Laatst bijgewerkt: april 2021

Best Geteste Dweil 

Vileda Ultramat Turbo Reinigingsysteem

De Vileda Ultramat Turbo Reinigingsysteem is op dit moment de beste dweil van 2021. De dweil wordt geleverd met een emmer met roterende pers en kan geactiveerd worden door met je voet op het pedaal te duwen. Zodra het pedaal is ingedrukt wordt de dweil goed uitgewrongen en heb je geen last van een natte dweil. De Ultramat Turbo dweil heeft een ergonomisch design en is zeer praktisch in gebruik.

Met behulp van een goede dweil zorg je voor een grondige vloerreiniging en zeg je gedag tegen hardnekkig vuil, haren en ander viezigheid op je vloer. Een dweil kan vaak voor verschillende soorten vloeren gebruikt worden.

Maar wat is de beste dweil van dit moment? En waar moet je zoal op letten bij het kopen van een goede dweil? In de onderstaande tekst lees je meer over de verschillende soorten dweilen van dit moment en welke dweil het best scoren.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

21

 Ervaringen gecheckt

7

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Dweilen

Beste koop van 2021:
1. Vileda Ultramat Turbo Reinigingsysteem
Best getest volgens consumentenbond, geleverd met emmer met roterende pers, te bedienen via je voet

Beste Elektrische dweil
2. Leifheit Regulus Aqua PowerVac - Draadloze Vloerreiniger 2in1
Dweil en stofzuiger in 1, draadloos, licht in gewicht in slank design.

Beste dweil voor PVC of laminaat vloer
3. Leifheit Profi Pers Micro Duo vloerwisser
Dweil beschikt over een zeer beweeglijke 360Β°-scharnier, dat effectief reinigen en zigzaggen mogelijk maakt

Beste Betaalbare Dweil
4.Vileda Easy Wring & Clean Turbo Mopset
De dweil is uitgerust met een microvezel doek die bestaan uit minuscule synthetische vezels.

Beste dweil voor hardnekkige vlekken 
5. Swiffer WetJet Starterkit Dweilsysteem
Speciaal ontworpen zijn om vet en hardnekkige vlekken grondig te verwijderen


Top 10 Beste dweilen

Wil je direct weten hoe de top 10 beste dweilen op Bol.com eruit ziet? Hieronder vind je buttons naar de top 10 meest verkochte producten op Bol.com


Waar moet je op letten bij het kopen van een dweil?

Tegenwoordig zijn er tal van verschillende soorten dweilen op de markt. Het vinden van de beste dweil is daarom een lastige klus. Elk type heeft zo zijn voor- en nadelen en beschikt over unieke eigenschappen.

Om de aankoop van een dweil wat gemakkelijker te maken kun je bij de aankoop letten op verschillende specificaties. Zo kun je bijvoorbeeld letten op het uit type uitwringsysteem, het gebruiksgemak en de effectiviteit van de dweil. Ook kun je letten op het type vloer waarvoor de dweil geschikt is.

Uitwring systeem

Voordat je een wokpan aanschaft is het belangrijk om te kijken of de wokpan geschikt is voor de soort warmtebron die je gebruikt.

Met name wanneer je over een inductieplaat beschikt is het balangrijk om dit aspect in acht te nemen. Zo zijn sommige pannen niet geschikt voor dit type warmtegeleiding en kun je het best voor een ander systeem kiezen. 

Gebruiksgemak

Uiteraard is een belangrijke factor in de aankoop van een dweil het gebruiksgemak. Bekijk of de dweil eenvoudig te bedienen is en beschikt over een flexibele kop.

Bekijk daarnaast ook of de doek van de dweil eenvoudig verwijderd kan worden en gewassen kan worden. Hiermee zorg je ervoor dat de doek regelmatig gewassen kan worden en effectief nieuw vuil kan opnemen.

Effictiviteit

Het effect dat de dweil biedt is wellicht de belangrijkste factor in de aankoop van een dweil. Bekijk of de dweil speciale functies biedt en beschikt over een goede kwaliteit doek.

Zo zijn er bijvoorbeeld dweilen met een microvezel doek of dweilen met speciale spray systemen. Met deze systemen kan een dweil effectief vuil opnemen en vasthouden en het vuil ook weer loslaten tijdens het wassen. Hierdoor blijft de dweil fris en krachtig.

Type vloer

Bekijk of de dweil geschikt is voor jouw type vloer. Zo zijn er namelijk dweilen die specifiek ontwikkeld zijn voor tegel vloeren, laminaat of voor houten vloeren.

Ook zijn er dweilen die voor meerdere vloersoorten gebruikt kunnen worden indien je gebruikmaakt van verschillende schoonmaakproducten.


Wat is de beste dweil?

Ben je op zoek naar een goede dweil, maar weet je niet goed wat de beste dweil is? Neem dan een kijkje bij de onderstaande geteste dweilen.

Onderstaande dweilen zijn uitvoerig getest in de dweil test en geselecteerd op unieke eigenschappen en op basis van prijs-kwaliteitsverhouding. Ook zijn de onderstaande dweilen allen zeer gebruiksvriendelijk en hebben ze elk zo hun verschillende voor- en nadelen.

1. De Vileda Ultramat Turbo Reinigingsysteem

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.1

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

9.2

De Ultramat Turbo van Vileda is de beste koop dweil, en is ook de beste dweil volgens de consumentenbond. De dweil wordt geleverd met een emmer met roterende pers en kan geactiveerd worden door met je voet op het pedaal te duwen. Zodra het pedaal is ingedrukt wordt de dweil goed uitgewrongen en heb je geen last van een natte dweil.

De Ultramat Turbo dweil heeft een ergonomisch design en is zeer praktisch in gebruik. Zo neemt de witte microvezel doek eenvoudig grondig vuil op en laat de dweil het vuil ook weer goed los. De hoe is wasbaar en kan op 60 graden gewassen worden. 

Voordelen Vileda Ultramat Turbo Reinigingsysteem

 • Praktisch in gebruik
 • Ergonomisch design
 • Handig uitwring systeem

Nadelen BK Easy Induction Wadjan

 • Geen sprayfunctie

2. Leifheit Regulus Aqua PowerVac - Draadloze Vloerreiniger 2in1

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

De Leifheit Regulus Aqua PowerVac is een zeer geavanceerde dweil, waarmee je zowel kunt stofzuigen als kunt dweilen. Hiermee combineer je twee klussen, waardoor je enorm veel tijd en energie bespaard. De Leifheit Regulus Aqua PowerVac werkt draadloos, waardoor je flexibel en gemakkelijk te werk kunt gaan.

De draadloze vloerreiniger beschikt over een krachtige 24 V Li-Ion accu en is eenvoudig te bedienen. Dankzij zijn lichte gewicht en slank design, kun je de reiniger eenvoudig in krappe ruimtes gebruiken en van boven naar beneden de trap op nemen. 

Voordelen Leifheit Regulus Aqua PowerVac - Draadloze Vloerreiniger 2in1

 • Kan stofzuigen en dweilen
 • Beschikt over een draaiende borstel met tot 3000 toeren per minuut
 • Twee verschillende reinigingsniveaus (Eco en Turbo modus)
  Nadelen

Nadelen Leifheit Regulus Aqua PowerVac - Draadloze Vloerreiniger 2in1

 • Accu-Levensduur is slechts 25 minuten

3. Leifheit Profi Pers Micro Duo vloerwisser

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Met de Leifheit Profi dweil wordt dweilen een fluitje van een cent. De dweil heeft een handige emmer met persopzet, waardoor je de dweil niet met de hand hoeft uit te wringen. Gebruik simpelweg de voetbediening zonder krachtinspanning, en de pers is klaar voor gebruik.

De dweil wordt geleverd met een vloermop Profi micro duo. Deze doek zorgt voor een grondige reiniging op alle vloeren, en verwijdert eenvoudig hardnekkig vuil tot in de poriΓ«n. Daarnaast beschikt de dweil over een zeer beweeglijke 360Β°-scharnier, dat effectief reinigen en zigzaggen mogelijk maakt.

Voordelen  Leifheit Profi Pers Micro Duo vloerwisser

 • Zeer flexibele kop
 • Handige voetbediening

Nadelen Leifheit Profi Pers Micro Duo vloerwisser

 • Geen sprayfunctie

4. Vileda Easy Wring & Clean Turbo Mopset

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

De Easy Wring & Clean Turbo Mopset van VILEDA is een handige en effectieve dweil. De dweil is uitgerust met een microvezel doek die bestaan uit minuscule synthetische vezels. Hierdoor maakt de doek moeiteloos het vuil los en neemt de doek het vuil mechanisch op.

De VILEDA dweil kan gebruikt worden voor verschillende soorten vloeren, en beschikt over een handige uitwring emmer waardoor je niet zelf de doek hoeft uit te wringen. Daarnaast beschikt de emmer over handige maataanduiding, waardoor je nooit teveel water in de emmer doet.

Voordelen Vileda Easy Wring & Clean Turbo Mopset

 • Handig pedaal om de mop uit te wringen
 • Geschikt voor vele vloer soorten
 • Handig in gebruik

Nadelen Vileda Easy Wring & Clean Turbo Mopset

 • Geen sprayfunctie

5. Swiffer WetJet Starterkit Dweilsysteem

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Met de Swiffer WetJet Spray Mop Starterkit kun je snel en efficiΓ«nt dweilen. Dankzij het 2-in-1 dweilsysteem kun je eenvoudig gebruik maken van een sproeiverstuiver, waarmee je een fijne nevel verspreid voor een krachtige reiniging. De swiffer kan ook droog gebruikt worden, en is daarmee wellicht de beste dweil voor laminaat.

De Swiffer wordt geleverd met een vloerreinigingsoplossing en microvezeldoekjes, die speciaal ontworpen zijn om vet en hardnekkige vlekken grondig te verwijderen. Het reinigingsmiddel, in combinatie met de doekjes, zorgen ervoor dat het vuil eenvoudig verwijderd kan worden en in het WetJet-doekje vast blijft zitten.

Voordelen Swiffer WetJet Starterkit Dweilsysteem

 • Dubbele sproeiverstuiver
 • Meegeleverde WetJet reinigingsoplossing
 • Veilig te gebruiken op elk vloertype

Nadelen  Swiffer WetJet Starterkit Dweilsysteem

 • Enkel te gebruiken met Swiffer producten

Hoeveel soorten dweilen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 17 dweilen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de dweilen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste dweil is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores. Bekijk hier direct de beste koop!

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste opties  zijn.

Bernadine

Over de productexpert

Mijn naam is Bernadine. Binnen Top-X ben ik verantwoordelijk voor alle product reviews binnen de categorieΓ«n Huishouden en Keuken. Ik ben een keukenprinses en kook graag de heerlijkste creaties, mijn specialiteit is risotto. Nog niet zo lang geleden ben ik verhuisd en heb ik een hele zoektocht afgelegd naar de perfecte inboedel voor mijn nieuwe huis. Dus ondertussen ben ik helemaal up to date wat betreft de beste producten voor in ieders paleis.

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>