Laatste update: april 2022

Door: Sanne

Best Geteste vouwfiets

Beste elektrische step

Xiaomi - Mi Electric Scooter 1S - Opvouwbare Elektrische Step - 250w Motor - 20km/h Top Snelheid - 30km Bereik - 8.5" Luchtgevulde Banden

De strijd was ontzettend spannend, maar uiteindelijk hebben wij toch een duidelijke winnaar kunnen kiezen. In dit geval is dat de Xiaomi - Mi Electric Scooter 1S! Deze is verkozen tot beste E-step van 2022 en daarmee ook de beste koop E-step.

De Xiaomi - Mi Electric Scooter 1S is de vervanger van de best verkochte M365 variant. Deze verbeterde versie beschikt nu over verbeterde veiligheidsvoorzieningen en over een Bluetooth-weergavefunctie. Benieuwd naar zijn concurrenten? Lees snel verder!

Je ziet hem steeds vaker in het straatbeeld, de elektrische step. Steppen is immers een heerlijke manier om je ontspannen voort te bewegen in de buitenlucht, zonder er al te veel moeite voor te hoeven doen. Niet zo verwonderlijk dus dat de e-step aan een opmars bezig is en wordt gezien als hét toekomstige, groene vervoermiddel om kleine afstanden te overbruggen.

Vroeger was de step gewoon een stuk speelgoed voor kinderen. De huidige e-step wordt echter steeds meer gebruikt als alternatief vervoer voor volwassenen. Want een e-step, oftewel een step met motor, is een eigentijds vervoermiddel dat goedkoop, milieuvriendelijk en leuk tegelijk is.

Daarom worden e-steps dan ook steeds populairder. Steppen is een oude trend die herleeft. Al is de step zelf in de afgelopen jaren steeds verder ontwikkeld qua stijl en prestaties. Zo zijn de meeste modellen tegenwoordig makkelijk op te vouwen en mee te nemen en ook het rijcomfort is sterk verbeterd.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

14

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

15

 Ervaringen gecheckt

14

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Elektrische Steppen

Beste elektrische step

Beste koop elektrische step
1. Xiaomi - Mi Electric Scooter 1S - Opvouwbare Elektrische Step - 250w Motor - 20km/h Top Snelheid - 30km Bereik - 8.5" Luchtgevulde Banden

Beste elektrische step

Beste elektrische step volwassenen
2. Essential Goods® Elektrische Step - 350W - Zwart - 8,5 Inch Banden - Snelheid 30 km/u

Beste elektrische step

Beste elektrische step kind

3. Xiaomi - Mi Electric Scooter Essential - Opvouwbare Elektrische Step - 250w Motor - 20km/h Top Snelheid - 20km Bereik - 8.5" Luchtgevulde Banden

Beste elektrische step

Beste inklapbare elektrische step
4. SEGWAY Kickscooter E22E

Beste elektrische step

Beste elektrische step onder 300 euro
5. IZINQ PRO250 - Elektrische step - 8.5" (lucht)banden - 2 jaar garantie op lithium 7.8Ah 36V accu - Wit/Oranje

Top 10 beste elektrische steppen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste elektrische steppen, dit zijn direct de meest verkochte elektrische steppen bij onderstaande webshops.


Waar op letten bij het kopen van een elektrische step? 

Bij de aankoop van een e-step stel je specifieke eisen aan stijl en functionaliteit, want er zijn grote verschillen in de verkrijgbare types en modellen. Bedenk of je de e-step wilt gebruiken om snel van a naar b te gaan of dat het je gaat om sportieve doeleinden.

Daarnaast hebben e-steps de laatste jaren een grote ontwikkeling doorgemaakt qua ontwerp, prestaties en functionaliteit. Zaken waarop je moet letten bij de aanschaf van een e-step. Zoals bedieningsgemak en comfort, gewicht, snelheid, formaat en vouwsysteem, maximaal belastbaar gewicht, kwaliteit van de accu, remsysteem, vering, verlichting, bijgeleverde accessoires en de prijs natuurlijk.

De verschillen in de diverse soorten steps zijn groot. Wil je een voor jou geschikte e-step kopen, let dan vooral op die specificaties en bekijk vooraf de beschrijving van de best geteste elektrische step. Daarbij is het ook raadzaam om de elektrische step review te lezen, en te zien wat mensen melden over hun elektrische step ervaringen.

De beste koop van een elektrische step is uiteraard die e-step, die aansluit bij jouw wensen en verwachtingen. Daarvoor bekijk je het beste een onafhankelijk elektrische step test. Ook de overweging om de beste elektrische step met zadel of zonder te kiezen speelt een belangrijke rol in je beslissing. Dus kijk goed naar wat bij jou past. Een elektrische step aanbieding hoeft voor jou niet altijd de beste keuze te zijn. 

Criteria waar wij in ons onderzoek naar hebben gekeken vindt je hieronder. Vervolgens hebben wij aan de hand van ons onderzoek een top 5 opgesteld. Deze elektrische stepjes hebben wij aan de hand van onze criteria een beoordeling gegeven. Bekijk onze criteria hieronder want zo voorkom jij een miskoop!

Snelheid

Allereerst is het belangrijk om naar de snelheid van de step te kijken. De meeste elektrische steppen hebben een gemiddelde snelheid van 20 kilometer per uur. Sommige stepjes hebben echter een veel grotere of lagere snelheid. Het is daarom belangrijk om goed te kijken naar de snelheid van de step die jij wilt aanschaffen.

Vaak wordt er in de beschrijving aangegeven wat de maximale snelheid is van een elektrische step. In het algemeen geldt dat deze stepjes vaak minder hard gaan omdat de snelheid afhankelijk is van de wind en het gewicht op de step. Ga er dus van uit dat de aangegeven snelheid, de snelheid is in ideale omstandigheden.

Formaat en gewicht

Het formaat en gewicht is ook belangrijk om naar te kijken. In de beschrijving van de stepjes is vaak te zien hoe groot deze zijn en hoe zwaar zij zijn. Dit is handig om te weten als je hem bijvoorbeeld wilt opbergen.

Kwaliteit van de accu

De kwaliteit van de accu is ook een belangrijk puntje om naar te kijken. Hoe beter de accu is hoe langer de step kan rijden. Meestal hebben elektrische stepjes een bereik dat ligt tussen de 20 en 30 kilometer. Soms hebben stepjes zelfs een bereik tot 40 en 50 kilometer. Het is dus goed om vooraf na te gaan hoe groot de accu is en hoe groot het bereik is dat de elektrische stepjes kunnen bereiken. 


Wat is de beste elektrische step van 2022? 

Om antwoord te geven op de vraag: Wat is de beste elektrische step van 2022? Hebben wij een duidelijk beeld kunnen krijgen uit ons onderzoek. Uit de beste elektrische step test hebben wij 5 stepjes geselecteerd waarvan wij vinden dat deze de beste keuze zijn.

Bij onze test hebben wij dezelfde criteria getest als de consumentenbond. Zo ben jij er zeker van dat je alleen maar uit de beste stepjes kiest. Benieuwd naar onze top 5? Lees snel verder!

1. Xiaomi - Mi Electric Scooter 1S - Opvouwbare Elektrische Step - 250w Motor - 20km/h Top Snelheid - 30km Bereik - 8.5" Luchtgevulde Banden

Beste elektrische step

9.5

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Eén van de populairste e-steps van het moment is de XIAOMI - Mi Electric Scooter 1S. Dit type beschikt over een actieradius van ruim 30 kilometer, met een snelheid van 30 km/u. De Xiaomi Mi Electric Scooter heeft 8,5 inch luchtbanden voor comfortabel rijgenot.

Het frame is gemaakt van innovatief, lichtgewicht metaal en is makkelijk inklapbaar. Ook beschikt de step over een Bluetooth-weergavefunctie en verbeterde veiligheidsvoorzieningen. De step beschikt over een krachtige 250Watt borstel loze motor.

Bekijk Xiaomi op Bol.com

Voordelen Xiaomi - Mi Electric Scooter 1S 

 • Trekt snel op
 • Goede kwaliteit
 • Goede prijs

Nadelen Xiaomi - Mi Electric Scooter 1S 

 • 20 kilometer per uur kan traag voelen

2. Essential Goods® Elektrische Step - 350W - Zwart - 8,5 Inch Banden - Snelheid 30 km/u

Beste elektrische step

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Op zoek naar een gangbare step voor jouw kind? De Essential Goods Elektrische Step heeft een motor van 350W en 8,5 Inch banden. De maximum snelheid ligt op 30 km/u en hij heeft een actieradius van wel 40 kilometer. Ook beschikt de step over een anti diefstal functie.

Door de grote banden rijdt je gemakkelijk over de weg en voelt dit comfortabel aan. De step wordt geleverd met oplader, inbussleutel, 4 schroeven en een gebruiksaanwijzing. 

Benieuwd naar de prijs van dit product? Klik hier!

Voordelen Essential Goods® Elektrische Step

 • Rijdt soepel
 • Goedekwaliteit
 • Lange actieradius

Nadelen Essential Goods® Elektrische Step

 • Opladen duurt langer

3. Xiaomi - Mi Electric Scooter Essential - Opvouwbare Elektrische Step - 250w Motor - 20km/h Top Snelheid - 20km Bereik - 8.5" Luchtgevulde Banden

Beste elektrische step

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op zoek naar de beste opvouwbare elektrische step? De Xiaomi - Mi Electric Scooter Essential is er eentje die hoog op ons lijstje staat. Door de 250 watt moter, 20 k/m per uur top snelheid en 20 km actieradius is deze scooter perfect voor kinderen en volwassenen. De step is gemakkelijk af te stellen en heeft 8,5 inch luchtgevulde banden.

De step heeft een maximale belastbaarheid tot 100 kg en een stuurhoogte afstelbaar tussen 100 en 108 cm. De aanbevolen leeftijd voor de step is 16-50 jaar. De step wordt geleverd met oplader en Nederlandse gebruiksaanwijzing. 

Voor meer informatie over deze step, klik hier!

Voordelen Xiaomi - Mi Electric Scooter Essential

 • Trekt snel op
 • Gebruiksvriendelijk
 • Goede prijs-/kwaliteit verhouding

Nadelen Xiaomi - Mi Electric Scooter Essential

 • Kortere actieradius

4. SEGWAY Kickscooter E22E

Beste elektrische step

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

De SEGWAY Kickscooter E22E heeft een maximale snelheid van 20 kilometer per uur en een actieradius van 22 kilometer. Ook beschikt deze step over schokabsorberende, lekvrije banden. De step brengt je op een comfortabele manier van punt A naar punt B.

Tijdens het steppen kan je informatie aflezen zoals de snelheid en batterijstatus op het display in het stuur. Daarnaast is er ook een app op je smartphone waar je door middel van bluetooth met je step kan verbinden. De step heeft aan de voor, zij en achterkant reflectoren zitten en beschikt over een handige voet-, en handrem.

Voordelen SEGWAY Kickscooter E22E

 • Gebruiksvriendelijk
 • Lichtgewicht
 • Mooi design

Nadelen SEGWAY Kickscooter E22E

 • Enigszins prijzig

5. IZINQ PRO250 - Elektrische step - 8.5" (lucht)banden - 2 jaar garantie op lithium 7.8Ah 36V accu - Wit/Oranje

Beste elektrische step

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Op zoek naar een goedkope elektrische step? De IZINQ PRO250 is een step uit het goedkopere segment die wel beschikt over enkele handige tools. Zo heeft deze step een actieradius van 30 kilometer en een top snelheid dat ligt tussen de 25 en 30 kilometer per uur. De step is voorzien van een dubbel remsysteem voor extra veiligheid.

De 36V accu zorgt er voor dat de step toch een grote afstand op een goede snelheid kan overbruggen. Zo is het dus ook met deze step gewoon mogelijk om naar de sportschool of winkel te gaan. De step weegt slechts 12 kilogram en heeft een belastbaarheid van wel 100 kg.

Benieuwd naar deze step? Klik dan hier!

Voordelen IZINQ PRO250 - Elektrische step 

 • Goede kwaliteit
 • Gemakkelijk in gebruik
 • Erg goedkoop

Nadelen IZINQ PRO250 - Elektrische step 

 • Actieradius niet heel lang

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel elektrische steppen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten elektrische steppen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de elektrische step op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste elektrische steppen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Exclusieve deals, aanbiedingen en tips ontvangen? 

 Laat je e-mail achter en sluit je aan bij meer dan 5.000 andere 

>