fbpx
 • Home
 • /
 • Fiets
 • /
 • Beste Elektrische Mountainbike [Test 2023]

Publicatie datum: 23 maart, 2023

Door: Jack

Best Geteste Elektrische Mountainbike

Elektrische mountainbike E-ST 100 blauw 27.5"

Rockrider E-ST 100

De Rockrider E-ST 100 heeft een motor van 250W, waarmee je ieder obstakel makkelijk overwint. De accu gaat zo'n 2,5 uur achter elkaar mee bij intensief gebruik, en je kan natuurlijk altijd een extra accu meenemen. De motor reageert erg snel op jouw trapbewegingen zodat je nog sportiever kunt fietsen. Door de brede banden en 100 mm veringen rijd je enorm comfortabel, zelfs als het terrein niet al te vriendelijk is.

Mountainbiken is een sport voor echte adrenalinejunks. Tegenwoordig is er een manier waarop je jouw mountainbike niveau naar een nieuw level kan tillen: een Elektrische Mountainbike!

Deze producten zijn relatief nieuw, maar met de extra aandrijvingskracht die je krijgt kun je veel meer dan een traditionele mountainbike. Maar wat is de beste elektrische mountainbike dan,

In dit artikel leer je alles over de beste koop elektrische mountainbikes, en vertellen we je welke Elektrische Mountainbike aanbiedingen wel en niet interessant zijn om naar te kijken. 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

19

Producten getest

10

Uur onderzoek gedaan

39

 Ervaringen gecheckt

17

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Elektrische Mountainbikes

Elektrische mountainbike E-ST 100 blauw 27.5"

Beste Koop Elektrische Mountainbike
1. Rockrider E-ST 100

Beste Luxe Elektrische Mountainbike 
2. Rockrider E-ST 900 27,5" 

Beste  elektrische mountainbike voor dames
3. Rockrider E-ST 900 27,5" PLUS voor dames

Myatu E-Bike 26-inch e-bike voor vrouwen en mannen, mountainbike elektrische fiets met 36V 10.4AH accu en Shimano 21 versnellingen, 21 versnellingen, derailleur, 250 W-Zwart en Blauw

Beste budget elektrische mountainbike
4. Myatu E-Bike 26-inch e-bike

Beste elektrische fat bike
5. Shengmilo Elektrische Fat Bike

Top 10 beste Elektrische Mountainbikes

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste Elektrische Mountainbikes.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Elektrische Mountainbike?

Elektrische mountainbikes zijn relatief nieuw. Het zit er dik in dat je dan ook nog nooit een elektrische mountainbike gekocht hebt, of überhaupt nog nooit naar een elektrische fiets hebt gekeken. 

Daarom is het belangrijk om de onderstaande punten even goed door te nemen. Dit zijn de belangrijkste specificaties die je in de gaten moet houden als je een goede elektrische mountainbike kopen wil.

Accuduur

Als je normaal gesproken maar een uurtje gaat mountainbiken, is een grote accu niet van belang. Maar als je ook nog een lange tocht terug naar huis voor de boeg hebt is een ruime accu geen overbodige luxe.

De meeste elektrische mountainbikes hebben een accuduur van rond de 3 uur bij intensief gebruik. Gebruik dit dan ook als maatstaf voor hoeveel batterijcapaciteit je nodig denkt te hebben.

Kracht

Naast de grootte van de accu kun je ook nog kiezen voor een sterkere of minder sterke motor. Een gemiddelde motor heeft ongeveer 250 Watt. Hoe hoger dat getal, hoe meer trapondersteuning je krijgt.

Als je veel in geheuveld landschap fietst is een sterkere motor zeker aan te raden - houd je het bij het lokale cross-bosje, voldoet een motorkracht van rond de 200W.

Comfort

Als je de Elektrische Mountainbike vooral gaat gebruiken voor de sport, heb je misschien geen super comfortabel zadel nodig.

Maar als je hem toch koopt is een elektrische mountainbike kopen waarop je naar je werk of naar school kan ook geen slecht idee. In dat geval raden we een zacht zadel aan zodat je geen houten achterste krijgt van je dagelijkse fietstochten.

Veringen

Ook veringen hebben een grote impact op hoe comfortabel je fiets rijdt. Zeker in ruwe landschappen (zoals de Ardennen) is een elektrische mountainbike met goede veringen belangrijk.

De grootte van de veringen wordt vaak aangegeven in mm, waarbij 80 mm ongeveer een gemiddelde vering is. Dit is dan ook het minimum dat we aanraden voor een elektrische mountainbike.


Wat is de beste Elektrische Mountainbike van 2023? 

Nu je weet waar je op moet letten bij het kopen van een Elektrische Mountainbike kunnen we verdergaan naar de beste elektrische mountainbikes 2023

Deze kiezen we niet lukraak uit; onze fiets-experts hebben een uitgebreide test uitgevoerd waarin we niet alleen de beste producten uitkiezen, maar ook kijken naar de prijs-kwaliteitverhouding van deze elektrische mountainbikes.

Hopelijk hebben we jouw nieuwe fiets voor je gevonden! Lees gauw de reviews om het beste product te vinden!

1. Rockrider E-ST 100

Elektrische mountainbike E-ST 100 blauw 27.5"

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

De Rockrider E-ST 100 is als beste elektrische mountainbike 2023 uit de test gekomen, doordat er voor deze voordelige prijs simpelweg geen elektrische mountainbike te kopen is met een betere prijs-kwaliteitverhouding! 

Deze goede elektrische mountainbike van Rockrider heeft een motor van 250W, waarmee je ieder obstakel makkelijk overwint.

De accu gaat zo'n 2,5 uur achter elkaar mee bij intensief gebruik, en je kan natuurlijk altijd een extra accu meenemen. De motor reageert erg snel op jouw trapbewegingen.

Hierdoor kun je nog sportiever fietsen, zonder dat je doorhebt dat er een extra aandrijving op de trappers zit aangesloten. Door de brede banden en 100 mm veringen rijd je enorm comfortabel en val je niet gauw van de fiets af. Zelfs als het terrein niet al te vriendelijk is.

Voordelen Rockrider E-ST 100

 • Stevige veringen
 • Aandrijving is krachtig, maar subtiel
 • Voordelig instapmodel
 • Accuduur van 2,5 uur bij intensief gebruik

Nadelen Rockrider E-ST 100

 • Voor gevorderden kan het aan comfort en accuduur ontbreken

2.  Rockrider E-ST 900 27,5" PLUS

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

De Rockrider E-ST 900 is een premium elektrische mountainbike, waar je dan ook erg lekker mee kunt racen. Zo maak je op de E-ST 900 gebruik van 120 mm veringen.

Deze zitten op beide wielen en zorgen ervoor dat je enorm comfortabel kunt rijden, zelfs over takken, stenen en ruw landschap. Het is een model speciaal gemaakt voor gevorderde gebruikers - erg geschikt voor de wat hogere heuvels en grovere landschappen.

De accu gaat ook een stukje langer mee; bij intensief gebruik in de heuvels kun je met de Rockrider E-ST 900 ruim drie uur achter elkaar blijven fietsen!

Dit, in combinatie met het vergrote comfort en krachtige motor, maakt de E-ST 900 een logische keuze voor fanatieke mountainbikers.

Voordelen Rockrider E-ST 900 27,5" PLUS

 • Premium elektrische mountainbike 
 • Grote veringen van 120mm
 • Grotere accu
 • Krachtige motor van 250 Watt

Nadelen Rockrider E-ST 900 27,5" PLUS

 • Prijs ligt fors hoger dan het instapmodel E-ST 100

3. Rockrider E-ST 900 27,5" PLUS voor dames

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Voor mannen en vrouwen gelden andere standaarden voor het fietsen. Zo ook bij elektrische mountainbikes. Deze Rockrider E-ST 900 27,5" PLUS is een gelijkwaardig model in vergelijking met de Rockrider E-ST 900.

De Rockrider E-ST 900 27,5" PLUS kun je iets verder aanpassen dan de reguliere Rockrider E-ST 900. De voorvork is verstelbaar, net als de hoogte van het zadel. Ook de remmen zitten iets dichterbij.

Dit is voor vrouwen vaak wel zo prettig omdat hun vorm meer verschilt dan die van mannen. Je stelt de fiets dus makkelijk zo in als je zelf wilt zonder dat er ergonomische problemen ontstaan.

Verder maak je gebruik van dezelfde productvoordelen als de E-ST 900 mountainbike - denk aan veringen van 120 mm, brede banden en een subtiele, maar krachtige elektrische motor van 250 Watt. Een perfect mountainbike model voor atletes!

Voordelen Rockrider E-ST 900 27,5" PLUS voor dames

 • Beter aanpasbaar aan het lichaam, handig voor vrouwelijke sporters
 • Krachtige 250W motor
 • 120 mm veringen
 • Batterij gaat tot 3 uur mee

Nadelen Rockrider E-ST 900 27,5" PLUS voor dames

 • Iets zwaarder dan het reguliere model

4. Myatu E-Bike 26-inch e-bike

Myatu E-Bike 26-inch e-bike voor vrouwen en mannen, mountainbike elektrische fiets met 36V 10.4AH accu en Shimano 21 versnellingen, 21 versnellingen, derailleur, 250 W-Zwart en Blauw

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Zoek je een iets betaalbaarder alternatief, maar wil je alsnog lekker fanatiek door de bergen of heuvels heen crossen? De Myatu E-Bike 26-inch e-bike is dan zeker een optie om te overwegen.

De Myatu E-Bike 26-inch e-bike is ontwikkeld om gebruikt te worden in donkere bossen met veel heuvels. Daarom heeft 'ie zoals iedere mountainbike dikke banden en een stevig frame.

Maar het heeft ook een enorm felle koplamp, die in onze test erg waardevol bleek om takken en stenen te ontwijken op hoge snelheid. Met een maximumsnelheid van 35 km / uur zul je niet gauw last hebben van een gevaarlijke snelheid.  

Je merkt aan alles dat er over deze fiets is nagedacht, en daarom raden we hem aan als budget alternatief voor de beste elektrische mountainbike 2023!

Voordelen Myatu E-Bike 26-inch e-bike

 • Bereik tussen 40 en 70 km 
 • Stevig frame
 • Felle koplamp komt van pas in het donker

Nadelen Myatu E-Bike 26-inch e-bike

 • Maximumsnelheid 35 km / uur

5. Shengmilo Elektrische Fat Bike

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Wil je echt vaart maken tijdens het mountainbiken, en gebruik je je elektrische fiets ook wel eens op de openbare weg? Bekijk dan de Shengmilo Elektrische Fat Bike!

Dit product is een luxueuze optie voor hen die graag hard rijden. De dikke banden zorgen voor meer grip op de weg. Daarnaast is de fiets relatief zwaar, waardoor je hogere snelheden kunt behalen en minder gauw wordt tegengehouden door tegenwind. 

Denk aan sneeuw en ijzel, maar ook modderplassen. De motor heeft een vermogen van 1000 Watt. Ongeëvenaard in deze lijst, maar voor zo'n zware fiets is dat geen overbodige luxe.

In onze tests konden wij ruim 50 kilometer per uur rijden met de Shengmilo Elektrische Fat Bike als we een beetje ons best deden.

Best gevaarlijk, en dus begrijpelijk dat je een helm nodig hebt. Om in al die vaart de fiets onder controle te houden kun je kiezen uit 21 versnellingen.

Voordelen Shengmilo Elektrische Fat Bike

 • 21 versnellingen
 • 1000 Watt motor
 • Makkelijker om hoge snelheden te behalen

Nadelen Shengmilo Elektrische Fat Bike

 • Batterijduur korter door grote motor

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel elektrische mountainbikes hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten elektrische mountainbikes getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de elektrische mountainbikes op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste elektrische mountainbikes op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Jack

Mijn naam is Jack en sinds een tijdje schrijf ik op frequente basis voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Muziek en Sporten. Zo vind ik het heerlijk om naar de beste muziek te luisteren. Daarnaast ben ik een echte sporter. Ik wielren 3x per week, ben vaak in de sportschool te vinden en ben een echte hardloopfanaat.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>