fbpx

Laatste update: augustus 2023

Door: Sanne

Best Geteste Festival dop

Best geteste festival dop

Partycap - Festival dop

Partycap - Festival dop is de beste optie voor festivalbezoekers vanwege de vele voordelen die het heeft. Of je nu naar een muziekfestival, carnaval of ander evenement gaat, deze dop zorgt ervoor dat niemand iets in je drankje gooit en je flesje gewoon in je broekzak kan doen zonder dat er water uitloopt.

Het festival seizoen is weer van start gegaan! In April werd het festival seizoen afgetrapt met onder andere Awakenings en Paaspop. Ondertussen is het festival seizoen al in volle gang en worden de festivalletjes weer gepland. Maar hoe leuk het ook is om naar een festival te gaan is er altijd een klein probleem, namelijk de dop van een waterfles of eigenlijk het gebrek aan een dop.

Wij hebben daarom een beste festival dop test uitgevoerd om er achter te komen wat de beste festival doppen van dit moment zijn. Aan de hand van onze test resultaten hebben wij een handige top 5 samengesteld. Ben jij benieuwd naar onze top 5? Lees dan snel verder! 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

19

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

45

 Ervaringen gecheckt

13

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Festival doppen

Best geteste festival dop

Beste koop festival dop
1. Partycap Festival dop

Beste design festival dop 
2. Festidop © - Festivalcap

Beste budget festival dop
3. Universele Partydop

Beste grappige festival dop
4. DuckDop Original

Beste festival dop met opbergvakje
5. Ravilo® Festival Dop

Top 10 Beste festival doppen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste festival doppen. 


Misschien ook interessant:

Waar moet je op letten bij het kopen van een festival dop?

Na het zien van onze top 5 wil je misschien wel een festival dop kopen. Toch zijn er een aantal criteria waar je rekening mee moet houden als je een festival dop wil kopen. De onderstaande criteria zijn de criteria die wij hebben meegenomen in onze beste festival dop test. Ook hebben wij gekeken naar de beste festival dop volgens de consumentenbond.

Wij raden je aan om dit ook te doen. Kijk dus niet alleen naar een festival dop aanbieding, maar let goed op de onderstaande criteria. Op deze manier kan je antwoord geven op de vraag: 'Welke festival dop past het beste bij mij?'. Door deze vraag te beantwoorden weet je zeker dat je de beste festival dop op tijd in huis haalt voor jouw volgende festival en nog belangrijker je voorkomt een miskoop! 

Materiaal

Als eerste is het belangrijk om te kijken naar het materiaal van de festival dop. De meeste festival doppen zijn gemaakt van kunststof, plastic of siliconen. De festival doppen van kunststof en plastic kan je op je flesje draaien door middel van het schroefdraad aan de binnenkant van de dop. De festival doppen die gemaakt zijn van siliconen kan je gemakkelijk over de dop heen schuiven. Dit kan in het begin van stroef gaan maar de dop wordt na verloop van tijd wat soepeler. 

Kan de festival dop aan je sleutelbos? 

Als tweede is het belangrijk om te controleren of de festival dop aan je sleutelbos kan worden vast gemaakt. Ja je leest het goed aan je sleutelbos. Hoewel je een festival dop gewoon mee mag nemen naar een festival zijn niet alle beveiligers er even blij mij. Het wil wel eens voorkomen dat een beveiliger de dop in beslag neemt, maar als je deze aan je sleutelbos hebt zitten gebeurd dit niet! Een sleutelbos is een persoonlijk eigendom en mag niet worden ingenomen door de beveiliging. Op deze manier kan jij dus je festival dop zonder problemen meenemen het festivalterrein op. 

Extra functie 

Als laatste is het handig om te controleren of de festival dop een extra functie heeft. De extra functie van de meeste festival doppen is een kleine opbergruimte. In deze opbergruimte kan je bijvoorbeeld je oordopjes bewaren zodat je alles op een plek hebt. 


Wat is de beste festival dop van 2023? 

Wat is de beste festival dop van 2023? Op deze vraag gaan wij nu antwoord geven! Aan de hand van onze festival dop test hebben wij een handige top 5 samengesteld met de beste opties van dit moment. In de onderstaande top 5 hebben wij de producten voorzien van een korte productomschrijving met een aantal voor- en nadelen. Ook hebben wij verschillende soorten festival doppen opgenomen in onze top 5 lijst zodat er voor iedereen een beste festival dop tussen zit. Ben jij benieuwd naar de beste festival dop voor jou? Lees dan snel verder en ontdek het in onze top 5! 

1. Partycap Festival dop

Best geteste festival dop

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Design

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Wij van Top-x hebben een beste festival dop test uitgevoerd en de Party-cap - festival dop is uit de test gekomen als beste festival dop 2023! Dit op basis van zijn goede kwaliteit en pasvorm. Deze festival dop is gemaakt van biologisch afbreekbaar kunststof. De dop is dus niet alleen handig om mee te nemen naar een festival maar ook nog een milieuvriendelijk. Zo kan jij extra genieten van een flesje water op een festival deze zomer! 

De festival dop kan je makkelijk op alle flesjes draaien door middel van het schroefdraad dat aan de binnenkant van de festival dop zit. Zo kan jij rustig door de mensenmassa lopen zonder dat iemand je per ongeluk aanstoot waardoor er water uit je flesje valt. Ook kunnen mensen geen ongewenste middelen in je flesje gooien. Zo zorgt een festival dop niet alleen voor gemak op een festival maar ook voor een stukje veiligheid. 

Voordelen Partycap Festival dop

 • Goede kwaliteit
 • De dop lekt niet 
 • Verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren
 • Kan worden bevestigd aan een sleutelbos

Nadelen Partycap Festival dop

 • Niet vaatwasserbestendig 

2. Festidop © - Festivalcap

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Design

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Als tweede hebben wij de Festidop © - Festivalcap als beste design festival dop. Deze festival dop heeft als design het Defqon1. logo, waardoor het een echte must have is voor de fans van hardstyle muziek genres. Door zijn unieke design en felle kleur is deze dop haast niet kwijt te raken. Ook is de festival dop gemaakt van een milieuvriendelijk materiaal dat biologisch afbreekbaar is. 

De festival dop zorgt ervoor dat je flesje waterdicht kan worden afgesloten. Deze festival dop is geschikt voor onder andere Sourcy blauw & rood 0,5l, Chaudfontaine blauw & rood 0,5l, Chaudfontaine blauw 0,33l en Spa blauw & rood 0,5l. Ook is deze dop iets groter dan de normale festival doppen, waardoor je het flesje ook aan de dop kan vasthouden zonder dat je deze verliest. Verder heeft deze festival dop ook een apart vakje voor je festival oordopjes 

Voordelen Festidop © - Festivalcap

 • Gemaakt van milieuvriendelijk materiaal 
 • De dop heeft de vorm van het Defqon1. logo 
 • Heeft een opbergvakje voor je festival oordopjes 

Nadelen Festidop © - Festivalcap

 • De kleur op de afbeelding kan iets afwijken van de werkelijke kleur 

3. Universele Partydop

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Design

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Heb je niet een al te hoog budget maar wil je wel graag een festival dop aanschaffen? Geen zorgen wij van Top-x hebben hier uiteraard rekening mee gehouden. Wij hebben namelijk de Universele Partydop geselecteerd als beste budget festival dop. Deze festival dop is gemaakt van siliconen waardoor je de festival dop heel makkelijk op de bovenkant van je flesje kan schuiven. 

Deze universele festival dop is de goedkoopste uit de lijst maar zeker niet de minste. Deze dop past namelijk op alle waterflesjes die op de verschillende festivals worden verkocht. Ook kan je deze festival dop gemakkelijk meenemen het festivalterrein op omdat deze festival dop aan je sleutelbos vastgemaakt kan worden. Verder kan je deze festival dop heel makkelijk schoonmaken na gebruik. Het enige wat je hoeft te doen is de dop afspoelen met heet water. 

Voordelen Universele Partydop

 • Gemakkelijk schoon te houden 
 • Past op elke fles 
 • Verkrijgbaar in meerdere kleuren 

Nadelen Universele Partydop

 • De siliconen dop kan in het begin wat stroef zijn

4. DuckDop Original 

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Design

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Als vierde hebben wij de DuckDop Original geselecteerd als beste grappige festival dop. Met deze festival dop sta je nooit meer in je eendje! Deze festival dop kon natuurlijk niet ontbreken in onze top 5. Het grappige design van de festival dop zal er voor zorgen dat je waterflesje goed afgesloten is. 

De festival dop is gemaakt van plastic, hierdoor is het dopje vaatwasserbestendig. Je kan het festival dopje dus na gebruik gewoon in de vaatwasser doen. Deze festival dop kan je vastmaken aan een sleutelhanger zodat je de dop zonder problemen meenemen op het festivalterrein. Deze festival dop kan je gemakkelijk op de waterflesjes draaien door middel van het schroefdraad dat aan de binnenkant van de festival dop zit. 

Voordelen DuckDop Original 

 • Vaatwasser bestendig 
 • Grappig en uniek design
 • Past op de meeste waterflesjes 

Nadelen DuckDop Original 

 • De sleutelhangerring is wat aan de grote kant 

5. Ravilo® Festival Dop

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Design

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Als laatste maar zeker niet de minste hebben wij de Ravilo® Festival Dop geselecteerd als beste festival dop met opbergvakje. De Ravilo® Festival Dop heeft namelijk een opbergvakje in aan de onderkant van de dop. In dit opbergvakje kan je bijvoorbeeld je oordopjes bewaren zodat je al je festival benodigdheden samen kan bewaren. 

Deze festival dop is gemaakt van plastic, hierdoor is de dop erg stevig en zal niet snel kapot gaan. Ook past deze festival dop op de meeste water en frisdrank flesjes. Deze festival dop kan je door middel van een sleutelhangerring gemakkelijk aan je sleutelbos vastmaken. Verder is deze festival dop verkrijgbaar in 5 verschillende kleuren. Zo zit er voor iedereen wel een goede festival dop tussen. 

Voordelen Ravilo® Festival Dop

 • Heeft een handig opbergvakje voor je oordopjes 
 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren 
 • Goede kwaliteit 

Nadelen Ravilo® Festival Dop

 • Niet duurzaam geproduceerd 

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel festival doppen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 15 soorten festival doppen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de festival doppen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste festival doppen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP