Laatste update: november 2021

Door: Onno

Beste Geteste E-Reader

beste e-reader

Kobo Clara HD - E-reader - Hoge resolutie display van 6 inch

Op zoek naar de beste E-reader van dit moment? Dan ben je op zoek naar de Kobo Clara HD E-reader. Deze e-reader is licht en compact waardoor hij ideaal is om overal mee naar toe te nemen. Ook kan je hem daarom overal gemakkelijk gebruiken. De e-reader beschikt over een 6 inch HD-scherm met een ongekend scherpe weergave van tekst. 

Het geheugen biedt ruimte voor meer dan 6.000 boeken zodat je alle boeken die je wilt downloaden gemakkelijk bij je kunt dragen. De beste prijs van deze e-reader vind je via onderstaande button!

Hou jij erg van boeken lezen? Dan is een e-reader perfect voor jou. Een e-reader is een tablet/e-book dat beschikt over een e-ink scherm. Dit type scherm is veel fijner om langdurig naar te kijken wat hem vriendelijker voor je ogen maakt dan een tablet of laptop. Een e-reader kan je overal mee naartoe nemen. 

E-readers beschikken over een lange batterijduur waardoor zij lang meegaan. Hierdoor hoef jij je e-reader bijna nooit op te laden en kun je wel urenlang genieten van een hele hoop online boeken. Ook is het mogelijk om via e-readers naar online audioboeken te luisteren. Het voordeel van een e-reader is ook dat hij onthoudt bij welke bladzijde je gebleven bent en ook verschillende boeken door elkaar heen kan lezen.

In dit artikel hebben wij de beste e-readers van dit moment getest om zo de beste producten te selecteren in onze beste top 5 e-readers. Deze top 5 hebben wij opgesteld aan de hand van een uitgebreide test waarbij wij naar verschillende criteria hebben gekeken. Benieuwd naar de belangrijkste criteria en onze top 5? Lees gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

17

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

17

Webshops vergeleken


Top 5 E-Readers

beste e-reader

Beste koop e-reader
1.  Kobo Clara HD - E-reader - Hoge resolutie display van 6 inch

beste e-reader

Beste e-reader waterdicht
2. Kobo Libra H2O e-reader - Waterdicht - Grote 7 inch scherm

beste e-reader

Beste e-reader voor audioboeken
3. Kobo Aura Edition 2 + Kobo Sleepcover - Zwart

beste e-reader

Beste e-reader met wifi
4. Kobo Nia - E-reader - Display van 6 inch - 8 GB - Wifi - Zwart

beste e-reader

Beste goedkope e-reader
5. Denver EBO-620 Ebook reader - E reader

Top 10 beste E-readers

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste e-readers.


Waar op letten bij het kopen van een e-reader?

Waar moet je nou op letten voordat je een e-reader aanschaft? Bij het uitvoeren van onze beste e-reader test hebben wij naar verschillende criteria gekeken die belangrijk zijn voor een goede e-reader. Zo weet jij zeker dat je geen miskoop doet. In onze top 5 hebben wij daarom ook alleen de allerbeste e-readers opgenomen.

Bij het uitvoeren van onze beste e-reader test hebben wij naar dezelfde criteria gekeken als de beste e-reader volgens de consumentenbond test. Dit om alleen de allerbeste e-readers te kiezen. Hieronder hebben wij de belangrijkste specificaties van een goede e-reader uitgewerkt.

Opslagcapaciteit

De opslagcapaciteit bepaalt hoeveel e-books jij op je e-reader kunt opslaan. Hoe meer boeken jij op je e-reader wilt hebben hoe groter het opslagcapaciteit van de e-reader moet zijn. Daarnaast kosten audioboeken meer opslag waardoor jij voor het opslaan van veel audioboeken, een grotere opslag nodig hebt.

Gewicht

Naast de opslag van de e-reader is het ook belangrijk om naar het gewicht te kijken. Zo zijn er e-readers in verschillende gewichtsklassen en formaten. Ben jij vaak op reis? Dan heb je misschien meer baat bij een lichte en compacte e-reader. Hou jij van een groot scherm? Dan is een grotere en vaak wat zwaardere e-reader meer geschikt.

Schermresoluties

Schermresolutie is ook een belangrijke criteria om naar te kijken. Niet alle e-readers zijn namelijk erg scherm op hebben een hoge helderheid. Hierdoor is het bij sommige e-readers soms moeilijk om goed het scherm te kunnen lezen. Kijk dus voor het aanschaffen van een e-reader goed over welke specificaties hij beschikt.


Wat is de beste E-Reader van 2021? 

Op zoek naar de beste e-reader voor jou? Hieronder hebben wij de producten die het beste uit onze test zijn gekomen kort toegelicht. Hierbij hebben wij de e-readers beoordeeld op gebruiksgemak, functionaliteiten en prijs/kwaliteit. Ook hebben wij verschillende reviews van consumenten met elkaar vergeleken.

Bij het selecteren van onze top 5 hebben wij e-readers uit verschillende prijsklassen en categorieën gekozen zodat er voor iedereen een perfecte e-reader tussen zit. Benieuwd naar de e-readers die het gemaakt hebben tot onze top 5? Lees dan gauw verder en ontdek de beste opties van dit moment!

1. Kobo Clara HD - E-reader - Hoge resolutie display van 6 inch

beste e-reader

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Deze e-reader staat bekend om zijn lichte gewicht en de compactheid. Ideaal om mee op reis te nemen. Heerlijk lezen tijdens een vliegreis, of een reis met de trein. Met het 6-inch-scherm is de e-reader groot genoeg. 

Het voordeel van deze e-reader is dat je ook zelf het licht kunt bepalen. Je kunt het licht hoog zetten voor een intense leeservaring, maar bovendien ook wat duisterder. Daartussen zijn er nog veel meer mogelijkheden wat betreft het licht. Je kunt zelfs de tint automatisch lager laten worden, zodat je sneller in slaap kunt vallen. Het is namelijk algemeen bekend dat fel licht niet goed is voor je nachtrust. Het product is duurzaam en gaat een lange periode mee. Bovendien is er sprake van een goede kwaliteit-prijs verhouding. Ook niet geheel onbelangrijk.

Een nadeel van de e-reader is dat deze niet waterdicht is. Bovendien vinden sommige mensen het scherm iets te klein. Deze compactheid is ideaal om mee te reizen, maar niet altijd wanneer je hem thuis wilt gebruiken. Ook geven verschillende gebruikers aan dat er af en toe technische problemen kunnen voorkomen. Maar in de regel wordt de e-reader door de meeste gebruikers positief ontvangen.

Bestel deze E-reader gemakkelijk via Bol.com!

Voordelen Kobo Clara HD - E-reader - Hoge resolutie display van 6 inch

 • Zelf de helderheid van het scherm bepalen
 • Duurzaam en gaat lange periode mee
 • Goede prijs kwaliteitsverhouding

Nadelen Kobo Clara HD - E-reader - Hoge resolutie display van 6 inch

 • Niet waterdicht 

2. Kobo Libra H2O e-reader - Waterdicht - Grote 7 inch scherm

beste e-reader

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Een krachtig voordeel van deze e-reader is dat deze waterdicht is. Dit is bij veel e-readers niet het geval en veel mensen vinden dit erg onhandig. Met een waterdichte e-reader kun je bijvoorbeeld ook in bad lezen of onder de douche. Dit is natuurlijk ideaal. Geniet van het comfort van een bad, terwijl je tegelijkertijd een prachtig verhaal aan het lezen bent.

 Een ander groot voordeel is dat deze e-reader voorzien is van een grote opslagcapaciteit. Er kunnen ongeveer 6000 boeken op worden gezet en dat is natuurlijk niet weinig. Een ware droom voor de echte fanatieke boekenliefhebber.

Het voordeel van de e-reader is ook dat je je eigen opmaak kunt bepalen. Dit onderscheidt de e-reader van fysieke boeken. Heb je liever grote letters? Dat kan gemakkelijk geregeld worden. Lees je toch liever met wat kleine letters, om het overzicht te behouden? Ook die mogelijkheid bestaat er. 

Veel gebruikers stellen dat het scherm soms iets te klein is. Dus dat zou je ook als nadeel kunnen zien.

Voordelen Kobo Libra H2O e-reader - Waterdicht - Grote 7 inch scherm

 • Waterdicht
 • Opmaak en lay-out aan te passen
 • Grote opslagcapaciteit (+- 6000 boeken)
 • Niet te duur

Nadelen Kobo Libra H2O e-reader - Waterdicht - Grote 7 inch scherm

 • Scherm aan de kleine kant

3. Kobo Aura Edition 2 + Kobo Sleepcover - Zwart

beste e-reader

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Voor een stabiele e-reader met het no-nonsense principe ben je bij deze op het juiste adres. Het is een eenvoudige e-reader die doet wat hij moet doen. Dit heeft meerdere voordelen. Door de eenvoud van deze e-reader zullen er niet snel technische problemen ontstaan.

Een groot voordeel uiteraard, want het is een feit dat meer geavanceerde e-readers vaker vastlopen. Dit is iets wat je natuurlijk niet wilt. Dan zit je net lekker in een verhaal en plots loopt de e-reader vast. De verlichting kun je bij deze e-reader wel zelf instellen.

Het belangrijkste aan de e-reader is dat deze zeer voordelig is tegenover andere e-readers. Dit terwijl de kwaliteit tegelijkertijd wel van een uitstekend niveau is. De beste prijs van de Kobo Aura Edition 2 + vind je hier!

Voordelen Kobo Aura Edition 2 + Kobo Sleepcover - Zwart

 • Eenvoudige e-reader die doet wat het moet doen
 • Helderheid zelf in te stellen
 • Goede prijs/kwaliteis

Nadelen Kobo Aura Edition 2 + Kobo Sleepcover - Zwart

 • Iets minder goede schermresolutie

4. Kobo Nia - E-reader - Display van 6 inch - 8 GB - Wifi - Zwart

beste e-reader

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Deze prachtige e-reader is niet alleen zeer functioneel, maar ook nog eens voorzien van een prachtig design. Veel e-readers zijn enkel functioneel, maar zijn niet per se voorzien van een prachtig design.

Bij dit e-book is dat wel het geval. Dit maakt dit e-book dan ook een stukje unieker dan andere e-books. Met een resolutie van 758 x 1024 pixels is deze prachtige e-reader voorzien van een zeer scherp beeld. Heb je bovendien last van slechte ogen? Geen enkel probleem. Er is ook de mogelijkheid om de letters groter te maken. Ook voor mensen met slechte ogen is dit e-book dus ideaal.

Daarnaast heeft dit e-book ook nog eens een uitstekende batterijcapaciteit. Zit je op een plek waar je lastig kunt opladen? Geen enkel probleem. Zeker wanneer je de verlichting laag zet, is de kans groot dat de batterij heel lang meegaat. Sommige consumenten zeggen dat de handleiding bij vlagen erg onduidelijk is. Voor de rest zijn er vrijwel enkel positieve geluiden.

Voordelen Kobo Nia - E-reader - Display van 6 inch - 8 GB - Wifi - Zwart

 • Lichtgewicht
 • Licht is instelbaar
 • Goedkope prijs

Nadelen Kobo Nia - E-reader - Display van 6 inch - 8 GB - Wifi - Zwart

 • Reactietijd is wat minder snel

5. Denver EBO-620 Ebook reader - E reader

beste e-reader

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Deze e-reader is voorzien van een matte display. Dit heeft als voordeel dat je weinig last hebt van weerkaatsingen. Dit kan namelijk erg vervelend zijn. Zit je bijvoorbeeld lekker te lezen en schijnt ineens de zon op je scherm. Hierdoor kun je het niet meer goed lezen en dat is dan erg frustrerend. Bij deze e-reader zal dat gelukkig niet voorkomen. 

Ook is deze e-reader voorzien van een uitstekende resolutie, zodat je altijd een duidelijk scherm hebt en de letters op een goede manier tot je kunt nemen.

Een nadeel van deze e-reader is dat deze niet voorzien is van een touchscreen. Dit zorgt ervoor dat veel mensen afhaken, omdat veel andere e-readers dit wel hebben. Daartegenover staat wel dat de e-reader zeer duurzaam is en een lange periode meegaat. Bovendien is er sprake van een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Ook is deze e-reader eens verkozen tot beste e-reader volgens de consumentenbond.

Voordelen Denver EBO-620 Ebook reader - E reader

 • Matte display
 • Uitstekende resolutie
 • Makkelijk mee te nemen

Nadelen Denver EBO-620 Ebook reader - E reader

 • Geen touchstreen

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel e-readers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten e-readers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de e-readers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste e-readers op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Onno

Over de productexpert

Spelen maarrrr… Uiteraard is het één en al gezelligheid om een avond met mijn vrienden op stap te gaan, maar ik steek niet onder stoelen of banken dat ik me ook graag terug trek in mijn game stoel. Voor het beste advies over gadgets en gamen ben je daarom bij mij aan het juiste adres.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Exclusieve deals, aanbiedingen en tips ontvangen? 

 Laat je e-mail achter en sluit je aan bij meer dan 5.000 andere 

>

Let Op: Cyber Monday deals (korting tot 70%) staan nu al live op Bol.com! OP=OP