Laatste update: oktober 2022

Door: Sanne

Best Geteste festival oordopjes

Thone M1 oordoppen

Ben jij op zoek naar goede festival oordopjes voor je volgende feestje? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij van Top-x zijn ook groot liefhebbers van festival en daarom hebben wij besloten om uit te zoeken wat nou de beste festival oordopjes zijn. 

Wij hebben een uitgebreide festival oordopjes test uitgevoerd en de Thone M1 oordoppen zijn uit de test gekomen als beste festival oordopjes 2022! Dit op basis van goede bescherming van het gehoor en fijne design. 

Met de Thone M1 oordoppen kan jij genieten van de muziek op een festival zonder dat je gehoorschade op loopt. Ben jij benieuwd naar de beste prijs voor deze beste festival oordopjes? Klik dan op de onderstaande button! 

Het festival seizoen is weer van start gegaan! De hele zomer lang kan je genieten van de leukste festival met de beste muziek en de muziek staat hard op de festivals. Dan bedoel ik ook echt hard. Als je vaak naar festivals gaat herken je het vast wel de piep in je oren als je het terrein weer afloopt. Heel irritant natuurlijk, maar ook gevaarlijk. Deze piep is namelijk een teken van gehoorschade, gelukkig gaat deze piep naar verloop van tijd weer weg. Maar er zijn ook mensen die door te harde muziek een blijvende piep in hun oren hebben, dit is blijvende gehoorschade. 

Blijvende gehoorschade is natuurlijk het laatste wat je wil overhouden aan een festival. Het is dus belangrijk dat je je oren goed beschermd tegen de harde muziek, dit kan door middel van oordopjes. Nu denk je waarschijnlijk 'oordopjes, maar dan hoor ik de muziek toch minder goed?'. Geen zorgen niets is minder waar de muziek klinkt juist beter door het filter in de oordopjes. Zo kan jij nog steeds van je favoriete dj's genieten tijdens een festival. 

Maar wat zijn nou goede festival oordopjes? Deze vraag hebben wij vaak voorbij zien komen en daarom hebben wij een festival oordopjes test uitgevoerd. Aan de hand van onze test resultaten hebben wij een handige top 5 samengesteld met de top 5 beste opties van dit moment. Ben jij benieuwd naar onze top 5 beste festival oordopjes? Lees dan snel verder! 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

26

Producten getest

10

Uur onderzoek gedaan

48

 Ervaringen gecheckt

9

Webshops vergeleken


Top 5 Beste festival oordopjes

Beste koop festival oordopjes
1. Thone M1 oordoppen

Beste allround festival oordopjes
2. MR. PANACHE 14x Slaap Oordopjes

Beste transparante festival oordopjes
3. Alpine PartyPlug

Beste budget festival oordopjes
4. Ohropax oordoppen

Beste luxe festival oordopjes
5. Thone X spot by Liz Klaver oordoppen

Top 10 Beste festival oordopjes

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste festival oordopjes. 


Misschien ook interessant:

Waar moet je op letten bij het kopen van festival oordopjes?

Na het zien van onze top 5 wil je misschien wel een paar festival oordopjes kopen. Toch raden wij je aan om nog even verder te lezen. In dit deel van het artikel vertellen wij namelijk waar je op moet letten als je een paar festival oordopjes wil kopen. De onderstaande criteria zijn de criteria die wij hebben meegenomen in onze festival oordopjes test. Ook hebben wij gekeken naar de beste festival oordopjes volgens de consumentenbond. 

Laat je dus niet verleiden door een festival oordopjes aanbieding. Door de onderstaande criteria in je achterhoofd te houden als je festival oordopjes wil kopen geeft je antwoord op de vraag 'welke festival oordopjes passen het beste bij mij?'. Zo weet je zeker dat je de beste festival oordopjes in huis haalt en nog belangrijker zo voorkom je een miskoop! 

Materiaal

Als eerste is het belangrijk om te kijken naar het materiaal van de festival oordopjes. Je wilt natuurlijk wel dat de festival oordopjes comfortabel zitten en geen pijn doen. De meeste festival oordopjes worden gemaakt van: siliconen, kunststof en was. Denk dus goed na welk materiaal jou comfortabel lijkt voor je oren. 

SNR-waarde

Als tweede is het belangrijk om de SNR-waarde van de festival oordopjes te controleren. De SNR-waarde geeft de gemiddelde demping voor het voor het menselijke gehoor relevante frequentiebereik weer. Zo zorgt een SNR-waarde van 35 dB er bijvoorbeeld voor dat een geluidsniveau van 100 dB, dit is het geluidsniveau in de meeste clubs en discotheken, tot 65 dB wordt gedempt. Dus hoe hoger de SNR-waarde hoe lager het aantal decibel. Kortom, hoe hoger de SNR-waarde hoe kleiner de kans op gehoorbeschadiging is. 

Filter

Als laatste is het belangrijk om te controleren of de festival oordopjes een filter hebben. Bij de meeste kunststof en siliconen festival oordopjes is dit het geval. Het filter in de festival oordopjes zorgt ervoor dat de schadelijke geluiden worden weggefilterd. Je kan de muziek dus nog steeds goed horen. Het filter dient dus als extra bescherming voor je gehoor. 


Wat zijn de beste festival oordopjes van 2022? 

Wat zijn de beste festival oordopjes? Deze vraag gaan wij nu beantwoorden. Na lang en grondig onderzoek binnen onze festival oordopjes test hebben wij een mooie top 5 kunnen samenstellen met de beste opties van dit moment. In de onderstaande uitgebreide top 5 hebben wij alle producten voorzien van een korte productomschrijving met een aantal voor- en nadelen. Ook hebben wij verschillende soorten festival oordopjes in onze top 5 lijst opgenomen zodat er voor iedereen de beste festival oordopjes tussen zitten. Ben jij benieuwd naar onze top 5? Lees dan snel verder! 

1. Thone M1 oordoppen

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Bescherming

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Wij hebben een uitgebreide festival oordopjes test uitgevoerd en de Thone M1 oordoppen zijn uit de test gekomen als beste festival oordopjes 2022! Dit op basis van goede bescherming van het gehoor en fijne design. Met de Thone M1 oordoppen kan jij genieten van de muziek op een festival zonder dat je gehoorschade op loopt.

Deze festival oordopjes zijn gemaakt van siliconen. Dit zachte materiaal is comfortabel in het oor en gaat naar verloop van tijd naar je oor staan. Ook hebben deze festival oordopjes een filter met een demping tot 23 decibel. Met deze festival oordopjes heb je na je favoriete festival geen piep in je oren. Verder worden deze festival oordopjes geleverd in een handig doosje die je kan vastmaken aan je sleutelbos. Zo weet je zeker dat je de festival oordopjes altijd bij je hebt. 

Voordelen Thone M1 oordoppen

 • Filtert achtergrondruis
 • Demping tot 23dB
 • De oordopjes zijn bijna niet zichtbaar als ze in je oor zitten 
 • Goede kwaliteit & bescherming

Nadelen Thone M1 oordoppen

 • Verkrijgbaar in een standaard maat 

2. MR. PANACHE 14x Slaap Oordopjes

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Bescherming

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Als tweede hebben wij de MR. PANACHE 14x Slaap Oordopjes geselecteerd als beste allround festival oordopjes. Deze festival oordopjes van MR. PANACHE in een set met maar liefst 7 paar oordopjes! Super handig want dan heb je altijd een reserve paar mocht je ze een keertje kwijtraken. En deze oordopjes kun je ook buiten de festival gebruiken! 

De oordopjes zijn naast festivals ook geschikt om mee te slapen, voor tijdens reizen, studeren, werk, motor rijden en je kan er ook mee zwemmen! Deze oordopjes verkleinen namelijk de kans op infecties tijdens het zwemmen. Dus mocht je bijvoorbeeld tijdens je weekend Lowlands in slaapvallen met de oordopjes of eindig je een keer na een feestje in de sloop met de oordopjes nog in, met de festival oordopjes van MR. PANACHE kan het allemaal! 

Tip: Zijn de festival oordopjes te groot? Geen probleem je kan de festival oordopjes van MR. PANACHE zelf in kleine stukjes verdelen. 

Voordelen MR. PANACHE 14x Slaap Oordopjes

 • Geschikt voor meerdere activiteiten 
 • SNR-waarde 27dB
 • geheel te vormen in en over je gehooringang

Nadelen MR. PANACHE 14x Slaap Oordopjes

 • Deze festival oordopjes hebben geen filter 

3. Alpine PartyPlug

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Bescherming

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Als derde hebben wij de Alpine PartyPlug geselecteerd als beste transparante festival oordopjes. Deze oordopjes zijn namelijk gemaakt van kunststof en er is maar liefst 98% minder plastic gebruikt dan bij festival oordopjes van de concurrenten. Ook zijn deze festival oordopjes 100% recyclebaar. Ze zijn dus niet alleen comfortabel maar ook nog eens goed voor het milieu. 

Deze festival oordopjes worden geleverd met een handige opberghoes en zijn maar liefst ruim 100 keer herbruikbaar. Om die reden zijn deze oordopjes, door onder andere het tv-progamma Kassa, als beste getest. De festival oordopjes hebben een demping van gemiddeld 19dB en hebben een filter die de ruis verminderd. Zo kan je volop genieten van de muziek en nog gesprekken voeren met je vrienden en/of vriendinnen. 

Voordelen Alpine PartyPlug

 • Nauwelijks zichtbaar in het oor
 • Vormt zich naar je oor
 • Hypoallergeen: bevat geen siliconen
 • Geluid is veel beter

Nadelen Alpine PartyPlug

 • Deze oordopjes zijn voor sommige mensen lastig in het oor te bevestigen

4. Ohropax oordoppen

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Bescherming

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Wil je wel je gehoor goed beschermen tijdens een festival, maar wil je liever niet al te veel geld uitgeven aan een paar festival oordopjes? Natuurlijk begrijpen we dat en daarom hebben wij van Top-x de Ohropax oordoppen geselecteerd als beste budget festival oordopjes. Ze mogen dan wel de goedkoopste uit de lijst zijn, maar ze beschermen je gehoor net zo goed. 

Deze festival oordopjes worden geleverd in sets van 12 of 24 wasbolletjes. Deze wasbolletjes kan je kneden en precies afstemmen op jouw gehoorgang. Deze oordopjes hebben een SNR-waarde van 27dB, hierdoor dempen deze oordopjes de geluiden goed. Ook zijn de oordopjes heel comfortabel aangezien ze geen onnodige druk op het oor veroorzaken. Verder zullen deze oordopjes geen allergische reactie veroorzaken omdat ze zijn gemaakt van was. 

Voordelen Ohropax oordoppen

 • Aangename zachte oorbescherming tegen lawaai
 • Goedkoopste festival oordopjes uit de lijst 
 • Uitstekende kwaliteit

Nadelen Ohropax oordoppen

 • Omdat de festival oordopjes gemaakt zijn van was kunnen sommige mensen ze te vet vinden

5. Thone X spot by Liz Klaver oordoppen

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Bescherming

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Als laatste hebben wij de Thone X spot by Liz Klaver oordoppen geselecteerd als beste luxe festival oordopjes. Deze festival oordopjes hebben namelijk verschillende skins (in dit geval het blauwe gedeelte) die je kan verwisselen. Zo kan je jouw Thone X oordoppen personaliseren en afstemmen op je festival outfit. Je kan kiezen uit trendy patronen, frisse kleuren en verschillende metalen. 

Deze festival oordopjes hebben een speciaal membraanfilter. Dit filter dempt geluid gelijkmatig per frequentie en vervormt het geluid dus niet. Ook hebben deze festival oordopjes een uniek design de zogenoemde 'wing' een vleugel van zachte siliconen die in de binnenkant van je oorschelp valt zorgt ervoor dat de oordopjes goed blijven zitten tijdens het dansen en springen. Naast een demping tot 20dB worden ook de achtergrond geluiden weggefilterd door de festival oordopjes. 

Voordelen Thone X spot by Liz Klaver oordoppen

 • Gehoorbescherming oordoppen in een te personaliseren stijl
 • Demping tot 20dB
 • Vallen niet uit

Nadelen Thone X spot by Liz Klaver oordoppen

 • Voor kleine oorschelp pijnlijker

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel festival oordopjes hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 15 soorten festival oordopjes getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de festival oordopjes op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste festival oordopjes op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Let Op: Alleen vandaag hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP