Laatste update: december 2022

Door: Jack

Best Geteste dartpijlen

Beste dartpijlen

Winmau Michael van Gerwin Aspire 80% tungsten

De Winmau Michael van Gerwin Aspire 80% tungsten; de dartpijltjes die vernoemd zijn naar een van Nederlands’ grootste darters, zijn ook nog verkozen tot de beste dartpijlen 2022!

Volgens de test van Top-X kun je met de Winmau Michael van Gerwin Aspire 80% tungsten alleen maar raak gooien. Samen met Michael van Gerwen zijn deze dartpijlen tot in detail ontwikkeld, precies zoals de topdarter ze het liefst wil hebben.

Dat houdt in dat de dartpijlen voor 80% gemaakt zijn van tungsten, waardoor ze precies het goede gewicht en altijd de juiste balans hebben voor jouw potje darten. Dat maakt dat de Winmau Michael van Gerwin Aspire 80% tungsten dartpijlen de winnaar zijn van onze beste dartpijlen test!

Met de beste dartpijlen kun je het beste darten. Dat lijkt ons een logische stelling! Maar er zitten natuurlijk grote verschillen in wat de beste dartpijlen zijn voor iedere darter.

Een dartpijl is natuurlijk een simpel product, maar tegelijkertijd zit er een enorme hoeveelheid perfectie in de beste dartpijlen. Om een optimale balans te vinden tussen gewicht, aerodynamica en het gevoel in je hand, zijn goede dartpijlen onmisbaar als je de dartsport op een competitief niveau wil spelen.

Hoe kom je er dan eigenlijk achter wat de beste dartpijlen voor jou zijn? Waar zit het verschil zo allemaal in, en wat zijn de beste dartpijlen van 2022? Weet je eigenlijk ook welke dartpijlen Michael van Gerwen gebruikt?

Om de keuze een stukje makkelijker te maken heeft Top-X dit jaar weer de beste dartpijlen op de markt voor je getest, om er zo achter te komen wat de beste dartpijlen onderscheidt van de minder goede dartpijlen.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste dartpijlen

Beste dartpijlen

Beste koop
1.  Winmau Michael van Gerwin Aspire 80% tungsten

Beste dartpijlen 24 gram
2.Harrow Darts Super Grip 90%

Beste tungsten
3. Harrow Darts Wolfram 97% 

Beste luxe dartpijlen
4. Wolfram Infinity 97% Tungsten

Beste dunne barrel grip
5. Harrow Darts Super Grip Ultra 90% Tungsten

Top 10 beste dartpijlen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste dartpijlen!


Waar op letten bij het kopen van dartpijlen?

Uiteraard wil je graag weten waar we onze dartpijlen test op gebaseerd hebben. Onze test is niet lukraak zomaar wat dartpijlen uitkiezen, maar we hebben een paar van de meest belangrijke aspecten aan de beste dartpijlen gecontroleerd en getest.

Natuurlijk kunnen we kijken naar welke dartpijlen Michael van Gerwen gebruikt, of wat de beste dartpijlen volgens de consumentenbond zijn. Maar waar je vooral goed op moet letten bij het kopen van dartpijlen? Dat lees je in de kopjes hieronder!

Gewicht

Het gewicht van een dartpijl kan grote verschillen maken in hoe goed je er mee kunt gooien. Een lichtere dart zal misschien makkelijker richting het bord komen, maar dat kan wel ten koste gaan van precisie omdat de luchtweerstand groter is. Dartpijlen 24 gram kunnen bijvoorbeeld andere prestaties voor je geven dan dartpijlen van 21 gram.

Lengte van de barrel

De barrel van de dartpijlen is ook belangrijk. Wat hier ook voor uitmaakt, is hoe groot je handen zijn, en van hoe ver je ze wil gooien.

Dikte van de barrel

Een dikkere barrel kan fijner in de hand liggen, doordat je een groter oppervlakte hebt om de pijlen op vast te houden. Echter kan een dikkere barrel natuurlijk wel betekenen dat er meer gewicht en meer weerstand op de pijlen komt te zitten.

Grip

Een dartpijl moet natuurlijk niet zomaar uit je handen glijden. Daarom is het belangrijk dat je dartpijlen een goede gripoppervlakte hebben. Dit zorgt niet alleen voor meer zekerheid tijdens je worp, maar ook voor een prettiger, preciezer gevoel tijdens het darten.


Wat zijn de beste dartpijlen van 2022? 

Je weet nu hopelijk zelf ook iets meer over hoe je de dartpijlen precies kunt beoordelen. Maar de enige manier om te weten of dartpijlen écht bij jou passen, is om ze te gebruiken! Daarom zetten we de beste vijf dartpijlen voor je op een rijtje, en we verdelen ze over verschillende categorieën zodat er altijd een geschikte dartpijl bij zit voor jou!

1. Winmau Michael van Gerwin Aspire 80% tungsten

Beste dartpijlen

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Hoe kun je nou het beste darten? Door dezelfde pijlen te gebruiken als een van de beste darters ter wereld! Michael van Gerwen, de trotse dartende Brabander, heeft samen met Winmau deze dartpijlen ontworpen. Precies zoals hij ze zelf het liefst wil hebben.

Volgens de test van Top-X kun je met de Winmau Michael van Gerwin Aspire 80% tungsten alleen maar raak gooien. Onder andere dankzij het lichte gewicht en de aerodynamische vorm kun je er zeker van zijn dat deze pijlen de juiste kant op gaan.

Dat houdt in dat de dartpijlen voor 80% gemaakt zijn van tungsten, waardoor ze precies het goede gewicht en altijd de juiste balans hebben voor jouw potje darten. Dat maakt dat de Winmau Michael van Gerwin Aspire 80% tungsten dartpijlen de winnaar zijn van onze beste dartpijlen test!

Voordelen Winmau Michael van Gerwin Aspire 80% tungsten

 • Aerodynamisch gevormd
 • Ontworpen samen met Michael van Gerwen, precies zoals hij ze graag heeft
 • Fijne grip
 • Mooi design dat iconisch is voor de beste darter ter wereld

Nadelen Winmau Michael van Gerwin Aspire 80% tungsten

 • Niet iedereen zal dezelfde dartpijlen fijn vinden als Michael van Gerwen

2.  Harrow Darts Super Grip 90%

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Darten is een intense sport, zeker op mentaal gebied. Daar komt nog wel eens de nodige nervositeit bij kijken, wat kan leiden tot zwetende handjes en dus een verlies van grip. Heb jij hier ook wel eens last van? Dan kun je met de Harrow Darts Super Grip 90% alsnog rekenen op een prettige grip!

Op de barrel is namelijk een diepe grip ingegraveerd. Dit zorgt er dus voor dat je de dartpijltjes veel minder snel verkeerd vastpakt of op het verkeerde moment laat vallen.

Daarnaast zijn deze dartpijlen voor 90% gebaseerd op tungsten materiaal, wat zorgt voor een optimale balans tussen gewicht, grip en aerodynamica.

Voordelen Harrow Darts Super Grip 90%

 • Voor 90% gemaakt uit tungsten materiaal
 • Goede balans tussen grip, maar ook gewicht en stroomlijn
 • Geschikt voor lossere handjes en mensen met minder grip

Nadelen Harrow Darts Super Grip 90%

 • Door de extra grip kun je de dartpijltjes iets minder precies loslaten

3. Harrow Darts Wolfram 97%

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

8.7

Een extra dunne dartpijl met prettige grip en een lekker gestroomlijnd ontwerp, dat is wat je krijgt als je de Harrow Darts Wolfram 97% dartpijlen in huis haalt. Dankzij het gebruik van tungsten materialen voor 97% van de dartpijl, kun je veel gewicht minderen en alsnog een lekker in de hand liggende dartpijl gebruiken.

De barrel van de Harrow Darts Wolfram 97% dartpijlen is gebaseerd op het model van Paul Lim, en met de ringed grip zul je de dartpijlen altijd zo precies mogelijk vast kunnen houden.

Om ze aan je eigen voorkeur aan te passen, kun je de Harrow Darts Wolfram 97% dartpijlen bestellen in  zes verschillende gewichten en maten.

Voordelen Harrow Darts Wolfram 97%

 • Verkrijgbaar in zes maten en gewichten
 • 97% uit tungsten materiaal gemaakt, waardoor de barrel nog dunner kan worden
 • Ringed grip
 • Gebaseerd op Paul Lim’s dartpijlen model

Nadelen Harrow Darts Wolfram 97%

 • De dunnere barrel kan voordelig, maar ook nadelig uitpakken voor je dartprestaties afhankelijk van je voorkeur

4. Wolfram Infinity 97% Tungsten

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Met de Wolfram Infinity 97% Tungsten dartpijlen haal je nog een set dartpijlen in huis die een tungsten percentage heeft van 97%. Verschil is echter dat de Wolfram Infinity 97% Tungsten dartpijlen een nog dunnere barrel hebben.

Niet alleen is de dunnere barrel ideaal voor als je graag een 180 gooit, maar ook kan de Wolfram Infinity 97% Tungsten dartpijl hierdoor erg lekker in de hand liggen.

Met uiterste precisie is de barrel gegraveerd voor een optimale grip, niet alleen waar je hem vast houdt, maar over de hele lengte van de dartpijl. Zo kun je geen slippertjes maken en heb je altijd de best mogelijke grip over jouw dart worp.

Voordelen Wolfram Infinity 97% Tungsten

 • Verkrijgbaar in zes maten en gewichten
 • 97% uit tungsten materiaal gemaakt, waardoor de barrel nog dunner kan worden
 • Mooi rood en zwart design
 • Zeer precies gegraveerd voor de allerbeste grip die je maar kunt krijgen

Nadelen Wolfram Infinity 97% Tungsten

 • De dunnere barrels kunnen het ook lastiger maken om te gooien

5. Harrow Darts Super Grip Ultra 90% Tungsten

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.7

Functionaliteiten

7.8

Prijs / kwaliteit

8.0

Last van de zenuwen, en lukt het maar niet goed om goede grip op de dartpijlen te krijgen? Dan is de Super Grip Ultra 90% Tungsten de beste koop dartpijlen voor jou. Naast het mooie design waarmee je indruk maakt in je lokale dartkroeg, kun je ook nog erg makkelijk 180’s gooien door de dunne barrel van de Super Grip Ultra 90% Tungsten.

De Super Grip Ultra 90% Tungsten is gemaakt voor 90% uit tungsten materiaal en dat is ook de reden dat het gewicht en de balans van de barrel zo goed uitpakken. De Super Grip Ultra 90% Tungsten is niet voor niets wereldberoemd geworden door de supergrip, en de Ultra opvolger zal het zeker niet minder gaan doen!

Voordelen Harrow Darts Super Grip Ultra 90% Tungsten

 • Volgens sommige kenners zijn dit de beste dartpijlen ooit
 • De 90% tungsten is ook nog eens de beste vorm tungsten die er is, namelijk Wolfraam
 • Dubbele en enkele ringen resulteren in de beste grip die je kunt krijgen
 • Ondanks de lekkere grip zijn de Super Grip Ultra 90% Tungsten dartpijlen alsnog erg dun

Nadelen Harrow Darts Super Grip Ultra 90% Tungsten

 • Minder dun dan sommige 97% tungsten dartpijlen

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel dartpijlen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 12 soorten dartpijlen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de dartpijlen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste stadsfiets op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste stadsfietsen zijn.

Over de auteur

Jack

Mijn naam is Jack en sinds een tijdje schrijf ik op frequente basis voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Muziek en Sporten. Zo vind ik het heerlijk om naar de beste muziek te luisteren. Daarnaast ben ik een echte sporter. Ik wielren 3x per week, ben vaak in de sportschool te vinden en ben een echte hardloopfanaat.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Let Op: Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP