Laatste update: Juni 2021

Door: Johan

Best Geteste Compact Camera

Canon PowerShot SX540 HS

5/5

De Canon PowerShot SX540 HS is een compact bridgecamera die zeer eenvoudig in gebruik is. Leg zelfs je onderwerp op afstand vast met 50x zoom. Maak je liever video’s? Met één druk op de knop maak je fantastische HD-video’s. De Dynamic Image Stabilizer zorgt ervoor dat je opnamen scherp vastgelegd worden. Foto’s en video’s delen met je tablet of smartphone kan eenvoudig met de WiFi functie van de camera. De Canon Powershot SX540HS is ideaal voor vakanties en speciale gelegenheden.

Leg jouw favoriete momenten of mooiste plekken zorgvuldig vast met een prachtige compact camera. Met een compact camera zorg je voor haarscherpe beelden en kun je gebruik maken van tal van handige functies. Het aanbod aan compacte camera’s is zeer groot en het vinden van de beste koop compact camera is dan ook vaak een lastige en ingewikkelde klus.

Gelukkig hebben wij de zoektocht naar de meest geschikte compact camera wat eenvoudiger voor je gemaakt. Bekijk waar een hoogwaardige compacte camera zoal aan moet voldoen en krijg antwoord op de vraag ‘wat is de beste compact camera van dit moment’. Bekijk daarnaast de lijst aan best geteste compact camera’s en kies een model op basis van jouw persoonlijke voorkeuren.


Product


1. Canon PowerShot SX540 HS

Beste Compact Camera volgens consumentenbond

2. Sony Cybershot DSC-HX60
Beste compact camera met groot zoombereik

4/5

3. Panasonic LUMIX DMC-LX100
Beste premium compact camera

4/5

4. Sony Cybershot DSC-WX500
Beste goedkope compact camera

4/5

5. Olympus Tough TG-6
Beste compact camera voor reisfotografie

4.5/5

Waar moet je op letten bij het kopen van een compacte camera?

Met een compacte camera maak je de hoogwaardige foto’s van de beste kwaliteit. Maar welke camera is de beste van dit moment? Om de aankoop wat makkelijker te maken kun je rekening houden met bijvoorbeeld de optische zoom, de megapixels, de sluitersnelheid, de mate van waterdichtheid en schokbestendigheid en of de camera overige belangrijke functies bevat. 

Elke compacte camera bevat over het algemeen een optische zoom mogelijkheid, de lens die voor vergroting zorgt. Hiermee kun je zorgen voor een scherpe en heldere vergroting van elk beeld. De mate van optische zoom verschilt echter zeer per model. Zo zijn er modellen met een optische zoom van slechts 8x, of camera’s met een optische zoom van maar liefst 50x.

De megapixels zijn belangrijk voor het inschatten van de resolutie. Hoe meer megapixels de camera bevat, hoe meer detail je krijgt in je foto’s. Het aantal megapixels verschilt sterk per camera. Zo zijn er modellen met een minimaal aantal megapixels van 10, of camera’s met maar liefst 20 megapixels. Het aantal megapixels is niet de enige factor dat invloed heeft op de resolutie van het beeld. Zo is de beeldkwaliteit ook afhankelijk van de lenskwaliteit en het sensorformaat, en kun je daarom niet altijd blindelings vertrouwen op het aantal megapixels.

De sluitersnelheid zegt iets over hoe snel de camera een foto neemt. Dit wordt ook wel uitgedrukt in sluitertijd. Hoe sneller de sluitertijd is, hoe duidelijker de foto’s vaak zijn. De sluitertijd varieert sterk per camera, zo zijn er bijvoorbeeld camera’s met een zeer snelle sluitertijd van 1/2000, en camera’s die wat trager werken.

Ben je een echte avonturier en ga je er vaak tussenuit? Dan is een compacte camera die volledig waterdicht is en schokbestendig is wellicht wat voor jou. Hiermee kun je het apparaat zorgeloos overal mee naar toe nemen zonder je zorgen hoeven te maken over vocht of beschadigingen.

De compacte camera’s bevatten allen verschillende geavanceerde functies. Bekijk wat voor jou eventueel van belang kan zijn, zoals bijvoorbeeld de functie tot het delen van foto’s via WIFI, de mogelijkheid om het scherm te draaien of de functie tot beeldstabilisatie.

Top 10 Beste Compact Camera

Wil je direct weten hoe de top 10 compact camera eruit ziet?  In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Deze top 10 wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!

Top 5 beste compacte camera

Ben je op zoek naar de beste compact camera voor het vastleggen van jouw favoriete momenten? Bekijk dan de top 5 best geteste compacte camera’s van dit moment en vergelijk de verschillende voor- en nadelen.

De modellen uit de top 5 beste compact camera modellen zijn uitvoerig getest in de compact camera test en geselecteerd op belangrijke eigenschappen en op prijs-kwaliteitsverhouding. De modellen zijn daarnaast getest op handige functies en op gebruiksvriendelijkheid.

1. Canon PowerShot SX540 HS

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 84%
Design 84%

De Canon PowerShot SX540 HS is compact, multifunctioneel en zeer licht en is daarom de beste compact camera volgens de consumentenbond. De bridgecamera is gemakkelijk in gebruik is en met behulp van de WIFI functie te verbinden met je smartphone of tablet.

De Canon PowerShot SX540 HS heeft daarnaast een uitstekende 50x zoom en de mogelijkheid tot het vastleggen van hoogwaardige HD-video’s. Daarmee is deze camera uitstekend geschikt voor het vastleggen van vakantiefoto’s en speciale gelegenheden.

Voordelen Canon PowerShot SX540 HS

 • Uitstekende zoom
 • Smart-auto functie
 • Ultragroothoeklens

Nadelen Canon PowerShot SX540 HS

 • Geen touchscreen
 • Geen kantelscherm

2. Sony Cybershot DSC-HX60

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 81%
Design 74%

De Sony Cybershot DSC-HX60 is een zeer goede compact camera en scoort uitstekend op tal van belangrijke onderdelen. Zo is de camera uitgerust met 30x optische zoom, full HD-video en beschikt de camera over een WIFI verbinding voor een zorgeloze verbinding met een smartphone of tablet.

De Sony Cybershot DSC-HX60 beschikt daarnaast over 20,4 megamixels voor een uitstekend ontvangstbereik met meer licht en details in elk shot. Zo volgt de camera elke actie en stelt de camera automatische volgscherpstelling aan voor heldere en duidelijke opnames.

Voordelen Sony Cybershot DSC-HX60

 • Volg de actie functie
 • Ergonomische handgreep
 • Uitklappende flitser

Nadelen Sony Cybershot DSC-HX60

 • Geen touchscreen
 • Geen beeldstabilisatie

3. Panasonic LUMIX DMC-LX100

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Design 90%

De compacte camera van Panasonic biedt een 24-75mm lens en een F1.7-2.8 bereik. Hiermee zorgt de camera voor een betere prestaties bij weinig licht en bij onscherpe opnames. De compacte camera is geliefd onder vele gebruikers en biedt tal van handige functies.

Met de Panasonic LUMIX DMC-LX100 maak je haarscherpe foto’s en kun je meerdere foto’s per seconden maken. Hiermee wordt elk moment zorgvuldig vastgelegd. Ook is het apparaat zeer eenvoudig in gebruik en ligt de camera zeer comfortabel in de hand. 

Voordelen Panasonic LUMIX DMC-LX100

 • Haarscherpe beelden
 • Snelle sluitersnelheid
 • Handmatige scherpstelring

Nadelen Panasonic LUMIX DMC-LX100

 • Matige zoom

4. Sony Cybershot DSC-WX500

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Design 78%

Met de Sony Cyber-shot DSC-WX500 leg je elk moment haarscherp vast. De compacte camera beschikt over tal van handige functies, zoals een WIFI verbinding, intelligente autofocus en het gemak om de camera te bedienen op afstand met gebruik van een mobiele telefoon.

De Sony Cyber-shot DSC-WX500 beschikt daarnaast over 30x optische zoom en full HD-video opnames. Ook heeft de camera een geavanceerd kantelbaar LCD-scherm. Hiermee kun je de compositie van opnames eenvoudige vanuit een lage positie bekijken.

Voordelen Sony Cybershot DSC-WX500

 • Kantelbaar LCD-scherm
 • Grote beeldkwaliteit en -bereik
 • Sterke accu
 • Zeer grote optische zoom

Nadelen Sony Cybershot DSC-WX500

 • Geen touchscreen

5. Olympus Tough TG-6

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Design 78%

De Olympus Tough TG-6 is ideaal voor onderweg. De camera is zeer compact, waterdicht én beschikt over een schokbestendige constructie. Hiermee is kun je foto’s in het water nemen tot een diepte van ongeveer 15 meter.

De Olympus Tough TG-6 beschikt daarnaast over een 4k camera. Hiermee kun je zorgvuldig alle bewegende beelden vast te leggen en hoef je geen moment te missen. Ook kunnen de beelden eenvoudig worden gedeeld dankzij de WIFI verbinding.

Kortom, deze camera hoort zeker thuis in de lijst met beste compact camera’s.

Voordelen Olympus Tough TG-6

 • Waterproof
 • Schokbestendig

Nadelen Olympus Tough TG-6

 • Matige zoom

Johan

Over de productexpert

Ha! Van jongs af aan ben ik op mijn zolderkamer bezig met techniek dus heb ik deze flink zien ontwikkelen. Hierdoor weet ik precies wat écht de goede productspecificaties zijn. Daarnaast heb ik mijn grote droom om een radiostation op te zetten destijds uit laten komen, hier kijk ik met vol trots op terug. Op dit moment ben ik nog steeds werkzaam in de technische branche en help ik graag anderen door mijn kennis te delen.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>