Laatste update: augustus 2022

Door: Sanne

Best Geteste Elektrische Fiets

Morena Premium MDB FI

Morena Premium MDB FI

De Morena Premium MDB FI is de best geteste elektrische fiets van 2022! Dit is uit onze ultieme test gebleken. Met deze fiets haal je een sportieve e-bike in huis. Het heeft een mooie uitstraling en is tot in de puntjes afgewerkt.

Deze fiets heeft een actieradius van 195 kilometer. Dit betekent dat het zeer lang mee gaat en je er naar verschillende plekken mee kan reizen, De elektrische fiets is in meerdere kleuren beschikbaar.

Ben jij geïnteresseerd? Klik dan op de button hieronder!

Wat is de beste elektrische fiets? De aankoop van een elektrische fiets is er niet zomaar eentje. Elektrische fietsen zijn behoorlijk prijzig, dus doe je er goed aan van te voren na te denken welke e-bike voor jou het meest geschikt is. In dit artikel lees je alles over de elektrische fiets met middenmotor en vertellen we je waar je precies op moet letten bij de aankoop. Ook krijg je een lijst van vijf van de beste exemplaren en vertellen we welke de beste elektrische fiets met middenmotor van 2022 is.

De elektrische fiets met middenmotor is de laatste tijd zeer populair. Dat komt vooral omdat de elektrische ondersteuning bij dit type het meest natuurlijk aanvoelt. Door de plaatsing in het midden van de fiets, laag in het frame, wordt het gewicht goed verdeeld. Ook is de fiets erdoor makkelijk op te tillen. Wel is deze variant vaak duurder dan de fietsen met de motor bij het voor- of achterwiel. Dat komt omdat de ketting sterker is uitgevoerd. Dit is nodig, omdat er veel kracht op de ketting en het versnellingssysteem staat. De fietservaring met een middenmotor is dus veel aangenamer. Wanneer je trapt, gaat de energie direct naar de trapas en zo kom je dus direct op gang.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

16

 Ervaringen gecheckt

6

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Elektrische Fietsen

Morena Premium MDB FI

Beste Koop Elektrische Fiets
1. Morena Premium MDB FI

Vicenza Superior FDST

Beste Elektrische Fiets Heren
2. Vicenza Superior FDST

Dolce Comfort FDST

Beste Elektrische Fiets Dames
3. Dolce Comfort FDST

Livorno Comfort MDS

Beste Elektrische Fiets Met Middenmotor
4. Livorno Comfort MDS

WATT E-BIKE | BOSTON MALE 54CM

Beste Elektrische Fiets Onder 2000 Euro
5. Watt Boston Male

Top 10 Beste Elektrische Fietsen

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire elektrische fietsen bij één van de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de top fietsen bij deze webshop.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Elektrische Fiets?

Het kopen van een elektrische fiets is moeilijk aangezien er zoveel zijn. Het onderscheiden van goede en slechte is daardoor zeer moeilijk. Daarom hebben wij een artikel gemaakt met de best geteste elektrische fietsen. 

Voordat je een fiets koopt is het handig om nog een paar dingen door te nemen. Het zijn logische maar wel zeer belangrijke kenmerken. Deze kenmerken zijn cruciaal voor een goede aankoop. Als je deze kenmerken meeneemt in het koopproces is de kans op een miskoop heel erg klein.

Gebruik

Bij de aanschaf van een elektrische fiets is het in de eerste plaats belangrijk te bedenken waarvoor je de fiets wilt gaan gebruiken. Wil je lange fietstochten gaan maken of gebruik je hem om boodschappen te doen of van en naar je werk te gaan? Als je dit weet kan je gerichter zoeken.

Accu

Ga verder na of je een vaste of verwijderbare accu nodig hebt. Als je in je fietsenstalling geen stopcontact hebt, is het slim om voor een verwijderbare accu te gaan, zodat je deze thuis of op je werk kunt opladen. Accu's zijn ook gewild onder dieven dus het is een goed punt om door te nemen.

Ondersteuning

Ook is het slim na te gaan of de fiets een rotatie ondersteuning heeft of een trapkracht ondersteuning. Bij de rotatie herkent de fiets direct de trapbeweging en biedt ook direct ondersteuning. Bij trapkracht is de elektrische ondersteuning afhankelijk van hoe hard je zelf trapt.

Prijs

Tot slot is het belangrijk om te kijken naar de prijs van een elektrische fiets. Deze zijn namelijk redelijk prijzig maar kunnen variëren van 1000 tot 5000 euro. Dat kan nog wel veel van elkaar verschillen dus. Ga goed na wat voor bedrag je wil uitgeven aan een elektrische fiets.


Wat is de beste Elektrische Fiets van 2022? 

Wat is de beste elektrische fiets van 2022? Op deze vraag gaan we nu antwoord geven!  Wij hebben vele verschillende soorten fietsen getest en op basis hiervan hebben wij een ultieme Top-5 gemaakt. 

Bij elk product staat een korte review van onze ervaringen. Daarbij zijn er ook nog voordelen en nadelen omschreven van het product. Ben jij benieuwd welke producten het beste zijn? Lees dan gauw verder!

1.  Morena Premium MDB FI

Morena Premium MDB FI

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

We beginnen deze lijst met de Morena Premium MDB FI. Dit is in onze ogen de best geteste elektrische fiets van 2022. Het is de beste koop aangezien het de beste e-bike is van 2022.

De Morena Premium MDB FI heeft een sportieve middenmotor van Bosch. Deze zorgt ervoor dat je versnellingen gevoelig zijn op de kracht die je zet. Hierdoor flow je als het ware over de weg. Deze fiets is ook nog in het zwart beschikbaar. Hierdoor maakt het nog een sportievere indruk.

Het stuur van deze fiets heeft een geïntegreerd bekabeling. Hierdoor zitten de draden niet in de weg en gaan ze minder snel kapot. Verder heeft het nog 4 ondersteuningen waardoor je zelf kan bepalen hoe hard je gaat en hoeveel kracht je zet. Dat is toch fijn!

Klik hier om de beste prijs van dit model te zien!

Voordelen Morena Premium MDB FI

 • Winnaar E-bike van het jaar 2022
 • !
 • 4 Ondersteuningen
 • Ziet er sportief uit

Nadelen Morena Premium MDB FI

 • Geen

2. Vicenza Superior FDST

Vicenza Superior FDST

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Als jij een man bent en je bent op zoek naar een elektrische fiets, dan is de Vicenza Superior FDST wat voor jou! Dit is de best geteste elektrische fiets voor heren in 2022.

Met de Vicenza Superior FDST heb je een uitstekende e-bike. Het heeft een mooi design en is zeer gebruiksvriendelijk. Zo zit er een lekker zadel op en heb je veel grip bij de handvaten. Hiernaast heb je ook dagrijverlichting waardoor je goed zichtbaar bent. Dit geldt voor in de avond en overdag.

Deze e-bike heeft een actieradius van 170 kilometer en beschikt over een voorwielmotor. Verder heeft de Vicenza Superior FDST nog hydraulische schijfremmen. Hierdoor sta je heel snel stil en kan je gevaarlijke situaties voorkomen. Daarom is deze fiets ook zeer geschikt voor de stad.

Voordelen Vicenza Superior FDST

 • Inclusief GPS
 • Goede verlichting

Nadelen Vicenza Superior FDST

 • Minder geschikt voor vrouwen

3. Dolce Comfort FDST

Dolce Comfort FDST

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Maar ben jij een vrouw en zoek jij een geschikte elektrische fiets? Dan is de Dolce Comfort FDST wat voor jou! Dit is de best geteste elektrische fiets voor dames in 2022.

De Dolce Comfort FDST is een fiets met een mooie uitsraling. Deze e-bike heeft een handige voor- en achterdrager. Hierin kan je makkelijk je boodschappen kwijt. Ook deze fiets beschikt over een hydraulische rem. Hierdoor voel je je veiliger als je in het drukke verkeer rijdt.

Deze elektrische fiets heeft een actieradius van 170 kilometer. Hierdoor kan je het een lange tijd blijven gebruiken. De Dolce Comfort FDST heeft ook een GPS-functie. Dat is toch handig als je fiets gestolen is. Verder heeft het nog een app waar je informatie kan zoeken over de elektrische fiets.

Voordelen Dolce Comfort FDST

 • Mooi design
 • 9 ondersteuningen

Nadelen Dolce Comfort FDST

 • Niet iedereen kan de app downloaden

4. Livorno Comfort MDS

Livorno Comfort MDS

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Een middenmotor is één van de fijnste kenmerken die een e-bike kan hebben. De Livorno Comfort MDS heeft dat ook en is daarom ook de best geteste elektrische fiets met middenmotor in 2022.

Deze elektrische fiets heeft een actieradius van 225 (!) kilometer. Dit is meer dan de meeste elektrische fietsen. De middenmotor maakt nauwelijks geluid waardoor je comfortabel kan fietsen. Het heeft ook dagrijverlichting waardoor je altijd goed opvalt op de weg.

Verder heef deze e-bike nog 4 ondersteuningen. Je kan hiermee makkelijk bepalen hoe hard je gaat en hoeveel energie je hieraan uitgeeft. De accu zit aan de achterkant en is makkelijk afneembaar, Tot slot heeft het nog een fijne zithouding en kan je goed rechtop zitten.

Voordelen Livorno Comfort MDS

 • Natuurlijke fietservaring
 • Heeft een uniek achterlicht

Nadelen Livorno Comfort MDS

 • Niet mooiste in de afwerking

5. Watt Boston Male

WATT E-BIKE | BOSTON MALE 54CM

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

De laatste in de lijst is de Watt Boston Male. Dit is de best geteste elektrische fiets onder de 2000 euro van 2022. Het is een 'goedkopere' variant en heeft een mooi design.

De Watt Boston Male is een e-bike die eigenlijk geschikt is voor mannen. Het kan ook makkelijk gebruikt worden door vrouwen,. Dit is een echte stadsfiets en weegt slecht 17,5 kilogram. Hierdoor kan je het makkelijk optillen en op de dubbele fietsstandaard zetten.

Verder gaat deze elektrische fiets tot ongeveer 25 kilometer per uur. Dit kan bereikt worden door middel van 5 standen in de motor. Deze zijn zelf ingesteld maar kunnen later aangepast worden naar de eigen wensen. Al met al is het dus een hele goede elektrische fiets die er goed uit ziet!

Voordelen Watt Boston Male

 • Lichtgewicht
 • Dubbel fietsstandaard

Nadelen Watt Boston Male

 • 0 versnellingen

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel elektrische fietsen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten elektrische fietsen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de elektrische fietsen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste elektrische fietsen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>