Laatst bijgewerkt: april 2021

Best Geteste Decoupeerzaag

Makita 4351CTJ

5/5

De Makita 4351CTJ is momenteel de best geteste decoupeerzaag. Deze gebruiksvriendelijke zaag heeft een handige T-handgreep en beschikt over handige ingebouwde verlichting. Dit zorgt ervoor dat je ontzettend makkelijk en eenvoudig kunt zagen.De zaag is zeer geliefd onder vele professionele klussers en thuisklussers en is ook de beste decoupeerzaag volgens de consumentenbond.

Met een decoupeerzaag kun je eenvoudig willekeurige vormen uitzagen in diverse plaatmaterialen, zoals hout, metaal, kunststof of steenachtige platen zoals wandtegels. Maar waar moet je zoal op letten met het kopen van een decoupeerzaag? En wat is de beste decoupeerzaag van dit moment?

Er zijn tal van verschillende decoupeerzaag modellen, en elk type heeft vaak andere eigenschappen en voor- en nadelen. Bekijk welk type zaag het meest geschikt is voor jouw klus en ga voor een apparaat waarmee je nauwkeurig en professioneel aan de slag kunt. 


Product

1. MAKITA Decoupeerzaag 4351FCTJ​

2. Bosch PST 650

4/5

3. VONROC decoupeerzaag

4/5

4. Ferm decoupeerzaag

4/5

5. Powerplus POWESET3

4.5/5

Waar moet je op letten bij het kopen van een decoupeerzaag?

Wanneer je een decoupeerzaag wilt kopen zijn er diverse specificaties waarmee je rekening kunt houden. Zo kun je bijvoorbeeld letten op het vermogen, het design, de meegeleverde accessoires, de verschillende snelheden, het geluidsniveau en kun je bekijken of het apparaat beschikt over een stofafzuiging.

Het vermogen van een decoupeerzaag wordt uitgedrukt in de hoeveelheid Watt. Dit is vaak bij elk apparaat verschillend. Hoe hoger het vermogen is, hoe krachtiger het apparaat kan zagen. Gemiddeld ligt dit vaak tussen de 500w. en de 700w.

Bekijk of de decoupeerzaag een ergonomisch en comfortabel design heeft. Houdt hierbij rekening met het type grip en het gewicht van het apparaat. Vaak geldt dat hoe zwaarder het apparaat is, hoe lastiger het apparaat te bedienen is. Een zwaarder apparaat is daarnaast wel stabieler en eenvoudiger in gebruik voor rechte lijnen.

Bekijk of er eventueel accessoires worden mee geleverd, zoals bijvoorbeeld een handige opbergkoffer, een parallelgeleider of diverse zaagbladen. Vaak komen deze accessoires uitstekend van pas als je het apparaat voor diverse klussen wilt gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld verschillende zaagbladen afwisselen en voor elke klus het juiste blad gebruiken.

Uiteraard is het handig om te beschikken over verschillende snelheden. Hiermee kun je bij elke klus een geschikte snelheid kiezen en elke klus nauwkeurig uitvoeren. Niet elke decoupeerzaag is in snelheid verstelbaar. Bekijk daarom of je het apparaat beschikt over een toerentalinstelling of verschillende snelheidniveaus. Ook kun je bij de verschillende snelheden kijken naar het aantal zaagbewegingen per minuut.

Wanneer je langdurig van het apparaat gebruikt maakt, of werkt in een omgeving met andere, is het belangrijk dat apparaat niet te veel lawaai maakt. Bekijk daarom het geluidsniveau van de zaag. Dit wordt vaak uitgedrukt in dB. Over het algemeen ligt het aantal dB voor decoupeerzagen rond de 80 en 95dB. Overigens is het altijd aan te raden om gehoorbescherming te dragen tijdens het gebruik van een decoupeerzaag, ongeacht het geluidsniveau.

Met een handig stofafzuigsysteem zorg je ervoor dat zaagsel en ander afval tijdens het zagen, eenvoudig wordt afgezogen. Hierdoor kun je meer nauwkeurig te werk gaan en heb je geen last van het afval dat tijdens het zagen ontstaat. Sommige systemen worden geleverd met een ingebouwd afzuigsysteem. Ook zijn er systemen waarbij je deze los erbij kunt bestellen.

Top 10 Beste Decoupeerzagen

Wil je direct weten hoe de top 10 decoupeerzaag eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!

Top 5 beste decoupeerzaag modellen

Het kopen van een decoupeerzaag is voor vele vaak een ingewikkelde klus. Zo zijn er tal van specificaties en verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, en elk type heeft zo zijn plus- en minpunten.

Om de zoektocht wat gemakkelijker te maken hebben wij diverse modellen met elkaar vergeleken in de decoupeerzaag test. In deze test is gekeken naar diverse eigenschappen en zijn de zagen geselecteerd op basis van prijs-kwaliteitsverhouding en gebruiksvriendelijkheid.

Wat de beste koop decoupeerzaag is is vaak voor iedereen anders. Zo verschillen de zagen in mogelijkheden en accessoires en heeft elk model zo haar voor- en nadelen. Bekijk daarom wat voor jou van belang is en maak een keuze tussen tal van hoogwaardige modellen.

1. MAKITA Decoupeerzaag 4351FCTJ

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 84%
Design 84%

De professionele decoupeerzaag van het merk Makita is een gebruiksvriendelijke zaag met een handige T-handgreep en ingebouwde verlichting. Hiermee wordt het werken met de decoupeerzaag zeer eenvoudig en zorg je telkens weer voor een nauwkeurig resultaat. De zaag is zeer geliefd onder vele professionele klussers en thuisklussers en is ook de beste decoupeerzaag volgens de consumentenbond.

Dankzij de unieke vierkante zaagas van de decoupeerzaag draait de zaag niet en zorg je altijd voor een precies zaagresulaat. Ook beschikt de zaag over gepatenteerde koelluchtkanalen. Hierdoor wordt het zaagsel keurig weggeblazen tijdens het zagen.

Voordelen MAKITA Decoupeerzaag 4351FCTJ

 • Gepatenteerde koelluchtkanalen 
 • Ingebouwde verlichting

Nadelen MAKITA Decoupeerzaag 4351FCTJ

 • Geen 

2. Bosch PST 650 Decoupeerzaag

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 81%
Design 74%

De Bosch PST 650 zaag is een comfortabele en zeer goede decoupeerzaag. Met de Bosch PST 650 Decoupeerzaag kun je eenvoudig en soepel zagen tot een diepte van 65 mm. Naast hout kan het apparaat ook gebruikt worden voor zaagklussen met aluminium, laminaat, spaanplaat of andere verschillende kunststofmaterialen.

Het apparaat weegt slechts 1,6 kilo waardoor het gemakkelijk en comfortabel in de hand ligt. Ook zorgt het apparaat voor minimale trillingen waardoor je een uitstekende controle hebt tijdens het zagen.

Voordelen Bosch PST 650 Decoupeerzaag

 • Zeer licht en compact
 • Vangt trillingen uitstekend op
 • Bevat stofafzuiging

Nadelen Bosch PST 650 Decoupeerzaag

 • Geen toerentalinstelling 
 • Geen verlichting

3. VONROC Decoupeerzaag

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Design 90%

De VONROC decoupeerzaag is een zeer populaire zaag en biedt tal van handige functies en eigenschappen. Zo bevat de decoupeerzaag maar liefst 3 zaagbladen die zowel geschikt zijn voor het bewerken van hout als voor het bewerken van metaal. De zaagbladen zijn daarnaast voorzien van een handige T-schacht aansluiting, waardoor elke klus eenvoudig kan worden uitgevoerd.

De VONROC decoupeerzaag bevat een handige verstelbare bodemplaat waardoor je eenvoudig lastige hoeken kunt zagen. Ook kun je de snelheid handmatig instellen via het instelwiel en kun je voor elke klus de juiste snelheid kiezen.

Voordelen VONROC Decoupeerzaag

 • Bevat 5 zaagbladen
 • Bevat stofafzuiging

Nadelen VONROC Decoupeerzaag

 • Geen blaasluchtfunctie
 • Geen verlichting

4. FERM Decoupeerzaag

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Design 78%

De Ferm decoupeerzaag bevat maar liefst 3000 toeren per minuut en zaagt eenvoudig door tal van materialen. De decoupeerzaag heeft een ergonomisch ontwerp met comfortabele soft grip, en is voorzien van een handige stofzuigeraansluiting. Hiermee zorg je er altijd voor dat de klus schoon en hygiënisch wordt uitgevoerd.

De decoupeerzaag van Ferm is eenvoudig verstelbaar tot een hoek van 45 graden en beschikt over 3+1 pendelposities voor een verbeterde zaagprestatie. Ook is het apparaat uitgerust met een parallelgeleider voor een zo nauwkeurig mogelijk resultaat en een optimale stabiliteit.

Voordelen FERM Decoupeerzaag

 • Bevat stofafzuiging
 • Parallelgeleider

Nadelen FERM Decoupeerzaag

 • Geen snelwisselsysteem
 • Geen blaasluchtfunctie
 • Geen verlichting

5. Powerplus POWESET3

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Design 78%

De POWESET3 Decoupeerzaag van het merk Powerplus is een robuuste en hoogwaardige zaag met handige eigenschappen. Het apparaat is compleet geleverd met handige accessoires, zoals maar liefst 20 verschillende zaagbladen, een handige zijgeleider en een praktische vervoerskoffer.

Met de 20 verschillende zaagbladen kun je het apparaat gebruiken om vrijwel elk materiaal te zagen, zoals hout, metaal of keramiek. Ook kun je eenvoudig de snelheid bepalen dankzij het snelwisselsysteem en kun je elke klus nauwkeurig uitvoeren.

Voordelen Powerplus POWESET3

 • Snelwisselsysteem
 • 20 verschillende zaagbladen

Nadelen Powerplus POWESET3

 • Zeer zwaar gewicht 
 • Geen stofafzuigingsysteem

Gerard

Over de productexpert

Samen met mijn vrouw vorm ik een sterk koppel in de tuin. We hebben een heerlijke tuin op het zuiden waar onze groene vingers wel raad mee weten. Gelukkig ben ik al circa 16 jaar werkzaam als timmerman, en heb ik van veel dromen al werkelijkheid weten te maken. Voor anderen zit in het vinden van het beste gereedschap vaak veel tijd, maar met mijn advies ben je binnen no time klaar.

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>