• Home
 • /
 • Gadgets
 • /
 • Beste Drone voor Beginners [Test 2022]

Laatste update: augustus 2022

Door: Onno

Best Geteste Drone voor Beginners

Trendtrading Mini Drone met Camera

Wil je graag experimenteren met een drone, maar heb je geen ervaring? De Trendtrading Mini Drone met Camera is een simpele drone waar je geen extra certificaten of vliegbewijzen voor nodig hebt. Je krijgt er een handige opbergtas bij, net als een stel extra rotorbladen voor als je de drone per ongeluk crasht. Ook zit er een camera in de drone met een 2 megapixel 720p HD sensor. Hiermee kun je makkelijk leren om drone-opnames te maken, en heb je de basics van het vliegen zo onder de knie!

Drones vliegen is helemaal in tegenwoordig. Er zijn ontzettend veel toepassingen te bedenken waar je drones voor zou kunnen gebruiken - denk aan filmopnames, locatie-scouting, en beveiligingsdoeleinden. Daarom is de behoefte aan goede dronevliegers ook steeds groter. Maar hoe begin je als dronevlieger zonder enige ervaring? Door een drone voor beginners te kopen natuurlijk!

Een goede drone voor beginners kopen kan lastiger zijn dan je zou denken. Drones verschillen allemaal enorm van elkaar en dat kan het nog wel eens lastig maken om de beste drone voor beginners eruit te pikken. Je moet letten op een heleboel dingen, zoals gewicht, bereik en vliegtijd. Vind je dit te verwarrend? Lees deze pagina door om erachter te komen welke drone voor beginners aanbieding echt bij je past!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

19

Producten getest

10

Uur onderzoek gedaan

40

 Ervaringen gecheckt

18

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Drones voor Beginners

Beste koop Drone voor Beginners
1.  Trendtrading Mini Drone met Camera

Beste 4K Drone voor Beginners
2. Digital Nativez zwarte drone met dual camera

Beste mini Drone voor Beginners zonder camera
3. Snaptain SP350 Mini Drone

Beste mini Drone met camera
4. Lipa KF-608 Quadcopter mini drone

Beste budget Drone voor Beginners
5. Gear2Play Infinity Drone

Top 10 beste Drones voor Beginners

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste Drones voor Beginners.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Drone voor Beginners?

Welke drone voor beginners is het beste voor jou? Dat kun je uiteindelijk alleen zelf bepalen en hangt er deels vanaf wat je met de drone gaat doen. De beste drone voor beginners volgens de consumentenbond hoeft in ieder geval niet per se de beste drone voor jou te zijn. Daarom lees je hieronder in een duidelijk overzicht waar je op moet letten als je een drone voor beginners kopen gaat.

Bereik

Als je nog weinig vliegervaring hebt houd je de drone het liefst dichtbij. Maar toch is een groter bereik wel zo handig. Mocht de drone een keer onverhoopt verder weg belanden is het wel zo handig dat je hem nog kunt besturen, anders ben je hem zo kwijt! We raden een bereik aan van minimaal 100 meter voor een goede drone voor beginners.

Vliegtijd

Afhankelijk van waarvoor je de drone gebruikt is de vliegtijd van belang. Als je langdurige beelden wil maken van een voetbalwedstrijd, heb je een langere vliegtijd nodig dan als je wat shots van de natuur wil maken. Let erop dat de vliegtijd afhankelijk is van de batterij - een zwaardere batterij betekent vaak dat je een vliegbewijs nodig hebt voor de drone.

Camera

Een drone zonder camera is niet zo heel veel waard. Daarom raden we ook aan om een drone te kopen met een goede camera. Drones voor beginners hebben vaak een camera van 720p, oftewel HD. Dit is geschikt om hem te besturen, maar voor indrukwekkende shots raden we een 1080p camera aan. Let ook op opslagruimte en hoe je de beelden naar je computer kunt zetten (wifi of draad).

Vliegbewijs

Als je een drone voor beginners kopen wil, heb je waarschijnlijk geen vliegbewijs. Let er daarom op dat je drone niet zwaarder is dan 250 gram. Daarboven is het strafbaar om zonder vliegbewijs de drone te besturen.


Wat is de beste Drone voor Beginners van 2022? 

De beste drone voor beginners hebben we voor je uitgezocht! Deze producten zijn allemaal door ons getest en beoordeeld op een aantal criteria. We kijken vooral naar het vliegplezier dat je hiermee gaat hebben en natuurlijk het gemak waarmee je de drone bestuurt. Check de laagste prijs via de rode knop. Veel vliegplezier!

1. Trendtrading Mini Drone met Camera

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Wil je graag experimenteren met een drone, maar heb je geen ervaring? De Trendtrading Mini Drone met Camera is een simpele drone waar je geen extra certificaten of vliegbewijzen voor nodig hebt.

Je krijgt een handige opbergtas bij de Trendtrading Mini Drone met Camera, net als een stel extra rotorbladen voor als je de drone per ongeluk crasht. Ook zit er een camera in de drone met een 2 megapixel 720p HD sensor. Hiermee kun je makkelijk leren om drone-opnames te maken.

Voor deze prijs kunnen we geen drones vinden die dezelfde vliegprestaties leveren. Met het grootste gemak maak je zo beelden van allerlei evenementen of gewoon van de wereld om je heen. Een bereik van 100 meter en vliegtijd van 9 minuten is geen luxe, maar genoeg om de basics van het vliegen onder de knie te krijgen.

Voordelen Trendtrading Mini Drone met Camera

 • Makkelijke introductie aan dronevliegen
 • Extra rotorbladen meegeleverd
 • HD Camera 
 • 9 minuten vliegtijd

Nadelen Trendtrading Mini Drone met Camera

 • Bereik van 100 meter is niet ideaal

2.  Digital Nativez zwarte drone met dual camera

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Ben je toe aan een iets luxere stap in de wereld van drones, maar heb je nog geen vliegbewijs en wil je die ook nog niet halen? Om te ontdekken of dronevliegen iets voor jou is, koop je de Digital Nativez zwarte drone met dual camera.

Deze drone is geschikt voor beginners dankzij het lage gewicht van slechts 100 gram. Ondanks dit lage gewicht is de drone alsnog veel geschikter voor het maken van filmopnames. Je maakt namelijk gebruik van niet één, maar twee Ultra HD camera's waarmee je een kijkhoek hebt van ongeveer 180 graden!

Deze Digital Nativez drone is je go-to product als je graag met gemak opnames wil maken van je huis of andere interessante dingen. De drone heeft slimme besturingsfuncties waarmee je hem met een druk op de knop volledig stil in de lucht laat hangen. Ook kijk je in realtime mee op je telefoon.

Hij vliegt erg stabiel zodat je altijd prettige beelden schiet. Vliegen kan tot wel 15 minuten lang, veel meer dus dan goedkopere drones. Ook zit er een noodstop functie in de drone om crashes te voorkomen.

Voordelen Digital Nativez zwarte drone met dual camera

 • Twee UHD camera's
 • Real time meekijken in de iOS of Android app
 • Geen vliegbewijs nodig
 • 15 minuten vliegen

Nadelen Digital Nativez zwarte drone met dual camera

 • Niet de snelste drone

3. Snaptain SP350 Mini Drone

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Als je echt alleen de basics van het vliegen onder de knie wil krijgen en geen onnodige poespas erbij wil, dan heb je misschien ook helemaal geen camera nodig. De Snaptain SP350 Mini Drone is een minidrone, die door zijn gele kleur en kleine formaat wel wat wegheeft van een wesp.

Deze drone heeft geen vliegcertificaten nodig en is puur en alleen bedoeld als introductie naar het drone vliegen. Daarom heb je ook geen camera als je deze drone voor beginners koopt. De drone heeft een bereik van 30 meter en kan, door de beveiligde rotors, ook prima binnenshuis gebruikt worden - let daarbij wel altijd op de veiligheidsmaatregelen.

Het jammere aan deze minidrone is de batterijduur van ongeveer 1 minuut. Je hebt er niet al te lang plezier van, maar als opstapje naar een grotere drone met camera is de Snaptain SP350 Mini Drone zeker geen verkeerde keuze!

Voordelen Snaptain SP350 Mini Drone

 • Enorm makkelijk te besturen
 • Kan ook binnen gebruikt worden
 • Veilig dankzij gesloten rotors

Nadelen Snaptain SP350 Mini Drone

 • Erg klein bereik 
 • slechte batterijduur

4. Lipa KF-608 Quadcopter mini drone

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Vind je de Snaptain SP350 drone een aantrekkelijke optie, maar wil je wel oefenen met het gebruiken van een drone met een camera? Dan hebben we de ideale optie voor jou gevonden, namelijk deze Lipa KF-608 Quadcopter mini drone!

De Lipa KF-608 Quadcopter mini drone is een zeer compacte drone, die alsnog iets beter functioneert dan de Snaptain SP350. Je kan de batterij in 50 minuten opladen en er vervolgens zo'n 13 minuten mee vliegen. Indrukwekkend voor zo'n klein model! 

Je kan de drone besturen met een zeer eenvoudige afstandsbediening (controller). Deze heeft alle essentiële functies voor drones voor beginners, zoals een terugkeerfunctie en een noodstop. De camera in deze drone is niet van de hoogste kwaliteit, maar voor deze prijs vinden we het al knap dat er überhaupt een camera in zit. Zo kun je namelijk voor erg weinig geld oefenen met dronebeelden schieten!

Voordelen Lipa KF-608 Quadcopter mini drone

 • Makkelijk oefenen met dronebeelden
 • Veel waar voor je geld
 • 13 minuten accuduur

Nadelen Lipa KF-608 Quadcopter mini drone

 • Camera niet van hoogste kwaliteit

5. Gear2Play Infinity Drone

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

De Gear2Play Infinity Drone is de laatste optie in onze top 5 beste drones voor beginners. Deze hebben we uitgekozen omdat hij in één aspect de absolute winnaar is: de prijs! Voor een paar tientjes kun je namelijk leren vliegen met een drone, en jezelf bekend maken met de do's en don'ts van de vliegsport.

Er zit in de Gear2Play Infinity Drone geen camera inbegrepen, zoals te verwachten is voor zo'n prijs - maar in tegenstelling tot de Snaptain-drone kun je hier relatief gezien best lang mee vliegen. Een accuduur van 8 minuten is helemaal niet verkeerd voor zo'n compact model.

De Gear2Play Infinity Drone stabiliseert zichzelf automatisch. Ook kun je hem prima binnen gebruiken als je goed oppast. Met een bereik van 30 meter en een terugkeer functie hoef je niet gauw bang te zijn dat de Gear2Play Infinity Drone kwijt raakt. Daarom is dit de beste budget drone voor beginners 2022!

Voordelen Gear2Play Infinity Drone

 • Goede budget drone voor beginners
 • Redelijke vliegtijd
 • Niet gauw kwijt te raken

Nadelen Gear2Play Infinity Drone

 • Maar 30 meter bereik

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel drones voor beginners hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten drones voor beginners getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de drones voor beginners op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste drones voor beginners op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Onno

Na jarenlang bij meerdere accountants- en boekhoudkantoren gewerkt te hebben vind ik het heerlijk om mijn kennis te delen via het internet. Sinds een aantal maanden schrijf ik dan ook met veel plezier voor Top-X en ben ik verantwoordelijk voor de meeste boekhoud gerelateerde content.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>