• Home
 • /
 • Wonen
 • /
 • Beste Elektrische Kachel [Test 2022]

Laatste update: augustus 2022

Door: Thea

Best Geteste Elektrische Kachel

cecotec 1

Cecotec kachel - Geruisloos

Klein van stuk maar wat een mooi design: De Cecotect Keramische kachel is op dit moment de beste elektrische kachel van het moment. Je kunt met deze kachel ruimtes tot 20 vierkante meter met gemak verwarmen. Laat je niet misleiden door zijn smalle formaat; met de Eco-modus van 1000W of de Turbo-modus (2000W) bereik je binnen enkele minuten een heerlijke temperatuur.

Deze compacte kachel heeft een mooi display waarbij je zelf kunt instellen hoe warm het moet worden maar ook hoe de warmte over de ruimte verdeeld moet worden. Dit model van Cecotec is als de nieuwste iPhone onder de elektrische kachels!

Elektrische kachels worden steeds populairder en je ziet ze steeds vaker terugkomen in huishoudens. Niet zo gek overigens, een elektrische kachel is een makkelijke oplossing voor het verwarmen van een kamer in je huis.

Of je nu een kachel zoekt voor je werkplaats of voor de studeerkamer: met een elektrische kachel zijn je mogelijkheden eindeloos. Het kopen van een elektrische kachel kan echter best lastig zijn. Zo zijn er veel verschillende soorten en zie je steeds meer merken op de markt verschijnen.

Om je op weg te helpen hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan. Tijdens deze test hebben we tientallen kachels met elkaar vergelijkt, uit al deze modellen hebben we ultieme Top-5 gemaakt met de beste opties van dit moment. Benieuwd naar deze top 5? Lees gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

21

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

17

 Ervaringen gecheckt

6

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Elektrische Kachels

cecotec 1

Beste koop elektrische kachel
1. Cecotec Keramische Kachel - Geruisloos

cecotec 2

Beste elektrische kachel woonkamer
2. Draagbare kachel - Warmte en koude ventilator

beste elektrische kachel

Beste elektrische kachel camping
3. Clean Air CA-904W Ventilatorkachel Wit

beste elektrische kachel

Beste elektrische kachel slaapkamer
4. Rowenta Convector Vectissimo CO3030 - Kachel

beste elektrische kachel

Beste goedkope elektrische kachel
5. Eurom VK 2002 - Ventilatorkachel

Top 10 Beste elektrische kachels

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire elektrische kachels bij één van de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de beste elektrische kachels bij deze webshop.

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een elektrische kachel?

Vaak kregen wij de vraag: Welke elektrische kachel past het beste bij mij en waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een elektrische kachel? Speciaal daarom hebben wij een test voor je uitgevoerd.

Een elektrische kachel of mobiele kachel is tijdens de koude herfst- en wintermaanden absoluut geen overbodige luxe. Heb je bijvoorbeeld plekken die je wil verwarmen maar is er geen centrale verwarming aanwezig? 

Dan biedt een elektrische kachel de perfecte uitkomst. Zoals we in de inleiding al aangaven is het aanschaffen van een kachel niet zo makkelijk als het lijkt. Zo zijn er veel dingen waar je op moet letten waardoor het best lastig kan zijn om de beste elektrische kachel te kopen. 

Om je op weg te helpen hebben we hieronder een overzicht gemaakt met alle dingen waar je op moet letten bij het kopen van een geschikte kachel. Deze criteria hebben wij getest in onze beste elektrische kachel test. Bij deze test hebben wij dezelfde criteria getest als de beste elektrische kachel volgens de consumentenbond test.

Hoe snel is de kachel warm?

Allereerst is het van belang om te kijken naar de tijd die een kachel nodig heeft om warm te worden. Soms wil je dat een kachel ontzettend snel warm is omdat je maar een beperkte tijd in een kamer verblijft. 

Als je daarentegen een elektrische kachel voor in de woonkamer zoekt dan is het juist weer van belang dat de kachel de warmte lang vasthoudt.

Vermogen van de kachel

Ook is het van belang dat je altijd kijkt naar het vermogen van de kachel. Kijk bijvoorbeeld naar de grootte van de ruimte die je van plan bent te verwarmen. Voor het verwarmen van een kleine kamer heb je een kachel nodig met een klein vermogen. 

Wil je juist een grote ruimte verwarmen? Kies dan voor een kachel met een groot vermogen. Je kunt snel uitrekenen hoeveel watt je nodig hebt voor bepaalde ruimtes door de twee nullen van het wattage af te halen. Wanneer je een kachel van 3000 watt hebt, kun je hier een ruimte van 30 vierkante meter verwarmen.

Met of  zonder thermostaat

Wist je dat je elektrische kachels met thermostaat hebt? Hierdoor kun je de temperatuur in een bepaalde ruimte geruime tijd op peil houden.


Wat is de beste elektrische kachel van 2022? 

Inmiddels weet je waar je op moet letten bij het kopen van een elektrische kachel. Het is nu tijd om door te gaan naar het leukste onderdeel van dit artikel. Na tientallen verschillende elektrische kachels getest te hebben, hebben we een Top-5 gemaakt van onze 5 favoriete kachels van dit moment.

Deze kachels zijn allemaal getest waardoor je zeker weet dat je geen miskoop doet. Bij deze kachels hebben wij ook gekeken naar verschillende reviews van andere consumenten. Benieuwd naar de kachels die het gemaakt hebben tot onze top 5? Lees gauw verder!

1. Cecotec Keramische Kachel - Geruisloos

cecotec 1

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

De reden waarom dit model met een prachtig design wat ons betreft de beste elektrische kachel van dit moment? Naast dat je in korte tijd ruimtes tot minstens 20 m2 kunt opwarmen heeft het ook de perfecte functies die dit model tot een premium product maken.

Met de afstandsbediening, of op de kachel zelf, kun je gemakkelijk de gewenste temperatuur aanpassen aan de hand van de ingebouwde thermostaat. Ook kun je instellen in welke richting de warme lucht in eerste instantie opgeblazen moet worden. Wel zo handig in bepaalde ruimtes en situaties.

Het feit dat deze elektrische keramische kachel nagenoeg geluidloos is maakt het wat ons betreft helemaal af.

Voordelen Cecotec Keramische Kachel - Geruisloos

 • Twee krachtige instellingen voor langdurig gebruik (1000W) en snelle opwarming (2000W)
 • Stekker inpluggen en klaar!
 • Heel mooi design, staat mooi in ieder huis
 • Luxe led-scherm

Nadelen Cecotec Keramische Kachel - Geruisloos

 • Minder geschikt voor hele grote ruimtes

2. Draagbare elektrisch kachel - Warmte en koude ventilator

cecotec 2

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Nog een product van Cecotec? Ja, dat klopt. Bij het testen hopen we altijd zo veel verschillende merken goed te zien scoren, maar dit product heeft echt de nummer 2 spot verdiend.

Deze draagbare elektrische kachel is zowel te gebruiken met warme lucht en koude lucht, ook handig in de zomer dus. Het model heeft 3 verschillende standen waarvan 2 warmte standen (Eco en Turbo) en 1 koel-stand. Erg handig voor zowel de badkamer als woonkamer.

Vergeet je deze kachel een keertje uit te zetten wanneer je met haast je woning verlaat? Geen enkel probleem. Het Overprotect en AutoOff system zorgt ervoor dat deze vanzelf afslaat bij oververhitting. Dit voorkomt zowel schade aan de kachel zelf als aan eventueel je woning. Dankzij het laag gewicht van 2kg en het handige handvat kun je deze gemakkelijk verplaatsen naar de ruimte waar je op dat moment het meeste behoefte hebt aan warmte.

Voordelen Draagbare kachel - Warmte en koude ventilator

 • Ideale kachel voor in je woonkamer
 • Zorgt voor geleidelijke warmte die lang blijft hangen
 • Veiligheidsfunctie tegen oververhitting

Nadelen Draagbare kachel - Warmte en koude ventilator

 • Je kunt de warme of koude lucht niet een specifieke richting in blazen

3. Clean Air CA-904W Ventilatorkachel Wit

beste elektrische kachel

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Ben je op zoek naar de beste elektrische kachel voor in een garagebox of werkplaats? Kies dan voor de Clean Air CA-904W Ventilatorkachel Wit. Met deze kachel verwarm je een koude ruimte tot 22 vierkante meter binnen een halfuurtje. Verder beschikt deze kachel over een thermostaat waardoor je gemakkelijk de gewenste temperatuur in kunt stellen. 

De ventilatorkachel kan voor zowel warmen als koelen gebruikt worden. Hierdoor is hij geschikt voor alle seizoenen. De ventilator kan tot 80 graden draaien en heeft een bedienpaneel met tiptoetsen en LED monitoring.

Voordelen Clean Air CA-904W Ventilatorkachel Wit

 • Laag geluidsniveau
 • Gemakkelijk te bedienen

Nadelen Clean Air CA-904W Ventilatorkachel Wit

 • Aan/uit zetten met afstandsbediening niet mogelijk

4. Rowenta Convector Vectissimo CO3030 - Kachel

beste elektrische kachel

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Met de Rowenta Convector Vectissimo verwarm jij je kamer zo naar de gewenste temperatuur. Daarnaast beschikt de convectiekachel over een regelbare thermostaat en is hij makkelijk te verplaatsen. De kachel heeft 2 vermogensselecties en koude ook koude lucht blazen.

De kachel beschikt over 2000 Watt waardoor jij in een korte tijd je woon-, slaap- of werkkamer kan opwarmen naar de gewenste temperatuur. De beste prijs vind je hier!

Voordelen Rowenta Convector Vectissimo CO3030 - Kachel

 • Goede prijs/kwaliteit
 • Regelbare thermostaat

Nadelen Rowenta Convector Vectissimo CO3030 - Kachel

 • Materiaal niet super stevig

5. Eurom VK 2002 - Ventilatorkachel

beste elektrische kachel

7.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Ben je op zoek naar een betaalbare elektrische kachel? Kies dan voor de Eurom VK2002. Deze ventilator kachel heeft een vermogen van maar liefst 2000 watt, is voorzien van een thermostaat en heeft een omvalbeveiliging waardoor de kachel ontzettend makkelijk en veilig in gebruik is. 

Deze kachel is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een manier om kleinere ruimtes te verwarmen. De prijs van deze kachel is bovendien ontzettend aantrekkelijk. 

Deze kachel kun je ook gebruiken tijdens zomerdagen, er zit namelijk ook een ventilator stand op waardoor je koude lucht kunt verspreiden.

Voordelen Eurom VK 2002 - Ventilatorkachel

 • Goede prijs / kwaliteit
 • Ideaal voor kleine ruimtes

Nadelen Eurom VK 2002 - Ventilatorkachel

 • Niet geschikt voor badkamers

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel elektrische kachels hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten elektrische kachels getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de elektrische kachels op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste elektrische kachels op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Let Op: Alleen vandaag hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP