Laatste update: oktober 2022

Door: Sanne

Best Geteste Fietsbroek

Fietsbroek Racer 2 zwart

Fietsbroek Racer 2 zwart

Ben jij op zoek naar de beste fietsbroek van 2022? Dan hebben we goed nieuws voor je! Wij van Top-X hebben namelijk een fietsbroek test gedaan. De Fietsbroek Racer 2 zwart is als best getest eruit gekomen. Het zit namelijk heel comfortabel en beschikt over bretels. Hierdoor sluit alles goed aan op je lichaam.

Het zit ook redelijk strak maar het is gemaakt van een ademende stof. Je kan het dus ook goed gebruiken bij wedstrijden en je zal minder snel zweten. De fietsbroek zorgt ervoor dat je heel erg lang op de fiets kan zitten. Het kan soms pijnlijk zijn om lang op een zadel te zitten maar dat wordt hier voorkomen!

Ben jij benieuwd naar de Fietsbroek Racer 2 zwart? Klik dan gauw op de onderstaande button!

Fietssporten kunnen redelijk intensief zijn en daardoor kan je heel erg zweten. Daarbij kan je ook veel pijn aan je lichaam krijgen en is het belangrijk om een goede outfit aan te trekken. Een goede fietsbroek kan je helpen om deze prestaties te verbeteren! Dit zorgt er namelijk voor dat je comfortabel op de fiets zit.

Maar je hebt verschillende soorten broeken op de markt. Sommige hebben bretels en andere weer niet. Het kan dus lastig zijn om de juiste keuze te maken. Maar wat is de beste fietsbroek? Op deze vraag gaan we dit artikel antwoord geven! Zo hebben we meerdere producten uitgebreid getest.

Uiteindelijk hebben we een ultieme Top 5 samengesteld. Dit zijn de beste fietsbroeken van 2022! Elke fietsbroek heeft ook z'n eigen categorie zodat je zelf een geschikte keuze kan maken. Ze zijn omschreven met een korte review en hebben ook een eindbeoordeling gekregen. Ben jij benieuwd naar de Top 5? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

10

Uur onderzoek gedaan

28

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Fietsbroeken

Fietsbroek Racer 2 zwart

Beste Koop Fietsbroek
1. Fietsbroek Racer 2 zwart

Fietsbroek met bretels voor heren UCI regenboog

Beste Fietsbroek Heren
2. Fietsbroek met bretels voor heren UCI regenboog

Fietsbroek met bretels voor dames quick-zip

Beste Fietsbroek Dames
3. Fietsbroek met bretels voor dames quick-zip

MTB-broek voor heren RACE 700 zwart

Beste Fietsbroek Tegen Zadelpijn
4. MTB-broek voor heren RACE 700 zwart

Korte fietsbroek voor kinderen 900 zwart

Beste Fietsbroek Kinderen
5. Korte fietsbroek voor kinderen 900 zwart


Top 10 Beste Fietsbroeken

Heb je geen tijd om het hele artikel te lezen? Natuurlijk kan dat een keer gebeuren. Geen zorgen je hoeft dan niks te missen! Door op een van de onderstaande knoppen te drukken wordt je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste fietsbroeken bij twee van de grootste webshops van Nederland! 

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een Fietsbroek ?

Wil jij een fietsbroek kopen? Dan is het belangrijk om van te voren goed onderzoek te doen! We hebben al eerder uitgelegd dat er veel verschillende producten op de markt zijn. Dat maakt het moeilijk om de juiste keuze te maken. Maar waar moet je dan op letten bij zo'n aankoop? En wat is de beste fietsbroek volgens de consumentenbond?

Dit zijn vragen die je van te voren moet beantwoorden. Wij hebben in ieder geval hieronder een aantal criteria op een rijtje gezet. Het is belangrijk om dit goed door te nemen aangezien het een miskoop kan voorkomen. Daarna kan je weer gauw doorgaan naar onze ultieme Top 5!

Zeem

Er zijn verschillende fietssporten waarvoor je een broek kan gebruiken. In die fietsbroeken zit ook een zeem. Dit is eigenlijk een kussen waardoor je lang op de fiets kan zitten. Dit kan heel erg handig zijn voor mountainbiken of voor op de racefiets. Het zijn namelijk hele lange ritten en daardoor gaat je bil geen pijn doen. Dit is dus een heel erg belangrijk onderdeel waar je zeker op moet letten!

Bretels

Bretels zorgen ervoor dat de fietsbroek op de goede plek blijft zitten. Daarbij heb je ook het gevoel dat je wat vrijer bent aangezien alles goed blijft zitten. Voor fietsen kan dit heel erg handig zijn aangezien het zeem op de juiste plek blijft zitten. Je hebt wel meer comfort als je voor een fietsbroek kiest zonder bretels. Dit komt omdat het minder strak zit en het speciaal voor één houding is gemaakt.

Heren of damesbroek?

Sommige mensen denken dat er geen verschil zit in de fietsbroeken voor heren en vrouwen maar dat is zeker niet waar. De pasvorm en het design is namelijk verschillend. De fietsbroeken voor een vrouw hebben een grotere zeem. Daarbij zit er ook een verschil in de bretels aangezien die wat breder zijn. Daarom is het dus belangrijk om hier zeer goed naar te kijken!

Lengte 

Het laatste belangrijke punt is de lengte van een fietsbroek. Dit klinkt heel erg logisch maar toch maken mensen hier fouten in. Er zijn korte en lange fietsbroeken. Bepaal van te voren wat je zelf het comfortabelst vindt. Daarbij is het ook altijd goed om te kijken naar de verschillende maten en het advies te bekijken. Dit zal ervoor zorgen dat je een miskoop kan voorkomen en je tevreden bent.


Wat is de beste Fietsbroek van 2022?

Welk fietsbroek is het beste? Deze vraag gaan we in de volgende sectie van het artikel beantwoorden. Aan de hand van onze test hebben wij een handige Top 5 samengesteld met de best geteste opties van dit moment. Elk product heeft ook weer z'n eigen categorie

In de onderstaande uitgebreide Top 5 hebben wij alle producten voorzien van een korte productomschrijving met een aantal voor- en nadelen. Ook hebben wij verschillende soorten fietsbroeken geselecteerd voor onze Top 5 zodat er voor iedereen een goed product tussen zit. 

1. Fietsbroek Racer 2 zwart

Fietsbroek Racer 2 zwart

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

8.4

Prijs / kwaliteit

8.5

We zijn nu eindelijk aangekomen bij onze Top 5! Onze nummer 1 is de Fietsbroek Racer 2 zwart. Hiermee is het de beste fietsbroek van 2022.

De Fietsbroek Racer 2 zwart heeft een mooi en comfortabel design. De fietsbroek heeft een goede lengte bij de benen zodat je goed warm blijft. Daarnaast zorgen de bretels ervoor dat alles op de juiste plek blijft zitten. Het beschikt ook over een hele stevige zeem. Dit zorgt ervoor dat je heel lang kan blijven fietsen zonder zadelpijn. Verder is het nog te verkrijgen in 5 verschillende maten. Van maat S tot 2XL.

Het is geschikt voor korte en lange afstanden. Zo heb je meer grip op de bovenbenen. Op deze manier blijf je op de juiste manier zitten. Je kan dus harder trappen en doorgaan voor een langere tijd. Na het gebruik is de fietsbroek zeer makkelijk te wassen. Dit kan je doen op 30 graden en daarna moet je het natuurlijk laten drogen. Na 1 dag kan je er weer gebruik van maken en de weg op gaan!

Klik hier om de beste prijs van dit model te zien!

Voordelen Fietsbroek Racer 2 zwart

 • Beschikt over een zeer goede zeem
 • Zit zeer comfortabel door de goede pasvorm
 • Beschikt over een ademende stof
 • Gemakkelijk te wassen

Nadelen Fietsbroek Racer 2 zwart

 • Geen

2. Fietsbroek met bretels voor heren UCI regenboog

Fietsbroek met bretels voor heren UCI regenboog

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

8.3

Ben jij een man en zoek je de geschikte fietsbroek? Neem dan een kijkje bij de Fietsbroek met bretels voor heren UCI regenboog! Hiermee kan je namelijk lang op de weg zitten.

Een korte fietsbroek zorgt ervoor dat je vrijuit kan fietsen. De Fietsbroek met bretels voor heren UCI regenboog is dan ook heel erg comfortabel. Het is heel erg ademend aangezien het zweet uit de broek gaat. Daardoor kan je ook voor een langere tijd fietsen. Je hebt ook genoeg bewegingsvrijheid in de broek aangezien sommige onderdelen van siliconen gemaakt zijn. Denk aan de bretels en de banden.

Hierdoor is het heel erg flexibel en kan je vrijuit bewegen. Verder heeft het dus ook een mooi en uniek design. Op de linkerbeen zitten aan de onderkant meerdere kleuren. Hierdoor heb je echt het gevoel alsof je in een wedstrijd zit. Dit kan je motiveren om nog vaker te fietsen! Al met al is het dus een zeer goede fietsbroek voor mannen. Het gaat jaren mee en het heeft een uniek design.

Voordelen Fietsbroek met bretels voor heren UCI regenboog

 • Je hebt een goede grip
 • Is ademend
 • Verkrijgbaar in 5 verschillende maten
 • Heeft een uniek design

Nadelen Fietsbroek met bretels voor heren UCI regenboog

 • Minder geschikt voor vrouwen

3. Fietsbroek met bretels voor dames quick-zip

Fietsbroek met bretels voor dames quick-zip

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

8.7

Het is dan natuurlijk ook handig om een fietsbroek voor vrouwen in deze lijst te verwerken. Daarom hebben we de Fietsbroek met bretels voor dames quick-zip hierin verwerkt!

De Fietsbroek met bretels voor dames quick-zip is gemaakt voor lange en intensieve ritten. Zo is het gemaakt van stevige kwaliteit en daardoor gaat het ook lang mee. Je hebt een rits rond de heupen zodat je gemakkelijk naar de wc kan gaan. Het pak kan je dan aanhouden zodat je daarna weer snel door kan fietsen. Daarbij is deze fietsbroek dus speciaal gemaakt voor vrouwen. Ze hebben daar rekening mee gehouden bij de pasvorm.

Op deze manier kunnen vrouwen gemakkelijk in de fietsbroek. Het is ook zeer gemakkelijk te wassen. Zo moet je het wassen op 30 graden en hoef je niet veel waspoeder te gebruiken. Dit komt omdat de fietsbroek redelijk schoon blijft. Daarna moet je het uithangen en je kan er snel weer gebruik van maken. Het is een zeer comfortabele fietsbroek en je hoeft er geen kleding onder te dragen aangezien het dan kan schuren.

Voordelen Fietsbroek met bretels voor dames quick-zip

 • Is makkelijk te openen
 • Je kan met deze fietsbroek gemakkelijk plassen
 • Beschikt over een grote zeem

Nadelen Fietsbroek met bretels voor dames quick-zip

 • Alleen verkrijgbaar in het zwart

4. MTB-broek voor heren RACE 700 zwart

MTB-broek voor heren RACE 700 zwart

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Op de vierde plek in de lijst hebben we de MTB-broek voor heren RACE 700 zwart! Dit is de beste fietsbroek voor zadelpijn. Iedereen heeft daar wel is last van maar dat is hier dus niet het geval.

Deze fietsbroek is vooral geschikt voor mountainbiken maar je kan er ook gebruik van maken bij de andere fietssporten. Dit komt omdat het een hele dikke zeem heeft. Je kan er daarom heel lang mee fietsen. De MTB-broek voor heren RACE 700 zwart is dus gemaakt van een stevige kwaliteit. Het gaat niet snel kapot en het is bestand tegen bladeren. Je kan er ongeveer ritten van 3 uur mee maken voordat je het in de billen gaat voelen.

De stof van de fietsbroek zorgt ervoor dat het zweet verdwijnt. Hierdoor zit je niet constant in zweet en kan je nog langer doorgaan. De pasvorm is afgesteld op het gemiddelde mannelijke lichaam en dat betekent dat veel mensen er gebruik van kunnen maken. Er zijn verschillende maten waardoor je zelf een goede keuze kan maken. Het is ook de goedkoopste optie van de lijst en daarom is het de beste fietsbroek aanbieding van dit moment!

Voordelen MTB-broek voor heren RACE 700 zwart

 • De fietsbroek schuurt niet
 • Gemaakt van stevig materiaal
 • Bretels zorgen ervoor dat de fietsbroek op de juiste plek blijft zitten 
 • Goedkoopste optie van de lijst

Nadelen MTB-broek voor heren RACE 700 zwart

 • Minder geschikt voor echt lange fietsritten 

5. Korte fietsbroek voor kinderen 900 zwart

Korte fietsbroek voor kinderen 900 zwart

7.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

We eindigen deze lijst met de beste fietsbroek voor kinderen. Dit is namelijk de Korte fietsbroek voor kinderen 900 zwart! Hiermee kunnen ze jaren gebruik van maken.

Kinderen groeien heel snel en daarom moet je vaak nieuwe kleding kopen. De fietsbroek is heel erg flexibel en daardoor groeit het eigenlijk mee. De maten zijn dan ook verkrijgbaar in verschillende lengtes. Deze fietsbroek is heel erg stevig en daarom ook veilig. Het kan gebruikt worden voor lange ritten en het zit heel erg comfortabel. Dit komt door de ademende stof waardoor je het niet te benauwd krijgt.

De Korte fietsbroek voor kinderen 900 zwart beschikt ook over een stevige zeem. Hierdoor krijg je geen last van de billen. Verder heeft het nog een redelijk normale uitstraling. Het zwarte pak zorgt ervoor dat je opvalt op de weg. Andere weggebruikers kunnen dan goed zien dat je sneller gaat dan een gewone fiets, Voor kinderen is dit een uitstekende optie aangezien het een goede prijs/kwaliteit verhouding heeft.

Voordelen Korte fietsbroek voor kinderen 900 zwart

 • Het zweet blijft niet in de broek zitten
 • Het is goed rekbaar waardoor je kind er meerdere jaren gebruik van kan maken
 • De onderkant is kort dus je hebt veel vrijheid

Nadelen Korte fietsbroek voor kinderen 900 zwart

 • Niet geschikt voor volwassenen

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel fietsbroeken hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten fietsbroeken getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de fietsbroeken op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste fietsbroeken van dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Let Op: Alleen vandaag hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP