fbpx
 • Home
 • /
 • Fiets
 • /
 • Beste elektrische fiets met middenmotor [Test 2023]

Publicatie datum: 22 maart, 2023

Door: Sanne

Best Geteste elektrische fiets met middenmotor

Best geteste Elektrische fiets met middenmotor

Stella Morena Premium MDB FI

De Morena Premium MDB FI is de beste elektrische fiets met middenmotor van 2023, volgens de test van Top-X! De Morena Premium MDB FI beschikt namelijk over een prettig stalen frame, dat stevig genoeg is om een passagier of je kind mee te nemen.

Het meenemen van een passagier wordt nog makkelijker door dat de motor en batterij dus in het frame zitten verwerkt, en niet boven het achterwiel. Zo hoef je niet bang te zijn dat de batterij beschadigd raakt door het gewicht van je kind of achterpassagier.

Ook is het zadel van de Morena Premium MDB FI erg prettig en zacht, en wat ook mee werkt aan het comfort van de Morena Premium MDB FI is de vering in zowel de voorvork als het achterwiel!

Een elektrische fiets is een redelijk recente ontwikkeling in de fietsenwereld. Met een elektrische fiets of een e-bike kun je vooral je voordeel doen als je bijvoorbeeld last begint te krijgen van fysieke beperkingen, vermoeidheid of andere klachten die het fietsen wat lastiger maken.

De beste elektrische fietsen komen in verschillende vormen; zo zijn er e-bikes met de motor aan de voorkant, en aan de achterkant. Een motor aan de voorkant is makkelijker optrekken en maakt minder geluid, terwijl de motor aan de achterkant vaak zorgt voor een grotere batterij capaciteit; echter kan dit ten koste gaan van het fietsgemak doordat het gewicht niet gelijk verdeeld zit.

Tot slot is er de elektrische fiets met middenmotor. Een goede elektrische fiets met middenmotor kan zorgen voor de perfecte balans tijdens het fietsen. De motor, en meestal ook de accu, zitten in het midden van de elektrische fiets, waardoor het gewicht niet alleen lager op het frame, maar ook meer in het midden van de fiets wordt verdeeld.

Een elektrische fiets met middenmotor geeft ook de mogelijkheid tot een gesloten kettingkast. Dit kan onderhoudskosten en defecten voorkomen, naast dat het er veel beter uit ziet.

Tof, zo’n middenmotor! Maar een goede elektrische fiets met middenmotor uitkiezen is nog niet zo makkelijk natuurlijk. Door de grote verschillen tussen de producten kun je soms niet makkelijk de beste elektrische fiets met middenmotor voor jouw situatie uitkiezen.

Om de keuze wat makkelijker te maken hebben we de beste elektrische fietsen met middenmotor voor je uitgekozen, en beoordeeld op hun individuele kwaliteiten!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

17

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

21

 Ervaringen gecheckt

6

Webshops vergeleken


Top 5 Beste elektrische fietsen met middenmotor

Best geteste Elektrische fiets met middenmotor

Beste koop
1.  Stella Morena Premium MDB FI

Beste comfort
2. Stella Morena Premium MDBO SI

Beste premium
3. Vadesta Tango MF

Beste herenfiets
4. Puch E-Lounge

Beste met veel versnellingen
5. Puch Clubman e 1

Top 10 beste elektrische fietsen met middenmotor

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste elektrische fietsen met middenmotor!


Waar op letten bij het kopen van een elektrische fiets met middenmotor?

De beste elektrische fiets met middenmotor uitkiezen is zeker aan te raden, omdat je dan zeker bent van een elektrische fiets met middenmotor die niet snel kapot gaat en geschikt is voor jouw lengte en gewicht. Om je wat meer informatie te geven over elektrische fietsen met middenmotor, kunnen we je een aantal dingen vertellen waar je op moet letten als je zeker wil zijn van een goede elektrische fiets met middenmotor!

Batterijgrootte

Zoals alle elektrische fietsen moet je natuurlijk kijken naar de batterijduur. Als je de fiets alleen gebruikt voor woon-werk- of schoolverkeer, is het niet essentieel dat je er uren op kunt rond rijden. Maar als je houdt van een sporadische fietstocht door de Nederlandse natuur is een grotere batterij wel erg belangrijk.

Framegrootte

De grootte van het frame in centimeters is het eerste wat bepaalt of je lekker op een fiets past. Fietsen op een te kleine of een te grote fiets kan ongezond zijn voor je houding en je gewrichten, en daarnaast onnodig veel moeite kosten om de fiets vooruit te krijgen. Ook is de veiligheid bij een verkeerde framemaat in het geding.

Versnellingen

Een fiets heeft vrijwel altijd versnellingen, zeker elektrische fietsen. Daarom vinden we het bij een goede elektrische fiets met middenmotor ook onmisbaar dat je kunt schakelen. Je kan daarnaast nog kijken naar hoe je schakelt en hoeveel versnellingen er op de elektrische fiets met middenmotor zitten.

Vering

Voor extra fietscomfort is een prettige vering wel zo fijn. Een vering in de zadelpen is daarmee het belangrijkste, maar voor het fietsen over hobbels en bulten is een fiets met goede voorvork veringen ook prettig.


Wat is de beste elektrische fiets met middenmotor van 2023? 

Voor onze elektrische fiets met middenmotor test 2023 hebben we de beste elektrische fiets met middenmotor 2023 proberen te vinden. Daarnaast zijn de beste elektrische fietsen met middenmotor niet per se altijd de duurste. Daarom hebben we ook gekeken naar de beste budget elektrische fiets met middenmotor. Daarnaast houden we in onze testen altijd rekening met wat de beste elektrische fiets met middenmotor volgens de consumentenbond is.

1. Stella Morena Premium MDB FI

Best geteste Elektrische fiets met middenmotor

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

De Stella Morena Premium MDB FI. Een prachtige, unieke elektrische fiets met middenmotor die ontzettend veel kracht in de motor heeft zitten. Zelfs met een passagier achterop het frame kun je snel en moeiteloos optrekken.

Of je nou wil gaan voor een lange tocht door de natuurgebieden, of even snel naar je werk of de supermarkt wil fietsen, met de lange batterijduur van zo’n 120 kilometer hoef je niet bang te zijn voor een lege batterij.

Daarnaast zijn alle trips erg comfortabel omdat er een dubbele voorvorkvering in de Stella Morena Premium MDB FI verwerkt zit. Dit maakt zelfs de diepste verkeersdrempels geen enkel probleem voor de Stella Morena Premium MDB FI.

Voordelen Stella Morena Premium MDB FI

 • Prettige vering
 • Lange batterijduur, geschikt voor lange tochten door bijvoorbeeld de natuur
 • Dikke en stevige anti-lek banden en een stevige ketting, dus minimaal onderhoud
 • Sportieve zithouding door het hoge zadel

Nadelen Stella Morena Premium MDB FI

 • De sportieve zithouding zal niet voor iedereen maximaal comfortabel zijn

2.  Stella Morena Premium MDBO SI

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Daar waar de Stella Morena Premium MDB FI nog een beetje oncomfortabel zou kunnen zijn voor casual fietstochten, is de Stella Morena Premium MDBO SI een veel prettiger zittende fiets.

Met de Stella Morena Premium MDBO SI heb je een veel lager zadel, waardoor je lekker casual door de stad kunt scheuren. Verder beschikt de Stella Morena Premium MDBO SI over grofweg dezelfde specificaties als de sportieve variant, en kun je zelfs makkelijker iemand achter op de fiets mee nemen.

Voordelen Stella Morena Premium MDBO SI

 • Erg comfortabel
 • Prettige vering
 • Lange batterijduur, geschikt voor lange tochten door bijvoorbeeld de natuur
 • Dikke en stevige anti-lek banden en een stevige ketting, dus minimaal onderhoud

Nadelen Stella Morena Premium MDBO SI

 • Open kettingkast kan onderhoudskosten of extra werk veroorzaken

3. Vadesta Tango MF

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

De Vadesta Tango MF is een geschikte fiets voor de ambitieuze e-bike gebruiker. De Vadesta Tango MF heeft een gesloten kettingkast, en dat kan enorm veel schade en onderhoud schelen. Daarnaast ziet het er gewoon veel beter uit.

De frame maat kun je precies naar wensen instellen, evenals de kleur. Dat maakt dat je de Vadesta Tango MF kunt aanpassen naar jouw eigen stijl.

De accu kan tot wel 120 km meegaan, en met de 8 makkelijke versnellingen zal je de fietservaring als zeer prettig ervaren – zeker door de dubbele vering in de voorvork en in het zadel!

Voordelen Vadesta Tango MF

 • Erg comfortabel
 • Prettige vering
 • Lange batterijduur, geschikt voor lange tochten door bijvoorbeeld de natuur
 • In meerdere kleuren en framematen verkrijgbaar

Nadelen Vadesta Tango MF

 • Batterij zit nog onder de snelbinders achter, waardoor het vervoeren van zware passagiers niet geschikt is

4. Puch E-Lounge

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

De Puch E-Lounge is een fijne elektrische fiets met middenmotor, die de batterij nog wel onder de snelbinders aan de achterkant heeft zitten. Door de hoge stang heeft de fiets een mannelijke uitstraling, en de robuuste vormen helpen daar in mee.

De kettingkast is gesloten, om mogelijk onderhoud zoveel mogelijk te voorkomen, en ook het stuur lekker simpel van design. De banden beschikken over anti-lek technologie en de veringen maken de fiets extra geschikt voor stedelijke ritjes.

Voordelen Puch E-Lounge

 • Erg comfortabel
 • Prettige vering
 • Mooie mannelijke uitstraling door het hoge frame
 • Stevig en handige extra technologische snufjes, zoals lekvrije banden

Nadelen Puch E-Lounge

 • Iets minder kilometers kunnen maken dankzij de kleinere batterij (11 Ah)

5. Puch Clubman e 1

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Houd je van schakelen op de fiets, en gebruik je graag wat meer versnellingen tijdens het fietsen? Voor stedelijke ritjes waarbij je vaak moet stoppen en opnieuw moet optrekken, is een Puch Clubman e 1 een geschikte elektrische fiets.

Met de Puch Clubman e 1 heb je namelijk maar liefst negen derailleur versnellingen. Deze zijn zo gemaakt dat ze tijdens het fietsen makkelijk geschakeld kunnen worden, waar de elektrische aandrijving vervolgens op inspeelt.

Het frametype van deze elektrische fiets met middenmotor is aan te passen voor beide geslachten, en zo kun je dus zowel een herenfiets als een damesfiets in huis krijgen met de Puch Clubman e 1.

Voordelen Puch Clubman e 1

 • Zowel voor dames als heren
 • Comfortabele zithouding door het lagere zadel
 • Schermpje op het stuur waarmee je de snelheid en motorkracht kunt instellen
 • Accu is uitneembaar voor betere looks

Nadelen Puch Clubman e 1

 • Iets minder kilometers kunnen maken dankzij de kleinere batterij (11 Ah)

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel elektrische fietsen met middenmotor hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten elektrische fietsen met middenmotor getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de elektrische fietsen met middenmotor op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste ebikes met middenmotors op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>