fbpx

Publicatie datum: 2 maart, 2023

Laatste update: 17 november, 2023

Door: Sam

Best Geteste Draadloze Toetsenbord

Best geteste Draadloze Toetsenbord

Logitech MX Keys Toetsenbord

De Logitech MX Keys Toetsenbord is in onze draadloze toetsenbord test 2023 als winnaar uit de verf gekomen!

Het beste draadloze toetsenbord 2023 heeft deze titel verdiend door de perfect-stroke toetsen. Ze zijn precies gevormd naar je vingers en dat maakt het verschil met iedere aanslag.

Je kan het Logitech MX Keys Toetsenbord perfect gebruiken met meerdere apparaten tegelijk. Denk aan je tablet, om even snel notities te maken bij een online meeting, je laptop of de computer op je werk.

Handigheidje nummer drie: je kan met de Logitech MX Keys Toetsenbord ook 's nachts prima blijven typen door de toetsenbordverlichting. Die zit ook onder de number pad toetsen, ook een extra handigheidje als je gamet of veel rekenwerk doet.

Kan jouw toetsenbord wel een upgrade gebruiken? Als je veel typt, zal je wel gemerkt hebben dat dit best een zware impact op je handen, vingers en polsen kan hebben. Daarom is het ook zo belangrijk dat je een toetsenbord koopt waar je lang op kan typen, zonder dat je er last van krijgt.

Vandaag gaan we de beste draadloze toetsenborden 2023 bijlangs! We kijken naar draadloze toetsenborden omdat die makkelijk mee te nemen zijn, zodat je zowel op kantoor, op de bank of zelfs in de trein je toetsenbord kunt gebruiken. 

Onze draadloze toetsenbord test 2023 hebben we gebaseerd op een aantal belangrijke eigenschappen. We kijken niet alleen naar de beste draadloze toetsenborden, maar ook overwegen we de betaalbaarheid van de draadloze toetsenborden. Zo krijg je zo snel mogelijk antwoord op je vraag: welk draadloze toetsenbord is het beste voor mij?


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

13

Producten getest

5

Uur onderzoek gedaan

32

 Ervaringen gecheckt

14

Webshops vergeleken


Top 5 Draadloze Toetsenborden

Best geteste Draadloze Toetsenbord

Beste Koop Draadloze Toetsenbord
1.  Logitech MX Keys Toetsenbord

Beste Draadloze Apple Toetsenbord
2. Apple Magic Keyboard

Beste anti-slip draadloze toetsenbord 
3. Buddle Draadloos Bluetooth toetsenbord

Beste Design draadloze toetsenbord
4. Ultra Slim Draadloos Toetsenbord

Beste ISO Draadloze Toetsenbord
5. Logitech K360

Top 10 Beste Draadloze Toetsenborden

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste Draadloze Toetsenborden.


Waar op letten bij het kopen van een Draadloos Toetsenbord?

Welke aspecten zijn vooral belangrijk om op te letten bij het kopen van het beste draadloze toetsenbord? Je moet natuurlijk niet alleen kijken naar wat is het beste draadloze toetsenbord volgens de consumentenbond, maar ook naar de specifieke wensen die jij hebt van een draadloos toetsenbord. Maar waar moet je dan op letten? Hieronder een paar tips!

Ergonomisch toetsenbord

Is het toetsenbord dat je voor ogen hebt ergonomisch? Dat betekent dat de vorm en aanslag goed zijn voor de vorm van je armen en vingers. Beter voor je lichaam dus, zodat je langer kunt werken zonder last te krijgen!

Mechanisch of niet

Wil je graag een mechanisch toetsenbord hebben voor de ultieme feeling tijdens het typen? Veel mensen vinden mechanische toetsenborden een fijnere aanslag hebben - maar in een kantoor zijn ze minder favoriet omdat ze wel erg veel lawaai maken.

Verbinding

Een draadloos toetsenbord verbind je natuurlijk niet met een kabel, maar hoe dan wel? Er zijn twee opties: Bluetooth, of met een dongeltje. Voor bluetooth heb je (uiteraard) een apparaat nodig dat bluetooth ondersteunt. Een dongeltje is een klein USB apparaatje die de verbinding met het toetsenbord regelt. Daarvoor is een USB ingang nodig, die niet alle apparaten hebben.

Number pad

Maak je op je huidige toetsenbord gebruik van het numpad? Dat zijn de tien cijfertjes en rekenknoppen aan de rechterkant. Niet ieder toetsenbord heeft dit - als je een kleine laptop gewend bent zul je het ook niet nodig hebben.


Wat is het beste Draadloze Toetsenbord van 2023? 

In onze draadloze toetsenbord test 2023 zijn we op zoek gegaan naar het beste draadloze toetsenbord. De volgende producten kwamen naar voren als beste optie, bijvoorbeeld omdat ze all-round zo goed zijn of het beste scoorden in een bepaalde categorie. Veel plezier met je nieuwe draadloze toetsenbord!

1. Logitech MX Keys Toetsenbord

Best geteste Draadloze Toetsenbord

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Om te beginnen met het beste draadloze toetsenbord 2023! De Logitech MX Keys Toetsenbord is in onze draadloze toetsenbord test 2023 als winnaar uit de verf gekomen!

Het beste draadloze toetsenbord 2023 heeft deze titel verdiend door de perfect-stroke toetsen. Ze zijn precies gevormd naar je vingers en dat maakt het verschil met iedere aanslag. Die toetsen zijn overigens ingedeeld in de ISO indeling, zodat de shift aan de linkerkant kleiner is. Handig voor mensen die liever hun rechterhand gebruiken voor sneltoetsen.

Je kan het Logitech MX Keys Toetsenbord perfect gebruiken met meerdere apparaten tegelijk. Denk aan je tablet, om even snel notities te maken bij een online meeting, je laptop of de computer op je werk. Handig dus als je werk en privé makkelijk gescheiden wil houden, maar wel hetzelfde toetsenbord wil gebruiken!

Handigheidje nummer drie: je kan met de Logitech MX Keys Toetsenbord ook 's nachts prima blijven typen door de toetsenbordverlichting. Die zit ook onder de number pad toetsen, ook een extra handigheidje als je gamet of veel rekenwerk doet.

Voordelen Logitech MX Keys Toetsenbord

 • Bluetooth, dus ook op mobiele apparaten te gebruiken
 • Kabel inbegrepen voor opladen
 • Heerlijke toetsen
 • Toetsenbord verlichting

Nadelen Logitech MX Keys Toetsenbord

 • De ISO-indeling is niet voor iedereen het handigst

2.  Apple Magic Keyboard

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Maak je gebruik van Apple apparaten, zoals een iPad, MacBook Pro of iMac? Dan ben je een fijnproever op technologie gebied, en wil je ook niks anders dan het beste draadloze Apple toetsenbord. Ook daar hebben we rekening mee gehouden!

Het Apple Magic Keyboard is een toetsenbord die hetzelfde slimme ontwerp aanhoudt als alle andere Apple producten. Ontworpen in Californië, door de beste ontwerpers ter wereld. Je verbindt het toetsenbord gemakkelijker dan ooit via Bluetooth, wat Apple heeft versimpeld zodat je je toetsenbord in no time kunt gebruiken.

De toetsen zijn erg dun en toch heel responsief. Je hebt het gevoel alsof je amper hoeft te drukken om te typen. Toch komen onbedoelde aanrakingen nooit voor en zitten alle sneltoetsen precies op de juiste plek. Ook kun je gebruik maken van het numerieke toetsenbord (numpad) om sneller berekeningen in te kunnen voeren.

Voordelen Apple Magic Keyboard

 • Perfect voor Apple liefhebbers
 • Erg dun en compact
 • Makkelijke verbinding met Bluetooth
 • Numpad

Nadelen Apple Magic Keyboard

 • Geen toetsenbordverlichting
 • Geen goede keuze voor non-Apple apparaten

3. Buddle Draadloos Bluetooth toetsenbord

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Heb je een glad bureau op je kantoor, en blijft je huidige toetsenbord niet altijd op de goede plek liggen? En wil je ook wel eens de rust van een draadloze PC omgeving ervaren? Dan raden we de Buddle Draadloos Bluetooth toetsenbord aan als beste draadloze toetsenbord met anti slip.

De handige anti slip mat onderaan het toetsenbord betekent dat je het apparaat overal neer kunt leggen, op ieder oppervlak. Het toetsenbord blijft altijd 100% stabiel liggen. Zo typ je gemakkelijk in de trein, op kantoor, op schoot en zelfs vanaf de bank, als je je PC bijvoorbeeld aansluit op je tv.

Je kan zelfs tot 3 apparaten tegelijk aansluiten! Je switcht tussen die apparaten met een druk op de knop. Even een lang appje sturen op je telefoon? Switch. Weer terug naar je excel bestand op je laptop? Switch! Super handig voor intensieve gebruikers dus!

Ook fijn is dat de toetsen van de Buddle Draadloos Bluetooth toetsenbord amper geluid maken. Dit hebben de makers zo gedaan om het toetsenbord geschikt te maken voor kantoorgebruik. Tientallen druk tikkende medewerkers kan afleidend zijn en dus de productiviteit inperken.

Voordelen Buddle Draadloos Bluetooth toetsenbord

 • Anti slip mat
 • Bluetooth
 • Oplaadbaar, geen batterijen nodig dus
 • Extra stille toetsen, ideaal voor op een druk kantoor

Nadelen Buddle Draadloos Bluetooth toetsenbord

 • Stille toetsen voelen soms minder responsief

4. Ultra Slim Draadloos Toetsenbord

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Zoek je een makkelijk meeneembaar toetsenbord, zodat je ook onderweg kunt typen en hij niet al te veel ruimte inneemt in je tas? Het Avalue Ultra Slim Draadloos Toetsenbord is precies wat je zoekt! 

Dit apparaat van Avalue is speciaal gemaakt voor dit soort gebruikers. De toetsen zijn extreem dun, maar hebben nog steeds de aanslag die je verwacht van een hoogwaardig product. Typen gaat hierdoor moeiteloos en kan je uren achter elkaar blijven doen zonder last te krijgen van je handen of vingers.

Het Avalue Ultra Slim Draadloos Toetsenbord is te verbinden met Bluetooth 5.0. Dat houdt onder meer in dat hij tot wel 10 meter kan overbruggen, zonder enige vertraging of mindering in het signaal. Je kan dus vanaf de bank typen op je tv en in een meeting notities maken op het grote scherm - de mogelijkheden zijn eindeloos!

Met de batterij zul je ook geen problemen ervaren - na 10 minuten gaat het apparaat automatisch in de stand-by modus, zodat je uren gebruik kunt maken van dit slimme apparaat.

Voordelen Ultra Slim Draadloos Toetsenbord

 • Makkelijk mee te nemen
 • Draadloos te verbinden met Bluetooth 5.0 tot wel 10 meter afstand
 • Prima batterijduur

Nadelen Ultra Slim Draadloos Toetsenbord

 • Geen numpad

5. Logitech K360

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Onder randapparatuur voor computers is Logitech natuurlijk één van de grote namen die je verwacht in een top 5 lijst. Zo ook in onze top 5 beste draadloze toetsenborden 2023! Het Logitech K360 draadloze toetsenbord is een uitstekend toetsenbord die met een USB receiver is aan te sluiten. 

Zo werkt het Logitech K360 toetsenbord dus ook op PC's die geen bluetooth ondersteunen. Op veel kantoren is dit het geval, zeker als je met vaste computers werkt.

De indeling van de Logitech K360 is Qwerty ISO, wat betekent dat de shift links kleiner is en de enter toets hoger zit. Dat is voor sommige mensen even wennen - het hangt er van af wat je voorkeur heeft. Je kan het toetsenbord natuurlijk altijd terugsturen als het niet bevalt!

Ook handig: De Logitech K360 is voorzien van media toetsen. Met een druk op de knop kun je tijdens het werk je muziek harder of zachter zetten, of even pauzeren als een collega tegen je wil praten. Allemaal zonder dat je Spotify hoeft te openen!

Voordelen Logitech K360

 • Media toetsen
 • USB connector, werkt dus ook op oudere PC's
 • Fijne aanslag

Nadelen Logitech K360

 • ISO indeling niet voor iedereen geschikt

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel draadloze toetsenborden hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten draadloze toetsenborden getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de draadloze toetstenborden op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste draadloze toetsenborden op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Mis het niet: Black Friday Deals nu al live op Bol.com (tot 70% korting)!