fbpx
 • Home
 • /
 • Fiets
 • /
 • Beste Elektrische Fiets [Test 2023]

Publicatie datum: 22 maart, 2023

Door: Sam

Best Geteste Elektrische Fiets

Beste elektrische fiets

Livorno Premium MDB FI

Als jij op zoek bent naar de beste elektrische fiets van 2023 dan is de Livorno Premium MDB FI je beste keuze. Zo werd deze fiets onlangs als beste getest bij de ANWB en de e-Bike test 2023 van het AD. Deze e-Bike is geschikt voor zowel recreatief gebruik als langere ritten en woon-werkverkeer.

Verder heeft deze e-Bike een ongekend goede actieradius (tot 195km), is de motor enorm krachtig (maar wel stil) en is het frame ontzettend stevig en van goede kwaliteit.

Een ander voordeel van deze fiets is dat je hem geheel gratis kunt uitproberen. Via deze link plan je direct een gratis proefrit in. Dit kan bij je thuis of in de winkel.

Wat is de beste elektrische fiets? Het is een vraag die veel consumenten hebben. Niet zo gek overigens; de elektrische fiets is helemaal booming. Waar je tegenwoordig ook komt, je ziet steeds meer mensen fietsen op een e-bike.

Het kopen van een elektrische fiets is een flinke investering, bovendien zijn er tegenwoordig ontzettend veel verschillende soorten elektrische fietsen. Dit maakt de keuze voor een goede elektrische fiets ontzettend lastig.

Om je op weg te helpen hebben wij een uitgebreide elektrische fietsen test gedaan. In deze test hebben we alle populaire e-bikes van dit moment op een rijtje gezet. We hebben gekeken naar de online populariteitklantenervaringen en natuurlijk de prijs / kwaliteit. Ook hebben we gekeken naar prijzen / awards zoals die van de consumentenbond en ANWB.

Op basis hiervan hebben we een top 5 samengesteld met de beste elektrische fietsen van 2023. Kortom, als jij op zoek bent naar een goede elektrische fiets, dan is dit artikel voor jou. Lees verder om direct de testresultaten in te zien.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten vergeleken

8

Uur onderzoek gedaan

16

 Ervaringen gecheckt

6

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Elektrische Fietsen

Beste elektrische fiets

Beste Koop Elektrische Fiets
1. Livorno Premium MDB FI

beste elektrische fiets

Beste Elektrische Fiets Heren
2. Cube Touring Hybride Exc 625

beste elektrische fiets

Beste Elektrische Fiets Dames
3. Moustache Samedi 27 Open Xroad 2

beste elektrische fiets

Beste Elektrische Fiets Met Middenmotor
4. Gazelle Paris C7+ HMB 500Wh

beste elektrische fiets

Beste Elektrische Fiets Onder 2000 Euro
5. Vanmoof S3


Top 10 Beste Elektrische Fietsen

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire elektrische fietsen bij één van de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de top fietsen bij deze webshop.


Waar moet je op letten bij het kopen van de beste elektrische fiets?

Het kopen van de beste E-Bike is lastiger dan veel mensen zouden denken. Zo zijn er ontzettend veel functionaliteiten waar je rekening mee moet houden en is het aanbod natuurlijk enorm groot.

Bovendien zijn e-Bikes redelijk prijzig en wil je natuurlijk niet ontzettend veel geld uitgeven aan een verkeerde e-Bike.

Om je op weg te helpen hebben we hieronder een koopgids samengesteld voor het kopen van elektrische fietsen. Door de volgende zaken in je achterhoofd te houden verklein je de kans op een miskoop aanzienlijk en weet jij precies hoe je een goede e-bike koopt.

Frame

Het kopen van een goede elektrische fiets begint natuurlijk met het kiezen van je frame. Er zijn verschillende elektrische fietsen en dit betekent dat er ook verschillende frames zijn.

In de lijst hieronder vind je de verschillende soorten frametype die er beschikbaar zijn:

 • Lage instap-frame of damesframe: Dit is het meest gekozen frametype onder e-Bikes.

 • Herenframe: Dit frametype zie je vaak terug bij sportieve fietsen en biedt veel extra stevigheid

 • Trapeze-frame: Dit frametype zit tussen een herenframe en trapeze frame in

 • Extra lage instap: e-Bikes met extra lage instapframes zijn voornamelijk populair bij moeders

 • Overige frametype: Verder heb je nog modellen zoals bakfietsen, mamafietsen en transportfietsen

Welke soort e-bike past bij mij?

Tegenwoordig zijn er verschillende elektrische fietsen op de markt. Om die reden is het goed om jezelf af te vragen welke soort elektrische fiets het beste bij jou past. Hieronder beschrijven we de verschillende soorten die er beschikbaar zijn.

Reguliere e-bike:

De reguliere e-bike is ideaal voor recreatief gebruik, woon-werkverkeer en om naar school te fietsen. Deze fiets gaat maximaal 25 km/h en er is geen helm-en verzekeringsplicht.

Speed Pedelec

De speed Pedelec is een extra snelle e-Bike die tot 45 km/ u gaat. Deze e-Bike heeft een blauw kenteken en je hebt een helm nodig. Ook dien je een WA-verzekering af te sluiten en heb je een rijbewijs nodig.

Elektrische bakfiets:

De elektrische bakfiets is ongekend populair geworden de laatste paar jaar en ideaal voor gezinnen die de kinderen naar school moeten brengen.

Motorplaatsing: Achter, Midden of Voor?

Een e-Bike wordt geleverd met een motor, waar deze motor geplaatst is heeft echter een grote invloed op hoe de e-bike fietst. Hieronder zetten we de verschillende mogelijkheden op een rijtje.

e-Bike met middenmotor:

De elektrische fietsen met middenmotoren zijn het meest populair. Dit komt omdat het fietsen op deze fietsen het meest natuurlijk aanvoelt. Vaak zijn deze fietsen uitgerust met een krachtsensor die de motor precies afstemt op jouw fietsgedrag. Het voelt bij deze e-Bikes dan ook alsof je zelf meer kracht en uithoudingsvermogen hebt.

e-Bike met achtermotor

Als tweede optie heb je de elektrische fietsen met achtermotor aandrijving. Dit type e-Bike is vooral geschikt voor heuvelachtige terreinen. Om deze reden zie je dit type motor vaak op Mountainbikes. Ook deze motor heeft heel veel kracht.

e-Bike met voorwielmotor

Elektrische fietsen met een voorwielmotor zijn over het algemeen de goedkoopste e-bikes. Deze fietsen voelen over het algemeen minder natuurlijk aan en zijn daarom minder populair dan de andere opties.

Accu en actieradius

Elektrische fietsen werken op een batterij, dit betekent dat je bij het kopen van een goede elektrische fiets rekening moet houden met de actieradius en hoe lang de acculading meegaat.

Over het algemeen hebben e-Bike accu's een capaciteit die kan variëren tussen de 250 en 750 Watt. In het overzicht hieronder ontdek je welke accu past bij welk fietsgedrag:

 • Accu van 250-450 Wh: Vooral geschikt voor kleine ritten, bijvoorbeeld in de stad

 • Accu van 450-550 wH: geschikt voor de meeste fietsers die af en toe een lange rit hebben

 • Accu groter dan 550 wH: Geschikt voor heel intensief fietsgebruik

Gemiddeld gezien kun je met een nieuwe accu van 500 Wh zo'n 50 km rijden wanneer je kiest voor maximale elektrische ondersteuning en 100 km bij weinig ondersteuning.

Versnellingen

De meeste elektrische fietsen zijn uitgerust met Naaf- of derailleurversnellingen. Allebei hebben ze hun eigen voor- en nadelen. Hieronder bespreken we beide.

Naafversnelling:

Voordelen:

 • Gesloten systeem waarbij de versnelling opgeborgen zit in de naaf van het achterwiel
 • Vrijwel onderhoudsvrij
 • Makkelijker te bedienen
 • Je kunt ook schakelen wanneer je stil staat

Nadelen:

 • De versnelling zit in het achterwiel waardoor je niet even snel kunt kijken of er iets met je versnelling aan de hand is
 • Je hebt vaak maximaal zeven of 8 versnellingen waar je uit kunt kiezen

Derailleurversnelling:

Voordelen:

 • Je hebt vaak een ontzettend groot aantal versnellingen tot je beschikking, kan oplopen tot 27 versnellingen
 • Ideaal voor fietstochten in de bergen

Nadelen:

 • Meer onderhoud nodig dan Naafversnellingen doordat het een open systeem is


Sportieve e-bike of comfortabele zithouding?

Ben je op zoek naar een elektrische fiets met een sportieve zithouding of eerder een comfortabele zithouding?

Bij sportieve elektrische fietsen zit je over het algemeen wat meer naar voren. Het zadel is ook iets minder zacht waardoor dit voor lange ritten niet altijd even fijn is.

Daarnaast heb je elektrische fietsen die meer om comfort gericht zijn. Op deze beste elektrische fietsen zit je vaak meer recht op en is het zadel zachter. Hierdoor zijn ze natuurlijk ideaal wanneer je lange ritten gaat fietsen.

Hierbij is het ook slim om te kijken naar de vering van de fiets. Hoe meer vering een fiets heeft, des te comfortabeler rijdt hij in veel gevallen.

Sportievere e-bikes hebben over het algemeen weinig of zelfs geen vering.

Ook kun je kijken naar de banden. Een brede fietsband zorgt voor extra comfort terwijl een dunne fietsband juist minder comfort geeft.

Goedkope of dure e-bike kopen?

Een elektrische fiets is een flinke investering, daarom kun je er voor kiezen een goedkope elektrische fiets te kopen. Helaas is goedkoop echter wel vaak duurkoop en loop je na verloop van tijd tegen verschillende problemen aan.

Bij een goedkopere e-Bike zie je vaak dat de accu sneller verslechtert en dat je hier een kortere garantie op hebt. Verder wordt er vaak een goedkope voorwielmotor gebruikt waardoor het fietsen minder natuurlijk aanvoelt. Ook kan de motor minder sterk zijn waardoor je minder hard gaat.

In veel gevallen is het daarom verstandiger om door te sparen voor een duurdere e-Bike dan de eerste de beste goedkope elektrische fiets te kopen.

Uitproberen van de e-Bike

Een elektrische fiets is een flinke investering en om deze reden is het verstandig om de fiets eerst te testen middels bijvoorbeeld een proefrit. Gelukkig zijn er verschillende online winkels die gratis proefritten aanbieden. Bij Stella kun je zelfs een proefrit aan huis plannen, hierdoor hoef je niet eens van huis om je e-Bike uit te proberen.


Wat is de beste elektrische fiets van 2023?

Goed, inmiddels weet je precies waar je op moet letten bij het kopen van een elektrische fiets. Maar wat is nu de beste elektrische fiets van 2023?

Als jij op zoek bent naar de best geteste e-bike van dit moment hebben we goed nieuws voor je. In onderstaande sectie behandelen we namelijk de 5 beste e-bikes van dit moment.

Om deze e-bikes te selecteren hebben we een uitgebreid onderzoek gedaan naar o.a. de online populariteit, klantenervaringen, prijs / kwaliteit en de keurmerken / prijzen die de fietsen hebben gewonnen.

Op basis hiervan vind je hieronder 5 elektrische fietsen die momenteel als beste uit onze test zijn gekomen. 

1. Livorno Premium MDB FI

Beste elektrische fiets

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Als jij op zoek bent naar de beste e-bike van 2023 dan is de Livorno Premium MDB FI van Stella wat ons betreft je beste keuze. Geen enkele e-bike kwam zo goed uit onze e-Bike tests als deze elektrische fiets.

Zo beschikt deze elektrische fiets over een zeer gunstige prijs, is hij geschikt voor elk type fietser (van lange afstanden tot woonwerk verkeer tot recreatief), maakt de motor amper geluid en heeft hij een ontzettend stevig frame.

Verder is de actieradius ontzetten goed en kun je tot 120 km op een volle acculading fietsen. Ook heeft deze elektrische fiets hydraulische schijfremmen waardoor je remweg heel kort is.

Deze elektrishe fiets is in verschillende e-bike tests als beste uit de test gekomen denk hierbij aan de ADfietstest 2023 en de ANWB-test.

Benieuwd naar deze fiets? Goed nieuws! Je kunt via Stella namelijk geheel vrijblijvend een proefrit inplannen. Dit kan zowel bij je thuis als in de winkel. Via deze link plan je direct een proefrit in.

Voordelen Livorno Premium MDB FI

 • Ontzettend goede prijs kwaliteitsverhouding
 • Geschikt voor elk type fietser: van woonwerkverkeer tot lange afstandsritten of fietsvakanties
 • Ontzettend comfortabel
 • Amper tot geen motorgeluid
 • Sterke Bosch Performance motor

Nadelen Livorno Premium MDB FI

 • Geen

2. Cube Touring Hybride Exc 625

beste elektrische fiets

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Op de nummer 2 in onze e-Bike test vinden we de Cube Touring Hybrid Exc 625. Deze e-Bike is door de consumentenbond als beste getest met een eindcijfer van 8,5 in de test van 2023.

Deze e-Bike scoort goed op verschillende vlakken, zo is de actieradius enorm goed (ruim 100km op 1 acculading), is de motor enorm stil en sterk, biedt hij extra comfort dankzij de voorvering en brede banden en is de fiets uitgerust met een helder display dat gemakkelijk te bedienen is.

Verder is dit een ideale e-bike voor bijna elk type gebruik. Of je nu op zoek bent naar een goede e-bike voor naar kantoor of voor langere fietsritten: met deze elektrische fiets zit je wel goed.

Enige minpuntje van deze e-bike? Hij wordt niet standaard geleverd met een fietsslot.

Voordelen Cube Touring Hybride Exc 625

 • Zeer goede actieradius (minimaal 100km op een volle acculading)
 • Motor is enorm stil maar beschikt wel over genoeg kracht om zwaardere omstandigheden aan te kunnen
 • Fiets voelt heel natuurlijk aan tijdens het fietsen
 • Display is gemakkelijk te bedienen en bovendien afneembaar waardoor hij niet snel gestolen wordt.

Nadelen Cube Touring Hybride Exc 625

 • Hij wordt geleverd zonder slot

3. Moustache Samedi 27 Open Xroad 2

beste elektrische fiets

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op nummer 3 van onze lijst met beste e-bikes vinden we de Moustache Samedi 27 Open Xroad 2. Deze fiets is als beste uit de test gekomen volgens de ANWB e-Bike test 2023.

Dit is een hybride e-Bike met brede banden en 9 versnellingen (derailleur) die ideaal is voor zowel vlakke wegen als hellingen.

Verder is deze fiets met 24,7kg met accu ontzettend licht in gewicht, beschikt hij over hydraulische schijfremmen en heeft hij brede banden met noppen die zorgen voor veel comfort en grip op de weg.

Helaas heeft deze e-Bike wel een paar minpunten. Zo is de actieradius slechts 44 km, wat aan de lage kant is. Verder is dit gewoon een hele dure fiets en voor deze prijs zijn er wat ons betreft betere opties.

Voordelen Moustache Samedi 27 Open Xroad 2

 • Brede branden zorgen voor heel veel grip en comfort
 • Licht in gewicht (slechts 24,7kg met accu)
 • Geschikt voor zowel vlakke wegen als hellingen
 • Hydraulische schijfremmen zorgen voor korte remafstand

Nadelen Moustache Samedi 27 Open Xroad 2

 • Actieradius is niet heel goed
 • Prijs is aan de hoge kant

4. Gazelle Paris C7+ HMB 500Wh

beste elektrische fiets

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Op nummer 4 van deze lijst vinden we de Gazelle Paris C7+ HMB 500Wh. Dit is een goedkopere e-Bike dan de andere modellen uit deze lijst.

Als jij op zoek bent naar de beste e-bike voor een goedkopere prijs dan is de Gazelle Paris C7+ HMB 500Wh zeker een aanrader.

Ook deze fiets is teruggekomen in de e-Bike test van de consumenten bond en scoort goed op verschillende vlakken. Zo beschikt de e-Bike over 7 naafversnellingen, is de actieradius zeer goed, werkt de motor ontzettend soepel en beschikt hij over een zadelpen en voorvering voor extra comfort.

Deze e-Bike is niet geschikt als je in gebieden rijdt met veel heuvels, de motor is hier namelijk niet sterk genoeg voor.

Voordelen Gazelle Paris C7+ HMB 500Wh

 • Zeer goede actieradius
 • Voor de meeste ritten zoals woonwerkverkeer enorm geschikt
 • Natuuurlijk gevoel bij het trappen
 • Beschikt over dichte kettingkast waardoor je weinig onderhoud hoeft te plegen.

Nadelen Gazelle Paris C7+ HMB 500Wh

 • Niet geschikt voor stijle heuve

5. Vanmoof S3

beste elektrische fiets

7.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

We sluiten deze lijst af met de beste urban e-Bike. Een urban e-Bike heeft vaak een unieker en sportiever design dan de reguliere e-Bike. Als jij op zoek bent naar een goede urban e-Bike dan is de VanMoof S3 een goede keuze.

Zo heeft deze een zeer goede accu, een knop voor snelheidsboosts en is hij relatief betaalbaar. Verder beschikt hij over verschillende technische gadgets zoals locatiebepaling, een alarm en een schopslot.

Natuurlijk zou onze e-Bike tests niet compleet zijn als we geen nadelen zouden omschrijven. De vanMoof S3 heeft namelijk verschillende nadelen die komen kijken bij deze nieuwe e-Bike.

Zo heeft hij een voorwielmotor waardoor het fietsen iets minder natuurlijk aanvoelt en werken de automatische versnellingen niet altijd even goed.

Voordelen Vanmoof S3

 • Accu gaat zeer lang mee in verschillende e-bike tests
 • Leuke gadgets zoals locatiebepaling, alarm en een schopslot
 • Beschikt over een snelheidsboost knop waardoor je nog harder kunt

Nadelen Vanmoof S3

 • Heeft een voorwielmotor wat een iets minder natuurlijk trapgevoel geeft
 • Automatische versnellingen werken niet altijd even goed.

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel elektrische fietsen hebben jullie vergeleken?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten elektrische fietsen vergeleken. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de elektrische fietsen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste elektrische fietsen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>