Laatste update: Juni 2021

Door: Mitchell

Best Geteste Dashcam

AZDome M10 Pro

5/5

De AZDome M10 Pro 4K Touch is het nieuwste topmodel van AZDome. Hij filmt met haarscherpe 4K resolutie, heeft Wifi en GPS ingebouwd en is eenvoudig te bedienen met het heldere 3.0 inch OLED Touchscreen scherm. De interface is erg gebruiksvriendelijke zodat instellingen eenvoudig kunnen worden gewijzigd en opnames met enkele drukken op het scherm kunnen worden bekeken. Met de ‘Waving’ S.O.S. sensor kan met één beweging een snapshot van een situatie worden gemaakt.

Als je online video’s hebt gezien van gekke chauffeurs of gekke verkeersincidenten, is de kans groot dat deze zijn opgenomen met een dashcam. Zet jou dit aan om er ook een te kopen, maar zie je de bomen door het bos niet meer door het grote aanbod op de markt? Onze gids geeft je de richtlijnen om de beste dashcam te vinden.


Product

1. AZDome M10 Pro
Door ANWB in 2020 dashcam test verkozen tot beste dashcam onder €200

2. Xiaomi 70mai Pro

4/5

3. AZDome GS63H 4K

4/5

4. YONO Dashcam

4/5

5. Nextbase 522GW Quad HD Dashcam Voor Auto

4.5/5

Top 10 Beste Dashcams

Wil je direct weten hoe de top 10 beste dashcams eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!

Top 5 beste Dashcams

Benieuwd wat voor jou de beste Dashcam is? Bekijk dan de onderstaande modellen. Na urenlang onderzoek gedaan te hebben zijn dit de beste dashcams van dit moment.

De onderstaande dashcams bieden elk een uitstekende kwaliteit en zijn voorzien van de laatste geavanceerde technologieën.

1. AZDome M10 Pro

0
Eindcijfer
Filmkwaliteit 88%
Prijs / Kwaliteit 84%
Functionaliteiten 84%

Wat de AZDome M10 Pro 4K Touch zo uniek maakt, is de videokwaliteit. Het neemt video’s op in superheldere en scherpe 4K 2880x2160p 24fps-resolutie met de Sony Starvis IMX335-beeldsensor. De M10 Pro 4K Touch is ook uitstekend in het maken van video’s in omgevingen met weinig licht. De M10 Pro 4K Touch kan ook opnemen in 1080p 60 of 30fps en lagere kwaliteiten.

De AZDome M10 Pro 4K Touch is uit te breiden met een achteruitrijcamera met een FullHD 1080p 30fps resolutie en is IP68 water- en stofdicht. Het heeft een 6 meter lange kabel die is aangesloten op de camera aan de voorkant en waarmee het zijn videogegevens verstuurt en zijn stroom krijgt. Als de camera aan de achterzijde is aangesloten, nemen beide camera’s op in FullHD 1080p 30fps.

De dashcam is in staat om Time lapse video’s te maken. Als Time lapse is geactiveerd, maakt de dashcam een foto met een ingesteld interval. Later worden deze foto’s afgespeeld als een video, waardoor ze snel vooruit kunnen kijken. Dit type opname is geschikter voor langere reizen omdat je onderweg veel details verliest.

Tenslotte is een van de vele leuke dingen aan deze AZDome M10 Pro 4K Touch de automatische parkeermodusfunctie.

Voordelen AZDome M10 Pro

  • Perfecte dashcam! Het beeld is geweldig en wifi, parkeermodus en gps werken allemaal prima.

Nadelen AZDome M10 Pro

  • Niet horizontaal draaibaar

2. Xiaomi 70 Mai

0
Eindcijfer
Filmkwaliteit 88%
Prijs / Kwaliteit 81%
Functionaliteiten 74%

De Xiaomi 70 Mai Dash Cam Pro is een gebruiksvriendelijke, betaalbare dashcam die met een resolutie van maximaal 1944p kan opnemen. Het heeft een compact ontwerp dat goed op je voorruit past, maar biedt nog steeds een LCD-scherm waarop je de live-opname kunt bekijken en de instellingen kunt wijzigen.

De videokwaliteit is geweldig bij daglicht, maar lijdt een beetje op een slecht verlicht gebied zoals de snelweg. En als je ADAS wilt, moet je een aparte GPS-mod kopen en deze op de dashcam aansluiten.

Als je op zoek bent naar een zeer betaalbare dashcam onder de 100 euro en je bent tevreden met de kwaliteit, dan zou deze dashcam op je lijst moeten staan.

Voordelen Xiaomi 70 Mai

  • Uitstekende video kwaliteit

Nadelen Xiaomi 70 Mai

  • Wifi werkt traag

3. AZDome GS63H 4K

0
Eindcijfer
Filmkwaliteit 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Functionaliteiten 90%

Wat deze AZDome GS63H 4K zo uniek maakt, is de videokwaliteit. Het neemt video’s op in superheldere en scherpe 4K 2880x2160p 24fps resolutie. Het apparaat is ook uitstekend geschikt voor het maken van video’s in omgevingen met weinig licht. De GS63H 4K 1CH kan ook opnemen in 1080p 60 of 30fps en lagere kwaliteiten.

De dashcam heeft ingebouwde wifi, waardoor draadloze video-overdracht tussen de camera en je iOS- en Android-telefoon of -tablet mogelijk is. De AZDome app is gratis verkrijgbaar in de Appstore en Google Play store.

De GS63H 4K heeft een ingebouwde GPS ontvanger om de huidige snelheid in de video te laten zien en om alle coördinaten van je locatie op te slaan. Later kunnen de video’s samen met de gps-locatie in Google Maps worden getoond met behulp van de gps-speler van AZDome voor Windows en Mac.

Voordelen AZDome GS63H 4K

  • Goede kwaliteit van materiaal en beelden

Nadelen AZDome GS63H 4K

  • Omgekeerde bevestiging is niet mogelijk

4. YONO Dashcam

0
Eindcijfer
Filmkwaliteit 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Functionaliteiten 78%

Deze dashcam is allesbehalve prijzig en heeft toch heel wat functies, zoals een ingebouwde microfoon, kijkhoek van 170 graden, G-sensor, loop opname, opname bij bewegingen in parkeerstand en zoveel meer. 

De Yono dashcam maakt Full HD-beelden van goede kwaliteit (1920x1080p) en is daarom perfect voor gebruik op de weg. Wil je er het allerbeste uithalen, dan bevestig je de dashcam beter ter hoogte van de achteruitkijkspiegel.

Het apparaat wordt geleverd met een handleiding in het Nederlands en een gratis 16GB SD-kaart.

Voordelen YONO Dashcam

  • Goede kwaliteit

Nadelen YONO Dashcam

  • Tijdelijk niet verkrijgbaar

5. Nextbase 512GW Quad

0
Eindcijfer
Filmkwaliteit 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Functionaliteiten 78%

Op zoek naar een sportieve dashcam? Dan is jouw beste dashcam volgens de consumentenbond de Nextbase 512 GW Quad. Wat we kunnen opmerken is dat de camera vrij eenvoudig in te stellen en te gebruiken is, maar we betreuren het ontbreken van instructies, de gebruikershandleiding is alleen beschikbaar in het Engels.

Het apparaat is klein en praktisch met zijn zuignap en clip om hem te verwijderen. Daarnaast zijn de HD-beelden van zeer goede kwaliteit met een polarisatiefilter die teveel zonlicht, weerspiegelingen, enz. vermindert. Bovendien kun je met de parkeermodus je auto met een gerust hart achterlaten.

Voordelen Nextbase 512GW Quad

  • Klein en eenvoudig te monteren, bovendien erg gebruiksvriendelijk menu

Nadelen Nextbase 512GW Quad

  • Instructies niet in het Nederlands

Mitchell

Over de productexpert

Mijn naam is Mitchell en sinds een aantal jaren schrijf ik alle artikelen in de categorie vervoer. Dagelijks ben ik bezig met fietsen, brommers en scooters. Heeft mijn dochter weer een lekke fietsband dan ben ik natuurlijk de persoon die haar meer dan graag uit de brand helpt. Ondertussen weet heel de buurt mij te vinden voor het repareren van eigen voertuigen of het advies voor accessoires. Sinds een aantal jaar deel ik mijn kennis ook online, Top-X geeft mij hier de mogelijkheid voor!

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>