fbpx

Publicatie datum: 27 maart, 2023

Door: Sanne

Best Geteste Dashcam

beste dashcam

Qumax Dashcam voor auto – Voor en Achter Camera – Full HD

Op zoek naar de allerbeste dashcam van 2023? Dan is de Qumax Dashcam je beste keuze! Geen enkele dashcam kwam zo goed uit onze dashcam test als dit model.  Zo is deze dashcam uitgerust met verschillende handige features als bewegingsdetectie, parkeerstand en een G-sensor. Verder beschikt de dashcam om een 170° wijdhoeklens en wordt hij geleverd met een camera voor achter je auto. Kortom, met de Qumax Dashcam zit jij een stuk comfortabeler in de auto en hoef je je nooit meer zorgen te maken over gedoe met de verzekering. 

Wat is de beste dashcam? Als je online video’s hebt gezien van gekke chauffeurs of gekke verkeersincidenten, is de kans groot dat deze zijn opgenomen met een dashcam. Zet jou dit aan om er ook een te kopen, maar zie je de bomen door het bos niet meer door het grote aanbod op de markt? Onze gids geeft je de richtlijnen om de beste dashcam te vinden.

Daarom hebben wij een artikel geschreven voor mensen die geïnteresseerd zijn in dashcams. Hierin hebben wij een test gedaan van verschillende dashcams en alleen de allerbeste zijn teruggekomen in dit artikel. Benieuwd naar de producten? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

17

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

15

 Ervaringen gecheckt

4

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Dashcams

beste dashcam

Beste Koop Dashcam
1. Qumax Dashcam voor auto – Voor en Achter Camera – Full HD

70mai Pro Dash Cam - Global

Beste Veelzijdige Dashcam
2. 70mai Pro Dashcam

AZDome GS63H 4K 1CH dashcam voor auto - Continue voeding

Beste Dashcam Auto
3. AZDome GS63H 4K 1CH Dashcam

Nextbase 522GW Quad HD Dashcam Voor Auto - Bluetooth & WiFi - GPS

Beste Dashcam Met Parkeermodus
4. Nextbase 522GW Quad HD Dashcam

YONO Dashcam voor Auto Full HD - Dashboard Camera - Parkeermodus - Nachtzicht - met 16gb Micro sd en Nederlandse Handleiding

Beste Dashcam Onder 100 Euro
5. YONO Dashcam

Top 10 Beste Dashcams

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande buttons te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire daschcams bij de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de top dashcams bij deze webshops.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Dashcam?

Er zijn veel soorten verschillende dashcams. De ene is beter dan de andere. Aangezien er zoveel zijn is het onderscheiden van goede en slechte steeds moeilijker geworden.  Daarom hebben wij een artikel gemaakt met de best geteste dashcams. 

Voordat je een dashcam koopt is het handig om nog een paar dingen door te nemen. Het zijn logische maar wel zeer belangrijke kenmerken. Deze kenmerken zijn cruciaal voor een goede aankoop. Als je deze kenmerken meeneemt in het koopproces is de kans op een miskoop heel erg klein.

Kwaliteit

Het allerbelangrijkst om naar te kijken is natuurlijk de videokwaliteit. Een goede dashcam heeft als het goed is een goede resolutie. Alles moet goed zichtbaar zijn en makkelijk terug te halen. Anders heb je er niets aan als er iets gebeurd.

Opslag

De dashcams hebben ook allemaal een bepaalde opslagruimte. Dit kan varieren van 8GB tot wel 128GB of wel meer. Hoe meer opslag ze hebben , hoe meer ze kunnen opslaan. Als je meer opslag hebt hoef je minder vaak geheugen vrij te maken.

Installatie

Verder moet de dashcam nog makkelijk geïnstalleerd kunnen worden. Het moet makkelijk in de auto gezet kunnen worden. Daarbij moet het er ook weer makkelijk uitgehaald kunnen worden. Ga dit dus goed na door de gebruiksvriendelijkheid te bekijken.

Prijs

Tot slot is het belangrijk om te kijken naar de prijs van de dashcams. Dashcams hebben meestal een redelijk hoge prijs maar er zijn er ook genoeg onder de 100 euro. Ga van te voren goed na wat je wil uitgeven en ga op deze manier opzoek.


Wat is de beste Dashcam van 2023? 

Wat is de beste dashcam van 2023? Op deze vraag gaan we nu antwoord geven!  Wij hebben vele verschillende soorten dashcams getest en op basis hiervan hebben wij een ultieme Top-5 gemaakt. Hier zitten alleen de allerbeste geteste dashcams in.

Bij elk product staat een korte review van onze ervaringen. Daarbij zijn er ook nog voordelen en nadelen omschreven van het product. Ben jij benieuwd welke dashcams het beste zijn? Lees dan gauw verder!

1. Qumax Dashcam voor auto – Voor en Achter Camera – Full HD

beste dashcam

9.4

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Op zoek naar de allerbeste Dashcam van 2023? Wat ons betreft zit je dan goed met de Qumax Dashcam voor auto – Voor en Achter Camera – Full HD. Geen enkel model kwam namelijk zo goed uit onze test als deze dashcam.

Waarom is deze dashcam dan zo goed? Nou dat heeft meerdere redenen. Allereerst is deze dashcam ontzettend makkelijk te installeren, binnen een mum van tijd heb jij de dashcam in je auto geïnstalleerd en kun je beginnen met het filmen. 

Verder neemt deze dashcam alles in Full-HD kwaliteit op, heeft hij een extra wijde kijkhoek en heeft het apparaat loop recording. Loop recording houdt in dat oude opnames automatisch overschreden worden zodra de geheugenkaart vol is. 

Daarnaast beschikt deze dashcam over een zogenaamde G-sensor. Zodra er een botsing wordt gesignaleerd wordt deze ingeschakeld en zorgt ervoor dat deze beelden automatisch worden opgeslagen. Hierdoor raak je je belangrijkste beelden dus nooit kwijt.

Deze dashcam wordt verder geleverd met een achter camera. Deze kun je gebruiken voor het parkeren en is ook ontzettend makkelijk te monteren. 

Kortom, met deze dashcam voorkom jij gedoe met de verzekering en zorg je ervoor dat al je beelden ten alle tijden bewaard worden en veilig zijn. 

Voordelen Qumax Dashcam voor auto – Voor en Achter Camera – Full HD

 • Dashcam is binnen een handomdraai (max 5 minuten) te monteren op de voorruit en beschikt over een krachtige zuignap
 • Wordt geleverd met achter camera die je kunt gebruiken tijdens het parkeren
 • Dashcam neemt alles op in full HD met een wijde kijkhoek
 • Loop recording zorgt ervoor dat oude beelden automatisch overschreven worden waardoor de geheugenkaart nooit vol komt te zitten

Nadelen Qumax Dashcam voor auto – Voor en Achter Camera – Full HD

 • Geen

2. 70mai Pro Dashcam

70mai Pro Dash Cam - Global

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

De volgende in de lijst is de 70mai Pro Dashcam. Dit is de best geteste veelzijdige dashcam van 2023. Met deze dashcam voel je je toch wat veiliger in de auto.

De 70mai Pro Dashcam is een gebruiksvriendelijke, betaalbare dashcam die met een resolutie van maximaal 1944p kan opnemen. Het heeft een compact ontwerp dat goed op je voorruit past, maar biedt nog steeds een LCD-scherm waarop je de live-opname kunt bekijken en de instellingen kunt wijzigen.

De videokwaliteit is geweldig bij daglicht. Het zorgt ervoor dat alles goed wordt opgenomen door de brede lens. Een dashcam is een van de beste veiligheidssystemen in een auto en dat wordt bewezen door de 70mai Pro Dashcam. Al met al een fijne dashcam!

Voordelen 70mai Pro Dashcam

 • Uitstekende video kwaliteit
 • Brede lens

Nadelen 70mai Pro Dashcam

 • Wifi werkt traag

3. AZDome GS63H 4K 1CH Dashcam

AZDome GS63H 4K 1CH dashcam voor auto - Continue voeding

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op de derde plek staat de best geteste dashcam voor auto's in 2023. Met de AZDome GS63H 4K 1CH Dashcam heb je een zeer goede resolutie waardoor alles goed wordt opgenomen.

Het neemt video’s op in superheldere en scherpe 4K 2880x2160p 24fps resolutie. Het apparaat is ook uitstekend geschikt voor het maken van video’s in omgevingen met weinig licht. De GS63H 4K 1CH kan ook opnemen in 1080p 60 of 30fps en lagere kwaliteiten.

De dashcam heeft ingebouwde wifi, waardoor draadloze video-overdracht tussen de camera en je iOS- en Android-telefoon of -tablet mogelijk is. De AZDome app is gratis verkrijgbaar in de Appstore en Google Play store.

De GS63H 4K heeft een ingebouwde GPS ontvanger om de huidige snelheid in de video te laten zien en om alle coördinaten van je locatie op te slaan. Later kunnen de video’s samen met de gps-locatie in Google Maps worden getoond met behulp van de gps-speler van AZDome voor Windows en Mac.

Voordelen AZDome GS63H 4K 1CH Dashcam

 • Goede kwaliteit van materiaal en beelden
 • Makkelijk te installeren

Nadelen AZDome GS63H 4K 1CH Dashcam

 • Omgekeerde bevestiging is niet mogelijk

4. Nextbase 522GW Quad HD Dashcam

Nextbase 522GW Quad HD Dashcam Voor Auto - Bluetooth & WiFi - GPS

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Ben jij op zoek naar de best geteste dashcam met parkeermodus? Dan is de Nextbase 522GW Quad HD Dashcam wat voor jou! Hiermee zorg je ervoor dat je auto goed en veilig geparkeerd staat.

Wat we kunnen opmerken is dat de camera vrij eenvoudig in te stellen en te gebruiken is. Hierdoor is het zeer gebruiksvriendelijk en voor iedereen te gebruiken. Er zit ook een GPS-systeem in. Deze laat de locatie zien en de snelheid van dat moment.

Het apparaat is klein en praktisch met zijn zuignap en clip om hem te verwijderen. Daarnaast zijn de HD-beelden van zeer goede kwaliteit met een polarisatiefilter die teveel zonlicht, weerspiegelingen, enz. vermindert. Bovendien kun je met de parkeermodus je auto met een gerust hart achterlaten.

Voordelen Nextbase 522GW Quad HD Dashcam

 • Goede kwaliteit van materiaal en beelden
 • Makkelijke installatie

Nadelen Nextbase 522GW Quad HD Dashcam

 • Kan dure prijs zijn

5. YONO Dashcam

YONO Dashcam voor Auto Full HD - Dashboard Camera - Parkeermodus - Nachtzicht - met 16gb Micro sd en Nederlandse Handleiding

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

We eindigen deze lijst met de YONO Dashcam. Dit is de best geteste dashcam onder de 100 euro. Met deze dashcam haal je een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding in huis.

Deze dashcam is allesbehalve prijzig en heeft toch heel wat functies, zoals een ingebouwde microfoon, kijkhoek van 170 graden, G-sensor, loop opname, opname bij bewegingen in parkeerstand en zoveel meer. Het apparaat wordt geleverd met een handleiding in het Nederlands en een gratis 16GB SD-kaart.

De YONO dashcam maakt Full HD-beelden van goede kwaliteit (1920x1080p) en is daarom perfect voor gebruik op de weg. Wil je er het allerbeste uithalen, dan bevestig je de dashcam beter ter hoogte van de achteruitkijkspiegel. Al met al een goede dashcam voor een mooie prijs.

Voordelen YONO Dashcam

 • Klein en eenvoudig te monteren, bovendien erg gebruiksvriendelijk menu
 • Heldere opname

Nadelen YONO Dashcam

 • Instructies niet in het Nederlands

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel dashcams hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten dashcams getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de dashcams op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste dashcams op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>