fbpx

Publicatie datum: 15 februari, 2023

Door: Puck

Beste CRM software van dit moment

pipedrive

Pipedrive

Wanneer sales een belangrijk onderdeel uitmaakt van jouw bedrijf is Pipedrive DE tool die ervoor zorgt dat het salesproces nog gestroomlijnder zal verlopen en dat er nooit meer een prospect niet opgevolgd wordt.

Pipedrive beschikt over veel (geautomatiseerde) functies waarmee je binnen no-time rapporten uitdraait en inzicht krijgt in hoe lang een verkoopproces duurt, verschillende fases van het salestraject maar ook waar de klant precies op afhaakt.

Kortom; Pipedrive ondersteunt niet alleen jouw salesteam in het opvolgen en closen van leads, maar geeft je ook zeer waardevolle informatie over jouw huidige salesproces. De afgelopen jaren is Pipedrive enorm gegroeid in populariteit en wil het op termijn het stokje overnemen van marktleider Salesforce. 

Wat ons betreft gaat dat zeker lukken want zeker op het gebied van Sales, salesprocessen en automation is dit volgens ons het beste CRM systeem van dit moment!

Op het moment dat je bedrijf groter wordt zal data ook steeds belangrijker worden. Dit kunnen klantgegevens zijn, mogelijke prospects of complexe sales data. Wat voor gegevens je ook hebt, om dit goed te managen en er zoveel mogelijk waarde uit te halen ontkom je niet aan het hebben van een goed CRM systeem.

CRM software kan al snel heel ingewikkeld zijn, of in ieder geval heel ingewikkeld overkomen. Gelukkig kun je ook op Top-X terecht om CRM's te vergelijken en hebben wij een top 8 samengesteld van de beste CRM software.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

17

Uur onderzoek gedaan

87

 Ervaringen gecheckt

14

CRM programma's vergeleken


CRM software vergelijken

pipedrive

Beste CRM voor sales en sales automation
1. Pipedrive

https://appwiki.nl/link/brand/RK1iSIWoMpn5uBLRvAL7EqJpmEWKCnAZ

Beste all-round CRM systeem
2. Salesforce

3. Monday.com

gratis crm

Beste gratis CRM systeem
4. Asana

5. HubSpot CRM


Hoe maak je een keuze uit de meest gebruikte CRM systemen?

Zoek jij de juiste SAAS-oplossing voor je bedrijf? Voordat je gaat besluiten met welk CRM systeem jullie gaan werken is het belangrijk om eerst stil te staan bij de belangrijke kenmerken die je mee moet wegen in ouwe keuze. Het is ons doel om jou te helpen met het selecteren van het juiste CRM dat ook daadwerkelijk past bij jullie processen, structuur en behoeften. Er is dan ook niet zoiets als 'de beste CRM systemen'. Wel kunnen we op basis van eigenschappen jou zo goed mogelijk adviseren.

Belangrijke factoren zijn:

Kosten

Hoe belangrijk is een CRM software voor jouw onderneming en hoeveel wil je er aan uitgeven. 'Meer' betekent lang niet altijd 'beter'. Maar over het algemeen gaan hogere kosten wel gepaard met meer functionaliteiten. Je hebt al een professioneel CRM systeem voor nog geen 15 euro per maand. Wanneer je echter extra functies wil en het systeem met meerdere gebruikers wil gebruiken lopen de kosten vrij snel op. Je betaalt namelijk een abonnement per gebruiker.

Welke afdelingen / teams gaan er gebruik van maken?

Voor wie binnen het bedrijf ben je op zoek naar een CRM systeem? Is dat de klantenservice of juist het salesteam? Misschien zijn het juist de e mailmarketing specialisten die hiermee aan de slag gaan. Hoe dan ook, het antwoord op deze vraagt heet grote invloed op je uiteindelijke keuze. Als we kijken naar een software als Pipedrive bijvoorbeeld, dan is dat vooral ingericht op sales medewerkers. Niet het beste CRM systeem voor marketing teams dus.

Hoeveel mensen moeten kunnen inloggen?

De beste CRM systemen vereisen een abonnement per gebruiker. Wanneer je als bedrijf met 4 mensen in hetzelfde systeem wil werken zul je dus voor 4 'users' moeten betalen. Er zijn zeker ook wel softwares waar je voor het instaptarief verschillende gebruikers kunt verwelkomen maar dit is meestal niet het geval.

Wanneer je met een groot aantal medewerkers tegelijk erin wil werken is het goed om hier naar te kijken.

Functionaliteiten

Een CRM software kan tientallen verschillende functies bieden. Denk hierbij aan: sales automation, e mailmarketing automation, visuele dashboards, pijplijn visualisaties en nog veel meer. Wanneer je op zoek bent naar de beste CRM software weet je waarschijnlijk al voor welke functies je dit wil gaan gebruiken.


Wat is het beste CRM systeem van 2023?

Je weet nu inmiddels waar je op moet letten om een goed CRM systeem uit te kiezen. Wij hebben een kwalitatief onderzoek gedaan naar de CRM pakketten op de markt. Hiervoor zijn we de bekende en minder bekende namen ingedoken. Sommige CRM software die puur geschikt is voor zelfstandige salespersonen en anderen voor grotere MKB bedrijven.

Benieuwd welke als best uit de test is gekomen van al deze verschillende CRM systemen? Hieronder vind je 8 keer het beste CRM pakket.

1. Pipedrive

pipedrive

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Zoals je bovenaan al even hebt kunnen lezen is Pipedrive een CRM dat vooral ontwikkeld is voor sales afdelingen en organisaties. Bestaat het werk voor het grootste gedeelte uit;

 • nieuwe prospects vinden
 • leads opvolgen
 • sales pijplijn in kaart brengen
 • deals closen

Dan is Pipedrive waarschijnlijk het meest geschikt voor jouw medewerkers om een nieuwe stroom aan (potentiële) klanten binnen te halen. Naast het feit dat Pipedrive het meest geschikt is voor sales afdelingen, is er nog iets wat uniek is aan deze CRM applicatie. Pipedrive maakt namelijk gebruik van verschillende AI toepassingen die sales taken steeds verder automatiseren.

Hoewel wij eerst van mening waren dat dat nooit goed kan werken, bewijst de software het tegendeel. Pipedrive maakt jouw salesafdeling echt beter en effectiever, en dat is wat je van een CRM systeem mag verwachten.

Voordelen Pipedrive

 • Er is geen betere sales software op de markt
 • Kleinschalig instappen (vanaf 15 euro per maand, per gebruiker)
 • Interessante AI en automation functies
 • Te koppelen met veel andere SAAS oplossingen

Nadelen Pipedrive

 • Weinig toepassingen voor marketing of customer relationship management

2. Salesforce

salesforce

8.9

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

8.6

Prijs

9.0

Gebruiksgemak

9.2

Waarschijnlijk bovenaan het lijstje voor meest gebruikte CRM systemen vinden we Salesforce. Salesforce is een gigantische organisatie dat ook beursgenoteerd is. Het voordeel hiervan is dat ze ontzettend veel resources hebben om het product continu te verbeteren. Niet alleen op het gebied van sales processen maar ook op het gebied van marketing en klantcontact.

Salesforce is ongetwijfelt het meest complete programma in ons lijstje en als je van plan bent om het CRM zo breed mogelijk in te zetten zit je met dit programma absoluut goed. Nadeel is echter wel dat al die verschillende functionaliteiten ook in verschillende pakketten worden aangeboden. Als je dus denkt met een basis subscriptie alle afdelingen te kunnen onboarden moeten we je helaas teleurstellen.

Een sterk pluspunt van Salesforce is wel dat ze een uitstekende supportafdeling hebben en er veel doorontwikkeling plaatsvind op het product

Voordelen Salesforce

 • Zeer allround: mogelijkheden voor sales, marketing en customer service
 • Prettige klantenservice
 • Makkelijk te combineren met bestaande SaaS software
 • Handige inzichten en analyses

Nadelen Salesforce

 • Meerdere pakketten nodig als je alle opties wil gebruiken
 • Onboarding kan complex zijn (IT hulp vaak benodigd)

3. Monday.com

8.7

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

8.9

Prijs

8.0

Gebruiksgemak

9.2

Monday is een CRM programma dat ook met reclames op de televisie te zien is geweest en heeft, door de sterke focus op project management functies, veel weg van Asana. Toch heeft het heel veel andere mogelijkheden waar je als organisatie van gebruikt kunt maken. Zoals je mag verwachten kun je met Monday.com ook je sales-pijplijn visueel maken of gemakkelijk nieuwe klanten onboarden.

Van Monday.com, vinden we het fijn dat het makkelijk te begrijpen is. Ook als je nog niet eerder met een CRM hebt gewerkt is dat geen probleem. De interface is namelijk zeer gebruiksvriendelijk en je kunt gemakkelijk navigeren tussen alle fucntionaliteiten en categorieën, afhankelijk wat je wil gaan doen.

Als je wat hulp nodig hebt om op te starten kun je gebruik maken van de templates die Monday.com al voor je hebt ingebouwd.

Voordelen Monday.com

 • Zeer makkelijk in gebruik
 • Alles is aan te passen naar eigen wensen
 • Zowel voor grote als kleinere bedrijven geschikt

Nadelen Monday.com

 • Aparte kosten per licentie
 • Vrij duur voor kleine organisaties

4. Asana

gratis crm

8.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

7.0

Prijs

8.9

Gebruiksgemak

8.6

Asana is een ander voorbeeld van een CRM systeem dat is begonnen als een project management tool. Dit is ze over het algemeen goed gelukt, echter lijkt projectmanagement nog steeds de voornaamste functie van Asana. Dit is misschien wel het beste CRM systeem voor MKB bedrijven die de tool voornamelijk voor projectmanagement en marketing gebruiken.

Wil je ook een hele sales structuur neerzetten, inclusief pijplijns en lead opvolging? Dan is Asana waarschijnlijk iets te beperkt. Wel vinden we het bij Top-X.nl een groot voordeel dat de tool helemaal gratis is voor start-ups die slechts van de basisfuncties gebruik willen maken. Je zou dan ook kunnen zeggen dat dit de beste gratis CRM is.

Voordelen Asana

 • Gratis uit te proberen
 • Simpel in gebruik
 • Prettige drag en drop

Nadelen Asana

 • Mist sommige sales functionaliteiten

5. HubSpot CRM

8.2

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.1

Prijs

7.2

Gebruiksgemak

8.0

HubSpot is een totaaloplossing met daarin verschillende Sales tools en Marketing hulpmiddelen. Oook HubSpot CRM is een aparte dienst binnen HbSpot. Goed om te weten is dat HubSpot CRM gratis is wanneer je al een licentie van HubSpot hebt.

Het zal je niet verbazen dat HubSpot CRM super uitgebreid is en we zijn nog geen functies of toepassingen tegengekomen die niet door HubSpot worden ondersteund. Toch is HubSpot in ons artikel over het beste CRM systeem 'slechts' op nummer 5 geëindigd. De reden hiervoor is dat het EN heel duur is En voor veel MKB bedrijven te omslachtig. Veel organisaties zijn al erg veel tijd kwijt om dit CRM binnen hun organisatie in te richten en te koppelen, voordat ze er überhaupt mee kunnen werken.

Voordelen HubSpot CRM

 • Meest gebruikte CRM systeem ter wereld
 • Ontzettend uitgebreid
 • Gratis bij een bestaande licentie

Nadelen HubSpot CRM

 • Lang en complex onboarding proces
 • Erg duur
 • Niet geschikt voor kleine bedrijven en ZZP'ers

6. Freshsales

8.0

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

8.2

Prijs

7.5

Gebruiksgemak

8.4

Dan nu een naam die wij nog niet kenden; Freshsales! Zoals de naam al doet vermoeden is deze CRM software vooral gericht op sales teams en sales-organisaties. Is dit waar jouw bedrijf behoefte aan heeft en ben je, voor wat voor reden dan ook, op zoek naar een alternatief voor Pipedrive? Dan is Freshsales de beste CRM software van dit moment.

Freshsales biedt dezelfde functionaliteiten maar probeert zich te onderscheiden door zo gebruiksvriendelijk mogelijk te zijn. Daar zijn ze in geslaagd. Freshsales werkt heel erg simpel en je hebt in de meeste gevallen geen technische ondersteuning nodig.

Voordelen Freshsales

 • Prettig in gebruik
 • Geen tot weinig technische ondersteuning nodig
 • Volledig AGV proof

Nadelen Freshsales

 • Voornamelijk gericht op sales teams
 • Betalen per gebruiker

7. Dynamics CRM systeem

7.9

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

8.6

Prijs

7.4

Gebruiksgemak

7.2

Dynamics is onderdeel van Microsoft 365. Dat klinkt heel erg 'enterprise' en dat is het ook. Kwalitatief en op het gebied van opties is dit zeker een state-of-the-art CRM systeem. Wij zouden dit systeem adviseren aan bedrijven die op zoek zijn naar een CRM en intern al volledig gebruik maken van de verschillende Microsoft oplossingen (Azure, cloud diensten, Teams, etc).

'Dynamics by Microsoft' bied alle oplossingen op het gebied van het monitoren, tracken en opslaan van (potentiële) klantgegevens. Werkt jouw bedrijf Agile of wil het dit gaan doen? Bekijk dan of Dynamics CRM iets voor jou is!

Voordelen Dynamics Microsoft

 • Goed CRM voor agile teams
 • Uitstekende Customer Relationship Management toepassingen
 • Goed te integreren met andere Microsoft producten

Nadelen Dynamics Microsoft

 • Erg duur
 • Vooral voor enterprise bedrijven

8. Simplicate

simplicate

7.7

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

8.5

Prijs

7.1

Gebruiksgemak

7.4

Wanneer je door ons artikel over de Beste CRM Software heen bladert valt het op dat bijna alle grote SaaS bedrijven Amerikaans zijn. SaaS staat voor Software as a Service. Des te meer verrast wij waren toen we ontdekten dat de nummer 8 uit onze lijst een CRM systeem van Nederlandse bodem is!

Met Simplicate structureer je alle processen op het gebied van Sales, Customer Relationship Management en natuurlijk project planningen. Iets wat wij niet belangrijk vinden in een CRM systeem maar wat we toch benoemd willen hebben is dat Simplicate eigenlijk een CRM en boekhoudsoftware in één is. Je kan met Simplicate namelijk ook je facturatie en urenregistratie verzorgen.

De interface is vrij minimalistisch, wat ervoor zorgt dat je gemakkelijk alles kunt vinden met slechts 1 of 2 muisklikken. Zoals de naam al doet vermoeden, erg simpel dus!

Voordelen Simplicate

 • CRM systeem van Nederlandse bodem
 • Eén abonnement is te gebruiken met 5 verschillende users of gebruikers
 • Een van de meest complete en uitgebreide CRM software

Nadelen Simplicate

 • Vrij duur, tenzij je alle functies gebruikt
 • Bevat ook HR toepassingen

Nog meer vragen over CRM software?

Wij weten als geen ander dat het best ingewikkeld kan zijn, zo een CRM systeem. Om je nog beter op weg te helpen hebben we de belangrijkste informatie voor je samengevat aan de hand van een aantal veelgestelde vragen en antwoorden.

Hoeveel soorten beste facturatie software hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan factuur softwares getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de factuur software op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste factuur software is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores. Bekijk hier direct de beste koop!

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste opties zijn.

Wat kost een factuurprogramma?

De meest simpele factuur programma's beginnen bij ongeveer 10 euro per maand. Facturatie software die ook boekhouding functies aanbieden kosten vaak minimaal 20 euro.

Is er ook gratis facturatie software?

Er zijn programma's waarmee je gratis facturen kunt opmaken. Vaak zijn de mogelijkheden hierin heel beperkt. Zo kun je niet facturen onbeperkt versturen of is er helemaal geen functie om deze automatisch te versturen en te koppelen met je bank.

Over de auteur

Puck

Mijn naam is Puck en naast mijn studie Communicatie- en Informatiewetenschappen schrijf ik regelmatig voor Top-X en andere websites. Ik vind het erg leuk om mezelf vast te bijten in een onderwerp en de informatie zo duidelijk mogelijk aan de lezers te communiceren. Mocht je vragen hebben voor mij, aarzel dan niet om contact op te nemen.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>