fbpx

Publicatie datum: 16 maart, 2023

Door: Thea

Best Geteste Duimbrace

Best geteste Duimbrace

Dunimed Duimbrace Manu

Een goede duimbrace is essentieel voor een optimaal herstel. En als je dan écht een goede duimbrace wil scoren is deze Dunimed brace Manu net wat voor jou. Deze is namelijk verkozen tot de beste duimbrace van 2023. 

En wij begrijpen ook wel waarom! Allereerst zijn de ideaal voor klachten als artrose en reumatische aandoeningen. Wanneer je middelzware en zware duimklachten hebt is deze brace je redder in nood.

Verder is de brace ook voorzien van een verharde spalk waardoor je flexibiliteit kan behouden. Dat is dus perfect bij inspanningen. Al met al is dit de terechte nummer één.

Een duimbrace kan erg goed van pas komen bij allerlei medische klachten. Daarom is 'ie ook erg geliefd. Maar ja: welke duimbrace is het beste? Je kan op het internet tegenwoordig kiezen uit tientallen verschillende duimbraces. 

Dat maakt de keuze best lastig. En precies daarom staan er in dit artikel een aantal handige tips op een rijtje die jou kunnen helpen bij het vinden van de beste duimbrace. Hierdoor wordt een duimbrace kopen een appeltje eitje.

Verder zijn we in een speciale duimbrace test nog op zoek gegaan naar de beste duimbraces. Hiervoor zijn enorm veel verschillende braces met elkaar vergeleken, waaronder bijvoorbeeld de beste duimbrace volgens de consumentenbond. Wil je hierover meer weten? Je leest het aan het eind van dit artikel.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

25

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

39

 Ervaringen gecheckt

6

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Duimbraces

Best geteste Duimbrace

Beste koop Duimbrace
1. Dunimed Duimbrace Manu

Beste Design Duimbrace
2. Dunimed Artrose / Reuma Handschoenen

Beste Prijs-kwaliteit verhouding Duimbrace
3. Novamed Duimbrace / Polsspalk


Beste Luxe Duimbrace
4. Super Ortho CMC Duimbrace

Beste Budget Duimbrace
5. Dunimed Duimbrace / Duimbandage / Polsbandage

Top 10 Beste Duimbraces

Heb je geen tijd of geen zin om het hele artikel te lezen? Geen probleem, door op de onderstaande knoppen te drukken wordt je automatisch doorverwezen naar de top 10 duimbraces bij verschillende webshops. 

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een Duimbrace?

Een duimbrace kan een redder in nood zijn wanneer je last hebt van bepaalde medische klachten in je duim of je hand. Duimbraces zijn dan ook een erg populair hulpmiddel, en hierdoor is het aanbod ook behoorlijk groot. Misschien vraag je je dan wel af: welke duimbrace is het beste? Hieronder staan een aantal tips die jou gaan helpen bij het vinden van een goede duimbrace. Want met zo'n groot aanbod is dit al lastig genoeg. 

Materiaal

Laten we beginnen bij het materiaal. Let er goed op van welk materiaal de duimbrace is gemaakt, aan zowel de binnen- als buitenkant. Het materiaal moet wel comfortabel zijn voor je duimen/of hand. Anders zit je straks met nog meer problemen. Nylon is bijvoorbeeld prima materiaal voor een duimbrace.

Soort klachten

Naast het materiaal zijn de soort klachten waar je last van hebt ook van belang bij het kiezen van de juiste duimbrace. Braces worden namelijk gemaakt voor een bepaalde mate van klachten. Zo heb je duimbraces voor lichte klachten, maar ook voor zware. Kies een brace die aansluit bij de ernst van je klachten voor een optimaal resultaat.

Maat

Je kan een duimbrace eigenlijk zien als een soort afgeknipte handschoen voor je duim. Handschoenen heb je in verschillende maten, en braces dus ook. Let er goed op dat je de juiste maat zit. Alleen wanneer de brace goed aansluit kan deze je helpen. Niet zeker welke maat je hebt? Bekijk dan de maat van je handschoenen.


Wat zijn de beste Duimbraces van 2023? 

Ondertussen ben je aangekomen bij het laatste onderdeel van deze review. Wij zijn zoals eerder aangegeven op zoek gegaan naar de beste duimbraces in een duimbrace test. En om jou te kunnen verzekeren van de beste resultaten hebben wij tientallen verschillende braces uitgebreid vergeleken én getest.

En daar blijft het niet bij. Om voor jou de keuze lekker makkelijk te maken hebben we de uitslag van deze test ook verwerkt in dit artikel. De top vijf beste duimbraces hebben wij keurig voor je op een rijtje gezet. Ben je nieuwsgierig naar welke dit geworden zijn? Dan presenteren wij je bij deze de top vijf beste duimbraces van 2023.

1. Dunimed Duimbrace Manu

Best geteste Duimbrace

9.1

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

De duimbrace die ons omver wist te slaan is deze Dunimed Duimbrace Manu. De brace wist op alle vlakken die wij hebben getest als beste te scoren. En precies daarom is het dus de nummer één. En wat 'm dan zo goed maakt?

Nou, de brace is perfect voor allerlei verschillende soorten duimaandoeningen. Denk maar aan artrose, reumatische aandoening of bij kapsel problematiek. De brace is perfect voor middelzware en zelfs de zwaarste klachten.

Daarnaast is de brace ook voorzien van een verharde spalk voor snel herstel. En dit doet niks af aan de kwaliteit. Zo blijft je hand flexibel en kan je deze ook gebruiken bij inspanningen.

Voordelen Dunimed Duimbrace Manu

 • Je hand blijft flexibel waardoor je de brace ook bij inspanningen kan gebruiken
 • Goed te gebruiken bij middelzware of zware klachten
 • Voorzien van een verharde spalk voor snel herstel

Nadelen Dunimed Duimbrace Manu

 • De duimbrace is wat duurder dan gemiddeld

2. Dunimed Artrose / Reuma Handschoenen

9.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Op de tweede plek staat deze Dunimed Artrose / reuma handschoenen. En ja: dit zijn handschoenen. Maar ze zijn ook perfect als duimbrace. Ze geven je handen extra veel warmte, wat weer fijn kan zijn wanneer het koud is buiten bijvoorbeeld.

Ze geven compressie, ondersteuning een warmte. Hierdoor wordt de bloedcirculatie gestimuleerd. Wanneer je last hebt van klachten als pijn of stijfheid is deze duimbrace erg goed geschikt. Overigens kan je ook kiezen uit twee kleuren: grijs en beige

Voordelen Dunimed Artrose / Reuma Handschoenen

 • Ideaal voor pijnverlichting, stijfheid en artrose
 • Geven je handen extra veel warmte 
 • Verkrijgbaar in twee kleuren

Nadelen Dunimed Artrose / Reuma Handschoenen

 • Ze zitten om je hele hand, dit kan niet altijd even praktisch zijn

3. Novamed Duimbrace / Polsspalk

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Als je kijkt naar de verhouding tussen prijs en kwaliteit is de Novamed duimbrace de winnaar. Voor de relatief lage prijs scoor je namelijk een goede kwaliteit duimbrace. Dat klinkt toch als muziek in de oren?

De brace is te gebruiken bij middelzware tot zware klachten. Verder ben je verzekerd van maximale steun voor je pols en duim. Verder is 'ie ook zweetabsorberend en huidvriendelijk. Je hoeft dus niet bang te zijn voor irritaties. 

Voordelen Novamed Duimbrace / Polsspalk

 • De brace is zweetabsorberend en vriendelijk voor je huid
 • Goede verhouding tussen prijs en kwaliteit
 • Ideaal voor zware en middelzware klachten

Nadelen Novamed Duimbrace / Polsspalk

 • Bij lichte klachten is de brace minder goed geschikt

4. Super Ortho CMC Duimbrace

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Heb je iets meer om te besteden? En investeer je jezelf graag in een écht goede duimbrace? Kies dan vooral voor de Super Ortho CMC Duimbrace. Deze brace is wat aan de prijzige kant, maar je hebt er nog jarenlang plezier van.

Zo stabiliseert de brace het duimzadelgewricht en wordt het middenhandsbeentje weer goed gepositioneerd. Hierdoor blijven aangrenzende gewrichten vrij en wordt een zo optimaal mogelijke handfunctie nagestreefd. En daarnaast zit deze brace ook nog eens erg lekker.

Voordelen Super Ortho CMC Duimbrace

 • Het middenhandsbeentje wordt weer goed gepositioneerd
 • Heeft een erg comfortabele pasvorm
 • De brace is van erg goede kwaliteit 

Nadelen Super Ortho CMC Duimbrace

 • Duurder dan gemiddeld voor een duimbrace

5. Dunimed Duimbrace / Duimbandage / Polsbandage

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Deze laatste Dunimed duimbrace is perfect voor iedereen met een iets kleinere portemonnee. De brace is van behoorlijk goede kwaliteit in vergelijking met soortgelijke duimbraces uit een hogere prijsklasse. Eigenlijk de perfecte duimbrace aanbieding dus.

Maar niet alleen de prijs maakt dit een goede aankoop. Zo is de brace perfect voor dagelijks gebruik. Of je nou aan het werk moet of bijvoorbeeld gaat sporten, je kan de brace gewoon gebruiken. Ook zit er een lichte spalk in de brace voor extra ondersteuning. 

Voordelen Dunimed Duimbrace / Duimbandage / Polsbandage

 • Bevat een lichte spalk voor extra ondersteuning
 • Te koop voor een behoorlijk lage prijs
 • Ideaal te gebruiken bij dagelijkse activiteiten als werk en sport

Nadelen Dunimed Duimbrace / Duimbandage / Polsbandage

 • De brace is niet geschikt voor zware of ernstige klachten

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel duimbraces hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten duimbraces getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de duimbraces op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste duimbraces op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>