Laatste update: augustus 2022

Door: Jack

Best Geteste Fatbike

VOLTA - Elektrische FATBIKE

Ben jij op zoek naar een goede fatbike? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij van Top-x hebben namelijk een beste fatbike test uitgevoerd om er zo achter te komen wat de beste fatbikes zijn van dit moment. 

De VOLTA - Elektrische FATBIKE is uit onze test gekomen als beste fatbike 2022! Dit op basis van zijn goede prijs/kwaliteitverhouding en zijn vele functies. Zo is deze elektrische fatbike door zijn Aluminium frame gemakkelijk op te vouwen zodat je de fiets overal mee naar toe kan nemen. 

Deze fatbike van het merk VOLTA geeft een trapondersteuning t/m 25 km/h. Geen zorgen met deze fiets wordt je niet aangehouden door de politie dit is namelijk toegestaan volgens de Nederlandse wetgeving. 

Ben jij benieuwd naar de beste prijs voor deze beste fatbike? Klik dan snel op de onderstaande button! 

Wil je graag een elektrische fiets, maar vindt je dat die een stoffig imago hebben? Dat begrijpen we heel goed. Gelukkig hebben wij een goed en stoer alternatief gevonden, namelijk de fatbike. De fatbike komt oorspronkelijk uit Amerika, Alaska om precies te zijn. De fatbike is ontworpen om veilig door de sneeuw te fietsen. Ook zijn fatbikes zeer geschikt om op onstabiele terreinen te fietsen. Dit komt door de dikke banden onder de fiets. 

Maar wat is nou een goede fatbike? Om daar achter te komen hebben wij van Top-x een fatbike test uitgevoerd om er zo achter te komen wat de best geteste opties zijn van dit moment. Aan de hand van onze test resultaten hebben wij een handige top 5 samen gesteld met de 5 best geteste fatbikes. Ook hebben wij verschillende soorten fatbikes geselecteerd zodat er voor iedereen een beste fatbike tussen zit. Ben jij benieuwd naar de beste fatbikes uit onze top 5? Lees dan snel verder! 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

20

Producten getest

10

Uur onderzoek gedaan

37

 Ervaringen gecheckt

18

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Fatbikes

Beste Koop Fatbike
1. VOLTA - Elektrische FATBIKE

Beste Fatbike voor twee personen
2. AMG GT250 ELEKTRISCHE FATBIKE

Beste budget Fatbike
3. Elektrische Fatbike | Electric Off-Road Bike

Beste Off-road Fatbike
4. Elektrische fiets met dikke banden

Beste Fatbike met mandje
5. VOGUE TROY E-FATBIKE

Top 10 Beste Fatbikes

Wil je graag een fatbike aanschaffen, maar heb je geen tijd of geen zin om het hele artikel te lezen? Natuurlijk begrijpen we dat. Door op de onderstaande knop te drukken wordt je automatisch doorverwezen naar de top 10 fatbikes bij een van de grootste webshops van Nederland. 


Waar moet je op letten bij het kopen van een fatbike?

Na het zien van onze top 5 lijst wil the misschien wel een van de fatbikes kopen. Toch zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden als je een fatbike gaat kopen. De onderstaande punten zijn de punten die wij hebben meegenomen tijdens het uitvoeren van onze fatbike test. Wij raden je aan om dit ook te doen. Kijk dus niet alleen naar een goede fatbike aanbieding, maar kijk ook naar de beste fatbike volgens de consumentenbond. Zo weet je zeker dat je een fatbike in huis haalt die het beste bij jou past! 

Accu 

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de accu van de fatbike. De accu is natuurlijk een belangrijk onderdeel van een elektrische fiets. De accu van de meeste fatbikes is afneembaar. Je kan de accu dus los van de fiets opladen. Een ander voordeel van een afneembare accu is dat je deze mee kan nemen als je de fatbike ergens parkeert. Zo voorkom je dat je fiets en/of je accu wordt gestolen. 

Versnellingen 

Als tweede is het handig om het aantal versnellingen van de fatbike te controleren. De meeste fatbikes hebben 7 versnellingen. Wat fijn is want door de accu is een fatbike iets zwaarder dan een normale fiets. Door de vele versnellingen op de fatbike zit er voor iedereen een versnelling tussen waarmee je gemakkelijk kan trappen. Op deze manier is het niet zwaar om op een fatbike te fietsen. 

Maximale snelheid 

Als laatste is het belangrijk om de maximale snelheid van de fatbike. In heel Europa is de maximale snelheid van de fatbikes beperkt tot 25 km/u. Deze fatbikes voldoen dan ook aan de Europese regelgeving. Alle fatbikes die harder gaan dan 25 km/u zijn niet toegestaan en kunnen in beslag genomen worden als je wordt aangehouden door de politie. 


Wat is de beste fatbike van 2022? 

Welke fatbike is het beste? Deze vraag gaan wij in dit deel van het artikel beantwoorden. Aan de hand van onze zeer uitgebreide fatbike test hebben wij een handige top 5 weten samen te stellen met de 5 best geteste fatbikes van dit moment. In de onderstaande uitgebreide top 5 hebben wij alle fatbikes voorzien van een korte productomschrijving met een aantal voor- en nadelen. Ook hebben wij verschillende soorten fatbikes geselecteerd voor onze top 5 zodat er voor iedereen een beste fatbike tussen zit. Ben jij benieuwd naar de fatbikes uit onze top 5? Lees dan gauw verder! 

1. VOLTA - Elektrische FATBIKE

9.3

Eindbeoordeling

Prijs/kwaliteit

9.5

Functionaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Wij van Top-x hebben een fatbike test uitgevoerd en de VOLTA - Elektrische FATBIKE is uit onze test gekomen als beste fatbike 2022! Dit op basis van zijn goede prijs/kwaliteitverhouding en zijn vele functies. Zo is deze elektrische fatbike door zijn Aluminium frame gemakkelijk op te vouwen zodat je de fiets overal mee naar toe kan nemen. Ook heeft deze fiets een afneembare accu. Zo kan je de accu los van de fiets opladen. Superhandig want dan kan je de accu bijvoorbeeld opladen als je aan het werk bent. 

Deze fatbike van het merk VOLTA geeft een trapondersteuning t/m 25 km/h. Geen zorgen met deze fiets wordt je niet aangehouden door de politie dit is namelijk toegestaan volgens de Nederlandse wetgeving. Deze fatbike wordt standaard geleverd met een bagagedrager. Ook is deze fatbike voorzien van verlichting deze is makkelijk de bedienen door middel van de knop op het stuur. Verder heeft deze fatbike 6 versnellingen. 

Voordelen VOLTA - Elektrische FATBIKE

 • Trapondersteuning t/m 25 km/h
 • Heeft een afneembare accu 
 • Voorzien van 6 verschillende versnellingen
 • Opvouwbaar

Nadelen VOLTA - Elektrische FATBIKE

 • Dit model komt uit 2021 

2. AMG GT250 ELEKTRISCHE FATBIKE

9.1

Eindbeoordeling

Prijs/kwaliteit

9.3

Functionaliteit

9.6

Gebruiksgemak

8.8

Ben jij op zoek naar een fatbike met een groot zadel zodat je altijd iemand mee kan nemen op de fiets? Dan is de AMG GT250 ELEKTRISCHE FATBIKE echt wat voor jou! Wij hebben deze fatbike namelijk geselecteerd als beste fatbike voor twee personen. Deze fatbike beschikt namelijk over een buddyseat zadel. Dit betekent dat het zadel groot genoeg is om twee personen te vervoeren. Kortom, er kan altijd iemand bij je achterop. 

Met deze fatbike ben jij in een mum van tijd van A naar B. Ook heeft deze fatbike geen rijbewijs- en helmplicht. Ook is de fatbike gewoon toegestaan op het fietspad. Voor het ontwerp van deze fatbike is er gebruik gemaakt van verschillende duurzame materialen. Deze fatbike is dus ook nog een goed voor het milieu. Verder heeft deze fatbike een accu. Deze accu is afneembaar en binnen 4 uur helemaal opgeladen. Met een volle accu kan je 60 tot 80 kilometer rijden. 

Voordelen AMG GT250 ELEKTRISCHE FATBIKE

 • Buddyseat zadel 
 • De accu heeft een laadtijd van 4 uur 
 • Gemaakt van duurzame materialen 

Nadelen AMG GT250 ELEKTRISCHE FATBIKE

 • Deze fatbike heeft geen bagagedrager

3. Elektrische Fatbike | Electric Off-Road Bike

8.9

Eindbeoordeling

Prijs/kwaliteit

8.2

Functionaliteit

8.3

Gebruiksgemak

8.7

Wil je graag een fatbike kopen maar wil of kan je hier niet al te veel geld aan uitgeven? Geen zorgen ook voor mensen met een wat kleiner budget zijn er fatbikes op de markt. Hier hebben wij ook rekening mee gehouden tijdens het uitvoeren van onze fatbike test. Wij hebben namelijk de Elektrische Fatbike | Electric Off-Road Bike geselecteerd als beste budget fatbike! Dit is dan wel de goedkoopste fatbike uit onze top 5 maar qua kwaliteit doet deze fatbike zeker niet onder aan de rest. 

Voor het ontwerp van deze fatbike zijn verschillende materialen geselecteerd waaronder roestvrij aluminium voor extra stabiliteit en robuustheid. De materialen zijn zeer zorgvuldig gekozen om zo de veiligheid van de fatbike te waarborgen. Ook is deze fatbike uitgerust met een dashboard waarop je de de snelheid, het batterijniveau en -spanning op kan zien. Verder heeft deze fatbike een ondersteunende stand waarbij er getrapt moet worden en een elektrische stand. 

Voordelen Elektrische Fatbike | Electric Off-Road Bike

 • Goedkoopste optie uit de lijst 
 • Uitgerust met een dashboard waarop je de de snelheid, het batterijniveau en -spanning op kan zien
 • Het materiaal is met zorg uitgezocht om de veiligheid te waarborgen

Nadelen Elektrische Fatbike | Electric Off-Road Bike

 • Deze fatbike is niet opvouwbaar 

4. Elektrische fiets met dikke banden

8.7

Eindbeoordeling

Prijs/kwaliteit

8.6

Functionaliteit

8.7

Gebruiksgemak

8.0

Ben jij op zoek naar een fatbike waarmee je niet alleen tochten door de stad maar ook goed off-road mee kan rijden? Dan ben je op zoek naar de Elektrische fiets met dikke banden. Wij hebben deze fatbike namelijk geselecteerd als beste offroad fatbike. Het design van deze fatbike lijkt sterk op het design van een mountainbike, hierdoor is deze fatbike zeer geschikt voor off-road avonturen op ruige terreinen. 

De banden van deze fatbike zijn 24 inch. Dit zorgt ervoor dat de tandafstand groter is voor meer grip. Zo kan sneller en stabielen door bochten. Ook is het antislip-wegaanpassingsvermogen is sterker en kan je de fatbike gebruiken in verschillende weersomstandigheden. Verder kan de professionele positioneringsketen de snelheidsverandering nauwkeuriger en soepeler maken. Zo kan je veilig op de meest ruige terreinen rijden met deze fatbike. 

Voordelen Elektrische fiets met dikke banden

 • Beschikt over 24 inch banden 
 • Kan worden gebruik in verschillende weersomstandigheden 
 • Goed antislip-wegaanpassingsvermogen

Nadelen Elektrische fiets met dikke banden

 • Gaat maximaal 45km/h dit is niet toegestaan en je kan hier dus een boete voor krijgen

5. VOGUE TROY E-FATBIKE

8.5

Eindbeoordeling

Prijs/kwaliteit

8.2

Functionaliteit

7.1

Gebruiksgemak

8.0

Als laatste, maar zeker niet de minste uit onze top 5 hebben wij de VOGUE TROY E-FATBIKE geselecteerd als beste fatbike met mandje. Dat mandje komt super goed van pas want door het buddyseat zadel van deze fatbike heb je geen bagagedrager. Gelukkig kan je in het mandje gewoon je tas neerzetten of die van je vriend/vriendin als je met z'n tweeën op stap bent. 

Deze fatbike is zeer geschikt voor mensen die in de stad wonen, maar hij is natuurlijk ook geschikt voor mensen die in een wat landelijker gebied wonen. De fatbike is uitgerust met een krachtige achterwielmotor en 7 verschillende versnellingen. De fatbike zelf is gemaakt van aluminium dit is een sterk materiaal en gemakkelijk op te tillen. Verder heeft deze fatbike een display met usb poort zodat jij onderweg je telefoon op kan laden. 

Voordelen VOGUE TROY E-FATBIKE

 • Gemaakt van aluminium 
 • 7 versnellingen en krachtige achterwielmotor
 • Buddyseat zadel 

Nadelen VOGUE TROY E-FATBIKE

 • Deze fatbike heeft geen vering 

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel fatbikes hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten fatbikes getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de fatbikes op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste fatbikes op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Jack

Mijn naam is Jack en sinds een tijdje schrijf ik op frequente basis voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Muziek en Sporten. Zo vind ik het heerlijk om naar de beste muziek te luisteren. Daarnaast ben ik een echte sporter. Ik wielren 3x per week, ben vaak in de sportschool te vinden en ben een echte hardloopfanaat.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>