Laatste update: december 2022

Door: Sam

Best Geteste Energiemeter

Hillar energiemeter

Hillar energiemeter

Wat is de beste energiemeter van 2022? Wij van Top-X hebben het uitgezocht. Na tientallen energiemeters met elkaar vergeleken te hebben kunnen wij concluderen dat de Hillar energiemeter de beste optie van dit moment is. Zo beschikt deze energiemeter over een zeer goede kwaliteit en accurate meting.

Verder kun je de Hillar energiemeter aanschaffen voor België en Nederland. Het display geeft duidelijk weer hoeveel energie er verbruikt is. Ook zijn er 7 verschillende standen welke gemakkelijk ingesteld kunnen worden en is hij waterdicht. Hierdoor is hij ook geschikt voor buiten.

Meer weten over deze beste energiemeter? Klik dan gauw op de onderstaande button!

Wil jij graag een beter inzicht krijgen in wat jouw elektronische apparaten eigenlijk verbruiken? Dan is een energiemeter iets wat jij nodig hebt. Met een energiemeter kun jij namelijk een zeer goed inzicht verkrijgen in het energieverbruik van allerlei appraten. Deze verbruiken namelijk ook zonder dat zij aanstaan vaak meer energie dan je denkt.

Met een energiemeter kom je er gemakkelijk achter welke apparaten grootverbruikers zijn en welke apparaten vrij weinig energie verbruiken. Er worden daarom ook veel verschillende soorten energiemeters aangeboden. Hierdoor kan het lastig zijn om de beste optie in huis te halen. Gelukkig ben je terecht gekomen bij ons artikel.

Wij van Top-X hebben namelijk tientallen energiemeters met elkaar vergeleken in onze ultieme beste energiemeter test. Hierbij hebben wij iedere energiemeter op enkele belangrijke criteria getest. In dit artikel ontdek je daarom onze top 5 beste energiemeters en de belangrijkste criteria waar je op moet letten bij het aanschaffen van een goede energiemeter.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

19

Producten getest

10

Uur onderzoek gedaan

41

 Ervaringen gecheckt

11

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Energiemeters

Hillar energiemeter

Beste koop energiemeter
1. Hillar energiemeter

Elektriciteitmeter NL Twenty4Seven

Beste energiemeter inclusief ebook
2. Elektriciteitmeter NL Twenty4Seven

EcoSavers Energie Meter Mini

Beste goedkope energiemeter
3. EcoSavers Energie Meter Mini

Energiekostenmeter – KWh meter

Beste nauwkeurige energiemeter
4. Energiekostenmeter – KWh meter

Dulsan Energiemeter

Beste premium energiemeter
5. Dulsan Energiemeter


Top 10 Beste Energiemeters

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste energiemeters! Deze Top 10 doet zeker niet onder van de producten uit onze lijst. Het is wel altijd handig om het door te nemen om alle opties goed te bekijken.


Misschien ook interessant:

Waar moet je op letten bij het kopen van een energiemeter?

Wil jij een energiemeter kopen, maar weet je niet zo goed wat de belangrijkste aandachtspunten zijn? Geen zorgen, wij van Top-X hebben de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rijtje gezet. Het kan namelijk best lastig zijn om de beste energiemeter in huis te halen. 

Niet alle energiemeters beschikken namelijk over dezelfde kwaliteit. Om die reden hebben wij de belangrijkste criteria voor het aanschaffen van een goede energiemeter voor je op een rijtje gezet. Onderstaande criteria zijn namelijk ook getest in de beste energiemeter volgens de consumentenbond test.

Binnen- of buitengebruik

Allereerst kun je letten op energiemeters geschikt voor binnen- en buitengebruik. Zo zijn niet alle energiemeters geschikt voor buitengebruik omdat zij niet waterdicht en weerbestendig zijn. Het is daarom belangrijk dat je vooraf goed nadenkt over waar jij de energiemeter allemaal wilt gebruiken.

In de product omschrijving van een energiemeter kun je vaak terugvinden of het model alleen geschikt is voor binnen of ook geschikt is voor buitengebruik. In onze top 5 hebben wij energiemeters voor binnen en buiten opgenomen.

Functionaliteiten

Ook kun je letten op de functionaliteiten van een energiemeter. Zo hebben sommige energiemeters een maximaal verbruik dat zij kunnen meten en beschikken andere modellen weer over een handig display of compatibel app. 

Afhankelijk van wat jij fijne functionaliteiten vind is een bepaalde optie daarom het beste. Je kunt de functies van een energiemeter vrijwel altijd terugvinden in de product omschrijving van het model. In onze top 5 hebben wij allerlei verschillende soorten energiemeters opgenomen welke beschikken over verschillende functies.

Display

Ook het display is een belangrijke criteria om rekening mee te houden. Zo zijn sommige displays zeer uitgebreid terwijl andere displays alleen het verbruik weergeven. Naast het verbruik over een bepaalde tijdsbestek zijn er namelijk ook nog ontzettend veel andere handige gegevens welke ingezien kunnen worden.

Zo geven sommige displays weer wanneer het piekverbruik gemeten is en kunnen sommige energieverbruikers zelfs afgelezen worden via een app. Hierin kun jij ontzettend veel handige gegevens bekijken welke gemeten zijn door het apparaat.


Wat zijn de beste energiemeters?

In verband met de stijgende energiekosten kregen wij vaak de vraag: ''Welke energiemeter is het beste?''. Om het antwoord op deze vraag te vinden hebben wij tientallen energiemeters met elkaar vergeleken in onze ultieme beste energiemeter test. Hieronder ontdek je de 5 beste energiemeters aan de hand van de testresultaten uit onze test.

Om de keuze voor jou nog makkelijker te maken, hebben wij iedere energiemeter voorzien van een korte product omschrijving. Hierbij hebben wij ook de voor- en nadelen van ieder model handig voor je op en rijtje gezet. De eindbeoordeling hebben wij gebaseerd op onze beste energiemeter test en reviews van andere consumenten.

1. Hillar energiemeter

Hillar energiemeter

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

Uit onze test is gebleken dat de Hillar energiemeter de beste energiemeter van dit moment is. Deze energiemeter beschikt namelijk over zeer accurate metingen waardoor jij een nauwkeurig inzicht kunt verkrijgen in het verbruik van jouw elektronische apparaten.

De Hillar energiemeter kan in twee varianten worden aangeschaft, namelijk een die geschikt is in Nederland en een die geschikt is in België. Verder is hij waterdicht en kun je hem dus zowel binnen als buiten gebruiken. De ingebouwde slimme geheugenchip zorgt er voor dat meetwaarden en meetinstellingen bewaard blijven.

Je kunt de Hillar energiemeter dus uit het stopcontact halen en er later weer in doen terwijl hij de gemeten waarden opgeslagen houdt. Verder heeft Hillar een 100% tevredenheidsgarantie waardoor jij het apparaat gemakkelijk kunt retourneren wanneer je er niet tevreden mee bent.

Voordelen Hillar energiemeter

 • Beschikt over een slimme geheugen chip die gemeten waarden opslaat
 • Beschikt over een zeer nauwkeurige meting
 • Waterbestendig
 • Dit model beschikt over 7 parameter weergaven

Nadelen Hillar energiemeter

 • Handleiding is alleen in het Engels

2. Elektriciteitmeter NL Twenty4Seven

Elektriciteitmeter NL Twenty4Seven

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Op de tweede plaats hebben wij de Elektriciteitmeter NL Twenty4Seven geplaatst in onze top 5. Deze energiemeter kan ook in de varianten geschikt voor België en Nederland aangeschaft worden. Verder wordt deze energiemeter geleverd met een duidelijke en handige Nederlandse handleiding.

De Elektriciteitmeter NL Twenty4Seven heeft een vermogen van maximaal 16A en een voltage van 230V. De Elektriciteitmeter NL Twenty4Seven beschikt over slechts één stand waarin je gemakkelijk kunt zien hoeveel een bepaald elektronisch apparaat verbruikt. 

Verder is de Elektriciteitmeter NL Twenty4Seven van duurzaam materiaal gemaakt waardoor hij ontzettend lang mee gaat. Ook bij deze energiemeter wordt een 100% tevredenheidsgarantie gegarandeerd. Meer weten over deze goede energiemeter? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen Elektriciteitmeter NL Twenty4Seven

 • Dit model is gemakkelijk te monteren
 • Beschikt over een zeer nauwkeurige meting
 • In zowel Nederlandse als Belgische variant te verkrijgen
 • Inclusief handige Nederlandstalige handleiding

Nadelen Elektriciteitmeter NL Twenty4Seven

 • De kosten van deze energiemeter liggen wat hoger

3. EcoSavers Energie Meter Mini

EcoSavers Energie Meter Mini

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Op de derde plaats hebben wij de EcoSavers Energie Meter Mini geplaatst. Deze energiemeter is de beste optie wanneer je op zoek bent naar een mini model. Zo is deze energiemeter een stuk kleiner dan gelijksoortige energiemeters en geeft hij alleen de belangrijkste gegevens weer.

Je kunt namelijk van het display direct het totaal aantal verbruikte Kwh aflezen. Verder kun je ook dit model weer in Nederlandse en Belgische variant aanschaffen. De EcoSavers Energie Meter Mini is zeer scherp geprijsd en heeft een nauwkeurigheid van +/- 2%.

Andere voordelen van de EcoSavers Energie Meter Mini zijn onder andere het gebruiksgemak van dit model en de kunststof behuizing waardoor hij super licht is. Je kunt deze energiemeter gemakkelijk achter een bank of bed plaatsen dankzij het lichtte gewicht van dit model.

Voordelen EcoSavers Energie Meter Mini

 • Zeer compacte energiemeter
 • Beschikt over het GS keurmerk
 • Duidelijk display dat weergeeft wat belangrijk is
 • Zeer nauwkeurige metingen

Nadelen EcoSavers Energie Meter Mini

 • Het display geeft geen extra gegevens weer

4. Energiekostenmeter – KWh meter

Energiekostenmeter – KWh meter

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Ben jij op zoek naar een energiemeter welke duidelijk weergeeft hoeveel jij verbruikt hebt en hoeveel dat gekost heeft? Dan is de Energiekostenmeter – KWh meter een zeer goede optie voor jou. Deze merkloze energiemeter is namelijk zeer goedkoop, maar doet precies wat jij van hem verwacht.

De Energiekostenmeter – KWh meter heeft 7 verschillende instellingen en is eenvoudig te installeren. Verder krijg je zo gemakkelijk inzicht in jouw stroomverbruik en rekent hij het stroomverbruik per cent uit. De hoge kwaliteit zorgt er tevens voor dat hij nauwkeurige metingen maakt en ontzettend lang mee gaat.

Verder werkt de Energiekostenmeter – KWh meter milieuvriendelijk en heeft hij een zeer groot bereik. Wil je meer weten over deze goede energiemeter? Klik dan op de bovenstaande button en ontdek gelijk de laagste prijs van dit moment.

Voordelen Energiekostenmeter – KWh meter

 • Beschikt over 7 verschillende instellingen
 • Wordt geleverd inclusief handige handleiding
 • De prijs-/kwaliteitsverhouding van deze energiemeter is top

Nadelen Energiekostenmeter – KWh meter

 • Het display is niet verlicht

5. Dulsan Energiemeter

Dulsan Energiemeter

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Als laatste hebben wij de Dulsan Energiemeter opgenomen in onze top 5.Deze energiemeter beschikt namelijk over meerdere functies en heeft een handig display. Het nadeel is dat je voor dit model wel wat meer ontvangt. Hiervoor ontvang je dan wel een energiemeter die zeer nauwkeurige metingen doet.

De 7 verschillende instellingen zorgen er voor dat jij het apparaat zeer nauwkeurig kunt instellen. Zo berekent hij het stroomverbruik per cent uit en krijg jij zo een zeer duidelijk inzicht in jouw stroomverbruik. Verder is hij gemaakt van een zeer hoge kwaliteit en is hij ook zeer milieuvriendelijk.

De behuizing van de Dulsan Energiemeter is gemaakt van kunststof waardoor het model zeer licht is. Ook is hij vrij compact waardoor jij hem gemakkelijk op lastige plekken kunt monteren.

Voordelen Dulsan Energiemeter

 • Beschikt over 7 verschillende instellingen
 • Hoge kwaliteit
 • Deze energiemeter gaat ontzettend lang mee

Nadelen Dulsan Energiemeter

 • Je betaald wat meer voor dit model

Hoeveel soorten energiemeters hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 energiemeters getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de energiemeters op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste energiemeters zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Let Op: Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP