovaNext Lux - Fietsendrager - 2 Fietsen - Trekhaak - 13 Polig - Opklapbaar

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Op de 4e plek van de lijst staat de MovaNext Lux Fietsendrager. Dit is de best geteste fietsendrager met trekhaak in 2022. Hiermee vervoer je altijd veilig je fietsen.

De prijs / kwaliteit van deze drager is ontzettend goed en bovendien haal je een zeer gebruiksvriendelijke en veilige fietsendrager in huis. De drager is geschikt voor nagenoeg alle trekhaken en heeft een maximaal belastbaar gewicht tot 60 kilogram.

Deze fietsendrager gaat er gemakkelijk af. Dit hoeft slechts in twee bewegingen. Zo is de drager er binnen één minuut van af. Verder kunnen er 2 fietsen op deze fietsendrager. Het is dus mooi voor een stel.  Met een gewicht van 12 kilo is het licht en makkelijk mee te nemen.

Voordelen MovaNext Lux Fietsendrager

 • Makkelijk opvouwbaar
 • Weegt weinig

Nadelen MovaNext Lux Fietsendrager

 • Niet van het beste merk

5. Pro-User Diamant Fietsendrager

Pro-User Diamant Fietsendrager - 1 Fiets - Trekhaak

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

We eindigen deze lijst met de best geteste goedkope fietsendrager van 2023! Dat is de Pro-User Diamant Fietsendrager. Dit is de beste budget koop van een fietsendrager.

Deze drager biedt plaats voor 1 en kan gemakkelijk worden opgevouwen waardoor hij makkelijk op te bergen is. Bovendien kun je de fiets makkelijk vervoeren omdat het zeer gebruiksvriendelijk is. Pro-User is ook een gewaardeerd merk en de producten zijn bijna altijd van hoge kwaliteit.

Het heeft een draaggewicht voor een fiets van 30 kilo. Dit betekent dat het ook uiterst geschikt is voor een elektrische fiets. Stadfietsen of andere fietsen kunnen ook gemonteerd worden. Verder is het een stevige fietsendrager en wordt het beschermt door speciale beugels.

Voordelen Pro-User Diamant Fietsendrager

 • Eenvoudig te monteren
 • Geschikt voor meerdere fietsen

Nadelen Pro-User Diamant Fietsendrager

 • Kan zwaar wegen

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel fietsendragers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten fietsendragers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de fietsendragers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste fietsendragers op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>