fbpx
 • Home
 • /
 • Fiets
 • /
 • Beste Fietsendrager zonder trekhaak [Test 2023]

Publicatie datum: 22 maart, 2023

Door: Jack

Best Geteste Fietsendrager zonder trekhaak

Best geteste Fietsendrager zonder trekhaak

Fietsdrager Pyro, fietsenrek achterklep 3 fietsen

Als je een goede fietsendrager wil scoren ben je bij ons op de juiste plek. Deze Fietsendrager Pyro is na uitgebreid testen verkozen tot de beste fietsendrager van 2023. 

Deze is dus ideaal om je fietsen mee te nemen wanneer je heerlijk op vakantie gaat of een weekendje weg wil. En wat maakt deze fietsendrager dan zo goed?

Je kan er drie fietsen op kwijt, zelfs twee elektrische fietsen! Het maximale draaggewicht is 45 kilo en dus lekker hoog. En deze drager is uiteraard ook kantelbaar.

Een fietsendrager is eigenlijk een must-have wanneer je met de auto op vakantie gaat. Even lekker samen een weekendje fietsen in de buurt? Of een week naar een warm land? Dan is zo'n drager wel zo handig.

In dit artikel gaan wij je alles vertellen wat je wil weten over een fietsendrager kopen. Zo geven we een paar tips waardoor jij de beste fietsendrager aanbieding kan scoren. 

En om het nou écht makkelijk voor je te maken hebben wij ook een fietsendrager test gedaan. In deze test hebben we tientallen fietsendragers vergeleken en ook populaire modellen getest. Denk hierbij bijvoorbeeld een de beste fietsendrager volgens de consumentenbond.

Ben je benieuwd? Mooi! Lees dan snel verder en voor je het weet heb jij een nieuwe fietsendrager in huis. 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

19

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 beste Fietsendragers zonder trekhaak

Best geteste Fietsendrager zonder trekhaak

Beste koop Fietsendrager zonder trekhaak
1. Fietsdrager Pyro, fietsenrek achterklep 3 fietsen

Beste budget Fietsendrager zonder trekhaak
2.  Thule Xpress 970 Fietsendrager 2 Fietsen

Beste Luxe Fietsendrager zonder trekhaak
3.  Fietsendrager OutWay Hanging 2

Beste prijs-kwaliteit verhouding Fietsendrager zonder trekhaak
4.   Fietsendrager voor de achterklep 320 2-3 fietsen

Beste Design Fietsendrager zonder trekhaak
5.   Mottez Fietsendrager high mount 

Top 10 beste Fietsendragers zonder trekhaak

Wil je zo snel mogelijk een nieuwe trekhaak kopen? Geen probleem. Klik simpelweg op de knop hieronder. Je komt dan direct terecht bij de top 10 beste fietsendragers zonder trekhaak. Makkelijk hé?


Waar op letten bij het kopen van een Fietsendrager zonder trekhaak?

De juiste trekhaak vinden voor je fiets(en) kan best lastig zijn. Het aanbod is immers super groot, mede omdat fietsen vaak meegaan op een vakantie in de auto. Misschien vraag je je zelfs wel af: welke fietsendrager zonder trekhaak is het beste?

Om je een antwoord te kunnen geven op deze vraag hebben wij hieronder een aantal punten op een rijtje gezet om op te letten. Hierdoor wordt dit een appeltje eitje en vind je geheid de beste fietsendrager.

Maximum aantal fietsen

Het maximum aantal fietsen dat de fietsendrager mee kan nemen is uiteraard heel erg belangrijk. Soms passen er bijvoorbeeld maar twee elektrische fietsen op en drie normale fietsen. Of drie fietsen en een kinderfiets.

Het verschilt dus gewoon heel erg per fietsendrager. Bekijk dus even goed hoe de fietsendrager is ingedeeld voordat je overgaat op aankoop. Zo weet je zeker dat alle fietsen gaan passen.

Draaggewicht

Het draaggewicht is ook iets om goed rekening mee te houden. Dit is net weer wat anders dan het aantal fietsen. Dragers kunnen namelijk een maximaal gewicht hebben. 

Elektrische fietsen zijn zwaarder dan normale fietsen. Als het draagewicht dan 20 kilo is kan je er misschien twee op kwijt, terwijl je er drie normale op kwijt had gekund voor hetzelfde gewicht. Dat is iets om goed in je achterhoofd te houden dus.

Garantie

Garantie is ook nog iets om rekening mee te houden. Het kan voorkomen dat de drager toch niet helemaal goed werkt. Als consument kan je dan terugvallen op de garantie.

De fabrikant zal dan samen met jou kijken naar een passende oplossing zoals een vergoeding van het aankoopbedrag of een nieuwe fietsendrager. Die zekerheid hebben is wel zo fijn, toch?


Wat is de beste Fietsendrager zonder trekhaak van 2023? 

In een speciale test zijn wij speciaal voor jou op zoek gegaan naar de beste fietsendrager zonder trekhaak. Hierbij hebben we enorm veel verschillende fietsendragers getest. 

Uiteindelijk hebben we een selectie gemaakt van de fietsendragers zonder trekhaak die als beste uit de verf wisten te komen. Deze hebben een plekje gekregen in onze top vijf! Benieuwd? Dan presenteren wij je bij deze de top vijf beste fietsendragers van 2023.

1.  Fietsdrager Pyro, fietsenrek achterklep 3 fietsen

Best geteste Fietsendrager zonder trekhaak

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

8.5

De eerste fietsendrager die de nummer één plek heeft gekregen in deze top vijf is de Pyro fietsendrager. Deze drager scoorde op alle vlakken als de beste.

Zo heeft deze fietsendrager een draagkracht van maar liefst 45 kilo. Dat is nog aardig wat. Sterker nog, je kan er dan drie normale fietsen op kwijt of twee elektrische fietsen. Tevens is 'ie ook gewoon draaibaar.

Voordelen Fietsdrager Pyro, fietsenrek achterklep 3 fietsen

 • Heeft een hoog draagkracht van 45 kilo
 • Kan drie normale fietsen tillen of twee elektrische fietsen
 • De fietsendrager is ook draaibaar

Nadelen Fietsdrager Pyro, fietsenrek achterklep 3 fietsen

 • Enigszins prijzig in verhouding met soortgelijke fietsendragers

2. Thule Xpress 970 Fietsendrager 2 Fietsen

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.7

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

8.2

Op stipt nummer twee staat de Thule Xpress 970 fietsendrager. Deze wist op een mooie tweede plek te eindigen mede dankzij de prijs. Dit is namelijk een behoorlijke budgettopper. 

En voor die lage prijs scoor je een prima fietsendrager. Zo kan je er zonder moeite twee fietsen op kwijt en is deze ook heel erg makkelijk te monteren aan je auto. Dat scheelt weer een hoop moeite. En je kan 'm ook opklappen en dus simpel opbergen.

Voordelen Thule Xpress 970 Fietsendrager 2 Fietsen

 • Te koop voor een lage prijs in verhouding met andere fietsendragers van dezelfde kwaliteit
 • Opvouwbaar en daardoor makkelijk op te bergen
 • Heel erg makkelijk te monteren in slechts een paar seconden

Nadelen Thule Xpress 970 Fietsendrager 2 Fietsen

 • Je kan er maximaal twee fietsen op kwijt, dat is niet voor iedereen genoeg

3. Fietsendrager OutWay Hanging 2

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Heb je nou een wat ruimer budget om uit te geven? Dan kunnen wij je adviseren dit geld te investeren in de Fietsendrager Outway Hanging 2. Deze drager is aardig prijzig maar het geld volledig waard.

Zo heb je door de hoogwaardige kwaliteit nog jarenlang plezier van deze drager. Daarnaast kan je 'm dankzij het unieke bevestigingssysteem erg vlug monteren. Opbergen gaat net zo makkelijk aangezien de drager opvouwbaar is.

En maak je zorgen om je fietsen. Deze zitten goed vast dankzij het ingebouwde kabelslot en zijn beschermd tegen schokken en trillingen dankzij het zachte materiaal van de haken.

Voordelen Fietsendrager OutWay Hanging 2

 • De haken zijn van zeer zacht materiaal waardoor de fietsen beschermd zijn tegen trillingen en schokken
 • De fietsen zitten erg stevig vast dankzij het ingebouwde kabelslot
 • Heel erg eenvoudig te monteren dankzij het unieke bevestigingssysteem

Nadelen Fietsendrager OutWay Hanging 2

 • Vrij prijzig in verhouding met de andere fietsendragers zonder trekhaak in dit rijtje

4. Fietsendrager voor de achterklep 320 2-3 fietsen

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Op zoek naar een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit? Dan hebben wij jouw perfecte fietsendrager gevonden. Deze drager is te koop voor een behoorlijk lage prijs en levert daarvoor topprestaties.

Zo kan je op de compacte drager maar liefst 3 fietsen kwijt. Dat is toch best wel netjes. Verder is er ook een rode band waarmee je de fietsen stevig aan elkaar vast kan maken. Op die manier kunnen ze niet meer omver vallen.

Ook zijn de fietsen dan nog beschermd tegen schokken dankzij de rubberen bescherming. Al met al krijg je met deze Fietsendrager 320 echt waard voor je geld.

Voordelen Fietsendrager voor de achterklep 320 2-3 fietsen

 • Gemaakt van duurzaam bamboe wat zorgt voor een goede kwaliteit
 • Te gebruiken als een ruggenkrabber en als een massageroller
 • Goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit

Nadelen Fietsendrager voor de achterklep 320 2-3 fietsen

 • De krabber is niet uitschuifbaar 

5. Mottez Fietsendrager high mount

7.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Deze Mottez fietsendrager high mount wist nog de vijfde plek te claimen in onze top vijf. En dat zit 'm vooral in het enorm slimme design van deze drager. Dankzij het design kan je hier heel compact drie fietsen op kwijt.

Tevens worden de fietsen hoger gemonteerd waardoor je de kentekenplaat perfect kan blijven zien. Hoe handig is dat? En dan heeft de drager ook nog eens een slot zodat je ze veilig achter kan laten wanneer nodig.

Voordelen Mottez Fietsendrager high mount

 • Hoger gemonteerd waardoor de kentekenplaat zichtbaar blijft
 • Heeft een slot zodat je de fietsen veilig achter kan laten
 • De drager is voorzien van epoxy poeder coating om zo roesten te voorkomen

Nadelen Mottez Fietsendrager high mount

 • De fietsen op de drager zetten kost iets meer moeite dan normaal

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel Fietsendragers zonder trekhaak hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 18 Fietsendragers zonder trekhaak getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de Fietsendragers zonder trekhaak op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste Fietsendragers zonder trekhaak op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Jack

Mijn naam is Jack en sinds een tijdje schrijf ik op frequente basis voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Muziek en Sporten. Zo vind ik het heerlijk om naar de beste muziek te luisteren. Daarnaast ben ik een echte sporter. Ik wielren 3x per week, ben vaak in de sportschool te vinden en ben een echte hardloopfanaat.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>