Laatste update: Juni 2021

Door: Mitchell

Best Geteste Elektrische Step

EasyGO X1-PRO Elektrische opvouwbare step

5/5

Als je op zoek bent naar een slimme en efficiënte manier om te reizen is de splinternieuwe EasyGO X1-PRO iets voor jou. Breng de EasyGO X1-PRO met de krachtige 350W motor moeiteloos naar snelheden tot max. 25 km/u of gebruik de handige Cruise Control functie. Dankzij de hoge kwaliteit LG 18650 lithium-ion batterij heb je een bereik tot 30-35 (±5KM) kilometer op een volle batterij.

Je ziet hem steeds vaker in het straatbeeld, de elektrische step. Steppen is immers een heerlijke manier om je ontspannen voort te bewegen in de buitenlucht, zonder er al te veel moeite voor te hoeven doen. Niet zo verwonderlijk dus dat de e-step aan een opmars bezig is en wordt gezien als hét toekomstige, groene vervoermiddel om kleine afstanden te overbruggen.

Wat is een elektrische step eigenlijk?

Vroeger was de step gewoon een stuk speelgoed voor kinderen. De huidige e-step wordt echter steeds meer gebruikt als alternatief vervoer voor volwassenen. Want een e-step, oftewel een step met motor, is een eigentijds vervoermiddel dat goedkoop, milieuvriendelijk en leuk tegelijk is.

Daarom worden e-steps dan ook steeds populairder. Steppen is een oude trend die herleeft. Al is de step zelf in de afgelopen jaren steeds verder ontwikkeld qua stijl en prestaties. Zo zijn de meeste modellen tegenwoordig makkelijk op te vouwen en mee te nemen en ook het rijcomfort is sterk verbeterd.

De voordelen van een elektrische step

Een e-step heeft legio voordelen. Je navigeert snel en wendbaar door het drukke verkeer, terwijl het tegelijk een bijdrage aan het milieu levert door files te vermijden en CO2-uitstoot te verminderen.

Daarbij is hij perfect te combineren met het openbaar vervoer zodat je dat vervelende laatste stuk niet meer hoeft te lopen. Want doordat je e-step compact en opvouwbaar is, neem je hem makkelijk mee in de trein, tram of bus, om vervolgens moeiteloos naar je eindbestemming te zoeven.

Daar aangekomen klap je de step in en berg je hem op tot je weer teruggaat. Bovendien is een elektrische step ook nog eens voordelig in gebruik: stroom is immers goedkoper dan brandstof! En voor een paar honderd euro heb je al een fraaie, geavanceerde step.

Een step voor elk doel

Er zijn diverse soorten steps verkrijgbaar op de Nederlandse markt, waarbij elk type aan andere eisen en behoeftes voldoet. Want het maakt nogal een verschil of je er mee door de stad wilt crossen, of dat je hem inzet als een alternatief vervoersmiddel naar je werk.

Of je kiest ervoor om sportieve redenen: na een lange dag binnen zitten, wil je lekker in beweging zijn in de buitenlucht. Wil je een elektrische step kopen, dan is het zinvol vooraf even stil te staan wat je met je step wilt doen en welke verwachtingen op je verlanglijstje staan qua formaat, stijl, snelheid en comfort. 

Specificaties elektrische step

Bij de aankoop van een e-step stel je specifieke eisen aan stijl en functionaliteit, want er zijn grote verschillen in de verkrijgbare types en modellen. Bedenk of je de e-step wilt gebruiken om snel van a naar b te gaan of dat het je gaat om sportieve doeleinden.

Daarnaast hebben e-steps de laatste jaren een grote ontwikkeling doorgemaakt qua ontwerp, prestaties en functionaliteit. Zaken waarop je moet letten bij de aanschaf van een e-step. Zoals bedieningsgemak en comfort, gewicht, snelheid, formaat en vouwsysteem, maximaal belastbaar gewicht, kwaliteit van de accu, remsysteem, vering, verlichting, bijgeleverde accessoires en de prijs natuurlijk.

 

De beste geteste elektrische steps op de markt

De verschillen in de diverse soorten steps zijn groot. Wil je een voor jou geschikte e-step kopen, let dan vooral op die specificaties en bekijk vooraf de beschrijving van de best geteste elektrische step. Daarbij is het ook raadzaam om de elektrische step review te lezen, en te zien wat mensen melden over hun elektrische step ervaringen.

De beste koop van een elektrische step is uiteraard die e-step, die aansluit bij jouw wensen en verwachtingen. Daarvoor bekijk je het beste een onafhankelijk elektrische step test. Ook de overweging om de beste elektrische step met zadel of zonder te kiezen speelt een belangrijke rol in je beslissing. Dus kijk goed naar wat bij jou past. Een elektrische step aanbieding hoeft voor jou niet altijd de beste keuze te zijn. Ook de bevindingen van de beste elektrische step consumentenbond voor 2020 bieden goede aanwijzingen. In de meest recente test voor de beste elektrische step 2020 komt de Wind-Goo als beste uit de test.


Product

1. EasyGO Opvouwbare Elektrische Step

4.5/5

2. Razor electric E300S grijs

4/5

3. EasyGO B3 Elektrische step

4/5

4. InnovaGoods Pro Opvouwbare Elektrische Scooter 7800

4/5

5.Xiaomi Mi M365 Pro Electrische Step voor volwassenen

4/5

1. EasyGO Opvouwbare Elektrische Step

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Design 78%

De EasyGo van het merk Wind-Goo is een e-step die veel te bieden heeft. Eenvoudig te bedienen, terwijl op het LCD scherm alle informatie af te lezen is, zoals rijstand, snelheid en batterijniveau. Dit type haalt tot 25 km per uur en bezit tevens een cruise-control functie.

Hij heeft een bereik tot ca. 25 kilometer op een volle accu, terwijl de schokdemping voor optimaal rijcomfort zorgt. De e-step is uitgerust met elektronisch antiblokkeersysteem voor een veilige remweg, en door het ‘one touch’-inklapsysteem is dit model makkelijk in te klappen en mee te nemen.

Bekijk EasyGO direct op Bol.com

Voordelen EasyGO Opvouwbare Elektrische Step

 • Grote wielen, 
 • Anti-slip banden
 • Goed remsysteem,
 • Lichtgewicht – 12 kg 
 • Makkelijk te vervoeren.

Nadelen EasyGO Opvouwbare Elektrische Step

 • Snelheid niet altijd optimaal
 • Actieradius minder dan aangegeven 
 • Lange levertijd.

2. Razor electric E300S grijs

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Design 78%

De Razor E300S e-step is dankzij het sterke frame en gebruikte materiaal niet alleen geschikt voor kinderen, maar met een maximum draaggewicht van 100 kg ook ideaal voor volwassen.

Het model is voorzien van luchtbanden voor extra comfort, en door het meegeleverde zitje kun je er ook op zitten. Deze e-step haalt een snelheid tot ca. 24km per uur. De actieradius bedraagt 10 tot 20 km, wat ca. 40 minuten rijplezier met een volle accu inhoudt.

Bekijk Razor Electric op Bol.com

Voordelen Razor electric E300S grijs

 • Stevig frame, grote voetplaat en een leuk ontwerp
 • Goede kwaliteit

Nadelen Razor electric E300S grijs

 • Het zadel/zitje voelt hard aan
 • De accu is snel leeg 
 • lange oplaadtijd 
 • Relatief zwaar: 25,7 kg

3. EasyGO B3 Elektrische step met zadel voor volwassenen

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 84%
Design 84%

Dit type opvouwbare e-step van Wind-Goo is uitgerust met een verstelbaar zadel. Zonder ketting accelereert de Wind-goo snel en geruisloos. Het stuur kan worden ingeklapt waardoor hij met gemak in de achterbak past.

De EasyGO haalt een snelheid tot 25 km/u bij een bereik van 25 tot 30 kilometer op een volle accu. Het model is gemaakt van een hoogwaardige kwaliteit aluminiumlegering. Het remsysteem bestaat uit mechanische remschijven en de cruise control is te bedienen via het stuur.

Bekijk EasyGO op Bol.com

Voordelen EasyGO B3 Elektrische step met zadel voor volwassenen

 • Comfortabel
 • Makkelijk in gebruik
 • Lange levensduur

Nadelen EasyGO B3 Elektrische step met zadel voor volwassenen

 • Zit niet prettig bij een langere rit

4. InnovaGoods Pro Opvouwbare Elektrische Scooter 7800

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 81%
Design 74%

Het compacte ontwerp van deze innovatieve step, vervaardigd van hoogwaardig aluminium, maakt dit model tot een perfect vervoermiddel om naar je werk of door de stad te crossen. Deze e-step van het merk Innovagoods is licht (14 kg) en opvouwbaar, dus gemakkelijk te vervoeren en op te bergen.

De geschatte actieradius bedraagt 25 km. en de oplaadtijd ca. 2 tot 4 uur. Het model is voorzien van een elektronisch versnellingssysteem en cruise control en haalt een maximale snelheid van 25 km/u. Maximaal belastbaar tot 120 kg.

Bekijk InnovaGoods op Bol.com

Voordelen InnovaGoods Pro Opvouwbare Elektrische Scooter 7800

 • Makkelijk bestuurbaar
 • Licht en makkelijk opvouwbaar
 • Nooit lekke banden
 • Snelle oplaadtijd

Nadelen InnovaGoods Pro Opvouwbare Elektrische Scooter 7800

 • Geen display die de snelheid aangeeft
 • Het stuur voelt niet stabiel

5.Xiaomi Mi M365 Pro Electrische Step voor volwassenen

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Design 90%

Eén van de populairste e-steps van 2020 is de Xiaomi M365 Pro. Dit type beschikt over een actieradius van ruim 30 kilometer, met een snelheid van 25 km/u. De Xiaomi M365 Pro heeft 8,5 inch luchtbanden voor comfortabel rijgenot. Het frame is gemaakt van innovatief, lichtgewicht metaal en is makkelijk inklapbaar.

Bekijk Xiaomi op Bol.com

Voordelen Xiaomi Mi M365 Pro Electrische Step voor volwassenen

 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Snelle acceleratie 
 • Veel accessoires verkrijgbaar

Nadelen Xiaomi Mi M365 Pro Electrische Step voor volwassenen

 • Snel een lekke band
 • Sommige onderdelen moeten vaker vastgezet worden

Conclusie

De e-step geeft je dat ultieme gevoel van vrijheid, terwijl je lekker gezond in beweging bent! Kies dus de beste elektrische step bij jou past, om er eindeloos van te genieten, in de prettige wetenschap dat hij geen belasting vormt voor het milieu. Bovendien vergt hij slechts weinig onderhoud en is goedkoop in gebruik. Kortom: een e-step is een perfecte keuze als je voor een alternatief, groen en gezond vervoermiddel gaat!

Mitchell

Over de productexpert

Mijn naam is Mitchell en sinds een aantal jaren schrijf ik alle artikelen in de categorie vervoer. Dagelijks ben ik bezig met fietsen, brommers en scooters. Heeft mijn dochter weer een lekke fietsband dan ben ik natuurlijk de persoon die haar meer dan graag uit de brand helpt. Ondertussen weet heel de buurt mij te vinden voor het repareren van eigen voertuigen of het advies voor accessoires. Sinds een aantal jaar deel ik mijn kennis ook online, Top-X geeft mij hier de mogelijkheid voor!

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>