fbpx

Publicatie datum: 2 november, 2023

Door: Thea

Best Geteste Convectorkachel

Auronic Olieradiator

Auronic Olieradiator

De Auronic Olieradiator beschikt over een vermogen van 2000 Watt waarmee jij een ruimte ontzettend snel kunt opwarmen. Verder heeft hij een ingebouwde timer en 3 instelbare standen. Dankzij de wieltjes aan de onderzijde kun je de convectorkachel ook nog eens gemakkelijk in elke kamer neerzetten. Door het bereik is het uiterst geschikt voor een kleine en grote kamer. Het kleine formaat zorgt er weer voor dat je het in de zomer makkelijk kan opruimen, in een kast bijvoorbeeld.

Een convectorkachel is een ontzettend handige en milieuvriendelijke manier om jouw kamer op te warmen. Zo warmt een convectorkachel de omgeving gelijkmatig in tegenstelling tot stralingswarmte.

Niet voor niets zijn convectorkachels daarom razendpopulair. Het aanbod aan verschillende convectorkachels is daarom ook enorm.  Het kan daarom best lastig zijn om de beste convectorkachel van dit moment te vinden.

Wij helpen jou daarom graag bij het maken van de beste keuze. Om die reden hebben wij een volledig artikel gewijd aan de beste convectorkachels van dit moment. Wij van Top-X hebben een ultieme beste convectorkachel test uitgevoerd.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

25

Producten getest

12

Uur onderzoek gedaan

41

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Convectorkachels

Auronic Olieradiator

Beste koop convectorkachel
1. Auronic Olieradiator

Auronic Elektrische Convector Kachel

Beste elektrische convectorkachel
2. Auronic Elektrische Convector Kachel

De'Longhi HCX 3120FS Slim Style

Beste mobiele convectorkachel
3. De'Longhi HCX 3120FS Slim Style

MOA Elektrische Verwarming

Beste goedkope convectorkachel
4. MOA Elektrische Verwarming

VONROC Luxe elektrische kachel

Beste luxe convectorkachel
5. VONROC Luxe elektrische kachel


Top 10 Beste Convectorkachels

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste convectorkachels! Deze Top 10 doet zeker niet onder van de producten uit onze lijst. Het is wel altijd handig om het door te nemen om alle opties goed te bekijken.


Waar moet je op letten bij het kopen van een convectorkachel?

Wil jij een convectorkachel kopen, maar weet je niet zo goed wat de belangrijkste aandachtspunten zijn? Geen zorgen! Wij helpen jou bij het maken van de beste keuze. Na tientallen convectorkachels met elkaar vergeleken te hebben weten wij namelijk precies waar je wel en niet op moet letten.

De belangrijkste criteria bij het aanschaffen van een goede convectorkachel hebben wij daarom hieronder voor je op een rijtje gezet. Ga dus niet zomaar voor een convectorkachel aanbieding, maar vergelijk meerdere opties kritisch om een miskoop te voorkomen. 

Vermogen

Allereerst is het belangrijk om rekening te houden met het vermogen van een convectorkachel. Het vermogen van een convectorkachel bepaalt namelijk veel over de effectiviteit van het model. Heb jij bijvoorbeeld een grote ruimte? Dan wil je een convectorkachel met een groot vermogen zodat hij daadwerkelijk de gehele ruimte kan verwarmen.

Andersom geldt dat kleine ruimtes ook gemakkelijk verwarmt kunnen worden door een convectorkachel met een lager vermogen. Deze convectorkachels zijn namelijk zuiniger en vaak ook wat goedkoper.

Ook kun je kijken naar convectorkachels met verschillende standen. Elke stand vraagt een bepaald vermogen om op te kunnen warmen. Hierdoor zijn sommige convectorkachels geschikt voor kleine- en grote kamers.

Soort convectorkachel

Ook zijn er verschillende soorten convectorkachels. Zo zijn er mobiele convectorkachels, convectorkachels die op de wand gemonteerd moeten worden etc. Het is daarom belangrijk dat je vooraf goed nadenkt over de verschillende opties en de optie die voor jou het beste is.

Zo kan het per ruimte, maar ook per wens verschillen wat de beste soort convectorkachel is. Om die reden hebben wij verschillende soorten convectorkachels opgenomen in onze top 5. Om die reden zit er voor iedereen een geschikt exemplaar tussen.

Prijsklassen

Ook zijn er convectorkachels in allerlei prijsklassen. Zo kun je een dure optie aanschaffen welke vaak over allerlei extra functionaliteiten beschikt zoals verschillende standen, ingebouwde timer en ingebouwde ventilator. Ook zijn er goedkope modellen welke bijvoorbeeld klein zijn en geschikt zijn voor het verwarmen van kleinere werkruimtes/de toilet.

Afhankelijk van jouw budget is een bepaalde optie daarom het beste. Wel is het belangrijk om goed naar de kwaliteit van een product te kijken. Een convectorkachel kan namelijk erg goedkoop zijn, maar gemaakt zijn van een slechte kwaliteit waardoor hij snel kapot gaan of een enorm energieverbruik hebben.

Om die reden hebben wij in onze top 5 convectorkachels uit verschillende prijsklassen opgenomen welke alle beschikken over een goede kwaliteit.


Wat zijn de beste convectorkachels?

Welke convectorkachel is het beste? Deze vraag hebben wij veel voorbij zien komen. Om die reden hebben wij aan de hand van de testresultaten uit onze beste convectorkachel test, een handige top 5 beste opties weten op te stellen. Onze top 5 beste convectorkachels ontdek je in de onderstaande sectie.

Bij het opstellen van deze top 5 hebben wij ook rekening gehouden met verschillende prijsklassen en categorieën. Om de keuze voor jou nog makkelijker te maken hebben wij ieder model voorzien van een korte product omschrijving.

Ook hebben wij de voor- en nadelen van elk model voor je op een rijtje gezet. Benieuwd? Lees dan gauw verder!

1. Auronic Olieradiator

Auronic Olieradiator

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

Als beste uit de test is de Auronic Olieradiator gekomen. Deze beste koop convectorkachel scoorde namelijk de hoogste score bij verschillende testcriteria in onze test.

Zo beschikt de Auronic Olieradiator over een uitstekende prijs-/kwaliteitsverhouding en kan jij hem in twee kleuren aanschaffen. Je kunt deze convectorkachel dus goed afstemmen op de kleur van de rest van jouw interieur.

Ook heeft hij een groot vermogen van wel 2000 Watt waardoor jij gemakkelijk een kleine- tot middelgrote kamer kunt verwarmen. Door de 3 instelbare standen kun jij heel nauwkeurig de temperatuur in een kamer bepalen.

De Auronic Olieradiator werkt volledig elektrisch en behoudt zijn warmte erg lang. Hierdoor is deze optie een zeer energievriendelijke optie. Ook is hij erg compact en mobiel waardoor jij hem gemakkelijk overal naar toe kunt rijden. De Auronic Olieradiator is zeer snel opgewarmd en ook nog eens zeer veilig te gebruiken. Door het kleine formaat kun je het ook als camping kachel gebruiken.

Voordelen Auronic Olieradiator

 • Beschikt over een 24u timer
 • Zeer veilig te gebruiken
 • Dankzij de wieltjes rij jij de convectorkachel gemakkelijk overal naar toe
 • Beschikt over 3 instelbare warmtestanden

Nadelen Auronic Olieradiator

 • Prijs is wat aan de hoge kant

2. Auronic Elektrische Convector Kachel

Auronic Elektrische Convector Kachel

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Op de tweede plaats is de Auronic Elektrische Convector Kachel geplaatst in onze top 5. Deze convectorkachel beschikt ook over een zeer groot vermogen van wel 2000 Watt.

Ook kun je 3 verschillende temperatuurinstellingen gebruiken, namelijk 750 Watt, 1250 Watt en 2000 Watt. Hiermee bepaal jij heel nauwkeurig de temperatuur in elke kamer.

De Auronic Elektrische Convector Kachel is namelijk ook enorm licht en compact. Hierdoor kun jij hem gemakkelijk van kamer naar kamer tillen. De Auronic Elektrische Convector Kachel kan daarnaast in twee verschillende kleuren aangeschaft worden. 

Ook zorgt de Auronic Elektrische Convector Kachel voor een gelijkmatige verwarming. Hierdoor wordt de gehele ruimte op een geleidelijke manier verwarmt waardoor het overal even warm wordt. Meer weten over deze goede convectorkachel? Klik dan op de onderstaande button!

Voordelen Auronic Elektrische Convector Kachel

 • Zeer compact model dat gemakkelijk te verplaatsen is
 • Beschikt over een verstelbare thermostaat
 • De behuizing blijft koel terwijl de kamer opwarmt, hierdoor is hij zeer veilig te gebruiken
 • Beschikt over hittebestendige handvatten

Nadelen Auronic Elektrische Convector Kachel

 • Snoer is vrij kort

3. De'Longhi HCX 3120FS Slim Style

De'Longhi HCX 3120FS Slim Style

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Als derde hebben wij de De'Longhi HCX 3120FS Slim Style opgenomen. Niet alleen beschikt dit model namelijk over een zeer goede prijs-/kwaliteitsverhouding, ook is de gebruiksvriendelijkheid van dit model optimaal. Zo kun je de drie vermogens standen gemakkelijk instellen.

De De'Longhi HCX 3120FS Slim Style is geschikt om ruimtes tot 60 kubieke meter op te warmen. Zo beschikt ook dit model over een vermogen van wel 2000 Watt. Je kunt ook lagere standen instellen om de kamer minder warm te laten worden. Zo kun je kiezen uit de standen 800 Watt en 1200 Watt.

Ook beschikt de De'Longhi HCX 3120FS Slim Style over een HI-FI technologie voor dubbele ventilatie. Het nadeel van de De'Longhi HCX 3120FS Slim Style is dat hij niet online te bedienen is en alleen bediend kan worden door de knoppen op het apparaat.

Voordelen De'Longhi HCX 3120FS Slim Style

 • Beschikt over 3 gemakkelijk in te stellen warmtestanden
 • Deze convectorkachel is zeer compact met een diepte van maximaal 7,5 centimeter
 • Geschikt voor ruimtes tot wel 60 kubieke meter
 • Dit model beschikt over handvatten waardoor hij gemakkelijk verplaatst kan worden

Nadelen De'Longhi HCX 3120FS Slim Style

 • Kan niet online bedient worden

4. MOA Elektrische Verwarming

MOA Elektrische Verwarming

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Als vierde is de MOA Elektrische Verwarming geëindigd in onze beste convectorkachel test. Deze convectorkachel beschikt namelijk over een zeer mooi design en is ook nog eens erg compact.

Hierdoor kan de MOA Elektrische Verwarming gemakkelijk verplaatst worden en past hij in vrijwel iedere kamer. Je kunt de MOA Elektrische Verwarming ook nog eens afstemmen op jouw interieur.

Zo kun je deze convectorkachel in het wit en zwart aanschaffen. Het maximale vermogen van deze convectorkachel bedraagt 2000 Watt. Hiermee warm jij een ruimte dus ontzettend snel op!

Ook dit model beschikt weer over 3 instelbare warmtestanden. Daarnaast zijn deze gemakkelijk te bedienen dankzij de knoppen op het apparaat. De MOA Elektrische Verwarming is geschikt om ruimte met een maximale grootte van 40 kubieke meter op te warmen.

Voordelen MOA Elektrische Verwarming

 • Warmt zeer snel op
 • De 3 instelbare warmtestanden zijn gemakkelijk te gebruiken
 • Erg stil model

Nadelen MOA Elektrische Verwarming

 • Beschikt over een vrij kort snoer

5. VONROC Luxe elektrische kachel

VONROC Luxe elektrische kachel

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Op de laatste plaats is de VONROC Luxe elektrische kachel geëindigd in onze top 5. Deze convectorkachel kan in 3 verschillende kleuren aangeschaft worden. Je kunt namelijk kiezen uit een grijze, witte en zwarte optie.

Ook kun je kiezen uit verschillende vermogens waarover de modellen beschikken. Je kunt de VONROC Luxe elektrische kachel aanschaffen met een vermogen van 1000, 1500 en 2000 Watt. Hierdoor kun jij deze convectorkachel ideaal afstemmen op jouw voorkeur in kleur en vermogen. 

De VONROC Luxe elektrische kachel kan, bediend worden door de knoppen op het apparaat, maar ook beschikt dit model over een wifi functie. Hiermee bedien jij deze convectorkachel ook vanaf jouw telefoon. Ideaal voor wanneer jij de kamer al wilt opwarmen voordat jij thuiskomt.

Voordelen VONROC Luxe elektrische kachel

 • Kan in 3 kleuren en met 3 maximale vermogens aangeschaft worden
 • Kan zowel handmatig als via Wifi bedient worden
 • Dankzij kleine formaat past hij overal

Nadelen VONROC Luxe elektrische kachel

 • Niet geschikt voor zeer grote kamers

Wat is de beste convectorkachel volgens de consumentenbond?

Jammer genoeg heeft de consumentenbond geen beoordeling gegeven aan convectorkachels. Daarom weten we dus niet wat de beste convectorkachel volgens de consumentenbond is. Gelukkig hebben wij wel deze test uitgevoerd!

Bovenaan het artikel zijn 5 convectorkachels die wij getest hebben. Ze zijn omschreven met een korte review, aangevuld met de voor- en nadelen. Ook hebben ze een eigen categorie, zo zit er voor iedereen wat bij.

Wij van Top-X proberen iedereen beter inzicht te geven van de producten. Geïnteresseerd? Scroll dan naar boven!


Hoeveel soorten convectorkachels hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 convectorkachels getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de convectorkachels op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste convectorkachels zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>