Laatste update: november 2021

Door: Mitchell

Best Geteste Dashcam

AZDome M10 Pro dashcam voor auto - Continue voeding - Rear cam - 128gb

AZDome M10 Pro Dashcam

De AZDome M10 Pro Dashcam is de best geteste dashcam van 2021! Het is de nieuwste topmodel van AZDome. Hij filmt met haarscherpe 4K resolutie, heeft Wifi en GPS ingebouwd en is eenvoudig te bedienen met het heldere 3.0 inch OLED Touchscreen scherm. 

De interface is erg gebruiksvriendelijke zodat instellingen eenvoudig kunnen worden gewijzigd en opnames met enkele drukken op het scherm kunnen worden bekeken. Met de ‘Waving’ S.O.S. sensor kan met één beweging een snapshot van een situatie worden gemaakt.

Ben jij geïnteresseerd? Klik dan op de button hieronder!

Wat is de beste dashcam? Als je online video’s hebt gezien van gekke chauffeurs of gekke verkeersincidenten, is de kans groot dat deze zijn opgenomen met een dashcam. Zet jou dit aan om er ook een te kopen, maar zie je de bomen door het bos niet meer door het grote aanbod op de markt? Onze gids geeft je de richtlijnen om de beste dashcam te vinden.

Daarom hebben wij een artikel geschreven voor mensen die geïnteresseerd zijn in dashcams. Hierin hebben wij een test gedaan van verschillende dashcams en alleen de allerbeste zijn teruggekomen in dit artikel. Benieuwd naar de producten? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

17

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

15

 Ervaringen gecheckt

4

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Dashcams

AZDome M10 Pro dashcam voor auto - Continue voeding - Rear cam - 128gb

Beste Koop Dashcam
1. AZDome M10 Pro Dashcam

70mai Pro Dash Cam - Global

Beste Veelzijdige Dashcam
2. 70mai Pro Dashcam

AZDome GS63H 4K 1CH dashcam voor auto - Continue voeding

Beste Dashcam Auto
3. AZDome GS63H 4K 1CH Dashcam

Nextbase 522GW Quad HD Dashcam Voor Auto - Bluetooth & WiFi - GPS

Beste Dashcam Met Parkeermodus
4. Nextbase 522GW Quad HD Dashcam

YONO Dashcam voor Auto Full HD - Dashboard Camera - Parkeermodus - Nachtzicht - met 16gb Micro sd en Nederlandse Handleiding

Beste Dashcam Onder 100 Euro
5. YONO Dashcam

Top 10 Beste Dashcams

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande buttons te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire daschcams bij de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de top dashcams bij deze webshops.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Dashcam?

Er zijn veel soorten verschillende dashcams. De ene is beter dan de andere. Aangezien er zoveel zijn is het onderscheiden van goede en slechte steeds moeilijker geworden.  Daarom hebben wij een artikel gemaakt met de best geteste dashcams. 

Voordat je een dashcam koopt is het handig om nog een paar dingen door te nemen. Het zijn logische maar wel zeer belangrijke kenmerken. Deze kenmerken zijn cruciaal voor een goede aankoop. Als je deze kenmerken meeneemt in het koopproces is de kans op een miskoop heel erg klein.

Kwaliteit

Het allerbelangrijkst om naar te kijken is natuurlijk de videokwaliteit. Een goede dashcam heeft als het goed is een goede resolutie. Alles moet goed zichtbaar zijn en makkelijk terug te halen. Anders heb je er niets aan als er iets gebeurd.

Opslag

De dashcams hebben ook allemaal een bepaalde opslagruimte. Dit kan varieren van 8GB tot wel 128GB of wel meer. Hoe meer opslag ze hebben , hoe meer ze kunnen opslaan. Als je meer opslag hebt hoef je minder vaak geheugen vrij te maken.

Installatie

Verder moet de dashcam nog makkelijk geïnstalleerd kunnen worden. Het moet makkelijk in de auto gezet kunnen worden. Daarbij moet het er ook weer makkelijk uitgehaald kunnen worden. Ga dit dus goed na door de gebruiksvriendelijkheid te bekijken.

Prijs

Tot slot is het belangrijk om te kijken naar de prijs van de dashcams. Dashcams hebben meestal een redelijk hoge prijs maar er zijn er ook genoeg onder de 100 euro. Ga van te voren goed na wat je wil uitgeven en ga op deze manier opzoek.


Wat is de beste Dashcam van 2021? 

Wat is de beste dashcam van 2021? Op deze vraag gaan we nu antwoord geven!  Wij hebben vele verschillende soorten dashcams getest en op basis hiervan hebben wij een ultieme Top-5 gemaakt. Hier zitten alleen de allerbeste geteste dashcams in.

Bij elk product staat een korte review van onze ervaringen. Daarbij zijn er ook nog voordelen en nadelen omschreven van het product. Ben jij benieuwd welke dashcams het beste zijn? Lees dan gauw verder!

1.  AZDome M10 Pro Dashcam

AZDome M10 Pro dashcam voor auto - Continue voeding - Rear cam - 128gb

9.4

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

De aller best geteste dashcam van 2021 is de AZDome M10 Pro Dashcam! Hiermee haal je de beste koop in huis. Met dit apparaat zorg je ervoor dat alles goed gefilmd wordt.

Het neemt video’s op in superheldere en scherpe 4K 2880x2160p 24fps-resolutie met de Sony Starvis IMX335-beeldsensor. De M10 Pro 4K Touch is ook uitstekend in het maken van video’s in omgevingen met weinig licht. De M10 Pro 4K Touch kan ook opnemen in 1080p 60 of 30fps en lagere kwaliteiten.

De AZDome M10 Pro 4K Touch is uit te breiden met een achteruitrijcamera met een FullHD 1080p 30fps resolutie en is IP68 water- en stofdicht. Het heeft een 6 meter lange kabel die is aangesloten op de camera aan de voorkant en waarmee het zijn videogegevens verstuurt en zijn stroom krijgt. Als de camera aan de achterzijde is aangesloten, nemen beide camera’s op in FullHD 1080p 30fps.

De dashcam is in staat om Time lapse video’s te maken. Als Time lapse is geactiveerd, maakt de dashcam een foto met een ingesteld interval. Later worden deze foto’s afgespeeld als een video, waardoor ze snel vooruit kunnen kijken. Dit type opname is geschikter voor langere reizen omdat je onderweg veel details verliest.

Klik hier om de beste prijs van dit model te zien!

Voordelen AZDome M10 Pro Dashcam

 • Inclusief parkeermodus
 • Veel opslag
 • Mooie uitstraling

Nadelen AZDome M10 Pro Dashcam

 • Geen

2. 70mai Pro Dashcam

70mai Pro Dash Cam - Global

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

De volgende in de lijst is de 70mai Pro Dashcam. Dit is de best geteste veelzijdige dashcam van 2021. Met deze dashcam voel je je toch wat veiliger in de auto.

De 70mai Pro Dashcam is een gebruiksvriendelijke, betaalbare dashcam die met een resolutie van maximaal 1944p kan opnemen. Het heeft een compact ontwerp dat goed op je voorruit past, maar biedt nog steeds een LCD-scherm waarop je de live-opname kunt bekijken en de instellingen kunt wijzigen.

De videokwaliteit is geweldig bij daglicht. Het zorgt ervoor dat alles goed wordt opgenomen door de brede lens. Een dashcam is een van de beste veiligheidssystemen in een auto en dat wordt bewezen door de 70mai Pro Dashcam. Al met al een fijne dashcam!

Voordelen 70mai Pro Dashcam

 • Uitstekende video kwaliteit
 • Brede lens

Nadelen 70mai Pro Dashcam

 • Wifi werkt traag

3. AZDome GS63H 4K 1CH Dashcam

AZDome GS63H 4K 1CH dashcam voor auto - Continue voeding

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op de derde plek staat de best geteste dashcam voor auto's in 2021. Met de AZDome GS63H 4K 1CH Dashcam heb je een zeer goede resolutie waardoor alles goed wordt opgenomen.

Het neemt video’s op in superheldere en scherpe 4K 2880x2160p 24fps resolutie. Het apparaat is ook uitstekend geschikt voor het maken van video’s in omgevingen met weinig licht. De GS63H 4K 1CH kan ook opnemen in 1080p 60 of 30fps en lagere kwaliteiten.

De dashcam heeft ingebouwde wifi, waardoor draadloze video-overdracht tussen de camera en je iOS- en Android-telefoon of -tablet mogelijk is. De AZDome app is gratis verkrijgbaar in de Appstore en Google Play store.

De GS63H 4K heeft een ingebouwde GPS ontvanger om de huidige snelheid in de video te laten zien en om alle coördinaten van je locatie op te slaan. Later kunnen de video’s samen met de gps-locatie in Google Maps worden getoond met behulp van de gps-speler van AZDome voor Windows en Mac.

Voordelen AZDome GS63H 4K 1CH Dashcam

 • Goede kwaliteit van materiaal en beelden
 • Makkelijk te installeren

Nadelen AZDome GS63H 4K 1CH Dashcam

 • Omgekeerde bevestiging is niet mogelijk

4. Nextbase 522GW Quad HD Dashcam

Nextbase 522GW Quad HD Dashcam Voor Auto - Bluetooth & WiFi - GPS

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Ben jij op zoek naar de best geteste dashcam met parkeermodus? Dan is de Nextbase 522GW Quad HD Dashcam wat voor jou! Hiermee zorg je ervoor dat je auto goed en veilig geparkeerd staat.

Wat we kunnen opmerken is dat de camera vrij eenvoudig in te stellen en te gebruiken is. Hierdoor is het zeer gebruiksvriendelijk en voor iedereen te gebruiken. Er zit ook een GPS-systeem in. Deze laat de locatie zien en de snelheid van dat moment.

Het apparaat is klein en praktisch met zijn zuignap en clip om hem te verwijderen. Daarnaast zijn de HD-beelden van zeer goede kwaliteit met een polarisatiefilter die teveel zonlicht, weerspiegelingen, enz. vermindert. Bovendien kun je met de parkeermodus je auto met een gerust hart achterlaten.

Voordelen Nextbase 522GW Quad HD Dashcam

 • Goede kwaliteit van materiaal en beelden
 • Makkelijke installatie

Nadelen Nextbase 522GW Quad HD Dashcam

 • Kan dure prijs zijn

5. YONO Dashcam

YONO Dashcam voor Auto Full HD - Dashboard Camera - Parkeermodus - Nachtzicht - met 16gb Micro sd en Nederlandse Handleiding

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

We eindigen deze lijst met de YONO Dashcam. Dit is de best geteste dashcam onder de 100 euro. Met deze dashcam haal je een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding in huis.

Deze dashcam is allesbehalve prijzig en heeft toch heel wat functies, zoals een ingebouwde microfoon, kijkhoek van 170 graden, G-sensor, loop opname, opname bij bewegingen in parkeerstand en zoveel meer. Het apparaat wordt geleverd met een handleiding in het Nederlands en een gratis 16GB SD-kaart.

De YONO dashcam maakt Full HD-beelden van goede kwaliteit (1920x1080p) en is daarom perfect voor gebruik op de weg. Wil je er het allerbeste uithalen, dan bevestig je de dashcam beter ter hoogte van de achteruitkijkspiegel. Al met al een goede dashcam voor een mooie prijs.

Voordelen YONO Dashcam

 • Klein en eenvoudig te monteren, bovendien erg gebruiksvriendelijk menu
 • Heldere opname

Nadelen YONO Dashcam

 • Instructies niet in het Nederlands

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel dashcams hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten dashcams getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de dashcams op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste dashcams op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Mitchell

Over de productexpert

Mijn naam is Mitchell en sinds een aantal jaren schrijf ik alle artikelen in de categorie vervoer. Dagelijks ben ik bezig met fietsen, brommers en scooters. Heeft mijn dochter weer een lekke fietsband dan ben ik natuurlijk de persoon die haar meer dan graag uit de brand helpt. Ondertussen weet heel de buurt mij te vinden voor het repareren van eigen voertuigen of het advies voor accessoires. Sinds een aantal jaar deel ik mijn kennis ook online, Top-X geeft mij hier de mogelijkheid voor!

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Exclusieve deals, aanbiedingen en tips ontvangen? 

 Laat je e-mail achter en sluit je aan bij meer dan 5.000 andere 

>

Let Op: Cyber Monday deals (korting tot 70%) staan nu al live op Bol.com! OP=OP