Laatste update: januari 2023

Door: Sam

Best Geteste Drankspel

Panja in een half minuutje

De beste drankspellen test was super spannend, maar uiteindelijk was er één die ontzettend erg opviel. En dit is het Panja in een half minuutje drankspel! Deze is verkozen tot het beste drankspel en is hiermee ook het beste koop drankspel. 

En het is niet gek dat dit spel zo erg opviel. Dit spel garandeert jou van een super gezellige én grappige avond met je vrienden. Dit is namelijk een soort raad spel waarbij jij en je vrienden 5 woorden van een speelkaart moeten raden.

Hierdoor kom je op de grappigste hints en gebaren wat sowieso zorgt voor een onvergetelijke avond! En hoe meer drank je op hebt, hoe lastiger het spelletje waarschijnlijk wordt. En dat is juist wat het zo leuk maakt.

Het is altijd gezellig om met je vrienden een avondje lekker te gaan drinken. Wanneer je dan de standaard kaartspelletjes speelt kan je hier vrij snel op uitgekeken raken. Snappen wij heel goed, want tijdens elk feestje bussen is op een gegeven moment ook saai.

Gelukkig zijn er talloze interactieve drankspellen bedacht waardoor jij en je vrienden het meeste uit je avond kunnen halen! Misschien vraag je je dan af: Wat is het beste drankspel?

Om je hierbij te helpen hebben wij alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van het beste drankspel. Daarnaast hebben wij tientallen verschillende drankspellen met elkaar vergeleken om jou de beste testresultaten te kunnen garanderen. 

En als kers op de taart kan je aan het eind van dit artikel nog de ultieme review verwachten met daarin alleen de beste drankspellen! Plezier is met behulp van dit artikel gegarandeerd. 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

12

 Ervaringen gecheckt

16

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Drankspellen

Beste drankspel
1. Panja: In een half minuutje

Beste drankspel
2. 2BEHOME drankspel roulette

Beste drankspel voor kleine groepen
3. Daily Playground bijtende krokodil

Beste drankspel voor buiten
4. MadPong beer pong

Beste drankspel met kaarten
5. Happy Drinking 18+

Top 10 beste drankspellen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste drankspellen , dit zijn direct de meest verkochte drankspellen bij onderstaande webshops.


Waar moet je op letten bij het kopen van een drankspel?

Zoals gezegd zijn drankspelletjes de ideale manier om een feestje levendig te houden en een onvergetelijke avond met je vrienden te creëeren. Toch kan het best een opgave zijn om dan een leuk drankspel te vinden waar je niet na één keer spelen al op uitgekeken bent.

Daarom hebben wij zoals beloofd alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van de beste drankspellen. Zo bespaar je jezelf wat moeite en kan je alvast het bier gaan inslaan!

Aantal spelers

Het eerste punt waar je rekening mee moet houden is het aantal spelers voor het spel. Hierbij wil je natuurlijk niet met te weinig mensen zitten, of juist teveel.

Je hebt bijvoorbeeld drankspellen voor een groep niet groter dan 4 mensen. Ja, als je er dan met 10 man zit is dat een beetje lullig natuurlijk. Of andersom: je hebt ten minste 10 man nodig maar je bent met zijn vieren. 

Lees daarom goed op de verpakking voor hoeveel spelers het spel bedoeld is. Zo voorkom je teleurstellingen tijdens het feestje en weet je zeker dat iedereen kan deelnemen aan het drankspel!

Extra attributen

Het tweede punt om rekening mee te houden is welke spullen (attributen) jij zelf in huis moet hebben voor het spel. Bij sommige drankspelletjes heb je namelijk nog extra spullen nodig die niet bij het spel zijn inbegrepen.

En het is natuurlijk zonde dat je een spelletje niet kan doen omdat je nét dat ene ding niet in huis hebt gehaald. Dit kan bijvoorbeeld een tekenbord zijn of stiften wanneer je iets moet uitleggen via een tekening.

Bekijk dus goed de instructies op de achterkant van het drankspel. Hier staat vaak aangegeven of je zelf nog bepaalde voorwerpen in huis moet halen van tevoren. Zo voorkom je teleurstellingen achteraf.

Compactheid

Het laatste belangrijke puntje is de compactheid van het spel. Wanneer je het spel mee wil nemen naar vrienden of (net zoals heel erg veel studenten) in een kleine kamer woont is het wel zo fijn dat het spel van compact formaat is.

Zo kan je het makkelijk opbergen zonder dat dit extra ruimte in beslag neemt en makkelijk mee nemen van A naar B. Soms komen drankspellen in een grotere doos geleverd dan je in het eerste opzicht zal denken. 

Dan kan het nog wel eens onhandig worden. Lees dus even in de productomschrijving wat de formaten zijn van de doos, zodat je zeker weet dat dit geen probleem zal vormen.

Het is natuurlijk aan jou om te bepalen of je een drankspelletje leuk vindt. Kijk dan bijvoorbeeld niet naar het beste drankspel volgens de consumentenbond, want dit is slechts een mening. Kies iets waarvan jij denkt dat het een leuke avond oplevert: dan zit je sowieso goed!


Wat is het beste drankspel van 2023? 

Op basis van bovenstaande punten (en natuurlijk nog veel meer) hebben wij een uitgebreide test gedaan. Deze test heeft plaatsgevonden onder tientallen verschillende drankspelletjes, om zo jou te kunnen voorzien van de beste kwaliteit en testresultaten.

De drankspellen test was dan ook erg interessant en veel drankspelletjes gingen gelijk aan elkaar op. Uiteindelijk wisten een paar zich te onderscheiden in verschillende categorieën zoals beste budget drankspel en beste prijs- kwaliteitverhouding. 

Ben jij na het lezen van dit artikel ook nieuwsgierig geworden welke drankspellen zo goed scoorden, en hierdoor in onze top vijf beste drankspellen zijn belandt? Dan presenteren wij je graag vol trots de top vijf beste drankspellen van 2023!

1. Panja: in een half minuutje

9.5

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Veruit het beste drankspel is deze van Yapa Games: Panja! Dit interactieve spel geeft jou en je vrienden een halve minuut de tijd om zoveel mogelijk woorden uit te leggen. Het team dat de meeste woorden raadt: wint!

En hoe meer je hebt gedronken, hoe lastiger het natuurlijk wordt. Hierbij is plezier en een leuke avond gegarandeerd! Ook zitten er maar liefst 130 kaarten in: daar kan je een tijdje mee vooruit.

Voordelen Panja: in een half minuutje

 • Interactief spel waarbij je met meerdere teams tegen elkaar kan spelen
 • De speeltijd van één ronde is ongeveer 45 minuten waardoor je makkelijk een avond vol kan maken
 • Bij het spel komt een zandloper om de tijd bij te houden

Nadelen Panja: in een half minuutje

 • Enigszins prijzig in verhouding met soortgelijke drankspellen

2. 2BEHOME drankspel roulette

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Soms geldt het motto; hoe simpeler, hoe beter. Dit is absoluut van toepassing op het drinking roulette spel van 2BEHOME. Het spel beschikt over een roulette rad met daarop 16 cijfers. Deze cijfers corresponderen met de 16 meegeleverde shotglazen die dezelfde nummers bevatten. Het voordeel hiervan is dat je het spel met maximaal 16 personen kunt spelen!

Het werkt heel simpel. Om de beurt geeft iemand een slinger aan het roulette rad en laat het balletje op een nummer rollen. De persoon die dit nummer heeft moet zijn shotglas in een slok opdrinken. Welk drankje er in de glazen zit bepaal je zelf natuurlijk.  

Het spel is super leuk en vooral effectief om snel dronken te worden. Wanneer je meedoet ontkom je er namelijk niet aan om mee te drinken. Voordeel van dit geweldig drankspelletje? Alle spullen (roulette rad, de speelballetjes en de shotglaasjes) zijn van zeer goede kwaliteit. Geen goedkope troep waarbij je bang hoeft te zijn dat het breekt wanneer je het te hard vastpakt dus 😉

Voordelen 2BEHOME drankspel roulette

 • Een zeer goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van het spel
 • Ook geschikt als drankspel voor twee personen
 • Stevige kwaliteit

Nadelen 2BEHOME drankspel roulette

 • Shotglaasjes zijn niet geschikt voor de vaatwasser

3. Daily Playground bijtende krokodil

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Wanneer je een kleine, hechte vriendengroep hebt is dit drankspel perfect. het spel is erg spannend omdat je niet weet of de krokodil je zal ‘bijten’ wanneer je een tand indrukt.

Als dit wel zo is, moet je een shotje nemen. Erg leuk, en een mooie avond is gegarandeerd!  Je kan het zelfs met je familie spelen, maar dan zonder de shotjes. Een multifunctioneel spel is het dus zeker.

Voordelen Daily Playground bijtende krokodil

 • Naast dat dit spel erg leuk is om te spelen met je vrienden, kan je dit ook spelen met je familie. Maar dan misschien verstandiger om het te doen zónder de shotjes..
 • Erg spannend doordat je niet weet wie er ‘gebeten’ zal worden
 • Redelijk goedkoop in verhouding tot andere drankspellen

Nadelen Daily Playground bijtende krokodil

 • Geschikt tot 6 mensen, dus wanneer je met een grote groep wil spelen is dit niet het beste spel

4. MadPong beer pong

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Wanneer je beschikking hebt tot een tuin en een grote tafel is dit drankspel perfect. Het is een soort aangepaste versie van het klassieke beer pong spel. Echter moet je hierbij allemaal gekke opdrachten uitvoeren!

Dit maakt het spel net wat interessanter dan wanneer je normale beer pong zal spelen. En het allerleukste: het kan gespeeld worden tot 100 mensen. Ideaal dus voor grote groepen of huisfeestjes.

Voordelen MadPong beer pong

 • Maakt beerpong interactief doordat je opdrachten moet uitvoeren
 • Te spelen met ontzettend veel mensen en erg geschikt in grote groepen
 • De opdrachtkaarten zijn water (en bier) bestendig en extra stevig

Nadelen MadPong beer pong

 • De bekers hebben een hoekige vorm waardoor je er moeilijker uit kan drinken

5. Happy Drinking 18+ 

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

We snappen dat je als student misschien niet het geld over hebt om tientallen euro’s uit te geven aan een drankspel. Daarom zit er in deze top vijf ook een budget drankspel topper: namelijk het Happy Drinking spel!

Dit drankspel is erg goedkoop en duurt per speelronde minstens een uur. Dat betekent dat je jou en je vrienden een flinke tijd zoet kan houden met dit spel! Ook is dit spel al te spelen vanaf 2 tot 10 spelers.

Voordelen Happy Drinking 18+ 

 • De speeltijd van één ronde is ongeveer 60 minuten waardoor je je een hele avond kan vermaken
 • Het spel kan al gespeeld worden vanaf 2 spelers
 • Erg goedkoop in verhouding tot andere drankspelletjes

Nadelen Happy Drinking 18+ 

 • Te gebruiken tot 10 mensen, dus niet geschikt voor grote groepen

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel drankspellen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten drankspellen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de drankspellen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste drankspellen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP