Laatste update: Juni 2021

Door: Yara

Best Geteste Draagzak

Tula Baby Draagzak

5/5

De Tula Free-to-Grow is momenteel eigenlijk de standaard als het gaat om ergonomische babydragers. Geschikt als buik- en rugdrager, draag je je kindje zonder insert vrijwel vanaf de geboorte (3,2 kilo) maat 56, in een goede ergonomische houding. Dit betekent dat je kindje een goede knie-tot-knie ondersteuning heeft, de billetjes lager zitten dan de knietjes (M-houding) en dat de rug een natuurlijke bolling kan aannemen.

Jonge baby’s willen graag het liefst zo dicht mogelijk bij hun moeder of vader zijn. De draagzak is daarom uitstekend geschikt voor het vervoeren van de kleinste baby’s. Er zijn diverse modellen draagzakken verkrijgbaar, en het vinden van de beste draagzak is dan ook een lastige klus.

Om de zoektocht naar de beste draagzak wat eenvoudiger te maken hebben wij een overzicht gemaakt van eigenschappen waar je zoal op kunt letten bij de aankoop van een draagzak. Ook hebben wij een top 5 gemaakt van de beste draagzak modellen van dit moment. Bekijk de onderstaande tekst en krijg antwoord op de vraag ‘wat is de beste draagzak van dit moment’.


Product

1. Tula Baby Draagzak
Best getest

2. Multi Power draagzak Goldbaby

4/5

3. Minimonkey Mini Sling Draagzak

4/5

4. Tula Baby Draagzak Free to Grow Emerge

4/5

5. Multi Power draagzak – babydrager Goldbaby

4.5/5

Waar moet je op letten bij het kopen van een draagzak?

Een draagzak dient uiteraard te voldoen aan een aantal belangrijke eisen. Zo wil je natuurlijk wel dat je de zak comfortabel kunt dragen en de baby voldoende steun krijgt. Ook kun je rekening houden met specificaties zoals de draagpositie, het maximale gewicht, de mate van verstelbaarheid en het design.

De meeste draagzakken kunnen op de buik gedragen worden. Hiermee sta je als drager het meest in contact met de baby. Ook zijn er draagzakken die alleen op de rug gedragen kunnen worden. Deze zakken zijn over het algemeen vaak wat comfortabeler en bieden een goede ondersteuning voor langdurig gebruik. Daarnaast zijn er nog zakken die je zowel op de rug als op de buik kunt dragen. Hiermee kun je zelf bepalen wat de beste positie is voor jouw baby en kun je eventueel afwisselen wanneer je dit wenst.

Met het uitzoeken van een draagzak dien je rekening te houden met het maximale gewicht en het minimale gewicht. Zo zijn er zakken die niet zeer geschikt zijn voor de aller kleinste baby’s en zakken die juist speciaal voor de al wat zwaardere baby’s zijn. Bekijk daarom of het maximale gewicht aansluit bij het gewicht van jouw baby.

Om een zo comfortabel mogelijk draagcomfort te creëren is het aan te raden om een draagzak te kiezen die eenvoudig te verstellen is. Hiermee kun je de zak geheel aan jouw lichaamsvorm en die van de baby afstellen. Bekijk bijvoorbeeld of het rugvlak verstelbaar is en of de draagtas eenvoudig aan en uit gedaan kan worden.

Uiteraard is het design ook belangrijk bij de aankoop van een draagzak. Bekijk of de draagzak een ergonomisch design heeft en bekijk eventueel of de draagzak aansluit bij jouw persoonlijke stijl en voorkeur.

Top 10 Beste Draagzakken

Wil je direct weten hoe de top 10 draagzakken eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!

Top 5 beste draagzak modellen

Op zoek naar de beste koop draagzak van dit moment? Neem dan een kijkje in de onderstaande lijst aan beste draagzak baby modellen van dit moment.

De draagzakken zijn uitvoerig getest in de draagzak test en zijn geselecteerd op prijs-kwaliteitsverhouding, gebruiksvriendelijkheid en op draagcomfort. Hiermee ben je gegarandeerd van een hoogwaardige draagzak met een optimaal comfort.

1. Tula Baby Draagzak Free to Grow Coast Urbanista

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 84%
Design 84%

De Tula Free-to-Grow draagzak is een hoogwaardige en ergonomische babydrager. De draagzak is geschikt als buik- en als rugdrager, voor kinderen vanaf de geboorte (3,2 kilo) maat 56. De draagzak is zeer populair en is dan ook de beste draagzak volgens de consumentenbond.

De draagzak is eenvoudig te verstellen bij het rugpand in de breedte als in de lengte. Hiermee kun je de draagzak geheel naar wens instellen en zorg je voor een optimaal draagcomfort. De draagzak is daarnaast zeer stijlvol en beschikbaar in maar liefst 44 verschillende kleuren en stijlen.

Voordelen Tula Baby Draagzak Free to Grow Coast Urbanista

 • Eenvoudig te verstellen
 • Beschikbaar in vele kleuren

Nadelen Tula Baby Draagzak Free to Grow Coast Urbanista

 •  Relatief prijzig

2.Multi Power draagzak Goldbaby

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 81%
Design 74%

De Multi Power draagzak van het merk Goldbaby is een ergonomische en zeer goede draagzak
met een breed zitvlak en handige YKK gespen. De draagzak beschikt ook over een handig beschermingsmutsje. Hiermee biedt de draagzak een optimale ondersteuning en bescherming van het hoofdje.

De draagzak van Goldbaby wordt geleverd met gratis opbergtas. Hierin kun je de draagzak zo klein mogelijk in opbergen en neem je de draagzak eenvoudig overal mee naar toe. De draagzak is daarnaast geschikt voor baby’s vanaf 5.4 kg tot 20 kg.

Voordelen Multi Power draagzak Goldbaby

 • Met handige opbergtas
 • Hoofdondersteuning

Nadelen Multi Power draagzak Goldbaby

 • Niet geschikt voor aller kleinste baby’s

3. Minimonkey Mini Sling Draagzak

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Design 90%

De Minimonkey Mini Sling Draagzak is een zeer compacte en lichte draagzak die je overal eenvoudig mee naar toe neemt. De draagzak is namelijk zeer klein op te vouwen en past in elke tas. De draagzak kan direct vanaf de geboorte gebruikt worden en kan gebruikt worden tot het kind ongeveer 2 jaar (max 15kg) is.

De draagzak van Minimonkey is gemaakt van ‘mesh’ stof, een stof met slechts kleine gaatjes zodat de draagzak lekker licht en luchtig is. Het materiaal is daarnaast ook waterproof, ideaal dus voor onder de douche of voor op het strand.

Voordelen Minimonkey Mini Sling Draagzak

 • Zeer licht en compact
 • Waterproof

Nadelen Minimonkey Mini Sling Draagzak

 • Alleen te gebruiken voor buikdragen

4. Tula Baby Draagzak Free to Grow Emerge

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Design 78%

De draagzak Free to Grow Emerge van het merk Tula is zeer geliefd bij vele vaders en moeders en voldoet aan alle eisen waaraan een hoogwaardige draagzak dient te voldoen. De draagzak is comfortabel, stijlvol en biedt een optimale ondersteuning.

De draagzak is in de breedte te verstellen in 3 standen en biedt hierdoor een goede ergonomische houding. De draagzak is direct na de geboorte te gebruiken tot een gewicht van ongeveer 20 kilo. Daarnaast kan de zak zowel op de buik als de rug gedragen worden.

Voordelen Tula Baby Draagzak Free to Grow Emerge

 • Goede ondersteuning
 • Verstelbaar in verschillende standen

Nadelen Tula Baby Draagzak Free to Grow Emerge

 • Relatief prijzig

5. Multi Power draagzak – babydrager Goldbaby

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Design 78%

De Multi Power draagzak babydrager van Goldbaby is comfortabel, licht van gewicht en eenvoudig op te bergen in de mee geleverde opbergtas. De draagzak is zeer populair en gelieft bij vele moeders en vaders.

De draagzak kan zowel op de rug als op de buik gedragen worden en is eenvoudig te verstellen. Hiermee biedt de zak een optimaal draagcomfort.

Voordelen Multi Power draagzak – babydrager Goldbaby

 • Handige opbergtas
 • Eenvoudig te verstellen

Nadelen Multi Power draagzak – babydrager Goldbaby

 •  Niet voor de aller kleinste baby’s geschikt

Yara

Over de productexpert

Hi, ik ben Yara, 34 jaar. Met vol trots kan ik zeggen dat ik sinds kort moeder ben van een prachtige zoon. Naast het moederschap en samen zijn met mijn gezin vind ik het heerlijk om mij te verdiepen in de nieuwste interieurtrends. Ook zeg ik altijd, als je het doet moet je het goed doen daarom hou ik van producten met kwaliteit, want hier heb je het langst plezier van!

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>