fbpx

Laatste update: augustus 2023

Door: Sanne

Best Geteste Eierkoker

Tristar EK-3076 Eierkoker

Tristar EK-3076 Eierkoker

Met de Tristar EK-3076 Eierkoker haal jij de beste eierkoker van dit moment in huis. Met deze eierkoker kan je 7 eieren tegelijkertijd koken. Hierdoor hoeft niemand zonder een eitje te zitten. Met de roestvrije deksel die stoom eruit laat gaan als er teveel is maak je de perfecte eieren. Van hard gekookte tot zacht gekookte eieren. Met de bijgeleverde maatbeker en eierprikker is elk ei perfect. Kortom is dit de beste eierkoker van 2023!

Hou jij van een lekker hard- of zacht gekookt eitje? Dan is een goede eierkoker een hele handige keukentool. Met een eierkoker kook jij namelijk binnen no-time eitjes om hier vervolgens heerlijk van te kunnen smullen. Er zijn ontzettend veel verschillende eierkokers met ieder zijn eigen voor- en nadelen hebben.

Ben jij op zoek naar de beste eierkoker voor jou? Dan helpen wij jou graag een handje. Wij van Top-X hebben namelijk een beste eierkoker test uitgevoerd. Hierbij hebben wij tientallen eierkokers met elkaar vergeleken in een handige top 5. In dit artikel ontdek je daarom onze top 5 beste eierkokers en nog veel meer.

Ook hebben wij namelijk de belangrijkste criteria bij het kiezen van de beste eierkoker voor jou op een rijtje gezet. Deze criteria hebben wij op elke eierkoker uit onze test uitvoerig getest. Hierdoor weet je zeker dat alleen de allerbeste eierkokers het gemaakt hebben tot onze top 5. Benieuwd wat de beste eierkoker van 2023 is? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

23

Producten getest

11

Uur onderzoek gedaan

41

 Ervaringen gecheckt

9

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Eierkokers

Tristar EK-3076 Eierkoker

Beste koop eierkoker
1. Tristar EK-3076 Eierkoker

Eierkoker AD 4486 Adler

Beste grote eierkoker
2. Eierkoker AD 4486 Adler

Severin EK 3050 Automatische Eierkoker

Beste eierkoker 6 eieren
3. Severin EK 3050 Automatische Eierkoker

ProfiCook EK1139 - Eierkoker

Beste eierkoker 8 eieren
4. ProfiCook EK1139 - Eierkoker

Mesko Eierkoker electrisch

Beste Kleine Eierkoker
5. Mesko Eierkoker electrisch

Top 10 Beste Eierkokers

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste eierkokers. Het enige nadeel hiervan is dat je de test resultaten mist en geen antwoorden kan geven op de vragen: welke eierkoker is het beste en welke eierkoker past het beste bij mij?


Misschien ook interessant:

Waar moet je op letten bij het kopen van een eierkoker?

Ga jij een eierkoker kopen? Koop dan niet de eerste eierkoker aanbieding die je tegenkomt maar vergelijk de verschillende opties eens met elkaar. Niet alle eierkokers beschikken namelijk over dezelfde kwaliteit en ook niet alle eierkokers zijn de beste optie voor jou. Hieronder hebben wij enkele belangrijke criteria voor je op een rijtje gezet.

Door rekening te houden met deze criteria verklein jij de kans op een miskoop. Daarnaast haal je zo gemakkelijk de beste optie voor jou in huis. Deze criteria zijn namelijk in onze beste eierkoker test getest, maar ook in de beste eierkoker volgens de consumentenbond test. Benieuwd? Lees hieronder dan meer over deze criteria.

Voor hoeveel eieren geschikt?

Een eerste belangrijke criteria is het bekijken van de grootte van de eierkoker. Zo zijn er eierkokers die geschikt zijn voor 4 eieren, maar ook eierkokers waar wel 6 tot zelfs 8 eieren tegelijk in kunnen. Afhankelijk van hoe groot de eierkoker mag zijn en hoeveel eieren jij per keer wil koken is een bepaalde eierkoker dus de beste optie.

In onze top 5 hebben wij allerlei verschillende formaten eierkokers opgenomen. Zo zitten er eierkokers tussen geschikt voor 4 eieren, maar ook grotere formaat eierkokers die geschikt zijn voor wel 6 tot 8 eieren. 

Functies

Ook kun je naar de verschillende functies van de eierkokers kijken. Zo heeft de ene een waarschuwingssignaal welke aangeeft wanneer de eitjes klaar zijn en kunnen andere zelfs de hardheid van jouw eitjes regelen. Ook worden sommige eierkokers geleverd met een maatbeker en/of eierprikker.

Het kan dus verstandig zijn om na te denken over welke functies jij verwacht dat een eierkoker bezit. Vervolgens kan je nog kijken naar de extraatjes die je er bij ontvangt. Deze functies en extraatjes staan vrijwel altijd aangegeven in de titel en product omschrijving.

Kwaliteit

Als laatste kan er naar de kwaliteit gekeken worden. De kwaliteit van een eierkoker kan namelijk per model flink verschillen. Zo zijn eierkoker aanbiedingen en eierkoker action vaak van vele lagere kwaliteit dan de betere modellen. Hierdoor kan het zo zijn dat een aankoop kan voelen als een miskoop.

Bekijk dus goed de verschillende opties en reviews om er achter te komen welke eierkokers de juiste kwaliteit bezitten. Het is namelijk zonde als jouw eierkoker niet geschikt is voor jou of vrij snel kapot gaat.


Wat is de beste eierkoker van 2023? 

Welke eierkoker is het beste? Je ontdekt het antwoord in de volgende sectie. Wij van Top-X hebben namelijk aan de hand van onze testresultaten een top 5 beste eierkokers opgesteld. Hieronder vind je daarom voor elke eierkoker uit onze top 5 een korte product omschrijving. Ook vind je hier de voor- en nadelen van elke eierkoker.

Iedereen heeft andere wensen en vereisten als het gaat om de beste optie eierkoker. Om die reden hebben wij in onze top 5 eierkokers uit verschillende prijsklassen en categorieën weten op te stellen. Zo zit er voor iedereen een perfecte optie tussen. De eindbeoordeling hebben wij gebaseerd op onze beste eierkoker test en reviews van andere consumenten.

1. Tristar EK-3076 Eierkoker

Tristar EK-3076 Eierkoker

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Op de nummer 1 positie hebben wij de Tristar EK-3076 Eierkoker geplaatst in onze top 5. Deze eierkoker is geschikt voor 7 eieren en beschikt over een uniek design. Zo heeft deze eierkoker geen doorzichtige deksel, maar heeft hij een roestvrijstalen deksel met stoomuitlaat. 

Deze eierkoker kookt eenvoudig 7 eieren tot de perfecte hardheid dankzij het 350 Watt aan vermogen. Verder kun je gemakkelijk de gewenste hardheid kiezen door de juiste hoeveelheid water toe te voegen. De Tristar EK-3076 Eierkoker wordt geleverd inclusief maatbeker en een eierenprikker. 

De roestvrijstalen deksel laat gemakkelijk het stroom vrij wat zorgt voor extra veiligheid. Door de deksel kan je de perfecte eieren maken van zacht tot hard gekookt. Je hoeft alleen de juiste hoeveelheid water toe te voegen. Daarnaast zijn de onderdelen van de Tristar EK-3076 Eierkoker gemakkelijk schoon te maken.

Voordelen Tristar EK-3076 Eierkoker

 • Perfecte eieren door middel van de juiste hoeveelheid water 
 • Met maatbeker en eierprikker
 • Roestvrije deksel met stoomuitlaten
 • Geschikt voor 7 eieren tegelijk

Nadelen Tristar EK-3076 Eierkoker

 • Je kunt de eieren niet zien

2. Eierkoker AD 4486 Adler

Eierkoker AD 4486 Adler

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Zoek jij de beste grote eierkoker van dit moment? Dan zoek jij de Eierkoker AD 4486 Adler. Deze eierkoker is namelijk als beste uit onze test gekomen. Niet alleen is deze eierkoker er in twee kleuren te verkrijgen, ook kun je tot wel 8 eieren tegelijk koken met deze eierkoker. Hierdoor kun jij gelijk eieren voor het hele gezin koken.

Verder kun je de hardheid van de eitjes gemakkelijk instellen. Wanneer de eitjes klaar zijn ontdek je dit meteen dankzij het handige waarschuwingssignaal. Met de 800 Watt zorg jij er tevens voor dat de eitjes binnen no-time gekookt zijn. De Eierkoker AD 4486 Adler kan zorgen voor zachte, medium en harde eitjes.

Het controle lampje geeft aan of het apparaat in werking is. Verder wordt er bij de Eierkoker AD 4486 Adler een handige ei-prikpen meegeleverd waarmee jij het eitje kunt doorprikken. Wil je meer weten over deze beste grote eierkoker? Klik dan op de button hierboven en ontdek gelijk de laagste prijs.

Voordelen Eierkoker AD 4486 Adler

 • Ei-prikpen inbegrepen
 • Tot wel 8 eieren tegelijk koken
 • Instelbare hardheid

Nadelen Eierkoker AD 4486 Adler

 • Geen Nederlandse handleiding

3. Severin EK 3050 Automatische Eierkoker

Severin EK 3050 Automatische Eierkoker

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op plaats 3 hebben wij de Severin EK 3050 Automatische Eierkoker geselecteerd in onze top 5. Deze eierkoker is namelijk volledig automatisch en kan 6 eieren tegelijk koken. Verder kun je bij deze eierkoker gemakkelijk de hardheid van de eieren regelen dankzij de instelbare hardheid. 

Wanneer jouw eitjes klaar zijn geeft de Severin EK 3050 Automatische Eierkoker een duidelijk waarschuwingssignaal. Daarnaast is ook deze eierkoker voorzien van een handige antiaanbaklaag. Hierdoor maak jij deze eierkoker gemakkelijk weer schoon en hoef jij je geen zorgen te maken over aangebakken etensresten.

De Severin EK 3050 Automatische Eierkoker wordt geleverd met een handige maatbeker en ook ontvang je bij aanschaf een eierprikker. Daarnaast beschikt deze eierkoker over antislipvoetjes en is hij volledig BPA-vrij. Meer weten? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen Severin EK 3050 Automatische Eierkoker

 • Geschikt voor 6 eieren
 • Inclusief maatbeker en eierprikker
 • Uitstekende kwaliteit
 • Strak design

Nadelen Severin EK 3050 Automatische Eierkoker

 • Onderdelen kunnen niet in de vaatwasser

4. ProfiCook EK1139 - Eierkoker

ProfiCook EK1139 - Eierkoker

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Op de vierde plaats hebben wij de ProfiCook EK1139 - Eierkoker geplaatst in onze top 5. Deze eierkoker is namelijk geschikt voor 8 eieren en is volledig RVS. Verder geeft ook deze eierkoker een waarschuwingssignaal wanneer de eitjes gebakken zijn. De eierhouder is afneembaar waardoor jij deze gemakkelijk kunt schoonmaken.

Verder is de transparante deksel van de ProfiCook EK1139 - Eierkoker gemaakt van tritan welke volledig BPA-vrij is. Deze eierkoker wordt ook geleverd inclusief handige maatbeker met een eierprikker en dop. Met het 400 watt aan vermogen kook jij daarnaast razendsnel jouw eitjes naar de gewenste hardheid.

De kleur van de ProfiCook EK1139 - Eierkoker is zwart en het design is erg modern. Hierdoor past deze eierkoker gemakkelijk in de meeste keukeninterieurs. Wil je meer weten over de ProfiCook EK1139 - Eierkoker of de laagste prijs van dit moment ontdekken? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen ProfiCook EK1139 - Eierkoker

 • Volledig BPA-vrij
 • Makkelijk te onderhouden
 • Geschikt voor 8 eieren

Nadelen ProfiCook EK1139 - Eierkoker

 • Lastiger schoon te maken

5. Mesko Eierkoker electrisch

Mesko Eierkoker electrisch

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Op de laatste plaats staat de Mesko Eierkoker electrisch. Deze eierkoker is ideaal als je niet zoveel eieren elke ochtend nodig hebt. Door het maar 3 eieren kan koken is het design ook een stuk kleiner en valt het niet op in je keuken.

Met dit apparaat maak jij elke keer de perfecte eieren. Door middel van het automatisch uitschakelsysteem kunnen je eieren niet te lang gekookt worden. Als je een zacht gekookt eitje wilt stopt hij precies wanneer het eitje op dat niveau zit. Er gaat ook een geluidje af zodat je precies weet wanneer hij goed is.

Het gezegde "het kind kan de was doen" geldt ook bij deze eierkoker. Hij is zeer gemakkelijk te gebruiken. Er hoeft alleen water toegevoegd te worden en daarna op de aanknop geklikt te worden. Iedereen kan dit apparaat gebruiken. 

Als je goed met de eierkoker blijft omgaan is dit een product dat zeer lang mee gaat en op de lange termijn een duurzame keuze is. Het materiaal dat gebruikt is duurzaam zodat je toch een goed gevoel heb.  

Voordelen Mesko Eierkoker electrisch

 • Automatisch uitschakelsysteem
 • Makkelijk in gebruik
 • Gemaakt van duurzaam materiaal

Nadelen Mesko Eierkoker electrisch

 • Er kunnen er maar 3 eieren in

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel eierkokers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 15 soorten eierkokers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de eierkokers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste eierkokers op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP