Laatste update: januari 2023

Door: Thea

Beste Dyson Stofzuiger

beste dyson

Dyson V15 Detect Absolute

De Dyson V15 Detect Absolute is de nieuwste en beste Dyson Stofzuiger op dit moment. Dit is momenteel de Dyson met de beste batterijduur (gaat meer dan 1 uur mee), de sterkste zuigkracht en het meest heldere LCD scherm. Verder heeft deze stofzuiger een piëzo sensor waardoor je direct ziet wat voor stof en vuil je opzuigt. Hierdoor hoef je niet 5 keer over hetzelfde stukje vloer te stofzuigen. Als jij de beste en nieuwste Dyson zoekt dan is dit je beste keuze. 

De Dyson Stofzuiger is de ongekroonde koning binnen de wereld van stofzuigers. Geen enkel stofzuiger merk is zo bekend en populair als de stofzuigers van Dyson.

Dat is natuurlijk niet voor niets.

Dyson stofzuigers onderscheiden zich op verschillende manieren van andere merken. Zo hebben ze revolutionaire producten, gaat de gemiddelde Dyson een stuk langer mee dan een andere stofzuiger en zijn ze enorm fijn in gebruik.

Maar wat is nu de beste Dyson stofzuiger van 2023? Om een antwoord op deze vraag te geven hebben we alle bekende Dyson stofzuigers op een rijtje gezet. De beste 5 van dit moment vind je hier!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Dyson Stofzuigers

Beste koop Dyson stofzuiger
1.  Dyson V15 Detect Absolute

Beste Dyson voor dierenharen
2. Dyson V11 Absolute Exta

Beste Dyson Snoerloos
3.Dyson Cyclone V10 Absolute

Beste vaste Dyson stofzuiger
4. Dyson Cinetic Big Ball Absolute 2

Beste goedkope Dyson stofzuiger
5. Dyson V8 Absolute

Top 10 beste Dyson Stofzuigers

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste Dyson stofzuigers.


Misschien ook interessant:

Waar op letten bij het kopen van een Dyson stofzuiger?

In onze Dyson stofzuiger test houden we rekening met alles. Echt alles. Er zijn namelijk gigantisch veel specificaties die een stofzuiger goed maken, en om die allemaal zelf te kennen heb je uren aan vooronderzoek nodig. Heb je vast geen zin in.

Om de beste Dyson stofzuigers van 2023 voor jou te kunnen kiezen, raden we je aan om voornamelijk kritisch naar de onderstaande elementen te kijken! Dit zijn de belangrijkste dingen om op te letten bij het kopen van de beste Dyson stofzuiger.

Batterijduur

Een stofzuiger zonder snoer is wel heel handig, maar natuurlijk moet de batterij dan wel lang genoeg mee gaan. Meestal duurt het stofzuigen van een gemiddelde woning zo'n 30 tot 40 minuten. Als de batterij dus langer dan dat duurt, is het een goede stofzuiger.

Geluidsniveau

Stofzuigen is nou eenmaal luid. Dit kun je niet voorkomen - maar wellicht wel beperken. Dat doe je natuurlijk door naar het aantal decibels te kijken, dat staat aangegeven bij de productinformatie.

Zuigkracht

De zuigkracht van de beste Dyson stofzuigers verschilt natuurlijk per product. Je zult niet voor iedere klus de hoogste zuigkracht nodig hebben, maar het is altijd handig als de optie er is om kracht bij te kunnen zetten.

Slimme functies

Dyson stofzuigers hebben een aantal slimme functies, zoals automatisch de zuigkracht bepalen en lasers om stofdeeltjes te kunnen zien. Welke van deze functies je echt nodig hebt, kun je het beste zelf bepalen.

Allergieën

Heb je allergieën? Sommige Dyson stofzuigers zijn hier speciaal voor ontwikkeld, zodat je bijvoorbeeld kattenharen kunt verwijderen of een kamer volledig kunt ontdoen van jeukende stofdeeltjes.


Wat is de beste Dyson stofzuiger van 2023? 

Dyson stofzuigers zijn er in vele soorten en maten. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen zijn er daarnaast meerdere dingen waar je op moet letten. 

Maar wat is nu eigenlijk de beste Dyson stofzuiger van dit moment?

Om antwoord te geven op deze vraag hebben wij een uitgebreide Dyson Stofzuiger test gedaan waarbij we de beste Dyson stofzuigers op een rijtje hebben gezet. De top 5 beste Dyson stofzuigers vind je hieronder, lees dus gauw verder!

1. Dyson V15 Detect Absolute

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

De Dyson V15 Detect Absolute is de stofzuiger waar we gelijk mee beginnen. Een van de meest premium stofzuigers op de markt, waardoor stofzuigen bijna een lolletje wordt.

Dankzij de gemotoriseerde combizuigmond past de zuigkracht zich automatisch aan het vloertype aan. Zo hoef je niet meer te hannessen met de draaiknop zoals op ouderwetse stofzuigers.

De accu van de Dyson V15 Detect Absolute gaat zo'n 60 minuten mee, en dat is slechts een gemiddelde. Als je last hebt van allergieën zoals dierenharen, is de Dyson V15 Detect Absolute tevens je beste vriend. Allerlei soorten stof en haren kun je namelijk volledig reinigen door dit geweldige apparaat te gebruiken.

En het allerbeste? De Dyson V15 Detect Absolute is volledig draadloos! Geen gestruikel meer over snoeren, niet meer hoeven stoppen omdat het stopcontact te ver weg is. En je levert helemaal geen kracht in!

Voordelen Dyson V15 Detect Absolute

 • Gaat erg lang mee
 • Geschikt voor allergieën
 • Zuigkracht adapteert zich automatisch aan het vloertype
 • Volledig draadloos te gebruiken

Nadelen Dyson V15 Detect Absolute

 • Geen

2.  Dyson V11 Absolute Extra

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Dan de Dyson V11 Absolute Extra, een krachtige steelstofzuiger die tevens draadloos is. De Dyson V11 Absolute Exta laat zich kennen door zijn hoge zuigkracht en een enorm lange batterijduur, waardoor je zelfs een enorm huis, enorm snel en enorm grondig kunt reinigen!

Op de Dyson V11 Absolute Extra vind je een LCD scherm met actuele informatie over de status van de machine, hoe lang de accu nog mee gaat, en foutmeldingen bij onder andere een volle zak of een loszittend onderdeel.

Ook de Dyson V11 Absolute Extra past zijn zuigkracht automatisch aan. Dit kun je allemaal in real time monitoren via het LCD scherm. Het tapijt heeft bijvoorbeeld een hogere zuigkracht nodig dan gladde materialen, en dat hoef je dus helemaal niet meer in te stellen met de Dyson V11 Absolute Extra!

Voordelen Dyson V11 Absolute Extra

 • Bepaalt automatisch de zuigkracht
 • LCD scherm met actuele informatie
 • Geeft foutmeldingen van bijvoorbeeld een volle zak en meer
 • Gaat ruim een uur mee op 1 accu

Nadelen Dyson V11 Absolute Extra

 • Redelijk luid op 82 decibel

3. Dyson Cyclone V10 Absolute

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Geen geld voor een auto met een V10 motor? Deze Dyson Cyclone V10 Absolute stofzuiger heeft er ook één! Oke, hij zal misschien iets minder PK's hebben, maar alsnog een flinke upgrade ten opzichte van je huidige stofzuiger.

De Dyson Cyclone V10 Absolute heeft een gemotoriseerde miniborstel. Hierdoor kun je in plaats van een kruimelzuiger ook gewoon deze stofzuiger gebruiken voor de fijnere klussen. Voor elke soort vloer en tapijt is een geschikte borstel meegeleverd, namelijk een borstel voor laagpolig tapijt en harde vloeren - maar ook 1 voor parket en allerlei andere vloertypes.

Met de turbostand zuig je zelfs de grootste en meest plakkende vuilsoorten zo van de vloer, mede mogelijk gemaakt door de V10 motor. Maar ook voor fijnere klussen is de Dyson Cyclone V10 Absolute jouw man!

Voordelen Dyson Cyclone V10 Absolute

 • Geschikt voor alle vloer- en tapijtsoorten
 • Turbomodus in combinatie met de V10 motor zorgt voor nog meer zuigkracht
 • Gemotoriseerde miniborstel om ook kleinere klusjes mee te klaren
 • Parketborstel beschermt houten vloeren tegen krassen 

Nadelen Dyson Cyclone V10 Absolute

 • Batterij valt tegen, zeker als je de turbostand gebruikt

4. Dyson Cinetic Big Ball Absolute 2

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Ben je professioneel schoonmaker, of aspireer je er één te zijn? Alleen als je je huis op en top schoon en stofvrij wil hebben, raden we de Dyson Cinetic Big Ball Absolute 2 aan!

Met de Dyson Cinetic Big Ball Absolute 2 haal je het totaalpakket in huis, met een speciaal mondstuk voor letterlijk alle soorten vloeren die er bestaan. Een parketborstel, een turboborstel voor op dikker tapijt, en een combiborstel die zichzelf automatisch aanpast aan de ondergrond - noem een vloertype en Dyson komt met de oplossing.

Ook een kierenzuigmond wordt meegeleverd voor achter de kast, onder de bank en noem het maar op. Daarnaast kan de stofzuiger zichzelf weer rechtop zetten als je hem laat vallen. Geen grap!

Wil je geen compromissen sluiten en gewoon de meest complete, allerbeste Dyson stofzuiger 2023 in huis halen? De Dyson Cinetic Big Ball Absolute 2. Dat is je antwoord.

Voordelen Dyson Cinetic Big Ball Absolute 2

 • Meest complete set accessoires voor allerlei vloeren en hoeken
 • Kan zichzelf weer automatisch rechtop zetten doormiddel van magie
 • Mini turboborstel meegeleverd voor bijvoorbeeld de trap of de auto
 • Gigantische zuigkracht van 290 km per uur voor zelfs de allerfijnste stofdeeltjes

Nadelen Dyson Cinetic Big Ball Absolute 2

 • Niet draadloos zoals de andere Dyson stofzuigers

5. Dyson V8 Absolute

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Een Dyson stofzuiger is over het algemeen een Premium product. Een goedkope variant er van vinden is daardoor vrij lastig, maar een betaalbare Dyson stofzuiger bestaat wel!

De Dyson V8 Absolute is een all-round stofzuiger voor huis-tuin- en keukengebruik. Of op kantoor, of waar dan ook, want ondanks de lagere prijs kun je met de Dyson V8 Absolute nog steeds allerlei soorten vloeren en tapijten reinigen.

Je kan de Dyson V8 Absolute tevens gebruiken als kruimelzuiger voor de kleinere klusjes, zoals de auto of de bovenkant van de keukenkastjes. En de miniborstel daarvan is tevens gemotoriseerd. Zo reinig je de kleinere oppervlaktes van je huis nog sneller.

Zoals je van Dyson gewend bent, is er voor allerlei vloertypes een apart opzetstukje mee geleverd. Zo krijg je een turboborstel, een parketborstel en nog meer accessoires voor allerlei klusjes.

Voordelen Dyson V8 Absolute

 • Betaalbare Dyson stofzuiger
 • Allerlei opzetstukjes meegeleverd
 • Grote stofzuigerzak is makkelijk te legen

Nadelen Dyson V8 Absolute

 • Iets minder zuigkracht dan duurdere varianten

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel Dyson stofzuigers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten Dyson stofzuigers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de Dyson stofzuigers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste Dyson stofzuigers op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP