Laatste update: Juni 2021

Door: Onno

Best Geteste E-Reader

5/5

Maak kennis met de nieuwe Kobo Clara HD; een compacte en lichte e-reader met 6 inch HD-scherm met een ongekend scherpe weergave van tekst. Hij is ook nog eens voorzien van de nieuwste schermverlichtingstechniek van Kobo; ComfortLight PRO. Het geheugen biedt ruimte voor 6.000 boeken, zodat ook de grootste boekenverzamelaars hun bieb in de rugzak mee kunnen nemen.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van e-reader?

Een e-reader is tegenwoordig echt iets van deze tijd. De technologie in onze hedendaagse maatschappij gaat sneller dan ooit. Daarbij ontwikkelt de e-reader zich ook steeds verder. 

Het voordeel van een e-reader is dat je gemakkelijk boeken kunt lezen, zonder dat je deze fysiek hoeft aan te schaffen. Enerzijds is het voordeel dat E-boeken veel goedkoper zijn dan fysieke boeken. Je bespaart er dus veel geld mee. 

Anderzijds is het ook nog eens zo dat je alle boeken op één plek hebt. Bij fysieke boeken is het immers zo dat je ze ook weer kunt kwijtraken. Bij een e-reader is dat niet het geval. Je kunt alles digitaal opslaan en zeker voor mensen die veel reizen is dat ideaal.

Bij een e-reader is het van belang om op verschillende zaken te letten. Allereerst is de opslagcapaciteit natuurlijk van groot belang. Dit bepaalt namelijk hoeveel e-books je op je reader kunt zetten. Daarnaast moet je bij de aanschaf rekening houden met het gewicht. Een lichte e-reader is namelijk veel handiger om mee te nemen dan een zwaardere e-book. Ook moet je altijd rekening houden met de schermresoluties en nog andere specificaties. Vaak wordt hier wel informatie over gegeven bij de specifieke e-readers.

Hieronder vind je een overzicht van de top 5 beste E-readers van dit moment. Om de uitgebreide review te lezen kun je verder naar beneden scrollen.


Product


1. Komo Clara HD

Best getest overall

4.5/5

2. Pocketbook Basic 
Beste E-reader voor beginners

4/5

3. Kobo Libra H2
Beste premium E-reader

4/5

4. Pocketbook Aqua

4/5

5. Denver EBO-620

4/5

1. Kobo Clara HD - e-reader

0
Eindcijfer
Formaat 94%
Prijs / Kwaliteit 92%
Gewicht 90%

Deze e-reader staat bekend om zijn lichte gewicht en de compactheid. Ideaal om mee op reis te nemen. Heerlijk lezen tijdens een vliegreis, of een reis met de trein. Met het 6-inch-scherm is de e-reader groot genoeg. 

Het voordeel van deze e-reader is dat je ook zelf het licht kunt bepalen. Je kunt het licht hoog zetten voor een intense leeservaring, maar bovendien ook wat duisterder. Daartussen zijn er nog veel meer mogelijkheden wat betreft het licht. Je kunt zelfs de tint automatisch lager laten worden, zodat je sneller in slaap kunt vallen. Het is namelijk algemeen bekend dat fel licht niet goed is voor je nachtrust. Het product is duurzaam en gaat een lange periode mee. Bovendien is er sprake van een goede kwaliteit-prijs verhouding. Ook niet geheel onbelangrijk.

Een nadeel van de e-reader is dat deze niet waterdicht is. Bovendien vinden sommige mensen het scherm iets te klein. Deze compactheid is ideaal om mee te reizen, maar niet altijd wanneer je hem thuis wilt gebruiken. Ook geven verschillende gebruikers aan dat er af en toe technische problemen kunnen voorkomen. Maar in de regel wordt de e-reader door de meeste gebruikers positief ontvangen.

Bestel deze E-reader gemakkelijk via Bol.com!

Voordelen Kobo Clara HD – e-reader

 • Zelf de helderheid van het scherm bepalen
 • Duurzaam en gaat lange periode mee
 • Goede prijs kwaliteitsverhouding
 • Ideaal om mee te reizen

Nadelen Kobo Clara HD – e-reader

 • Niet waterdicht 

2. PocketBook Basic 3 zwart

0
Eindcijfer
Formaat 89%
Prijs / Kwaliteit 91%
Gewicht 90%

Voor een stabiele e-reader met het no-nonsense principe ben je bij deze op het juiste adres. Het is een eenvoudige e-reader die doet wat hij moet doen. Dit heeft meerdere voordelen. Door de eenvoud van deze e-reader zullen er niet snel technische problemen ontstaan.

 Een groot voordeel uiteraard, want het is een feit dat meer geavanceerde e-readers vaker vastlopen. Dit is iets wat je natuurlijk niet wilt. Dan zit je net lekker in een verhaal en plots loopt de e-reader vast. De verlichting kun je bij deze e-reader wel zelf instellen.

Het belangrijkste aan de e-reader is dat deze zeer voordelig is tegenover andere e-readers. Dit terwijl de kwaliteit tegelijkertijd wel van een uitstekend niveau is. 

Een nadeel is echter dat de e-reader niet waterdicht is. Bovendien is de schermresolutie niet zo scherp als bij andere e-readers. Dit is echter niet van groot belang wanneer je de e-reader puur gebruikt om boeken of andere teksten mee te lezen. Daarvoor is deze e-reader ideaal en er zijn dan ook vrijwel geen negatieve recensies over te vinden. De batterij van de e-reader gaat enkele weken mee en dat is natuurlijk ook een groot voordeel. Hij behoort dan ook tot de beste e-reader 2020.

Bestel Pocketbook snel via Bol.com

Voordelen PocketBook Basic 3 zwart

 • Eenvoudige e-reader die doet wat het moet doen
 • Weinig technische mankementen
 • Helderheid zelf in te stellen
 • Goede prijs/kwaliteis

Nadelen PocketBook Basic 3 zwart

 • Niet waterdicht
 • Iets minder goede schermresolutie

3. Kobo Libra H2O e-reader - Zwart

0
Eindcijfer
Formaat 74%
Prijs / Kwaliteit 85%
Gewicht 78%

Een krachtig voordeel van deze e-reader is dat deze waterdicht is. Dit is bij veel e-readers niet het geval en veel mensen vinden dit erg onhandig. Met een waterdichte e-reader kun je bijvoorbeeld ook in bad lezen of onder de douche. Dit is natuurlijk ideaal. Geniet van het comfort van een bad, terwijl je tegelijkertijd een prachtig verhaal aan het lezen bent.

 Een ander groot voordeel is dat deze e-reader voorzien is van een grote opslagcapaciteit. Er kunnen ongeveer 6000 boeken op worden gezet en dat is natuurlijk niet weinig. Een ware droom voor de echte fanatieke boekenliefhebber.

Het voordeel van de e-reader is ook dat je je eigen opmaak kunt bepalen. Dit onderscheidt de e-reader van fysieke boeken. Heb je liever grote letters? Dat kan gemakkelijk geregeld worden. Lees je toch liever met wat kleine letters, om het overzicht te behouden? Ook die mogelijkheid bestaat er. 

Veel gebruikers stellen dat het scherm soms iets te klein is. Dus dat zou je ook als nadeel kunnen zien.

Voordelen Kobo Libra H2O e-reader – Zwart

 • Waterdicht
 • Opmaak en layout aan te passen
 • Grote opslagcapaciteit (+- 6000 boeken)

Nadelen Kobo Libra H2O e-reader – Zwart

 • Scherm aan de kleine kant

4. Pocketbook AQUA 2 e-book reader Touchscreen 8 GB Wi-Fi Turkoois

0
Eindcijfer
Formaat 85%
Prijs / Kwaliteit 81%
Gewicht 77%

Deze prachtige e-reader is niet alleen zeer functioneel, maar ook nog eens voorzien van een prachtig design. Veel e-readers zijn enkel functioneel, maar zijn niet per se voorzien van een prachtig design.

Bij dit e-book is dat wel het geval. Dit maakt dit e-book dan ook een stukje unieker dan andere e-books. Met een resolutie van 758 x 1024 pixels is deze prachtige e-reader voorzien van een zeer scherp beeld. Heb je bovendien last van slechte ogen? Geen enkel probleem. Er is ook de mogelijkheid om de letters groter te maken. Ook voor mensen met slechte ogen is dit e-book dus ideaal.

Daarnaast heeft dit e-book ook nog eens een uitstekende batterijcapaciteit. Zit je op een plek waar je lastig kunt opladen? Geen enkel probleem. Zeker wanneer je de verlichting laag zet, is de kans groot dat de batterij heel lang meegaat.Een nadeel is echter dat veel mensen ondervinden dat het complex is om met het product om te gaan. Dus je moet er wel even aan wennen.

Ook stellen sommige consumenten dat de handleiding bij vlagen erg onduidelijk is. Voor de rest zijn er vrijwel enkel positieve geluiden. Deze E-reader is best getest.

Voordelen Pocketbook AQUA 2 e-book reader Touchscreen 8 GB Wi-Fi Turkoois

 • Prachtig esign
 • Hoge resolutie
 • Letters kunnen groter gemaakt worden
 • Goede batterij capaciteit

Nadelen Pocketbook AQUA 2 e-book reader Touchscreen 8 GB Wi-Fi Turkoois

 • Redelijk complex in gebruik
0
Eindcijfer
Formaat 84%
Prijs / Kwaliteit 81%
Gewicht 74%

Deze e-reader is voorzien van een matte display. Dit heeft als voordeel dat je weinig last hebt van weerkaatsingen. Dit kan namelijk erg vervelend zijn. Zit je bijvoorbeeld lekker te lezen en schijnt ineens de zon op je scherm. Hierdoor kun je het niet meer goed lezen en dat is dan erg frustrerend. Bij deze e-reader zal dat gelukkig niet voorkomen. 

Ook is deze e-reader voorzien van een uitstekende resolutie, zodat je altijd een duidelijk scherm hebt en de letters op een goede manier tot je kunt nemen.

Een nadeel van deze e-reader is dat deze niet voorzien is van een touchscreen. Dit zorgt ervoor dat veel mensen afhaken, omdat veel andere e-readers dit wel hebben. Daartegenover staat wel dat de e-reader zeer duurzaam is en een lange periode meegaat. Bovendien is er sprake van een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Ook is deze e-reader eens verkozen tot beste e-reader volgens de consumentenbond.

Voordelen Denver EBO-620 Ebook reader with 6” E-INK panel

 • Matte display
 • Uitstekende resolutie

Nadelen Denver EBO-620 Ebook reader with 6” E-INK panel

 • Geen touchscreen

Onno

Over de productexpert

Spelen maarrrr… Uiteraard is het één en al gezelligheid om een avond met mijn vrienden op stap te gaan, maar ik steek niet onder stoelen of banken dat ik me ook graag terug trek in mijn game stoel. Voor het beste advies over gadgets en gamen ben je daarom bij mij aan het juiste adres.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>