fbpx

Publicatie datum: 14 maart, 2023

Door: Thea

Best Geteste Douchegel voor Vrouwen 

Best geteste Douchegel voor vrouwen

Andrélon Ontspannend & Kalmerend Bad & Douchegel

Lukt het je maar niet om een lekkere douchegel voor vrouwen te vinden? We snappen dat dit een hele uitdaging is, want er zijn natuurlijk heel veel verschillende soorten en geuren verkrijgbaar voor vrouwen. Een keuze maken is dan heel lastig. 

Om jou te helpen met het vinden van een douchegel voor vrouwen hebben wij van Top-x een uitgebreide douchegel voor vrouwen test uitgevoerd. Dit om er zo achter te komen wat de beste opties zijn. De Andrélon Ontspannend & Kalmerend Bad & Douchegel is uit onze test gekomen als beste douchegel voor vrouwen 2023! 

Deze douchegel van het merk Andrélon kan gebruikt worden onder de douche of lekker in bad. De geur van deze douchegel heeft een ontspannende werking, zodat jij lekker kan relaxen. Ook verzorgd deze douchegel de huid, waardoor deze zacht en soepel blijft. 

Ben jij benieuwd naar de beste prijs van deze beste douchegel voor vrouwen? Klik dan snel op de onderstaande button! 

Wij vrouwen vinden het heerlijk om na een lange dag lekker te relaxen. Een van de manieren om te relaxen is om een lekkere warme douche te nemen of om te genieten van een warm bad. Klinkt goed toch? Alleen moeten we vooraf wel bepalen welke douchegel er gebruikt gaat worden en dat is nog een hele klus. 

Dat is niet heel gek natuurlijk want het aanbod in douchegels voor vrouwen is ook echt enorm. Er zijn heel veel verschillende merken, geuren, substanties en formaten. Ongetwijfeld zul je zelf al een aantal verschillende soorten douchegel voor vrouwen in je badkamer hebben staan. Maar elke van al die douchegels voor vrouwen is nou echt een goede douche gel voor vrouwen? 

Om jou te helpen met het kiezen van een goede douchegel voor vrouwen zijn wij van Top-x op zoek gegaan naar de best geteste opties van dit moment. Om dit uit te zoeken hebben wij een douchegel voor vrouwen test uitgevoerd. Aan de hand van onze test wisten wij 5 soorten douchegels te selecteren die wij hebben samengevoegd in een handige top 5 lijst. Ben jij benieuwd naar de best geteste douchegels voor vrouwen uit onze top 5? Lees dan snel verder! 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

25

Producten getest

12

Uur onderzoek gedaan

32

 Ervaringen gecheckt

11

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Douchegels voor Vrouwen

Best geteste Douchegel voor vrouwen

Beste Koop Douchegel voor Vrouwen
1. Andrélon Ontspannend & Kalmerend Bad & Douchegel

Beste Douchegel voor Vrouwen met een Droge Huid
2. Dove Go Fresh Touch Women

Beste Douchegel voor Vrouwen met Natuurlijke Ingrediënten 
3. Fa Cream&Oil Cacaobutter & Coco Oil Douchegel

Beste Douchegel voor Vrouwen Voordeelverpakking
4. Andrélon Sensitive Bad & Douchegel 

Beste Budget Douchegel voor Vrouwen
5. Garnier Ultra Doux Zachte Haver Douche Gel


Top 10 Beste Douchegels voor Vrouwen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste douchegels voor vrouwen! Deze Top 10 doet zeker niet onder van de producten uit onze lijst. Een douchegel voor vrouwen kopen kan soms lastig zijn en dit kan je hierbij helpen.

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een douchegel voor vrouwen?

Na het zien van onze top 5 ben je misschien wel enthousiast geworden over een van de douchegels voor vrouwen uit onze top 5. Toch is een douchegel voor vrouwen kopen makkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn namelijk een aantal punten waar je rekening mee moet houden als je een beste douchegel voor vrouwen gaat kopen. De onderstaande punten zijn de punten waar bij opgelet hebben tijdens het uitvoeren van onze douchegel voor vrouwen test. Wij raden je aan om goed op deze punten te letten als je een douchegel voor vrouwen gaat kopen. Deze lijken namelijk sterk op die van de beste douchegel voor vrouwen volgens de consumentenbond. 

Huidtype 

Als eerste is het belangrijk om te controleren voor welk huidtype de douchegel voor mannen geschikt is. Niet elke douchegel is geschikt voor elk huidtype. Maar welke huidtypes zijn er eigenlijk? Dit zijn de volgende huidtypes: normale huid, vette huid, droge huid, gecombineerde huid en de gevoelige huid. Bij de meeste douchegels staat op de verpakking aangegeven voor welk huidtype de douchegel geschikt is. 

Geur 

Als tweede is het belangrijk om de geur van de douchegel te controleren. Douchegels voor mannen zijn er in veel verschillende soorten geuren. Afhankelijk van je voorkeur voor een bepaalde geur kan je dus kiezen voor een douchegel. 

Let op: Sterk geparfumeerde douchegels kunnen de huid irriteren en zijn daarom minder geschikt voor de gevoelige huid. 

Hoeveel zit er in de fles? 

Als laatste is het belangrijk om te kijken naar de inhoud van de douchegel fles. De inhoud staat altijd aangegeven in milliliters. Dit staat meestal aangegeven op de achterkant van de douchegel fles, maar dit kan bij enkele merken ook op de voorkant van de fles staan. Natuurlijk geldt hier de regel hoe groter de inhoud van de fles hoe langer je er mee doet. Tuurlijk betaal je iets meer voor een fles met meer inhoud maar deze hoef je minder vaak te kopen. Zo bespaar je toch een beetje geld. 

Wat is de beste douchegel voor vrouwen van 2023?

Welke douchegel voor vrouwen is het beste? Deze vraag gaan wij in dit gedeelte van het artikel beantwoorden. Aan de hand van onze beste douchegel voor vrouwen test hebben wij een handige top 5 samengesteld met de best geteste douchegels voor vrouwen van dit moment. In de onderstaande uitgebreide top 5 hebben wij alle douchegels voorzien van een korte productomschrijving met een aantal voor- en nadelen. Ben jij benieuwd naar onze uitgebreide top 5? Lees dan snel verder! 

1. Andrélon Ontspannend & Kalmerend Bad & Douchegel

Best geteste Douchegel voor vrouwen

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

Wij van Top-x hebben een beste douchegel voor vrouwen test uitgevoerd en de Andrélon Ontspannend & Kalmerend Bad & Douchegel is uit onze test gekomen als beste douchegel voor vrouwen 2023! Dit komt natuurlijk niet geheel als een verassing Andrélon is natuurlijk een van de bekendste merken als het gaat om persoonlijke verzorging. Het merk Andrélon is al sinds tientallen jaren niet meer weg te denken uit de Nederlandse badkamers. 

Deze douchegel voor vrouwen is niet alleen geschikt voor je partner of voor jezelf, maar ook voor de rest van het gezin. De douchegel is namelijk PH-neutraal en daarom geschikt voor ieder huidtype. De geur van de douchegel bestaat uit een combinatie van amandel en orchidee. Dit zorgt voor een heerlijk zachte en ontspannen geur. Ook hebben deze ingrediënten een verzorgende werking op de huid. De douchegel houdt de huid namelijk zacht en soepel. 

Voordelen Andrélon Ontspannend & Kalmerend Bad & Douchegel

 • Andrélon is het meest verkochte haarverzorgingsmerk in Nederland
 • Ph-neutraal 
 • De fles van dit bad- en doucheschuim is 100% gerecycled en recyclebaar

Nadelen Andrélon Ontspannend & Kalmerend Bad & Douchegel

 • De geur kan voor sommige mensen iets te zoet zijn 

2. Dove Go Fresh Touch Women

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Heb jij na het douchen vaak last van een droge huid. We snappen dat een droge huid heel vervelend kan zijn. Gelukkig hebben wij een douchegel gevonden die je van dit probleem af kan helpen. Wij hebben namelijk de Dove Go Fresh Touch Women geselecteerd als beste douchegel voor vrouwen met een droge huid. Deze douchegel voor vrouwen van het merk Dove is speciaal ontwikkeld voor vrouwen die last hebben van een droge huid. 

Deze douchegel voor vrouwen bevat namelijk Nutrium Moisture. Dit zorgt ervoor dat de huid intensief wordt gevoed. De Nutrium Moisture bestaat namelijk uit verschillende vocht inbrengende ingrediënten, zoals zonnebloemolie en glycerine. Ook bevat deze douchegel verschillende voedende ingrediënten, hierdoor is deze douchegel ook geschikt voor vrouwen met een gevoelige huid. De geur van deze douchegel bestaat uit een combinatie van komkommer en groene thee. 

Voordelen Dove Go Fresh Touch Women

 • Geschikt voor de droge en gevoelige huid 
 • Bevat Nutrium Moisture 
 • Met de heerlijk frisse geur van komkommer en groene thee

Nadelen Dove Go Fresh Touch Women

 • De geur van komkommer kan wat overheersend zijn 

3. Fa Cream&Oil Cacaobutter & Coco Oil Douchegel

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Ben jij op zoek naar een douchegel voor vrouwen die grotendeels is gemaakt van natuurlijke ingrediënten? Dan ben je op zoek naar de Fa Cream&Oil Cacaobutter & Coco Oil Douchegel. Wij van Top-x hebben deze douchegel geselecteerd als beste douchegel voor vrouwen met natuurlijke ingrediënten. Deze douchegel van het merk FA bestaat voor maar liefst 94% uit natuurlijke ingrediënten. Ook is deze douchegel geschikt voor vegans. 

Deze douchegel van het merk fa bestaat namelijk uit een combinatie van kokosolie en de geur van cacoaboter. Deze ingrediënten zijn niet alleen goed voor de huid, maar geven ook nog eens een heerlijke zoete geur af. Ook is deze douchegel PH-neutraal en daarom geschikt voor bijna ieder huidtype. De verpakking van deze douchegel is gemaakt van  100% recycled plastic, waarvan 25% plastic uit de oceaan. De douchegel is dus goed voor je huid en milieu. 

Voordelen Fa Cream&Oil Cacaobutter & Coco Oil Douchegel

 • Verpakking is gemaakt van  100% recycled plastic, waarvan 25% plastic uit de oceaan
 • Geschikt voor vegans 
 • Gemaakt van 94% natuurlijke ingrediënten 

Nadelen Fa Cream&Oil Cacaobutter & Coco Oil Douchegel

 • De dop is niet gemaakt van gerecycled plastic 

4. Andrélon Sensitive Bad & Douchegel 

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Hou jij ervan om meteen een aantal flessen douchegel in te slaan zodat je er altijd genoeg in huis hebt? Dat begrijpen wij heel goed. Zeker als je een groot huishouden hebt is het altijd handig om een voorraad aan te leggen. Gelukkig zijn er ook voordeelverpakkingen van vrouwen douchegels. Wij hebben de Andrélon Sensitive Bad & Douchegel namelijk geselecteerd als beste douchegel voor vrouwen voordeelverpakking. 

De Andrélon Sensitive Bad & Douchegel voordeelverpakking bestaat maar liefst uit 6 flessen douchegel van ieder 750ml. Zo kan jij wel enige tijd doen met deze douchegel voor vrouwen. Deze douchegel heeft een huidvriendelijke formule en is PH-neutraal. Door deze eigenschappen is de douchegel ook geschikt voor vrouwen met een gevoelige huid. Ook is deze douchegel dermatologisch getest en helpt uitdroging van de huid voorkomen. 

Voordelen Andrélon Sensitive Bad & Douchegel 

 • Voordeelverpakking van 6 flessen met ieder een inhoud van 750ml 
 • Helpt uitdroging van de huid voorkomen 
 • Huidvriendelijke formule en dermatologisch getest

Nadelen Andrélon Sensitive Bad & Douchegel 

 • Buiten het bereik van kinderen houden 

5. Garnier Ultra Doux Zachte Haver Douche Gel

8.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Wil je graag een douchegel voor vrouwen kopen, maar kan je er niet al te veel geld aan uitgeven. Dat begrijpen wij heel goed en gelukkig hoeft een goede douchegel voor vrouwen helemaal niet heel duur te zijn. Daarom hebben wij voor mensen met een wat kleiner budget toch een beste douchegel weten te selecteren. Wij hebben de Garnier Ultra Doux Zachte Haver Douche Gel geselecteerd als beste budget douchegel voor vrouwen. 

Deze douchegel voor vrouwen van het merk Garnier is PH-neutraal en dermatologisch getest. Door de combinatie van haverroom, graan en amandel wordt de huid gekalmeerd. Deze ingrediënten hebben namelijk een voedende werking op de huid, zodat deze weer zacht en soepel wordt. Dit komt mede door de romige textuur van de douchegel. Verder heeft de douchegel een heerlijk zachte geur die goed blijft hangen. 

Voordelen Garnier Ultra Doux Zachte Haver Douche Gel

 • Onder dermatologische controle getest
 • Goedkoopste optie uit de lijst 
 • PH-neutraal

Nadelen Garnier Ultra Doux Zachte Haver Douche Gel

 • De ingrediënten worden vaak veranderd 

Hoeveel soorten douchegels voor vrouwen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 douchegels voor vrouwen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de douchegels voor vrouwen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste douchegels voor vrouwen zijn  kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>