• Home
 • /
 • Wonen
 • /
 • Beste Elektrische Kachel [Test 2021]

Laatst bijgewerkt: april 2021

Best Geteste Elektrische kachel

Alutherm Verre 1500

5/5

De Eurom Alutherm 1500 is op dit moment de beste elektrische kachel van het moment. Je kunt met deze kachel ruimtes tot 15 vierkante meter verwarmen. Verder kun je deze compacte convectorkachel op drie verschillende manieren; via de meegeleverde afstandsbediening, via de kachel zelf of via de mobiele applicatie die je kunt installeren op je smartphone. Een ander voordeel van deze kachel is dat je hem eenvoudig op kunt hangen aan je muur. Dit is vooral handig als je de kachel altijd in dezelfe ruimte wilt hebben.

Elektrische kachels worden steeds populairder en je ziet ze steeds vaker terugkomen in huishoudens. Niet zo gek overigens, een elektrische kachel is een makkelijke oplossing voor het verwarmen van een kamer in je huis.

Of je nu een kachel zoekt voor je werkplaats of voor de studeerkamer: met een elektrische kachel zijn je mogelijkheden eindeloos. 

Het kopen van een elektrische kachel kan echter best lastig zijn. Zo zijn er veel verschillende soorten en zie je steeds meer merken op de markt verschijnen.

 Om je op weg te helpen hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan. Tijdens deze test hebben we tientallen kachels met elkaar vergelijkt, uit al deze modellen hebben we ultieme Top-5 gemaakt met de beste opties van dit moment.  


Product

1. Alutherm Verre 1500
Beste koop

4.5/5

2. Sage The Oracle Touch​
Beste voor woonkamers

4/5

3. Domo DO7344H - Keramische kachel
Beste voor garages & werkplaatsen

4/5

4. Eurom Sani 400 Wi-Fi
Beste kachel voor badkamers

4/5

5. Eurom VK 2002
Beste betaalbare kachel

4/5

Waar moet je op letten bij het kopen van een Elektrische kachel?

Een elektrische kachel of mobiele kachel is tijdens de koude herfst- en wintermaanden absoluut geen overbodige luxe. Heb je bijvoorbeeld plekken die je wil verwarmen maar is er geen centrale verwarming aanwezig? 

Dan biedt een elektrische kachel de perfecte uitkomst. Zoals we in de inleiding al aangaven is het aanschaffen van een kachel niet zo makkelijk als het lijkt. 

Zo zijn er veel dingen waar je op moet letten waardoor het best lastig kan zijn om de beste elektrische kachel te kopen. 

Om je op weg te helpen hebben we hieronder een overzicht gemaakt met alle dingen waar je op moet letten bij het kopen van een geschikte kachel.

Allereerst is het van belang om te kijken naar de tijd die een kachel nodig heeft om warm te worden. Soms wil je dat een kachel ontzettend snel warm is omdat je maar een beperkte tijd in een kamer verblijft. 

Als je daarentegen een elektrische kachel voor in de woonkamer zoekt dan is het juist weer van belang dat de kachel de warmte lang vasthoudt.

Ook is het van belang dat je altijd kijkt naar het vermogen van de kachel. Kijk bijvoorbeeld naar de grootte van de ruimte die je van plan bent te verwarmen. Voor het verwarmen van een kleine kamer heb je een kachel nodig met een klein vermogen. 

Wil je juist een grote ruimte verwarmen? Kies dan voor een kachel met een groot vermogen. Je kunt snel uitrekenen hoeveel watt je nodig hebt voor bepaalde ruimtes door de twee nullen van het wattage af te halen. Wanneer je een kachel van 3000 watt hebt, kun je hier een ruimte van 30 vierkante meter verwarmen.

Wist je dat je elektrische kachels met thermostaat hebt? Hierdoor kun je de temperatuur in een bepaalde ruimte geruime tijd op peil houden.

Wist je dat je elektrische kachels met thermostaat hebt? Hierdoor kun je de temperatuur in een bepaalde ruimte geruime tijd op peil houden.

Top 10 Beste Elektrische kachel

Wil je direct weten hoe de top 10 beste Elektrische kachel eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!

Wat is de Beste Elektrische kachel?

Inmiddels weet je waar je op moet letten bij het kopen van een elektrische kachel. Het is nu tijd om door te gaan naar het leukste onderdeel van dit artikel.

Na tientallen verschillende elektrische kachels getest te hebben, hebben we een Top-5 gemaakt van onze 5 favoriete kachels van dit moment.

Deze kachels zijn allemaal getest waardoor je zeker weet dat je geen miskoop doet. Lees gauw verder om alle kachels te zien.

1. Alutherm Verre 1500

0
Eindcijfer
Gebruiksgemak 97%
Prijs / Kwaliteit 90%
Functionaliteiten 96%

De Eurom Alutherm 1500 Wifi is wat ons betreft de beste elektrische kachel van dit moment. Met deze kachel verwarm je met gemak een ruimte tot 15 vierkante meter, dit maakt hem ideaal voor kleine ruimtes in huis. 

Verder kun je deze compacte convectorkachel op drie verschillende manieren; via de meegeleverde afstandsbediening, via de kachel zelf of via de mobiele applicatie die je kunt installeren op je smartphone. 

Een ander voordeel van deze kachel is dat je hem eenvoudig op kunt hangen aan je muur. Dit is vooral handig als je de kachel altijd in dezelfe ruimte wilt hebben. 

Ook aan de veiligheid is gedacht, zo beschikt hij over een omval- en overhittingsbeveiliging waardoor de kachel automatisch uitschakelt als hij te heet wordt. Er zit helaas ook een klein nadeel aan deze kachel. 

De Eurom Alutherm 1500 Wifi is namelijk niet waterdicht waardoor hij niet geschikt is voor badkamers. 

Voordelen Alutherm Verre 1500

 • Beste elektrische kachel voor thuis
 • Te bedienen via mobiele app, afstandsbediening en de kachel zelf

Nadelen Alutherm Verre 1500

 • Niet geschikt voor badkamers

2. Sage The Oracle Touch

0
Eindcijfer
Gebruiksgemak 88%
Prijs / Kwaliteit 81%
Functionaliteiten 74%

Op nummer twee van deze lijst vinden we de DOMO DO7345H Towerverwarming. Deze stijlvolle kachel is ideaal voor het verwarmen van een ruimte voor een langere tijd. Om die reden is dit perfect voor mensen die op zoek zijn naar een elektrische kachel voor hun woonkamer. 

Een ander voordeel van dit model is dat hij beschikt over een vlameffect waardoor hij direct voor een gezellige sfeer zorgt. Deze toren draait continu 90 graden waardoor de warmte geleidelijk door de hele kamer verspreid wordt. 

Ook beschikt deze kachel over een thermostaat waardoor je zelf de temperatuur kunt bepalen. Ook deze kachel beschikt over een afstandsbediening waardoor je hem op afstand kunt bedienen.

Deze kachel is trouwens niet waterdicht, hierdoor is hij niet geschikt voor badkamers.

Voordelen Sage The Oracle Touch

 • Ideale kachel voor in je woonkamer
 • Zorgt voor geleidelijke warmte die lang blijft hangen

Nadelen Sage The Oracle Touch

 • Niet geschikt voor badkamers

3. Domo DO7344H - Keramische kachel

0
Eindcijfer
Gebruiksgemak 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Functionaliteiten 90%

Ben je op zoek naar de beste elektrische kachel voor in een garagebox of werkplaats? Kies dan voor de DOMO DO7344H Turbo verwarmer. 

Met deze kachel verwarm je een koude ruimte tot 30 vierkante meter binnen een halfuurtje. Verder beschikt deze kachel over een thermostaat waardoor je gemakkelijk de gewenste temperatuur in kunt stellen. 

Wanneer de temperatuur in de ruimte onder 5 graden komt, schakelt deze kachel automatisch in. Dit maakt het ideaal voor garages of werkplaatsen. 

Verder komt deze kachel met een afstandsbediening waardoor je hem op afstand kunt bedienen. 

Helaas heeft deze kachel ook een paar minpunten. Zo is hij niet waterdicht en heeft hij geen omvalbeveiliging, hier moet je dus rekening mee houden bij het neerzetten van de kachel.

Voordelen Domo DO7344H – Keramische kachel

 • Beste kachel voor in de garagebox of werkplaats
 • Binnen 30 minuten is je ruimte warm
 • Handige afstandsbediening waardoor je hem op afstand kunt bedienen

Nadelen Domo DO7344H – Keramische kachel

 • Niet waterdicht en geen omvalbeveiliging

4. Eurom Sani 400 Wi-Fi

0
Eindcijfer
Gebruiksgemak 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Functionaliteiten 90%

Zoek je een goede elektrische kachel voor in je badkamer? Kies dan voor de Eurom Sani 400 Wifi Zwart.  Deze stijlvolle kachel kan een ruimte tot 10 vierkante meter zonder problemen verwarmen. 

Bij het plaatsen van de kachel is het wel van belang dat je goed kijkt waar je de kachel neerzet, het mag niet overal namelijk. Check hiervoor goed de product handleiding. 

Verder kun je deze kachel bedienen middels een handige mobiele af. Dit is trouwens een infraroodkachel, het voordeel hiervan is dat er minder warmte verloren gaan dan bij andere soorten kachels. 

Dit komt door het feit dat infrarood kachels personen en objecten verwarmen en niet de omgeving. Dit zorgt ervoor dat deze kachel enorm zuinig is in verbruik. 

Nadeel van dit model is dat het warmtebereik redelijk klein is.

Voordelen Eurom Sani 400 Wi-Fi

 • Beste elektrische kachel voor in de badkamer
 • Energiezuinig dankzij infrarood verwarming

Nadelen Eurom Sani 400 Wi-Fi

 • Warmtebereik is aan de kleine kant

5. Eurom VK 2002

0
Eindcijfer
Gebruiksgemak 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Functionaliteiten 90%

Ben je op zoek naar een betaalbare elektrische kachel? Kies dan voor de Eurom VK2002. Deze ventilator kachel heeft een vermogen van maar liefst 2000 watt, is voorzien van een thermostaat en heeft een omvalbeveiliging waardoor de kachel ontzettend makkelijk en veilig in gebruik is. 

Deze kachel is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een manier om kleinere ruimtes te verwarmen. De prijs van deze kachel is bovendien ontzettend aantrekkelijk. 

Deze kachel kun je ook gebruiken tijdens zomerdagen, er zit namelijk ook een ventilator stand op waardoor je koude lucht kunt verspreiden.

Voordelen Eurom VK 2002

 • Goede prijs / kwaliteit
 • Ideaal voor kleine ruimtes

Nadelen Eurom VK 2002

 • Niet geschikt voor badkamers

Yara

Over de productexpert

Hi, ik ben Yara, 34 jaar. Met vol trots kan ik zeggen dat ik sinds kort moeder ben van een prachtige zoon. Naast het moederschap en samen zijn met mijn gezin vind ik het heerlijk om mij te verdiepen in de nieuwste interieurtrends. Ook zeg ik altijd, als je het doet moet je het goed doen daarom hou ik van producten met kwaliteit, want hier heb je het langst plezier van!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>