Laatste update: december 2021

Door: Sam

Best Geteste Compact Camera

Canon PowerShot SX540 HS - Zwart

Canon PowerShot SX540 HS

De Canon PowerShot SX540 HS is de best geteste compact camera van 2021! De Canon PowerShot SX540 HS is een compact bridgecamera die zeer eenvoudig in gebruik is. Leg zelfs je onderwerp op afstand vast met 50x zoom. 

Maak je liever video’s? Met één druk op de knop maak je fantastische HD-video’s. De Dynamic Image Stabilizer zorgt ervoor dat je opnamen scherp vastgelegd worden. Foto’s en video’s delen met je tablet of smartphone kan eenvoudig met de WiFi functie van de camera. De Canon Powershot SX540HS is ideaal voor vakanties en speciale gelegenheden.

Ben jij geïnteresseerd? Klik dan op de button hieronder!

Wat is de beste compact camera? Leg jouw favoriete momenten of mooiste plekken zorgvuldig vast met een prachtige compact camera. Met een compact camera zorg je voor haarscherpe beelden en kun je gebruik maken van tal van handige functies. Het aanbod aan compacte camera’s is zeer groot en het vinden van de beste koop compact camera is dan ook vaak een lastige en ingewikkelde klus.

Gelukkig hebben wij de zoektocht naar de meest geschikte compact camera wat eenvoudiger voor je gemaakt. Bekijk waar een hoogwaardige compacte camera zoal aan moet voldoen en krijg antwoord op de vraag ‘wat is de beste compact camera van dit moment’. Bekijk daarnaast de lijst aan best geteste compact camera’s en kies een model op basis van jouw persoonlijke voorkeuren.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

15

 Ervaringen gecheckt

4

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Compact Camera's

Canon PowerShot SX540 HS - Zwart

Beste Koop Compact Camera
1. Canon PowerShot SX540 HS

Sony Cybershot DSC-HX60 - Zwart

Beste Compact Camera Onder 200 Euro
2. Sony Cybershot DSC-HX60

Panasonic Lumix DC-FZ82 - Zwart

Beste Compact Camera Met Zoom
3. Panasonic Lumix DC-FZ82

Sony Cybershot DSC-WX500 - Zwart

Beste Compact Camera Met Wifi
4. Sony Cybershot DSC-WX500

Olympus Tough TG-6 - Zwart

Beste Compact Camera Voor Reizen
5. Olympus Tough TG-6

Top 10 Beste Compact Camera's

Wil je direct weten hoe de top 10 compact camera eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een Compact Camera?

Met een compacte camera maak je de hoogwaardige foto’s van de beste kwaliteit. Maar welke camera is de beste van dit moment? Om de aankoop wat makkelijker te maken kun je rekening houden met bijvoorbeeld de optische zoom, de megapixels, de sluitersnelheid, de mate van waterdichtheid en schokbestendigheid en of de camera overige belangrijke functies bevat. 

Optische Zoom

Elke compacte camera bevat over het algemeen een optische zoom mogelijkheid, de lens die voor vergroting zorgt. Hiermee kun je zorgen voor een scherpe en heldere vergroting van elk beeld. De mate van optische zoom verschilt echter zeer per model. Zo zijn er modellen met een optische zoom van slechts 8x, of camera’s met een optische zoom van maar liefst 50x.

Megapixels

De megapixels zijn belangrijk voor het inschatten van de resolutie. Hoe meer megapixels de camera bevat, hoe meer detail je krijgt in je foto’s. Het aantal megapixels verschilt sterk per camera. Zo zijn er modellen met een minimaal aantal megapixels van 10, of camera’s met maar liefst 20 megapixels. Het aantal megapixels is niet de enige factor dat invloed heeft op de resolutie van het beeld. Zo is de beeldkwaliteit ook afhankelijk van de lenskwaliteit en het sensorformaat, en kun je daarom niet altijd blindelings vertrouwen op het aantal megapixels.

Sluitersnelheid

De sluitersnelheid zegt iets over hoe snel de camera een foto neemt. Dit wordt ook wel uitgedrukt in sluitertijd. Hoe sneller de sluitertijd is, hoe duidelijker de foto’s vaak zijn. De sluitertijd varieert sterk per camera, zo zijn er bijvoorbeeld camera’s met een zeer snelle sluitertijd van 1/2000, en camera’s die wat trager werken.

Waterdichtheid / schokbestendigheid

Ben je een echte avonturier en ga je er vaak tussenuit? Dan is een compacte camera die volledig waterdicht is en schokbestendig is wellicht wat voor jou. Hiermee kun je het apparaat zorgeloos overal mee naar toe nemen zonder je zorgen hoeven te maken over vocht of beschadigingen.

Bijzondere functies

De compacte camera’s bevatten allen verschillende geavanceerde functies. Bekijk wat voor jou eventueel van belang kan zijn, zoals bijvoorbeeld de functie tot het delen van foto’s via WIFI, de mogelijkheid om het scherm te draaien of de functie tot beeldstabilisatie.


Wat is de beste Compact Camera van 2021? 

Ben je op zoek naar de beste compact camera voor het vastleggen van jouw favoriete momenten? Bekijk dan de top 5 best geteste compacte camera’s van dit moment en vergelijk de verschillende voor- en nadelen.

De modellen uit de top 5 beste compact camera modellen zijn uitvoerig getest in de compact camera test en geselecteerd op belangrijke eigenschappen en op prijs-kwaliteitsverhouding. De modellen zijn daarnaast getest op handige functies en op gebruiksvriendelijkheid.

1.  Canon PowerShot SX540 HS

Canon PowerShot SX540 HS - Zwart

9.6

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Ben jij op zoek naar de best geteste compact camera van 2021? Dan is de Canon PowerShot SX540 HS wat voor jou! Je haalt hiermee de beste koop binnen.

De Canon PowerShot SX540 HS is compact, multifunctioneel en zeer licht en is daarom is het een fijne camera die je overal gemakkelijk kan meenemen. De bridgecamera is gemakkelijk in gebruik is en met behulp van de WIFI functie te verbinden met je smartphone of tablet. 

Verder heeft het apparaat een uitstekende 50x zoom en de mogelijkheid tot het vastleggen van hoogwaardige HD-video’s. Daarmee is deze camera uitstekend geschikt voor het vastleggen van vakantiefoto’s en speciale gelegenheden. Al met al heeft het een geweldige prijs-kwaliteit verhouding.

Klik hier om de beste prijs van dit model te zien!

Voordelen Canon PowerShot SX540 HS

 • Uitstekende zoom
 • Smart-auto functie
 • Ultragroothoeklens

Nadelen Canon PowerShot SX540 HS

 • Geen

2. Sony Cybershot DSC-HX60

Sony Cybershot DSC-HX60 - Zwart

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Als je op zoek bent naar een goedkopere variant, dan is de Sony Cybershot DSC-HX60 wat voor jou! Dit is de best geteste compact camera onder 200 euro van 2021. 

De Sony Cybershot DSC-HX60 is een zeer goede compact camera en scoort uitstekend op tal van belangrijke onderdelen. Zo is de camera uitgerust met 30x optische zoom, full HD-video en beschikt de camera over een WIFI verbinding voor een zorgeloze verbinding met een smartphone of tablet.

De camera beschikt daarnaast over 20,4 megamixels voor een uitstekend ontvangstbereik met meer licht en details in elk shot. Zo volgt de camera elke actie en stelt de camera automatische volgscherpstelling aan voor heldere en duidelijke opnames.

Voordelen Sony Cybershot DSC-HX60

 • Volg de actie functie
 • Ergonomische handgreep

Nadelen Sony Cybershot DSC-HX60

 • Geen touchscreen

3. Panasonic Lumix DC-FZ82

Panasonic Lumix DC-FZ82 - Zwart

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op nummer 3 staat de Panasonic Lumix DC-FZ82. Dit is de best geteste compact camera met zoom in 2021. Hiermee kan je alles van dichtbij en ver goed vastleggen.

De compacte camera van Panasonic biedt een 20-1200mm lens en kan zelfs in 4K filmen. Hiermee zorgt de camera voor een betere prestaties bij weinig licht en bij onscherpe opnames. De compacte camera is geliefd onder vele gebruikers en biedt tal van handige functies.

Met de Panasonic LUMIX DMC-LX100 maak je haarscherpe foto’s en maak je gebruik van een 60x optimistische zoom Hiermee wordt elk moment zorgvuldig vastgelegd. Ook is het apparaat zeer eenvoudig in gebruik en ligt de camera zeer comfortabel in de hand. 

Voordelen Panasonic Lumix DC-FZ82

 • Filmen in 4K
 • Mooi design

Nadelen Panasonic Lumix DC-FZ82

 • Niet waterdicht

4. Sony Cybershot DSC-WX500

Sony Cybershot DSC-WX500 - Zwart

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Een camera met wifi verbinding is altijd fijn. Met de Sony Cybershot DSC-WX500 koop je een zeer goede optie. Dit is de best geteste compact camera met wifi in 2021.

Met de Sony Cyber-shot DSC-WX500 leg je elk moment haarscherp vast. De compacte camera beschikt over tal van handige functies, zoals een WIFI verbinding, intelligente autofocus en het gemak om de camera te bedienen op afstand met gebruik van een mobiele telefoon.

De Sony Cyber-shot DSC-WX500 beschikt daarnaast over 30x optische zoom en full HD-video opnames. Ook heeft de camera een geavanceerd kantelbaar LCD-scherm. Hiermee kun je de compositie van opnames eenvoudige vanuit een lage positie bekijken.

Voordelen Sony Cybershot DSC-WX500

 • Kantelbaar LCD-scherm
 • Sterke accu

Nadelen Sony Cybershot DSC-WX500

 • Kan te klein zijn

5. Olympus Tough TG-6

Olympus Tough TG-6 - Zwart

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Als laatste op deze lijst staat de Olympus Tough TG-6. Dit is de best geteste compact camera voor reizen in 2021. Deze gaat niet snel kapot en is zeer betrouwbaar.

De Olympus Tough TG-6 is ideaal voor onderweg. De camera is zeer compact, waterdicht én beschikt over een schokbestendige constructie. Hiermee kun je foto’s in het water nemen tot een diepte van ongeveer 15 meter. Daardoor is het ook nog is makkelijk mee te nemen.

De Olympus Tough TG-6 beschikt daarnaast over een 4k camera. Hiermee kun je zorgvuldig alle bewegende beelden vast te leggen en hoef je geen moment te missen. Ook kunnen de beelden eenvoudig worden gedeeld dankzij de WIFI verbinding. Dit is erg makkelijk als je op reis bent. 

Voordelen Olympus Tough TG-6

 • Waterproof
 • Schokbestendig

Nadelen Olympus Tough TG-6

 • Matige zoom

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel compact camera's hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten compact camera's getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de compact camera's op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste compact camera's op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Exclusieve deals, aanbiedingen en tips ontvangen? 

 Laat je e-mail achter en sluit je aan bij meer dan 5.000 andere 

>

Let Op: Alleen vandaag hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP