fbpx

Publicatie datum: 18 januari, 2023

Laatste update: 17 november, 2023

Door: Sanne

Beste Elektrische Scooter

beste escooter

IVA E-GO S4 MATZWART

De IVA E-GO S4 MATZWART is als beste uit onze elektrische scooter onderzoek gekomen. Geen enkele e-scooter kwam zo goed naar voren bij ons als dit model. Zo heeft hij een sterke bosch onderhoudsvrije motor, een uitstekende prijs / kwaliteitsverhouding, heeft hij een uitneembare accu en scoort hij goed op het gebied van comfort. Verder is deze scooter een echte blikvanger en beschikt hij over 'keyless driving' waardoor je ook zonder sleutel kunt rijden. Ook heeft deze S4 een alarm en een EBS remsysteem.  In de ANWB E-scootertest 2022 kwam dit model ook als beste naar voren. De actieradius is 72KM op 1 accu, geen een andere elektrische scooter weet dit te presteren. Meer info over deze scooter ontvangen? Klik op de button hieronder!

Wat is de beste elektrische scooter? Opzoek naar een milieuvriendelijk alternatief voor de auto? Dan kun je het beste een elektrische scooter kopen. De elektrische scooter is ideaal als vervoermiddel naar werk of voor recreatief gebruik. Met een e-scooter hoef je nooit meer olie te verversen of te tanken, en heb je geen stinkende en vervuilende uitlaatgassen. De scooter rijdt simpelweg op elektriciteit. Sluit de accu van de scooter eenvoudig na lang gebruik aan op je stopcontact en de motor kan er vervolgens weer uren tegen aan. De scooters zijn ideaal in gebruik en vergen weinig onderhoud. Pomp de banden op zijn tijd op en verder heb je er nauwelijks omkijken naar.

De e-scooters worden steeds populairder, en wint met name veel populariteit in binnensteden. De scooters zijn behendig en eenvoudig te parkeren. Je hoeft dus geen uren te zoeken naar een parkeerplek in de stad. Tegenwoordig zijn er tal van verschillende modellen op de markt, met vele verschillende functies. Elk exemplaar biedt zo zijn plus- en minpunten. Als je opzoek naar een elektrische scooter aanbieding en je meer wilt weten over de door ons aanbevolen exemplaren, lees dan het onderstaande artikel en kom meer te weten over de vele voordelen en specificaties van de elektrische scooter.

Omdat er maandelijks nieuwe producten bij komen, zijn wij niet in staat om alle producten of diensten op de markt fysiek te testen. In die gevallen bekijken we de productkenmerken en de reviews en ervaringen van bestaande klanten. Op basis daarvan en onze persoonlijke oordeel, stellen we onze eigen aanbevelingen samen in een top 5. Ook op deze pagina vind je die hier terug.


Top-X doet haar uiterste best om pagina's minimaal 2 x per jaar van een update te voorzien.


Hoe zijn wij te werk gegaan?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke 'testmodus' ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

17

Producten bekeken

7

Uur onderzoek gedaan

17

 Ervaringen gecheckt

3

Panelleden


Top 5 Beste Elektrische Scooters

beste escooter

Beste Koop Elektrische Scooter
1. IVA E-GO S4 MATZWART

Beste Elektrische Scooter 25 km
2. PIAGGIO 1

VOLTS V9 MAX HARLEY ALUMINIUM RIMS ELEKTRISCHE SCOOTER

Beste Elektrische Scooter 2 Personen
3. VOLTS V9 MAX HARLEY ALUMINIUM RIMS ELEKTRISCHE SCOOTER

Escoot.be retro beige *elektrische scooter* 45 km/h - litheum batterij - brommer - scooter

Beste Elektrische Scooter 45 km
4. Escoot.be Retro Elektrische Scooter

Luxiqo Elektrische Scooter - Elektrische Scooter Volwassenen - Elektrische Brommer - Elektrische Step - 45 km/u - 55 km bereik - Rijklaar geleverd

Beste Budget Elektrische Scooter
5. Luxiqo Elektrische Scooter

Top 10 Beste Elektrische Scooters

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire elektrische scooters bij één van de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de top scooters bij deze webshop.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Elektrische Scooter?

Het kopen van een goede elektrische scooter is moeilijk aangezien er zoveel zijn. Het onderscheiden van goede en slechte is daardoor zeer moeilijk. Daarom hebben wij een artikel gemaakt met onze favoriete elektrische scooters van dit moment.

Voordat je een elektrische scooter koopt is het handig om nog een paar dingen door te nemen. Het zijn logische maar wel zeer belangrijke kenmerken. Deze kenmerken zijn cruciaal voor een goede aankoop. Als je deze kenmerken meeneemt in het koopproces is de kans op een miskoop heel erg klein.

Capaciteit Accu

 Bekijk altijd goed hoeveel capaciteit de accu heeft van de scooter. De meeste scooters zijn uitgerust met een duurzame en verwijderbare lithium-ion-accu. Deze accu’s kun je eenvoudig thuis opladen in een normaal stopcontact. Let erop hoeveel vermogen de accu heeft (Volt) en hoe lang het duurt om de accu op te laden. Wil je liever een scooter die lange afstanden kan afleggen? Bekijk dan een model met een zeer krachtige accu of waarbij een extra accu geplaatst kan worden. 

Veiligheidsvoorzieningen

Kijk daarnaast of de scooter voldoende uitgerust is met belangrijke veiligheidsvoorzieningen, zoals heldere verlichting en een alarmsysteem. Hiermee voorkom je dat je scooter minder snel gestolen wordt en kan je veilig de weg op gaan. Dit is dus altijd goed om van te voren door te nemen.

Budget

Voor de aanschaf van een elektrische scooter moet je rekenen op een budget van ongeveer 1500 tot 2500 euro. De kosten van een e-scooter zijn relatief goedkoop, gezien je na de aanschaf geen kosten meer hebt aan dure benzine of diesel en je weinig onderhoudskosten hebt. Het is dus een duurzame investering waar je vele jaren van zult genieten. 

Onderdelen

Tot slot is het belangrijk om te kijken naar de onderdelen van de elektrische scooter. Elektrische scooters hebben natuurlijk minder onderhoud nodig maar het is goed om hier naar te kijken. Bij sommige scooters kunnen monteurs minder goed bij de onderdelen. Daarbij is het onderhouden van de elektrische scooters duurder.


Wat is de beste Elektrische Scooter van 2023? 

Wat is de beste elektrische scooter van 2023? Op deze vraag gaan we nu antwoord geven!  Wij zijn in vele verschillende soorten elektrische scooters gedoken en op basis hiervan hebben wij een ultieme Top-5 gemaakt. Hier zit voor iederen een geschikte scooter in.

Bij elk product staat een korte review van onze ervaringen. Daarbij zijn er ook nog voordelen en nadelen omschreven van het product. Ben jij benieuwd welke elektrische scooters het beste zijn? Lees dan gauw verder!

1.  IVA E-GO S4 MATZWART

beste escooter

#1

Eindbeoordeling

Functionaliteiten


Prijs / kwaliteit

Design

Ben jij op zoek naar de best elektrische scooter van dit moment? Dan is de IVA E-GO S4 MATZWART wat voor jou! Dit is de beste koop elektrische scooter van dit moment!

Zo scoort deze scooter goed op verschillende criteria. Hij heeft bijvoorbeeld een ontzettend goede prijs / kwaliteit, een sterke BOSCH motor die geheel onderhoudsvrij is en een uitneembare batterij. Hierdoor kun je de accu gemakkelijk en snel opladen na het gebruiken.

Deze uitneembare accu is volledig opgeladen binnen 4 tot 6 uur en heeft een levensduur van maar liefst 800 laadcycli. Verder heeft deze scooter een actieradius van 80 kilometer bij het 25 km model en 60 km bij het 45 km model.  Overigens kun je er ook voor kiezen dit uit te breiden  door een tweede accu aan te schaffen.

Een andere unieke functie van deze scooter is de 'keyless driving' functionaliteit. Zoals de naam al doet vermoeden zorgt deze functionaliteit ervoor dat je de scooter op afstand aan kunt zetten. 

Kortom een zeer goede scooter die meerdere "premium" opties bevat terwijl de prijs een stuk lager is dan vergelijkbare modellen. Benieuwd naar de beste prijs van dit model? Klik dan hier!

Voordelen IVA E-GO S4 MATZWART

 • In 25km en 45km uitvoering 
 • Dubbele accu functie
 • Mooi design

Nadelen IVA E-GO S4 MATZWART

 • Geen

2. PIAGGIO 1

#2

Eindbeoordeling

Design

Functionaliteiten

Prijs / kwaliteit

Op nummer twee van onze lijst met beste elektrische scooters vinden we de PIAGGIO 1. Het merk Piaggio is een bekende speler binnen de wereld van scooters, denk bijvoorbeeld aan de PIAGGIO Zip. Gelukkig voor elektrische scooter rijders heeft Piaggio sindskort ook een elektrische scooter. 

De Piaggio 1 is namelijk de eerste en enigste e-scooter van Piaggio. Deze elektrische scooter is verkrijgbaar in zowel de 25km/u als 45km/u versie, beschikt over een uitneembare accu en biedt royale opbergruimte onder het zadel. In deze laadruimte past een volledige jethelm, hierdoor kun je helm keurig opbergen in je scooter.

Wat we verder tof vinden aan deze scooter is het 5,5-inch digitale LCD-kleurenscherm. Dit geeft een zeer futuristisch beeld en ziet er gewoon super vet uit. Op dit display zie je in 1 oogopslag je snelheid, hoeveel batterij er nog over is en hoeveel KM je nog kunt rijden (actieradius).

Kortom, met dit model haal je een ware topper in huis. Enige nadeel van dit model is de prijs, die is namelijk aan de hoge kant. 

Voordelen PIAGGIO 1

 • Gemaakt door het bekende scootermerk Piaggio
 • Verkrijgbaar in 24km/u en 45km/u versie
 • Veel opbergruimte
 • Scherp en helde 5,5 inch LCD scherm waar je gemakkelijk en snel je snelheid, actieradius en meer op kunt zien

Nadelen PIAGGIO 1

 • Prijs is aan de hoge kant

3. VOLTS V9 MAX HARLEY ALUMINIUM RIMS ELEKTRISCHE SCOOTER

VOLTS V9 MAX HARLEY ALUMINIUM RIMS ELEKTRISCHE SCOOTER

#3

Eindbeoordeling

Design

Functionaliteiten

Prijs / kwaliteit

Wil jij een scooter waar 2 personen op kunnen? Dan is de VOLTS V9 MAX HARLEY ALUMINIUM RIMS ELEKTRISCHE SCOOTER wat voor jou! Mede dankzij het ruime en lange zadel is dit volgens ons panel de beste elektrische scooter voor 2 personen in 2023.

Met deze unieke zwarte scooter met rode spatborden zorg je absoluut een bijzondere verschijning. De elektrische scooter heeft een hubmotor van 1500W met een 60V20Ah batterij. De scooter rijdt met een snelheid van 45km/h een afstand van circa 40 kilometer.

Ook biedt de scooter de mogelijkheid tot een extra batterij, waarmee je gemakkelijk 80 kilometer kunt afleggen. Dit is een ideale scooter voor de stad aangezien je zeer wendbaar bent. Verder is het nog laag in de gebruik waardoor je niet vaak hoeft op te laden.

Voordelen VOLTS V9 MAX HARLEY ALUMINIUM RIMS ELEKTRISCHE SCOOTER

 • Stijvol model
 • Laag verbruik

Nadelen VOLTS V9 MAX HARLEY ALUMINIUM RIMS ELEKTRISCHE SCOOTER

 • Geen aandrijving

4. Escoot.be Retro Elektrische Scooter

Escoot.be retro beige *elektrische scooter* 45 km/h - litheum batterij - brommer - scooter

#4

Eindbeoordeling

Design

Functionaliteiten

Prijs / kwaliteit

Moet jij vaak ver reizen en zoek je hiervoor een geschikte scooter die je snel brengt? Dan is de Escoot.be Retro Elektrische Scooter wat voor jou! Dit is de beste 'retro' elektrische scooter van 45 km per uur in 2023.

De scooter is licht van gewicht, heeft een Bosch motor en behaald veilig en snel een snelheid van 45km/h. De scooter beschikt over een uitneembare litheum batterij en kan worden opgeladen binnen 6 tot 8uur. Naast dat de scooter uitstekend functioneert, is de scooter uiteraard een pracht voor het oog.

Het heeft een krachtige motor die je snel en gemakkelijk naar locaties kan brengen. Verder heeft het een gewicht van 71 kilogram. Hierdoor is het gemakkelijk om de scooter op een standaard te zetten. Al met al is het een elektrische scooter met een mooi design en heeft het een goede kwaliteit.

Voordelen Escoot.be Retro Elektrische Scooter

 • Krachtige motor
 • Batterij heeft lange levensduur

Nadelen Escoot.be Retro Elektrische Scooter

 • Heeft geen USB-lader

5.  Luxiqo Elektrische Scooter

Luxiqo Elektrische Scooter - Elektrische Scooter Volwassenen - Elektrische Brommer - Elektrische Step - 45 km/u - 55 km bereik - Rijklaar geleverd

#5

Eindbeoordeling

Design

Functionaliteiten

Prijs / kwaliteit

Ben jij op zoek naar een goede goedkope elektrische scooter? Dan is de Luxiqo Elektrische Scooter wat voor jou! Wat ons betreft de beste budget elektrische scooter van 2023. Dat heeft dit rode stijlicoon te danken aan de prijs waarvoor deze wordt aangeboden.

De Luxiqo Elektrische Scooter heeft een motor van 1500 Watt. Hierdoor kun je snel accelereren en kunnen er hoge snelheden behaald worden (tot wel 60 km per uur). Het heeft ook nog goede voor en achterlichten waardoor je zichtbaar bent in het verkeer.

Verder heeft deze elektrische scooter nog dikke banden. Dit zorgt ervoor dat je meer grip hebt op de weg. Deze scooter is een mooie verschijning en lijkt zelfs op motor. Ook wordt deze scooter rijklaar geleverd waardoor je er niets meer aan hoeft te doen. Dit is toch zo fijn.

Voordelen  Luxiqo Elektrische Scooter

 • Brede banden
 • Hoge snelheden

Nadelen Luxiqo Elektrische Scooter

 • Klein zadel

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel elektrische scooters hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten elektrische scooters onderzocht. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de elektrische scooters op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste elektrische scooters op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Voor deze vergelijking hebben we gekeken naar het aanbod op Bol.com en Voordeelscooters.

Sommige pagina's op Top-X kunnen gesponsorde producten bevatten.

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Mis het niet: Black Friday Deals nu al live op Bol.com (tot 70% korting)!