Laatste update: november 2021

Door: Onno

Best Geteste Drone

DJI Mavic Air 2 Fly More

Na meer dan 25 Drones getest te hebben zijn wij ervan overtuigt dat de DJI Mavic Air 2 Fly More momenteel de beste geteste optie van 2021 is. Deze drone beschikt over een fantastische 4K-camera, een goede batterijduur en is makkelijk mee te nemen dankzij zijn compacte en lichte gewicht formaat. Kortom, momenteel veruit de beste koop van!

Overweeg jij een drone te kopen? Goed idee! Een drone is een super toffe gadget die wat ons betreft niet meer mag ontbreken in ieder huishouden. Zo maak je met een drone mooie luchtfoto's of video's en zie je plekken op een unieke manier. Het kopen van de beste drone van 2021 kan echter best een uitdaging zijn.

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel verschillende drones op de markt en lang niet allemaal zijn deze even goed. Om te voorkomen dat jij te veel betaalt en een miskoop doet hebben wij een uitgebreide drone test gedaan. In deze test hebben we 25 verschillende drones met elkaar vergeleken.

We hebben hierbij gekeken naar prijs / kwaliteit, gebruiksgemak en duurzaamheid. Door te kiezen van een van de drones uit deze lijst weet je zeker dat je geen miskoop doet.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

25

Producten getest

16

Uur onderzoek gedaan

14

 Ervaringen gecheckt

7

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Drones

Beste koop van 2021:
1.McCulloch Rob R600
De camera in het toestel kan in 4k met 60 beelden per seconden filmen

Beste Topklasse Drone
2. DJI Mavic Air 2 Fly More
Dankzij de grote 1 inch sensor neem je gedetailleerde beelden op in 4K kwaliteit met 30 fps.

Beste Drone voor beginners
3. DJI Mavic Mini 2 Fly
Evenementen en natuurgebieden leg je gedetailleerd vast in 4K resolutie met 30fps.

Beste 4K Drone
4. DJI FPV Combo
Deze drone beschikt over een uniek aerodynamisch ontwerp waardoor de drone snelheden tot wel 140 kilometer per uur haalt.

Beste Betaalbare Drone
5. Ryze Tello Powered by DJI
Klein, compact en licht maar toch voorzien van zoveel technologie en mogelijkheden


Top 10 Beste Drones

Heb jij haast en geen tijd om dit hele artikel te lezen? Geen zorgen, we hebben hieronder een overzicht gemaakt van verschillende top-10 lijstjes van bekende websites. Door op onderstaande knoppen te klikken wordt je gelijk doorgestuurd naar de meest verkochte drones bij de betreffende webshop. 

We zouden je willen adviseren om alle buttons even aan te klikken, hierdoor weet je zeker dat je niet te veel betaald.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Drone?

Zoals we in de introductie van dit artikel al aangaven kan het kopen van een drone best lastig zijn. Er zijn veel verschillende dingen waar je op moet letten en lang niet alle drones zijn even goed.

Om je een beetje op weg te helpen hebben we hieronder een lijstje gemaakt van de belangrijkste zaken die je in je achterhoofd moet houden bij het kopen van een goede drone.

Accuduur

Een goede drone beschikt over een goede accuduur. Wat ons betreft is de accuduur een van de belangrijkste criteria waar je op moet letten bij het kopen van je drone. Alle drones die in dit artikel terugkomen beschikken over een goede accuduur. Hierdoor vlieg je minimaal 30 minuten zonder dat je de drone op hoeft te laden.

Kwaliteit van de camera

Ga je een drone met camera kopen? Let dan goed op de kwaliteit van de camera. Ben je bijvoorbeeld plan om professionele beelden te maken of wil je beelden die niet van hele hoge kwaliteit hoeven te zijn? Naast de beeldkwaliteit is het ook goed om te letten op de beeldstabilisatie. De voorkeur gaat hierbij uit naar de zogenaamde 3-assige beeldstabilisatie, hierdoor voorkom je trillingen die je opnames kunnen verstoren.

Grootte en gewicht

Naast de technische eigenschappen is het ook handig om na te denken over de fysieke eigenschappen. Drones zijn er tegenwoordig in veel soorten en maten. Als jij van plan bent de drone overal mee naar toe te nemen dan wil je natuurlijk het liefst een drone die gemakkelijk mee te nemen is. Kies dan voor een klein en compacte drone. Maakt het jou niet zoveel uit als de drone wat zwaarder is? Kies dan voor een groter en zwaarder model, deze zijn vaak beter als het op specificaties aankomt.

Bediening

Wist je dat drones op verschillende manieren te bedienen zijn? De meeste drones voor beginners zijn te besturen met een simpele mobiele app. De meer geavanceerde drones beschikken vaak over een joystick of controller die je kunt gebruiken om nog betere beelden te maken. Er zijn zelfs controllers die beschikken over een eigen scherm. Kortom: als beginner is het vaak interessant om te kiezen voor een drone die je met je mobiel kunt besturen. Als gevorderde gaat de voorkeur uit naar joystick of controller.

Functionaliteiten

Elke drone beschikt over zijn unieke functionaliteiten. Zo zijn er drones die je met handgebaren kunt bedienen of drones die beschikken over een functie waardoor hij automatisch terug vliegt naar z'n basis. Ook hebben de meeste drones tegenwoordig een functie genaamd "ActiveTrack", met deze functie volgt de drone een object of persoon.


Wat is de beste Drone?

Nu je precies weet waar je op moet letten bij het kopen van de beste drone van 2021 is het tijd om over te gaan naar het leukste onderdeel van dit artikel: de test resultaten!

Wij hebben de afgelopen tijd meer dan 25 verschillende drones getest en met elkaar vergeleken. In totaal hebben we maar liefst 16 uur onderzoek gedaan naar de verschillende drones die op de grote webshops aangeboden worden. Ook hebben we 14 consumenten ervaringen gecheckt. Als laatste hebben we gekeken naar de webshop die momenteel de beste prijs hanteert.

Door te kiezen voor een van onderstaande drones weet je zeker dat je een goede aankoop doet. Alle drones scoren goed op prijs / kwaliteit, gebruiksgemak en functionaliteiten. Per situatie hebben we de beste drone geselecteerd.

1. DJI Mavic Air 2 Fly More Combo

9.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.8

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.7

De DJI Mavic Air 2 Fly More Combo is wat ons betreft de beste koop van 2021. Geen enkele drone scoorde zo goed op prijs / kwaliteit, gebruiksgemak en functionaliteiten.

Het mooie van deze drone is dat hij ontzettend makkelijk in gebruik is, binnen enkele minuten kun je al beginnen met dronevliegen.

Daarnaast heeft deze drone een super goede batterij (vliegduur van 34 minuten) en kan de camera in de drone beelden opnemen in 4k kwaliteit.

Ook kwa veiligheid scoort de DJI Mavic ontzettend goed, zo kan hij objecten goed ontwijken en beschikt hij over de handige 'Go Home' functie. Ook heeft deze drone een 3 assige beeldstabilisatie, hierdoor zijn er amper trillingen waardoor je altijd scherp beeld hebt.

Tenslotte heeft deze drone een compact formaat waardoor je hem gemakkelijk meeneemt. Een goede drone voor onderweg dus. 

Kortom: als jij op zoek bent naar de beste drone van 2021 dan zouden we je aanraden om te kiezen voor de DJI Mavic Air 2 Fly More Combo. 

Voordelen DJI Mavic Air 2 Fly More Combo

 • Goede batterij (vliegduur van 34 minuten)
 • Indrukwekkende camera die kan beeld vastlegt met een 4k-resolutie
 • Makkelijk mee te nemen dankzij lichte gewicht

Nadelen DJI Mavic Air 2 Fly More Combo

 • Geen

2. DJI Mavic 2 Pro +

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Ben jij op zoek naar het beste van het beste? Kies dan voor de DJI Mavic 2 Pro. Dit is wat ons betreft de beste topklasse drone van 2021. Als jij de allerbeste kwaliteit zoekt dan is deze drone voor jou.

Zo beschikt de DJI Mavic 2 Pro over 1 inch sensor, hierdoor maak je opnames snel en gemakkelijk in 4K kwaliteit en 30fps. 

Een groot pluspunt van dit model is dat hij over een meegeleverde accu beschikt en wordt geleverd met extra propellers. Ook is dit een ontzettend stille drone, er is geen enkele drone die zo weinig geluid maakt als dit model.

Het voordeel hiervan is dat je dieren minder snel wegjaagd. Deze drone wordt overigens ook geleverd met een handige schoudertas, hierdoor neem je de drone gemakkelijk mee. Nadeel van dit model? De prijs is aan de hoge kant.

Voordelen DJI Mavic 2 Pro +

 • Super goede camera die kan opnemen in 4K kwaliteit en 30FPS
 • Stilste drone uit deze lijst

Nadelen DJI Mavic 2 Pro +

 • Prijs is aan de hoge kant

3. DJI Mavic Mini 2 Fly More Combo

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Ben jij op zoek naar de beste drone voor beginners? Kies dan voor de DJI Mini 2 Fly More Combo. Dit is wat ons betreft de beste drones voor beginners omdat hij ontzettend makkelijk in gebruik is maar toch ontzettend goed beeld kan leveren. Deze beste drone met camera legt met gemak beelden vast met een 4K resolutie. 

Bovendien heeft deze drone een ontzettend compact formaat. Dit maakt de drone ideaal voor vakanties of verre reizen. Deze drone past gemakkelijk in je handbagage en is makkelijk nee te nemen naar andere landen.

Nadeel van dit model? Hij heeft het moeilijk bij harde wind, dit komt door z'n compacte formaat.

Voordelen DJI Mavic Mini 2 Fly More Combo

 • Makkelijk in gebruik en ideaal voor beginners
 • Klein en compact waardoor je hem snel en gemakkelijk mee neemt

Nadelen DJI Mavic Mini 2 Fly More Combo

 • Heeft veel moeite met harde wind

4. DJI FPV Combo

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Ben jij op zoek naar de beste 4K Drone? Kies dan voor de DJI FPV Combo. Deze drone beschikt over een uniek aerodynamisch ontwerp waardoor de drone snelheden tot wel 140 kilometer per uur haalt. 

Dit maakt de drone ook uitermate geschikt voor drone races. De accuduur van deze drone is 20 minuten, dit is lang voor een race drone. Verder heeft deze camera een beeldhoek van 150 graden, het voordeel hiervan is dat je de propellors ziet waardoor je de drone beter kunt besturen.

Het nadeel van dit model? De drone is 795 gram, hierdoor moet je verplicht een online Drone basic cursus doen voordat je met de drone kunt vliegen.

Voordelen DJI FPV Combo

 • Haalt snelheden tot 140 kilometer per uur waardoor hij perfect is voor drone races
 • Accuduur van 20 minuten

Nadelen DJI FPV Combo

 • Door het gewicht moet je verplicht een cursus doen voor je deze drone mag besturen.

5. Ryze Tello - Powered by DJI

7.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

We sluiten deze lijst af met de beste betaalbare budget. Als jij op zoek bent naar een drone onder 100 euro dan is dit je beste optie. 

De Ryze Tello Drone is ontstaan uit een samenwerking tussen DJI en ryze. Ondanks de lage prijs beschikt deze drone over alle functionaliteiten die nodig zijn voor een goede dron.

Zo heeft deze drone de mogelijkheid om te filmen in 720 pixels en kun je foto's nemen. Ook is deze drone zeer makkelijk mee te nemen en beschikt hij over een klein formaat.

Nadeel van dit model? Het bereik is slechts 100 meter, hierdoor kun je niet heel ver vliegen met de drone.

Voordelen Ryze Tello - Powered by DJI

 • Goede prijs / kwaliteit 
 • Mogelijkheid om foto's en video's in 720 pixels vast te leggen

Nadelen  Ryze Tello - Powered by DJI

 • Bereik is slechts 100 meter

Hoeveel soorten drones hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 25 drones  getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de drones op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste drones zijn  kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores. Bekijk hier direct de beste koop!

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste opties  zijn.

Onno

Over de productexpert

Spelen maarrrr… Uiteraard is het één en al gezelligheid om een avond met mijn vrienden op stap te gaan, maar ik steek niet onder stoelen of banken dat ik me ook graag terug trek in mijn game stoel. Voor het beste advies over gadgets en gamen ben je daarom bij mij aan het juiste adres.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Exclusieve deals, aanbiedingen en tips ontvangen? 

 Laat je e-mail achter en sluit je aan bij meer dan 5.000 andere 

>

Let Op: Cyber Monday deals (korting tot 70%) staan nu al live op Bol.com! OP=OP