fbpx

Publicatie datum: 13 januari, 2023

Door: Puck

Als #1 verkozen factuurprogramma

factuurprogramma

E-boekhouden.nl

De kaarten zijn geschud, de resultaten zijn geanalyseerd en de uitkomst is bekend. E-boekhouden is het beste factuurprogramma van dit moment. Zo kun je niet alleen in een handomdraai je eigen huisstijl toepassen op je facturen, je kunt ook facturen automatisch inplannen en zo nog meer tijd besparen op je administratie.

Daarnaast zul je zien dat de klanten sneller betalen omdat de facturen worden meegestuurd met een automatische betaallink!

E-boekhouden is de absolute marktleider als het aankomt op facturatie software. Probeer het zelf uit en we weten zeker dat je nooit meer iets anders wil.

Zoek jij een goed factuurprogramma voor je onderneming? Top-X duikt in alle opties zodat jij dat niet meer hoeft te doen. Het enige wat jij namelijk wil weten is welk factuur programma het meest geschikt is voor jouw situatie.

Na het doornemen van de, in onze ogen, belangrijkste factoren hebben we een top 5 samengesteld van de beste factuur programma's voor jouw onderneming! Het eindresultaat is een combinatie van bekende partijen en bedrijven die je misschien nog niet kent.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

14

Uur onderzoek gedaan

87

 Ervaringen gecheckt

9

facturatie software vergeleken


Facturatie software vergelijken

factuurprogramma

Beste factuurprogramma algemeen
1. E-boekhouden.nl

Beste online factuurprogramma voor ZZP
2. Ficsus.nl

afas boekhouden

Beste facturatie software MKB
3. AFAS SB+

4. Gripp

factuur maken

Beste gratis facturatie programma
5. Rompslomp.nl


Waar moet je op letten bij het kiezen van de juiste facturatie software?

Voor we verder gaan met de toelichting van ieder factuurprogramma software in deze vergelijking, vertellen we je eerst nog waar jij op moet letten voor je een definitieve keuze maakt. Uiteraard hebben wij onderstaande factoren ook mee laten wegen in onze beslissing.

Hoewel het fijn is als je klanten goed betalen, is factureren zelf nooit leuk natuurlijk. Het moet dan ook bovenal gemakkelijk zijn. Gebruiksgemak is een van de kenmerken die belangrijk zijn in jouw keuze.

Gebruiksgemak

Of je nou 2 facturen per maand opmaakt of 10, het is werk waar je zo min mogelijk tijd aan kwijt wil zijn. Gebruiksgemak is dan ook een van de belangrijkste punten bij een factuurprogramma. Je wil zo gemakkelijk en snel mogelijk jouw klant factureren voor het gedane werk en de gemaakte uren.

Prijs / Kosten

In de basis zijn de meeste facturatie programma's voor 90% hetzelfde. Het is dan ook niet nodig om onnodig veel geld te betalen. De prijs moet dan ook niet te hoog zijn en als het even kan dan zien we ook graag dat je gebruik kan maken van een gratis proefperiode Zo kun je als ondernemer lekker zelf ondervinden of een programma fijn werkt, zonder dat je er een jaar aan vastzit.

Vergis je niet als er ergens staat dat het een gratis factuurprogramma betreft. Hier zitten vaak addertjes onder het gras. Zo kun je vaak beperkt facturen versturen (meestal 2 per maand) bij een gratis factuur programma. Gratis is leuk, maar het moet wel praktisch zijn. Als je onbeperkt wil factureren ontkom je er niet aan een (klein) bedrag per maand te betalen.

Betalingslink

Een vlotte betaling is wel zo prettig toch? Als een klant tijdig betaalt scheelt dit weer extra tijd die je kwijt bent aan het opvolgen ervan. Ook is het gewoon erg lekker voor je cashflow om snel uitbetaald te krijgen. Sommige factuurprogramma's sturen automatisch een betalingslink mee. Het voordeel hiervan is dat klanten makkelijker betalen en hierdoor ook SNELLER overgaan tot betaling.

Functionaliteiten

Hoewel veel facturatie software op elkaar lijkt, zijn er een aantal programma's die unieke functionaliteiten bieden. Denk hierbij aan periodieke facturen, voor klanten waar je hetzelfde bedrag voor een langere periode wil factureren. Ook is het voor sommige ondernemers belangrijk om een factuur op te maken in een eigen huisstijl. Een eigen huisstijl gaat verder dan alleen een logo op je factuur zetten. Deze functie is bij sommige online factuurprogramma's uitgebreider dan bij andere. Het is dus belangrijk dat je hier op let als je dit belangrijk vindt.

Een andere functionaliteit is BTW aangifte. Dit is niet voor iedereen van toepassing. Veel ondernemers gebruiken een factuur programma enkel voor het versturen van factureren, en hebben een boekhouder of accountant voor de BTW aangifte. Als je wel zelf jouw boekhouding regelt dan is het wel fijn dat je gemakkelijk de BTW aangiftes uit kunt draaien.


Wat is het beste factuurprogramma van 2023?

Nu dat je weet welke kenmerken belangrijk zijn in je keuze voor een online factuurprogramma is het tijd om onze top 5 verder toe te lichten.

We hebben aardig wat software aanbieders vergeleken, en zijn uiterst nauwkeurig te werk gegaan. We vertrouwen erop dat je met de informatie op deze pagina een goede beslissing kunt maken. Tijd voor de 5 beste factuurprogramma's!

1. E-boekhouden.nl

factuurprogramma

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Let op: Tijdelijk 15 maanden gratis voor starters!

E-boekhouden is een digitale duizendpoot dat bedrijven en ondernemers helpt met het op orde stellen van de financiën. Zo zitten er meerdere functies in die je kunnen helpen bij je boekhouding. Je hoeft niet bang te zijn dat dit programma te ingewikkeld is of teveel functionaliteiten biedt. Facturatie is een losse functie binnen deze software en is zeer gemakkelijk in gebruik.

Je facturen in een paar klikken opmaken in je eigen huisstijl? Geen probleem! Wil je snel betaalt worden? De betaallink die meegestuurd wordt zorgt ervoor dat jij spoedig je geld op je rekening hebt, zonder dat je de klant moet opvolgen om te betalen.

Naast dat we dit de beste software vinden voor het opmaken van facturen, is dit wat ons betreft ook het beste gratis factuurprogramma. Het programma kost weliswaar geld maar als je een starter bent kun je het programma tijdelijk GRATIS uitproberen!

 • Kosten

 • Functies

 • Klantervaringen

Prijs per maand

Gratis voor starters! Geen startende ondernemer? Dan heb je dit programma al vanaf € 9,95 per maand 

Voordelen E-boekhouden.nl

 • Zeer fijn in gebruik
 • Uitstekend geschikt voor BTW aangifte
 • Factureer gemakkelijk in je eigen huisstijl
 • Wordt sneller betaald dankzij handige betaal links op de factuur

Nadelen E-boekhouden.nl

 • Beperkte bereikbaarheid van klantenservice in weekenden en avonduren

2. Ficsus.nl

8.9

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

8.6

Prijs

9.0

Gebruiksgemak

9.2

 35 dagen gratis proberen voor ZZP'ers

Op de tweede plek van facturatie software vinden we een naam terug die voor velen onbekend is. We hebben het hier namelijk niet over de belastingdienst (fiscus) maar over Ficsus! Ficsus heeft een sterke focus op de ZZP'er in Nederland. Ben jij een zelfstandige? Dan is Ficus misschien wel de ideale facturatie software voor jou. Deze factuur software biedt alles wat je nodig hebt voor een prima prijs, zonder teveel poespas eromheen.

Uiteraard bevat het alle functies die je nodig hebt voor het opmaken van een factuur (in eigen huisstijl). Klik op de knop hierboven om te zien of dit een passend factuurprogramma is voor jouw bedrijf.

 • Kosten

 • Functies

 • Klantervaringen

Prijs per maand

35 dagen gratis uitproberen voor ZZP'ers. Geen ZZP'er? Dan betaal je € 12,50 per maand.

Voordelen Ficsus.nl

 • Gemakkelijk en snel
 • Uitstekende supportdesk / klantenservice
 • Betaalbaar

Nadelen Ficsus.nl

 • De facturatie software komt soms een beetje ouderwets over

3. AFAS SB+

afas boekhouden

8.7

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

8.9

Prijs

8.0

Gebruiksgemak

9.2

AFAS is een naam die voor veel bedrijven en ondernemers niet onbekend in de oren klinkt. Het motto? "Maak van je boekhouding een automaatje". Deze slogan moet uitdragen waar AFAS SB+ voor staat: het verder automatiseren van je boekhouding. Misschien niet iets waar iedereen op zit te wachten maar als ZZP'er of MKB'er kun je hier ontzettend veel tijd mee besparen.

Via de app van AFAS SB+ kun je bijvoorbeeld foto's maken van je bonnetjes (bij een restaurant of tankstation bijvoorbeeld) en deze direct naar je administratie uploaden. AFAS SB+ is meer dan een facturatie software waarmee je jouw klanten factureert. Het biedt veel extra functies die je ook terug ziet in boekhoudprogramma's als E-boekhouden. 

 • Kosten

 • Functies

 • Klantervaringen

Prijs per maand

AFAS SB+ is duurder omdat het een volledig boekhoudprogramma betreft. Dit is heel erg handig maar kost wel wat duurder. Voor € 59,- per maand kun je zelf jouw volledige boekhouding doen.

Voordelen AFAS SB+

 • Bijna alle werkzaamheden zijn te automatiseren
 • Veel extra boekhoudfuncties zoals BTW aangifte
 • Populair bij grote en kleine bedrijven

Nadelen AFAS SB+

 • Iets duurder dan simpele facturatie software waarmee je geen extra functies hebt

4. Gripp

8.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.0

Prijs

7.4

Gebruiksgemak

8.1

Meer 'grip' op je boekhouding en financiële situatie. Dat kan met Gripp! Met Gripp maak je professionele facturen in een handomdraai. Door het te koppelen met een boekhoudsoftware als Exact of Afas krijg je een goed overzicht van zowel inkomende facturen, uitgaande facturen en overie inkomsten en uitgaven. Hiermee kun je gemakkelijk prognoses maken van hoe jouw bedrijf er voor staat en weet je dus precies waar je aan toe bent. Deze inzichten geven je een stukje rust waardoor jij je weer kan focussen op waar jij goed in bent; ondernemen!

Deze Nederlandse organisatie heeft een uitstekende facturatie software ontwikkelt en bieden daarnaast een uitstekende klantenservice!

 • Kosten

 • Functies

 • Klantervaringen

Maandelijkse kosten

Omdat Gripp veel meer biedt dan slechts factureren zijn de kosten ook stuken hoger. Voor de gehele boekhouding suite van Gripp betaal je 110 euro per maand.

Voordelen Gripp

 • Facturatie software die je inzichten geeft in je financiële situatie
 • Ontwerp je factuur hoe jij dat wil
 • Koppeling met alle bekende boekhoudsoftware (Exact/ Twinfield, Releesee, Afas)

Nadelen Gripp

 • Als je het alleen gebruikt voor factuur maken zijn er goedkopere programma's
 • Software is even wennen in het begin

5. Rompslomp.nl

factuur maken

8.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

8.1

Prijs

9.8

Gebruiksgemak

8.6

Werp eens een blik op je huidige administratie. Is dit een zooitje? Dan is Rompslomp.nl er om jou te helpen. Van een factuur maken tot rittenregistratie of zelf het doen van je BTW aangifte; Rompslomp.nl biedt altijd een juiste en gebruiksvriendelijke oplossing.

Echter hebben we vooral gekeken naar de facturatie mogelijkheden. Alles wat je mag verwachten zit er in. In een paar klikken heb je een factuur opgemaakt met je eigen logo en kleuren waarna deze vervolgens automatisch wordt verstuurd naar je klant middels een PDF.

Wil je elke maand hetzelfde bedrag in rekening brengen? Dan zet je de periodieke facturen optie aan. Heeft een klant nog niet betaald binnen de betalingstermijn die jij hebt opgegeven? Dan kun je met een simpele klik een betalingsherinnering versturen!

 • Kosten

 • Functies

 • Klantervaringen

Prijs

Als je onbeperkt wil factureren kan dat geheel gratis! Enige nadeel is dat je e facturen niet automatisch kunt mailen vanuit Rompslomp. Wil je dit wel? Dan betaal je slechts 5,75 euro per maand.

Voordelen Rompslomp.nl

 • Makkelijk in gebruik
 • Ook te gebruiken voor rittenregistratie
 • Een van de goedkoopste factuur programma's

Nadelen Rompslomp.nl

 • Niet geschikt om BTW aangifte mee te doen
 • Beperkte support

Veelgestelde vragen

Heb jij geen tijd of zin om alles door te lezen? Dat snappen wij best. Top-x doet er alles aan om jou verder te helpen. Om je snel op weg te helpen hebben we de meest veelgestelde vragen op een rijtje gezet. Staat jou vraag er nog niet tussen? Laat het ons weten!

Hoeveel soorten beste facturatie software hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan factuur softwares getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de factuur software op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste factuur software is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores. Bekijk hier direct de beste koop!

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste opties zijn.

Wat kost een factuurprogramma?

De meest simpele factuur programma's beginnen bij ongeveer 10 euro per maand. Facturatie software die ook boekhouding functies aanbieden kosten vaak minimaal 20 euro.

Is er ook gratis facturatie software?

Er zijn programma's waarmee je gratis facturen kunt opmaken. Vaak zijn de mogelijkheden hierin heel beperkt. Zo kun je niet facturen onbeperkt versturen of is er helemaal geen functie om deze automatisch te versturen en te koppelen met je bank.

Over de auteur

Puck

Mijn naam is Puck en naast mijn studie Communicatie- en Informatiewetenschappen schrijf ik regelmatig voor Top-X en andere websites. Ik vind het erg leuk om mezelf vast te bijten in een onderwerp en de informatie zo duidelijk mogelijk aan de lezers te communiceren. Mocht je vragen hebben voor mij, aarzel dan niet om contact op te nemen.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>