Laatste update: oktober 2022

Door: Jack

Best Geteste Fietsbel

Fietsbel Widek DeciBel XXL

Wat voor fietsen geldt, geldt ook voor de beste fietsbel; hoe simpeler, hoe langer ze mee gaan. Daarom hebben we deze Fietsbel Widek DeciBel XXL verkozen tot beste koop fietsbel 2022, dankzij het enorme gemak waarmee je hem installeert en gebruikt.

Voor een habbekrats pik je deze fietsbel op op Bol.com, en als je hem thuis ontvangt hoef je hem alleen maar om je stuur heen te klemmen. De bel werkt voor sturen tussen de 21 en 31 mm aan diameter, en past dus op vrijwel iedere fiets. Vandaar dat de Fietsbel Widek DeciBel XXL de absolute winnaar is van de fietsbel test 2022!

Een goede fietsbel kopen? Je kan in het drukke stadsverkeer tegenwoordig niet meer zonder een goede fietsbel. In de grote steden van Nederland word je namelijk zo vaak verrast door toeristen, studenten of flitsbezorgers dat je af en toe even moet waarschuwen dat je eraan komt. 

Hoe doe je dat het beste? Uiteraard door de beste fietsbel te kopen voor je stalen ros. De fietsbellen uit onze test hebben we allemaal getest in real-life situaties (de drukke fietspaden van Amsterdam), en daarom kunnen we de keuze makkelijker maken voor jou.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

22

Producten getest

10

Uur onderzoek gedaan

43

 Ervaringen gecheckt

17

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Fietsbellen

Beste Koop Fietsbel 
1. Fietsbel Widek DeciBel XXL

Beste Ontwerp Fietsbel
2. BIG BELL BLOOM.scarlet red

Beste Fietstoeter
3. Fiets toeter van staal 21 cm

Beste Basic Fietsbel
4. Cateye Limit PB800 fietsbel

Beste Premium Fietsbel
5. Fit Evolve® Premium Fietsbel

Top 10 beste Fietsbellen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste Fietsbellen.

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een Fietsbel?

Welke fietsbel is het beste voor jou? Dat hangt van een aantal zaken af, zoals afmetingen van je fiets en wat voor bel je het prettigst vindt om te gebruiken. De beste fietsbel volgens de consumentenbond past misschien wel niet op jouw fietsstuur. Hieronder nemen we daarom even met je door wat de belangrijkste dingen zijn om op te letten bij het kopen van een fietsbel.

Stuurdikte

De dikte, of diameter van je stuur is belangrijk om te weten. Niet alle fietsbellen kun je namelijk goed verstellen. Daarom moet je alleen een fietsbel kopen die past bij je fiets.

Materiaal

Fiets je veel in de regen? Sommige metaalsoorten gaan dan roesten. Bij goedkope fietsbellen komt dit vaker voor. Neem dus een fietsbel van RVS of een ander roestvrij materiaal als je zeker wilt zijn van een duurzame aankoop.

Gebruik

Liever een ringbel of een pingbel? Een ringbel draai je met je hand rond. Kost vaak wat meer moeite, maar is wel beter te horen. Een enkele ping heb je bij fietsbellen die je alleen met je duim gebruikt. Snel en makkelijk, maar soms minder goed hoorbaar in een drukke omgeving.

Bevestiging

Let ook zeker op hoe je de bel moet vastmaken aan je fiets. Dit kan niet altijd even flexibel. Om een miskoop te voorkomen kun je beter even checken hoe de bel moet worden vastgemaakt, en of je daar gereedschap voor nodig hebt.


Wat is de beste Fietsbel van 2022? 

Genoeg over de ingewikkelde zaken; we laten je hieronder onze selectie zien van de beste fietsbellen 2022. Allemaal uitgebreid getest door onze productspecialisten, die hiervoor een fietstocht hebben gemaakt in de drukke ochtendspits van Amsterdam. Zo weten we precies welke fietsbellen goed werken, en welke je beter kunt vermijden!

1. Fietsbel Widek DeciBel XXL

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Wat voor fietsen geldt, geldt ook voor de beste fietsbel; hoe simpeler, hoe langer ze mee gaan. Daarom hebben we deze Fietsbel Widek DeciBel XXL verkozen tot beste koop fietsbel 2022, dankzij het enorme gemak waarmee je hem installeert en gebruikt.

Voor een habbekrats pik je deze fietsbel op op Bol.com, en als je hem thuis ontvangt hoef je hem alleen maar om je stuur heen te klemmen. De bel werkt voor sturen tussen de 21 en 31 mm aan diameter, en past dus op vrijwel iedere fiets. Vandaar dat de Fietsbel Widek DeciBel XXL de absolute winnaar is van de fietsbel test 2022!

Voordelen Fietsbel Widek DeciBel XXL

 • Je bent niet lang bezig met de installatie van deze fietsbel, door de eenvoudige montage
 • Je hebt geen gereedschap nodig om deze fietsbel te installeren
 • De fietsbel is enorm goedkoop
 • Je bent luid en duidelijk te horen in het verkeer met deze fietsbel

Nadelen Fietsbel Widek DeciBel XXL

 • De bel is alleen voor sturen tussen 21 en 31 mm

2.  BIG BELL BLOOM.scarlet red

9.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.1

Op een kleurrijke, vrolijke damesfiets past natuurlijk geen saaie, zwarte fietsbel - je wil tenslotte stijlvol over straat, en daarom is de BIG BELL BLOOM.scarlet red ook zo'n uitstekende keuze voor jou!

De BIG BELL BLOOM.scarlet red komt namelijk in een prachtig ontwerp. Rode rozen en andere blauwe bloemetjes wisselen elkaar af op beide kanten van de fietsbel. Je herkent je fiets zo veel makkelijker terug als je weer eens bent vergeten waar je dat ding nou precies hebt gelaten.

Je bevestigt deze makkelijk aan je stuur, al heb je hier wel gereedschap voor nodig. Dat kan ook een voordeel zijn aangezien hij zo minder snel gestolen kan worden. De bel zelf is goed te horen, ongeacht hoe druk het is op de weg, en kan je dus behoeden voor allerlei gevaarlijke situaties. Een topkeuze voor stijlvolle stadsfietsen dus!

Voordelen BIG BELL BLOOM.scarlet red

 • Vind je fiets makkelijker terug dankzij het opvallende, stijlvolle ontwerp.
 • De fietsbel zorgt dat je duidelijk te horen bent en dus veiliger fietst.
 • Je kan snel en makkelijk bellen door alleen je duim te gebruiken.
 • Door de stevige bevestiging wordt deze bel niet gauw gestolen.

Nadelen BIG BELL BLOOM.scarlet red

 • Het ontwerp van de bel zal niet iedereen aanspreken.
 • Je hebt gereedschap nodig voor de bevestiging van de fietsbel.

3. Fietstoeter van staal, 21 cm

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.0

Ben je zat van al die saaie fietsbellen die je tegenkomt onderweg naar je werk, en wil je wel eens ècht je aanwezigheid laten horen? Dan raden we aan om deze Fietstoeter van staal te kopen; een toeter zorgt toch voor wat meer aandacht dan een reguliere fietsbel, bleek uit onze test!

De Fietstoeter van staal, 21 cm monteer je makkelijk aan je fiets met alleen een schroevendraaier. Het grootste voordeel is dat een toeter aanzienlijk luider klinkt dan een fietsbel. De voetgangers die door rood lopen zullen zich kapot schrikken, en binnenkort niet nog een keer de verkeersregels breken als jij in de buurt bent.

Tip: ook leuk als verjaardagscadeau aan diegene die altijd net iets te hard fietst...

Voordelen Fiets toeter van staal 21 cm

 • Mensen horen je duidelijk aankomen, want deze fietstoeter is flink luid.
 • Je monteert de fietstoeter eenvoudig met een schroevendraaier en hij wordt hierdoor niet gauw gestolen.
 • De fietstoeter is enorm goedkoop, en ook leuk om als verjaardagscadeau te kopen.

Nadelen Fiets toeter van staal 21 cm

 • Je hebt een schroevendraaier nodig voor installatie.
 • Niet iedere andere weggebruiker zal het gebruik van zo'n luide toeter waarderen, weten we uit ervaring.

4. Cateye Limit PB800 fietsbel

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.3

Functionaliteiten

9.0

Prijs / kwaliteit

7.5

Niet zo veel ruimte over op je fietsstuur? Of heb je gewoon niet zo'n grote of luide fietsbel nodig? De Cateye Limit PB800 fietsbel is een geweldig alternatief voor de duurdere modellen hierboven, en produceert nog relatief veel geluid voor zo'n kleine fietsbel.

De Cateye Limit PB800 fietsbel is gemaakt van duurzaam aluminium. Hierdoor roest hij niet en gaat hij nog langer mee. Ook kun je hem eenvoudig monteren, zonder gereedschap nodig te hebben. Wel zit de bel stevig aan je fiets vast. Een dief die een bel nodig heeft zal dus wel twee keer nadenken voordat hij die van jou steelt. Een handige, goedkope fietsbel die je op iedere fiets kunt monteren; wat wil je nog meer?

Voordelen Cateye Limit PB800 fietsbel

 • Deze bel is klein en compact, waardoor je ruimte overhoudt op je fietsstuur voor andere accessoires en decoraties.
 • De Cateye Limit PB800 fietsbel bedien je makkelijk met je duim.
 • Je hebt voor de Cateye Limit PB800 fietsbel geen gereedschap nodig om hem te installeren.
 • Door de stevige bevestiging wordt je fietsbel niet gauw gestolen.

Nadelen Cateye Limit PB800 fietsbel

 • Met een diameter van max. 22 mm is de bel te klein voor veel fietssturen.

5. Fit Evolve® Premium Fietsbel

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.5

Prijs / kwaliteit

7.1

Het woord premium komt bij steeds meer merken en producten terug, maar dat er ook premium fietsbellen bestaan was nieuw voor ons op de redactie. We kwamen de Fit Evolve® Premium Fietsbel tegen op Bol.com tijdens het selecteren van producten, en waren verbaasd over de kwaliteit. Voor een iets hoger, maar nog altijd betaalbaar prijsje krijg je namelijk een hoogwaardige fietsbel die je op iedere fiets, mountainbike of racefiets kunt monteren en er tevens goed uit ziet. 

De materialen zijn ook ècht premium waardoor de bel niet roest. Met de stevige bevestiging (een scharnier met twee schroeven) is diefstal geen zorg als je deze bel gebruikt, en de bouwkwaliteit maakt het echt een prettig belletje om in te drukken - zo prettig zelfs dat je het bijna niet kunt laten.

Voordelen Fit Evolve® Premium Fietsbel

 • Met deze fietsbel kun je nog jaren doen, want hij is van hoogwaardig materiaal gemaakt en wordt niet makkelijk gestolen.
 • De fietsbel werkt bijzonder prettig; het is bijna een plezier om ermee te bellen.
 • De Fit Evolve Premium fietsbel past op alle fietsen door het brede scharnier.

Nadelen Fit Evolve® Premium Fietsbel

 • Je betaalt voor de premium bouwkwaliteit, dus koop deze bel alleen als je je fiets goed op slot zet.

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel fietsbellen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten fietsbellen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de fietsbellen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste fietsbellen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Jack

Mijn naam is Jack en sinds een tijdje schrijf ik op frequente basis voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Muziek en Sporten. Zo vind ik het heerlijk om naar de beste muziek te luisteren. Daarnaast ben ik een echte sporter. Ik wielren 3x per week, ben vaak in de sportschool te vinden en ben een echte hardloopfanaat.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Let Op: Alleen vandaag hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP