fbpx

Publicatie datum: 16 maart, 2023

Door: Iris

Best Geteste Elektrische Blikopener

Best geteste Elektrische Blikopener

Tefal Elektrische Blikopener

Zat van je handen bezeren bij het openen van blikken? Dan komt deze Tefal Elektrische Blikopener vast goed van pas! Dit handige apparaatje koop je voor een enorm lage prijs en maakt werken in een (professionele) keuken veel veiliger. De snijranden worden automatisch afgerond waardoor ze niet meer zo scherp zijn als voorheen.

Na het openen stopt de blikopener automatisch en blijft de deksel aan de ingebouwde magneet vast zitten, zodat je het blik weer keurig afgesloten terug in de koelkast kan zetten. Bekijk de beste prijs via de rode knop hieronder en bespaar!

Op zoek naar een betere manier om blikken te openen, waardoor je je eigen vingers niet hoeft te bezeren en bovendien een hoop moeite en tijd bespaart? Dat is in één zin wat een elektrische blikopener voor je kan betekenen. Elektrische blikopeners zijn een relatief nieuwe, maar logische ontwikkeling in de keuken, en een echte aanrader voor iedereen die wel eens groente of worstjes uit blik eet.

De beste elektrische blikopeners koop je natuurlijk online. Maar welke elektrische blikopener is het beste voor jou, en hoe maak je het onderscheid tussen de beste elektrische blikopeners en minder goede elektrische blikopener aanbiedingen? Het aanbod is zo groot dat je misschien neigt om de beste elektrische blikopener volgens de consumentenbond te kopen - maar je kan een hoop besparen door je elektrische blikopener zelf uit te kiezen. 

In onze elektrische blikopener test hebben we de beste elektrische blikopeners 2023 voor je op een rijtje gezet. Deze hebben we allemaal beoordeeld op kwaliteit, zodat je straks zeker weet dat je geen miskoop doet!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

38

 Ervaringen gecheckt

19

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Elektrische Blikopeners

Best geteste Elektrische Blikopener

Beste Koop Elektrische Blikopener
1. Tefal Elektrische Blikopener

Beste professionele Elektrische Blikopener
2. Moulinex Open Matic DJJ152

Beste multifunctionele Elektrische Blikopener
3. Kitchen Deluxe® Elektrische Blikopener

Beste veilige Elektrische Blikopener
4. One Touch Volautomatische veilige blikopener

Beste budget Elektrische Blikopener
5. Blikopener topless met anti-snijrand

Top 10 beste Elektrische Blikopeners

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste Elektrische Blikopeners.


Waar op letten bij het kopen van een Elektrische Blikopener?

Een elektrische blikopener kopen in 2023 is dankzij het enorme aanbod erg makkelijk - maar de beste elektrische blikopener voor jou uitkiezen helaas wat minder. Er zitten enorme verschillen in prijs en functionaliteit, ook al lijkt dat in eerste instantie misschien niet zo. De specificaties hieronder zijn het belangrijkst om op te letten als je een elektrische blikopener aanbieding wil vinden die lang mee gaat en goed werkt.

Extra veiligheid

Niet alle elektrische blikopeners bieden het stukje extra veiligheid dat je misschien wel wil hebben. Er zijn apparaten die het blik namelijk afronden (minder scherp maken) na het openen. Zo kun je je vingers niet meer bezeren.

Vrijstaand of handmatig

Er zijn elektrische blikopeners die je semi-handmatig moet gebruiken, zoals een normale blikopener. Deze zijn handig voor kleinere keukens met minder ruimte, maar blikken maak je toch het liefst open met een vrijstaande blikopener. Dit zijn grotere apparaten die je op het aanrecht kunt neerzetten. Je schuift simpelweg het blik erin en drukt op de knop om het blik te openen. 

Batterijen of stekker

Een elektrische blikopener kan op twee manieren werken, met batterijen of op netstroom. Batterijen zijn natuurlijk makkelijk te vervangen, maar je moet ze wel net in huis hebben. Een stekker in het stopcontact doen kost vaak extra moeite voor je het apparaat kunt gebruiken. Dit raden we vooral aan in grote professionele keukens waar niet wordt gewoond, omdat je anders een druk keukenblad krijgt.

Potten of blikken

Sommige elektrische blikopeners zijn tevens geschikt voor die lastige jampotten of andere vacuüm verpakte voedselverpakkingen, zoals flessen drank. Als je dan toch een apparaatje in huis haalt, kun je net zo goed een multifunctionele variant kiezen toch? 


Wat is de beste Elektrische Blikopener van 2023? 

Als je graag een elektrische blikopener kopen wil in 2023, kom je voor een lastige keuze. De opties die wij in onze elektrische blikopener test hebben beoordeeld, hebben allemaal een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Wel zitten er verschillen in de functionaliteiten en de prijs van de producten. Zo weten we zeker dat er een geschikte elektrische blikopener bij zit voor jou!

1. Tefal Elektrische Blikopener

Best geteste Elektrische Blikopener

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Zat van je handen bezeren bij het openen van blikken? Dan komt deze Tefal Elektrische Blikopener vast goed van pas! Dit handige apparaatje koop je voor een enorm lage prijs en maakt werken in een (professionele) keuken veel veiliger. 

De snijranden worden automatisch afgerond waardoor ze niet meer zo scherp zijn als voorheen. Na het openen stopt de blikopener automatisch en blijft de deksel aan de ingebouwde magneet vast zitten, zodat je het blik weer keurig afgesloten terug in de koelkast kan zetten.

Het hulpmiddel is zo compact dat je hem makkelijk in de keukenla kunt bewaren, waardoor je geen grote apparatuur op je keukenblad hoeft neer te zetten. Bekijk de beste prijs via de rode knop hieronder en bespaar!

Voordelen Tefal Elektrische Blikopener

 • Compact, past in keukenla
 • Moeiteloos blikken openen
 • Snijranden worden onscherp gemaakt

Nadelen Tefal Elektrische Blikopener

 • Werking met snoer is niet altijd even snel

2.  Moulinex Open Matic DJJ152

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

De Moulinex Open Matic DJJ152 is een erg handig en efficiënt apparaat dat we vooral kunnen aanraden aan professionele keukens. Dat zit hem niet alleen in de iets hogere aanschafprijs, maar komt vooral doordat het een relatief groot apparaat is.

In restaurants en bars kan de Moulinex Open Matic DJJ152 enorm veel tijd, en dus kosten besparen doordat hij allerlei soorten blikken in een mum van tijd open kan trekken. Dit vereist geen enkele moeite (naast een druk op de knop natuurlijk!). 

De Moulinex Open Matic DJJ152 is enorm stabiel doordat hij het zwaarst is aan de onderkant. Het vermogen van 50 Watt zorgt voor een enorm makkelijke opening van blikken, of ze nou 5 of 50 cm in diameter zijn. Ook in je eigen keuken thuis kan de Moulinex Open Matic DJJ152 van pas komen als je vaak met ingeblikt voedsel kookt, en je bespaart het risico op verwondingen door scherpe randen.

Voordelen Moulinex Open Matic DJJ152

 • Extreem makkelijk en snel blikken openen
 • Perfect voor professionele keukens
 • Geen batterijen nodig
 • Voor alle blikken geschikt

Nadelen Moulinex Open Matic DJJ152

 • Misschien iets te duur voor thuisgebruik

3. Kitchen Deluxe® Elektrische Blikopener

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Weet je zeker dat je een elektrische blikopener wil hebben? Dan is het misschien te overwegen om er gelijk een 3-in-1 aankoop van te maken, zoals met deze Kitchen Deluxe® Elektrische Blikopener! Dit is een superhandig product dat je kan gebruiken om allerlei verschillende verpakkingen te openen. Zo maakt hij jam- of pastapotten in een mum van tijd voor je open, maar ook blikken en flesjes bier zijn geen enkel probleem.

Je kan de Kitchen Deluxe® Elektrische Blikopener gebruiken met slechts 2 AA-batterijen, die trouwens totaal niet snel leeg gaan zodat je er lang gebruik van kan maken. Je kan het apparaat makkelijk verstellen om hem aan te passen aan het formaat van je blik, pot of fles. Zo haal je een enorm makkelijk te gebruiken blikopener in huis die ook nog eens multifunctioneel is.

Voordelen Kitchen Deluxe® Elektrische Blikopener

 • 3-in-1 product, ook te gebruiken voor flessen en potten
 • Aanpasbare grootte
 • 100% gerecycled
 • Batterijen gaan lang mee

Nadelen Kitchen Deluxe® Elektrische Blikopener

 • Batterijen niet inbegrepen

4. One Touch Volautomatische veilige blikopener

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

De One Touch Volautomatische veilige blikopener is één van de veiligste opties die we hebben getest, en voor deze prijs vonden we het dan ook logisch om hem mee te nemen in onze top 5 lijst van de beste elektrische blikopeners van 2023!

De One Touch Volautomatische veilige blikopener werkt namelijk helemaal anders dan de meeste concurrerende producten. In plaats van dat je het blik in een apparaat plaatst, kun je de One Touch Volautomatische veilige blikopener bovenop het blik neerzetten en dan simpelweg op de knop drukken. Het apparaatje knalt gelijk het dekseltje eraf, en laat geen scherpe randen achter. 

Het wordt op deze manier wel erg lastig om jezelf te bezeren. Dat is nou juist waarom we de One Touch Volautomatische veilige blikopener zo'n indrukwekkend design vonden - je komt geen enkele keer in aanraking met scherpe randen en hoeft totaal geen inspanning te verrichten om je blik te openen!

Voordelen One Touch Volautomatische veilige blikopener

 • Klein en krachtig
 • Geen inspanning nodig
 • 100% veilig, geen scherpe randen

Nadelen One Touch Volautomatische veilige blikopener

 • Geen batterijen meegeleverd

5. Blikopener topless met anti-snijrand

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Liever wat minder uitgeven aan een goed functionerende blikopener? Dat snappen we natuurlijk volledig, en het is ook helemaal niet nodig om veel geld te besteden. Deze Blikopener topless met anti-snijrand vonden we op Bol.com, en door de lage prijs werd dit product wel een hele interessante optie om te testen.

De Blikopener topless met anti-snijrand werkt weliswaar iets anders dan andere elektrische blikopeners, maar we kunnen wel stellen dat we er dik tevreden over zijn! Je kan met dit handige apparaatje namelijk in een handomdraai het deksel van allerlei blikken verwijderen. Het laat geen scherpe randen achter waardoor je je vingers niet meer kan snijden.

Handig voor bij het koken, maar ook leuk om te doen bij een blikje cola of fanta. Dit kan decoratief gebruikt worden door er bijvoorbeeld een kaars in te stoppen, of als asbak - laat je creativiteit er lekker op los! Zeker voor deze enorm voordelige prijs is dit één van de beste elektrische blikopeners 2023 en we raden hem dan ook zeker weten aan!

Voordelen Blikopener topless met anti-snijrand

 • Enorm voordelige optie
 • Anti-snijrand functie
 • Ook leuk voor blikjes drinken en andere creatieve ideeën

Nadelen Blikopener topless met anti-snijrand

 • Bouwkwaliteit niet de beste

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel elektrische blikopeners hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten elektrische blikopeners getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de elektrische blikopeners op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste elektrische blikopeners op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Iris

Hoi! Ik ben Iris en schrijf op Top-X voornamelijk over baby's en kinderen. Als Nanny weet ik precies wat kinderen nodig hebben om zichzelf optimaal te ontwikkelen. Om die reden vind ik het super leuk om in mijn vrije tijd voor Top-X te schrijven.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>