Laatste update: september 2021

Door: Mitchell

Best Geteste Fietsendrager

Pro-User Diamant

5/5

De Pro User Diamant is een stevige fietsendrager van staal en aluminium, hierdoor heeft de drager een maximaal draaggewicht van 60 kg en dus uitermate geschikt voor elektrische fietsen. Uiteraard is deze drager ook geschikt voor de stadsfiets, kinderfiets, racefiets en mountainbike.

Wat is de best geteste fietsendrager en waar moet je op letten bij het kopen van een goede fietsendrager? Het zijn twee vragen die we ontzettend vaak in onze inbox zien komen. Niet zo gek overigen. 

Het uitkiezen van een geschikte en veilige fietsendrager kan best lastig zijn. Er zijn ontzettend veel verschillende merken en opties op de markt waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet.

Bovendien heb je tegenwoordig ook veel verschillende type fietsen. Denk hierbij aan E-bikes, Mountainbikes en Racefietsen. Niet elke fiets past op elke fietsendrager en daarom is het van belang dat je hier altijd goed op let bij het uitzoeken van een fietsendrager.

Om je een beetje op weg te helpen hebben we dit artikel geschreven. In dit artikel ontdek je de top 5 best geteste fietsendragers van dit moment. Ook leggen we je kort uit waar je op moet letten bij het kopen van een fietsendrager.


Product


1. Pro-User Diamant Fietsendrager

Best fietsendrager voor E-bikes

2. Thule fietsendrager EuroPower 916
Beste Fietsendrager voor zware fietsen (elektrisch)

4/5

3. Fietsdrager Radius

Beste fietsendrager zonder trekhaak

4/5

4. Pro-user Amber II Fietsendrager
Beste budget fietsendrager

4/5

5. Thule EasyFold XT 3 934
Beste Luxe fietsendrager

4.5/5

Waar moet je op letten bij het kopen van een fietsendrager?

Het kopen van een goede fietsendrager kan best lastig zijn. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende opties te koop en lang niet allemaal zijn ze even goed. Ook beschikken ze lang niet allemaal over alle functionaliteiten die nodig zijn. Om je op weg te helpen lees je hieronder de belangrijkste dingen om in je achterhoofd te houden bij het kopen van de beste fietsendrager. 

Maximaal belastbaar gewicht
Als eerste zouden we je adviseren om altijd goed te kijken naar het maximaal belastbare gewicht. Wanneer je een E-bike of zwaardere mountainbike hebt weegt deze namelijk meer dan een standaard fiets. Niet alle dragers kunnen evenveel gewicht aan waardoor het gewicht dus iets is waar je rekening mee moet houden.

Ontwerp:
Het oog wil natuurlijk ook wat. Kies bij voorkeur altijd een fietsdrager die je mooi vindt. Tegenwoordig zijn er heel veel mooie merken op de markt die stijlvolle fietsendragers produceren. Ideaal dus!

Achterbak toegankelijk:
Wist je dat je tegenwoordig fietsendragers hebt die een kantelfunctie hebben? Het voordeel hiervan is dat je achterbak altijd bereikbaar is. Je hoeft dus niet eerst je fietsen van de standaard te halen maar kunt gewoon bij je achterbak. Persoonlijk zouden we altijd kiezen voor een fietsendrager die beschikt over deze functie.

Budget:
Als laatste is het natuurlijk belangrijk om te kijken naar het budget. Hoeveel geld heb je over voor je fietsendrager? Een goede drager gaat jaren mee en om die reden zouden wij er altijd voor kiezen om in eerste instantie iets meer geld uit te geven aangezien je dan zeker weet dat je de komende jaren goed zit.

Top 10 Beste Fietsendragers

Wil je direct weten hoe de top 10 fietsendragers eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!

Wat is de Beste Fietsendrager?

Welke fietsendrager is het beste? In onderstaande alinea vind je onze top 5 met best geteste fietsendragers van dit moment. In dit onderdeel vind je een korte review van onze ervaring met elk product, onze eindscore en de voor- en nadelen.

1. Pro-User Diamant Fietsendrager

0
Eindcijfer
Design 88%
Prijs / Kwaliteit 84%
Functionaliteiten 84%

Op zoek naar de best geteste fietsendrager van 2020? Zoek dan niet verder! In onze ogen is de Pro-User Diamant Fietsendrager veruit de beste fietsen drager van dit moment. 

Niet voor niets is deze fietsendrager meerdere keren uitgeroepen tot beste koop volgens de consumentenbond (ook in 2020). 

Met de Pro User Diamant haal je een super stevige fietsendrager van staal en aluminium in huis. Dankzij dit materiaal kan de drager tot maar liefst 60 kilogram geladen worden waardoor hij ook perfect geschikt is voor elektrische fietsen. Je kunt maximaal twee fietsen kwijt op deze drager.

Naast elektrische fietsen is deze drager ook geschikt voor stadsfietsen, kinderfietsen, racefietsen en mountainbikes. Verder beschikt de drager over handige frame klemmen die ervoor zorgen dat de fietsen stabiel op de drager blijven staan. 

Een ander groot voordeel is het handige inklapsysteem, dit zorgt er voor dat je de drager ontzettend makkelijk kunt optillen. De fietsendrager is gemakkelijk te monteren op je trekhaak dankzij de sluiting met hefboom. 

Ook beschikt de drager over een kantelfunctie waardoor de achterbak ten alle tijden goed toegankelijk blijft. De prijs van deze fietsendrager ligt misschien wat hoger maar dat is hij zeker waard. 

Als jij een goede fietsendrager voor elektrische fietsen, stadsfietsen, mountainbikes of racefietsen zoekt dan is dit je beste keuze!

Voordelen Pro-User Diamant Fietsendrager

 • Ideaal voor elektrische fietsen dankzij een maximale belastbaarheid van 60 kilogram
 • Handig inklapsysteem
 • Achterklep is ten alle tijden toegankelijk dankzij kantelsysteem

Nadelen Pro-User Diamant Fietsendrager

 • Geen

2. Thule fietsendrager EasyFold 932

0
Eindcijfer
Design 88%
Prijs / Kwaliteit 81%
Functionaliteiten 74%

Ben jij op zoek naar de beste stevige en robuuste fietsendrager? Kies dan voor de Thule EasyFold 932 fietsendrager. 

Thule is een grote naam binnen de markt van fietsendragers en wordt gezien als een van de beste merken. Het bedrijf Thule is in 1942 opgericht in Zweden en heeft als missie om alles wat dierbaar is veilig, in stijl en gemakkelijk te kunnen vervoeren. 

Deze drager is namelijk speciaal ontwikkeld voor zwaardere fietsen zoals E-bikes, mountainbikes en downhil mountainbikes. 

Ook deze drager heeft een laadvermogen van 60 kilogram en je kunt 2 fietsen op de drager bevestigen. Groot voordeel van deze fietsendrager is het feit dat hij ontzettend makkelijk te monteren is. 

De fietsendrager is gemakkelijk op de kogel van de trekhaak te monteren door de hendel omlaag te bewegen. Wanneer de drager correct bevestigd is, zorgen de unieke afneembare framehouders ervoor dat het laden van de fietsen veel sneller en gemakkelijker verloopt. 

De rubberen coating aan de binnenkant van de frameklemmen beschermen de fietsframes tegen eventuele beschadigingen. 

De ruimte van 25 cm tussen de wielgoten zorgt ervoor dat de fietsen gemakkelijker te positioneren zijn zonder dat ze elkaar raken. 

Ook hoef je met deze drager niet bang te zijn voor diefstal. De Thule Fietsendrager is namelijk uitgerust met een slot waardoor hij beter beveiligd is tegen diefstal.  

Kortom, met de Thule fietsendrager haal je een echte eye-catcher in huis. Met deze fietsendrager wordt flirten op de snelweg plots een stuk makkelijker (geintje natuurlijk)!

Voordelen Thule fietsendrager EuroPower 916

 • Beste fietsendrager voor zware fietsen
 • Stijlvol design
 • Makkelijk te bevestigen

Nadelen Thule fietsendrager EuroPower 916

 • Prijs ligt wat hoger

3. Fietsdrager Radius, fietsenrek achter

0
Eindcijfer
Design 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Functionaliteiten 90%

Ben jij op zoek naar een goede fietsendrager maar heeft je auto geen trekhaak? Geen zorgen! We hebben ook de beste fietsendrager zonder trekhaak voor je gevonden! 

De Fietsdrager Radius van het merk Nordrive is namelijk een fietsendrager zonder trekhaak. Je kunt deze fietsdrager eenvoudig monteren zonder hiervoor te boren of gereedschap nodig te hebben. 

Je bevestigd de drager namelijk tussen je autoklep. Dit klinkt misschien een beetje gek maar het is een stuk stabieler dan je waarschijnlijk verwacht. 

Bovendien kun je hierdoor snel en gemakkelijk fietsen vervoeren ook als je auto geen trekhaak heeft. 

Deze drager biedt plaats voor 2 tot 3 fietsen en kan gemakkelijk worden opgevouwen waardoor hij makkelijk op te bergen is. Dit is op het moment de beste keuze voor mensen die geen trekhaak op hun auto hebben.

Voordelen Fietsdrager Radius, fietsenrek achter

 • Beste fietsendrager zonder trekhaak
 • Makkelijk te bevestigen
 • Biedt plaats voor maximaal 3 fietsen

Nadelen Fietsdrager Radius, fietsenrek achter

 • Iets minder stabiel dan andere alternatieven

4. Pro-user Amber II Fietsendrager

0
Eindcijfer
Design 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Functionaliteiten 78%

Wie op zoek is naar de beste budget e-bike / fietsendrager kan het best kiezen voor de ProUser Amber. 

De prijs / kwaliteit van deze drager is ontzettend goed en bovendien haal je een zeer gebruiksvriendelijke en veilige fietsendrager in huis.

De drager is geschikt voor nagenoeg alle trekhaken en heeft een maximaal belastbaar gewicht tot 50 kilogram. Ook deze drager heeft het voordeel dat de kofferbak toegankelijk blijft, dit komt wederom door het handige kantel systeem. 

Een ander unieke functionaliteit van deze drager is dat de wielgoten uitschuifbaar zijn. Hierdoor haal je de fietsen gemakkelijk uit de drager.

Kortom, met deze drager haal je een zeer degelijke fietsendrager voor je achterklep in huis.

Voordelen Pro-user Amber II Fietsendrager

 • Goede prijs / kwaliteit
 • Degelijk 

Nadelen Pro-user Amber II Fietsendrager

 • Geen

5. Thule EasyFold XT 3 934

0
Eindcijfer
Design 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Functionaliteiten 78%

We sluiten deze lijst af met de Thule EasyFold XT 934. Deze volledig opvouwbare en compacte fietsendrager is super makkelijk te gebruiken en geschikt voor het vervoeren van maximaal 3 fietsen. 

Ook is deze drager zeer geschikt voor E-bikes aangezien het laadvermogen maar liefst 60 kilogram is. 

De prijs van deze Thule Fietsendrager ligt hoger dan de andere opties uit deze lijst. Echter is dit in vergelijking met de andere wel de sterkste en meest luxe fietsendrager van deze lijst.

Als jij op zoek bent naar een echte premium / luxe fietsendrager dan is dit je beste keuze. 

Voordelen Thule EasyFold XT 3 934

 • Geschikt voor maximaal 3 fietsen

Nadelen Thule EasyFold XT 3 934

 • Prijs ligt hoger dan alternatieven

Mitchell

Over de productexpert

Mijn naam is Mitchell en sinds een aantal jaren schrijf ik alle artikelen in de categorie vervoer. Dagelijks ben ik bezig met fietsen, brommers en scooters. Heeft mijn dochter weer een lekke fietsband dan ben ik natuurlijk de persoon die haar meer dan graag uit de brand helpt. Ondertussen weet heel de buurt mij te vinden voor het repareren van eigen voertuigen of het advies voor accessoires. Sinds een aantal jaar deel ik mijn kennis ook online, Top-X geeft mij hier de mogelijkheid voor!

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>